Kasım 2023'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Kasım 2023'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
31 Ekim 2023 Salı 14:49 | Son Güncellenme:
24 dakika okunma süresi
Kasım Ayı Film Önerileri

Kasım 2023 Filmleri

Voleuses, Soygun Sanatı (1 Kasım)

Yönetmen: Melanie Laurent

Oyuncular: Isabelle Adjani, Melanie Laurent, Adele Exarschopoulos

Aksiyon, komedi ve suç türlerindeki "Voleuses (Soygun Sanatı)" filminde, kaçak yaşamaktan yorulan profesyonel bir hırsız emekli olmaya karar verir. Fakat suç ortağı olan kaçış şoförü ile birlikte tamamlaması gereken son bir iş vardır. "Voleuses (Soygun Sanatı)" filmi, 1 Kasım'dan itibaren Netflix'te seyirciyle buluşuyor.


Nuovo Olimpo (1 Kasım)

Yönetmen: Ferzan Özpetek

Oyuncular: Andrea Di Luigi, Damiano Gavino, Luisa Ranieri, Greta Scarano, Aurora Giovinazzo

Romantik ve dram türlerindeki "Nuovo Olimpo" filminde, 1970'lerde Roma'da bir sinema salonunda rastlaşan Enea ve Pietro, unutulmaz bir aşka yelken açar. Ancak kader onları ayırır. "Nuovo Olimpo" filmi, 1 Kasım'da Netflix ekranlarında izleyiciyle buluşuyor.


Atatürk 1881-1919, 1. Film (3 Kasım)

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Sarp Akkaya, Esra Bilgiç, Mehmet Günsür, Celile Toyon, Darko Peric

İki bölüm olarak izleyiciyle buluşan "Atatürk 1881-1919"un ilk filminde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ilk Cumhurbaşkanımız ve 20. yüzyılın en önemli isimlerinden Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşam öyküsünü, milli mücadele döneminin lideri haline dönüşme hikayesini izliyoruz. "Atatürk 1881-1919" 1. Film, 3 Kasım'da sinemalarda vizyona giriyor.


Gone Girl (3 Kasım)

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris, Tyler Perry, Carrie Coon, Emily Ratajkowski

Kariyerinde büyük oranda seyircinin sempatisini toplayan karakterleri oynadığını gördüğümüz Ben Affleck, "Gone Girl" ile cesurca bir hamle yapıyor. İzleyicinin, tarafında olması gerektiğinden pek de emin olamayacağı bir karakteri canlandırıyor. Gillian Flynn'in romanından David Fincher'ın yönetmenliği ile sinemaya uyarlanan "Gone Girl", karısı şüpheli bir şekilde ortadan kaybolan Nick'in, polisin ve medyanın radarına girişini konu alıyor. Başroldeki Rosamund Pike'ın harika oyunculuğu ve çekici hikayesiyle "Gone Girl", son yılların en iyi gerilim ve gizem filmlerinden biri. "Gone Girl", 3 Kasım'dan itibaren Disney+ kataloğuna dahil oluyor.


Taylor Swift: The Eras Tour (3 Kasım)

Yönetmen: Sam Wrench

Taylor Swift tarafından 2023 yazında dünyanın dört bir yanında gerçekleştirilen nefes kesici Eras Tour konseri, "Taylor Swift: The Eras Tour" ismiyle belgesel filme dönüşüyor. "Taylor Swift: The Eras Tour", 3 Kasım'da sinemalarda izleyiciyle buluşuyor.


Natural Born Killers (3 Kasım)

Yönetmen: Oliver Stone

Oyuncular: Woody Harrelson, Juliette Lewis, Tom Sizemore, Rodney Dangerfield, Everett Quinton, Jared Harris, Pruitt Taylor

Çocuklukta aynı travmanın kurbanı olan iki kişi sevgili olur ve birlikte iki psikopat seri katil olarak medyanın da onları yücelttiği çarpık bir düzen yaratırlar. Yönetmenliği Oliver Stone'un imzasını taşıyan "Natural Born Killers"ın hikayesi ise Quentin Tarantino'ya ait. "Natural Born Killers" filmi, 3 Kasım'da Disney+'ta.


Anatomie d'une Chute, Anatomy of a Fall (3 Kasım)

Yönetmen: Justine Triet

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye kazanan "Anatomie d'une Chute (Anatomy of a Fall)" filminde, kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadın ve tek tanık olan görme engelli oğulları, ahlaki bir ikilemle karşı karşıya kalır. "Anatomie d'une Chute (Anatomy of a Fall)" filmi, 3 Kasım'da sinemalarda.


Quiz Lady (3 Kasım)

Yönetmen: Jessica Yu

Oyuncular: Awkwafina, Sandra Oh, Will Ferrell, Holland Taylor, Jason Schwartzman, Tawny Newsome, Jon Park, Camrus Johnson

Komedi türündeki "Quiz Lady" filminde, oyun programı takıntılı bir kadın ve ayrı yaşadığı kız kardeşi, annelerinin kumar borçlarını kapatmak için birlikte çalışmak zorunda kalır. "Quiz Lady" filmi, 3 Kasım'dan itibaren Disney+'ta izlenebilir.


Nyad (3 Kasım)

Yönetmenler: Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi

Oyuncular: Jodie Foster, Annette Benning, Rhys Ifans

Biyografi ve dram türlerindeki "Nyad" filminde, Yüzücü Diana Nyad hep hayalini kurduğu şeyi 60 yaşında gerçekleştirmek için açık denizde yaklaşık 160 km yüzerek neredeyse imkansız olan Küba-Florida etabını tamamlamaya çalışır. "Nyad" filmi, 3 Kasım'dan itibaren Netflix'te izlenebilir.


Marley & Me (3 Kasım)

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Kathleen Turner, Alan Arkin, Nathan Gamble, Haley Bennett

Gözyaşlarınıza hakim olabileceğinize inanıyorsanız ya da biraz ağlamaktan zarar gelmez diyorsanız, bir insanla köpeğin en eğlenceli ve duygusal arkadaşlığına tanıklık edebileceğiniz "Marley & Me" filmini kesinlikle öneririz. Bir ailenin, sevimli ama yaramaz ve nevrotik köpeklerinden aldıkları hayat derslerini izliyoruz. "Marley & Me" filmi, 3 Kasım'dan itibaren Disney+'ta izlenebilir.


Guardians of the Galaxy Vol. 3 (8 Kasım)

Yönetmen: James Gunn

Oyuncular: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Will Poulter, Sean Gunn, Elizabeth Debicki, Sylvester Stallone

Çok sevilen "Guardians of the Galaxy" serisinin üçüncüsü olan "Guardians of the Galaxy Vol. 3", bir kez daha James Gunn'ın yönetmenliği ile karşımıza çıkıyor. Gamora'yı kaybetmenin acısını hala yaşayan Peter Quill; ekibini, evreni ve içlerinden birini savunmak için bir araya getirir çünkü bu görev başarılı olmazsa Koruyucular'ın sonu anlamına gelebilir. "Guardians of the Galaxy Vol. 3", 8 Kasım'da Disney+'ta izleyiciyle buluşuyor.


The Marvels (10 Kasım)

Yönetmen: Nia DaCosta

Oyuncular: Brie Larson, Teyonah Parris, Iman Vellani, Samuel L. Jackson, Zawe Ashton, Teyonah Parris, Park Seo-joon

Aksiyon, macera ve fantastik türlerindeki yeni Marvel filmi "The Marvels"ta Carol Danvers'ın güçleri Kamala Khan ve Monica Rambeau'nun güçleriyle karışır ve onları, evreni kurtarmak için birlikte çalışmaya zorlar. "The Marvels" filmi, 10 Kasım'da sinemalarda.


The Killer (10 Kasım)

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Michael Fassbender, Tilda Swinton, Charles Parnell, Arliss Howard, Sophie Charlotte, Kerry O'malley

Aksiyon, macera ve suç türlerindeki "The Killer" filminde, soğukkanlı ve yalnız bir suikastçı, hedefini kıl payı ıskaladığı önemli bir görevin ardından işverenlerine savaş açar. Kişisel bir yanı olmadığını iddia ettiği bu uluslararası kovalamaca sırasında en büyük düşmanı ise kendisidir. "The Killer" için "acımasız, kanlı ve şık bir kara film" yorumları yapılıyor. "The Killer" filmi, 10 Kasım'dan itibaren Netflix'te.


Jeanne du Barry (10 Kasım)

Yönetmen: Maiwenn

Oyuncular: Maiwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Robin Renucci, Pierre Richard, Marianne Basler, Pascal Greggory, Caroline Chaniolleau, India Hair

Biyografi ve dram türlerindeki "Jeanne du Barry" filmi, yoksul bir terzinin gayrimeşru kızı olarak 1743 yılında dünyaya gelen ve 15. Louis'nin sarayında yükselerek onun son resmi metresi olan Jeanne Becu'nun hayatını konu alıyor. "Jeanne du Barry" filmi, 10 Kasım'da sinemalarda.


Bihter (16 Kasım)

Yönetmenler: Mehmet Binay, Caner Alper

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Boran Kuzum, Osman Sonant, Hande Ataizi, Helin Kandemir, Nezaket Erden, Lorin Merhart, Ebru Özkan, Mert Can Tekin, Mert İnce, Tilbe Saran

"Bihter" filmi, Halit Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri "Aşk-ı Memnu"ya yepyeni bir bakış açısı getirirken tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklığın büyük bir felakete sürüklendiği etkileyici bir hikayeyi anlatıyor. Sevilmeye aç genç bir kadın olan Bihter; zengin, saygıdeğer, ancak yaşça kendisinden büyük Adnan'ı, toplumun ve para avcısı annesinin ona yaftaladıklarından kurtulmak için bir çıkış yolu olarak görür. Fakat çok geçmeden kocasının ona olan ilgisinden tatmin olmadığını keşfeder. Bihter, Adnan'ın ailesinin genç ve yakışıklı üyesi Behlül'le yasak aşk yaşayacak ve bu aşk için ölmeyi bile göze alacak kadar cesur bir kadındır. Ancak Bihter'in kendini keşfetme ve özgürlük arayışına ne hanımı olduğu yalıdaki insanlar ne de yaşadığı dönem hazırdır. "Bihter" filmi, 16 Kasım'dan itibaren Prime Video'da izlenebilir.


Rustin (17 Kasım)

Yönetmen: George C. Wolfe

Oyuncular: Colman Domingo, Chris Rock, Glynn Turman

Biyografi, dram ve tarih türlerindeki "Rustin" filminde, Aktivist Bayard Rustin, ırkçılık ve homofobiye rağmen 1963'teki Washington yürüyüşünü düzenleyerek insan hakları mücadelesinin tarihsel seyrini değiştirmeye yardımcı olur. "Rustin" filmi, 17 Kasım'da Netflix'te.


The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (17 Kasım)

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Tom Blyth, Rachel Zegler, Peter Dinklage, Hunter Schafer, Jason Schwartzman, Viola Davis

Suzanne Collins'in 2020 yılında yayımladığı aynı adlı romandan uyarlanan "The Ballad of Songbirds and Snakes"i, "The Hunger Games"in 'prequel' filmi yani 'geçmişini anlatan' bir yapım olarak görüyoruz. Panem'in zalim başkanı olmadan yıllar önce, 18 yaşındaki Coriolanus Snow, savaş sonrası Capitol'de gözden düşmüş, bir zamanların gururlu ailesi olan soyunun son umududur. 10. Açlık Oyunları hızla yaklaşırken, genç Snow, yoksul 12. Bölge'den gelen genç bir kız olan Lucy Gray Baird'e akıl hocalığı yapmakla görevlendirilir. Şovmenlik içgüdülerini ve yeni keşfettikleri politik zekalarını birleştiren Snow ve Gray'in hayatta kalmak için zamana karşı verdikleri yarış, sonunda kimin ötücü kuş, kimin yılan olduğunu ortaya çıkaracaktır. "The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes (Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı)" filmi, 17 Kasım'da sinemalarda.


Believer 2 (17 Kasım)

Yönetmen: Jong-Yeol Baek

Oyuncular: Seung-Won Cha, Kim-Dong-young, Andreas Fronk

Aksiyon, suç ve gerilim türlerindeki "Believer 2" filminde, azimli bir dedektif, Asya'nın en büyük uyuşturucu çetesinin ardındaki gerçeği aramaya devam eder. Üstelik çetenin bir türlü yakalanamayan lideriyle de görülecek bir hesabı vardır. "Believer 2" filmi, 17 Kasım'da Netflix'te.


İstanbul İçin Son Çağrı (24 Kasım)

Yönetmen: Gönenç Uyanık

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Beren Saat, Ty Fisher

"İstanbul İçin Son Çağrı" filmi; New York, aşk ve ikinci şanslar hakkında bir hikaye. İstanbul'dan New York'a giderken havaalanında tesadüfen karşılaşan Serin ve Mehmet, New York'ta heyecan dolu, baştan çıkarıcı unutulmaz bir geceye sürükleniyor. Serin ve Mehmet, hayatlarının en güzel anlarını birlikte geçirirken ortada tek bir sorun vardır, ikisinin de evli olmaları. "İstanbul İçin Son Çağrı" filmi, 24 Kasım'da Netflix'te.


Napoleon (24 Kasım)

Yönetmen: Ridley Scott

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ludivine Sagnier, Ben Miles

Ridley Scott ile Joaquin Phoenix'i yeniden bir araya getiren "Napoleon" filmi, Napolyon Bonapart'ın kökenlerine ve imparatorluğa hızlı, acımasız tırmanışına, karısı ve tek gerçek aşkı Josephine ile olan bağımlılık yaratan ve çoğu zaman istikrarsız ilişkisinin prizmasından bakarak orijinal ve kişisel bir bakış sunuyor. Joaquin Phoenix, Napoleon'u canlandırırken; Vanessa Kirby de Josephine'e hayat veriyor. "Napoleon (Napolyon)" filmi, 24 Kasım'da sinemalarda.


Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak (30 Kasım)

Yönetmen: Ahmet Uluçay

Oyuncular: İsmail Hakkı Taslak, Kadir Kaymaz, Gülayşe Erkoç, Boncuk Yılmaz, Hasbiye Günay, Mustafa Çoban, Fizuli Caferof, Aysel Yılmaz, Ahmet Uluçay

Ahmet Uluçay'ın memleketi olan Kütahya'nın Tavşanlı ilçesine bağlı Tepecik köyünde çekilen ve yönetmenin yaşamından derin izler taşıyan film, kasabada keşfettikleri projeksiyon makinesinden büyülenerek film çekme düşleriyle yanıp tutuşan iki çocuğun büyülü gerçekçi hikayesini anlatıyor. Sinemamız için çok özel bir anlama sahip olan "Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak", 30 Kasım'da, 14 yıl önce trajik şekilde kaybettiğimiz Ahmet Uluçay'ın ölüm yıldönümünde MUBI seyircisiyle buluşuyor.


Family Switch, Şimdi İşler Karıştı (30 Kasım)

Yönetmen: McG

Oyuncular: Jennifer Garner, Ed Helms, Emma Myers, Brady Noon

Bir aile komedisi olan "Family Switch (Şimdi İşler Karıştı)" filminde, nadir görülen kozmik bir olay, Noel'e günler kala iki ebeveynin, ergenlik çağındaki çocuklarıyla beden değiştirmesine neden olunca aile kaosa sürüklenir. "Family Switch (Şimdi İşler Karıştı)" filminde, 30 Kasım'da Netflix'te.


All The Beauty And The Bloodshed, Hayatın Tüm Acıları Ve Güzellikleri

Yönetmen: Laura Poitras

Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan kazanan ve En İyi Belgesel dalında Oscar'a aday olan film, tabu yıkan fotoğrafları ve röportajları paralelinde Nan Goldin'in ABD'deki opioid krizine karşı yürüttüğü mücadeleyi de konu alıyor. Laura Poitras imzalı belgesel, fotoğraflar ve hatırlattıkları üzerinden bir yolculuğa çıkarken, bir yandan da sanatın politik bir müdahale olabileceğine dair bir ders veriyor. Goldin'in HIV konusunda aldığı ilerici tavırdan, kimsenin bakmadığı yerlere çevirdiği fotoğraf makinesine uzanan belgesel, otobiyografik bir anlatının yanı sıra fotoğraflar, arşiv görüntüleri ve röportajlardan yararlanıyor. "All The Beauty And The Bloodshed (Hayatın Tüm Acıları Ve Güzellikleri)" filmi, kasım ayı itibariyle MUBI ekranlarında.


The Father, Baba

Yönetmen: Florian Zeller

Oyuncular: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Fatiss, Olivia Williams

Anthony Hopkins'e neredeyse 30 sene sonra ikinci Oscar ödülünü getiren "The Father (Baba)", halihazırda beğeni toplamış bir tiyatro oyununa dayanıyor. Bir başka usta oyuncu Olivia Colman'ın Anthony Hopkins'e eşlik ettiği film, kızının ısrarlarına rağmen tek başına yaşamakta direnen Anthony'nin yaşlanma ve demans gibi deneyimleri tecrübe edişini çarpıcı bir şekilde ele alıyor. Her türlü yardımı ısrarla reddeden Anthony, giderek sevdiği herkesten şüphe etmeye, kendi gerçekliğini sorgulamaya başlıyor. "The Father (Baba)" filmi, kasım ayında MUBI'de.


Tüm Zamanların En Kült Filmleri

"İstanbul İçin Son Çağrı" Filmi Hakkında Her Şey

"The Killer" Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey