Geçmişten Günümüze En İyi 30 Çizgi Film

Hem çocukların hem de yetişkinlerin birlikte keyifle izleyebileceği geçmişten günümüze en iyi çizgi filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
24 Nisan 2023 Pazartesi 16:02 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
Tüm Zamanların En İyi Çizgi Filmleri

Hem Çocuklar Hem Yetişkinler İçin Çizgi Film Önerileri

Çizgi filmler, tüm dünyada sevilerek takip edilen ve hayatımızın bir parçası haline gelen eserler arasında yer alıyor. Her yaştan insanın keyifle izleyebileceği, hem geçmişte popüler olup hem de günümüzde izlenebilen çizgi filmler de var. Tüm zamanların en iyi çizgi filmlerinden hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden öneriler karşınızda.


1.Pokemon (1997-2023) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcılar: Junichi Masuda, Ken Sugimori, Satoshi Tajiri

Seslendirme Kadrosu: Veronica Taylor, Rachael Lillis, Eric Stuart, Ikue Otani, Rica Matsumoto, Voula Kota, Rodger Parsons

Macera ve aksiyon türlerindeki çizgi film "Pokemon", insanların evcil hayvan gibi sahip oldukları ve yarıştırdıkları Pokemon'larıyla yaşadığı bir dünyayı izliyoruz. Ash Ketchum, Pokemon'u Pikachu ve arkadaşları güçlü yaratıklarla dolu bu dünyayı keşfediyor.


2.The Fairly Odd Parents, Ailem Bir Acayip (2001-2017) – IMDB Puanı 7.2

Yaratıcılar: Butch Hartman, Bob Boyle

Seslendirme Kadrosu: Tara Strong, Susanne Blakeslee, Daran Norris, Carlos Alazraqui, Grey Griffin, Jim Ward

Macera ve komedi türlerindeki "The Fairly Odd Parents (Ailem Bir Acayip)" çizgi filminde, 10 yaşındaki bir erkek çocuk, ona neredeyse her dileğini yerine getirebilecek iki peri vaftiz ebeveyninin bakımı altına alınır ve bu oldukça ilginç sonuçlara yol açar.


3.SpongeBob SquarePants, Sünger Bob Kare Pantolon (1999-) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcılar: Tim Hill, Nick Jennings, Derek Drymon

Seslendirme Kadrosu: Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fangerbakke, Clancy Brown, Mr. Lawrence, Dee Bradley Baker, Jill Talley, Carolyn Lawrence

Komedi türündeki "SpongeBob SquarePants (Sünger Bob Kare Pantolon)" isimli ünlüçizgi filmde, bir hamburgercide restoranında çalışan, okula giden ve bir su altı ananasında yaşayan konuşan bir deniz süngerinin ve dostlarının eğlenceli maceralarını izliyoruz.


4.The Flintstones, Taş Devri (1960-1966) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcılar: Joseph Barbera, William Hanna

Seslendirme Kadrosu: Alan Reed, Mel Blanc, Jean Vander Pyl, Bea Benaderet

Macera ve komedi türlerindeki "The Flintstones (Taş Devri)" çizgi filminde, taş devrinde yaşayan iki aile olan Flinstones (Çakmaktaşlar) ve Rubbles (Molozlar), günümüzden oldukça farklı bir dünyada bize oldukça benzer görünen yaşamlar sürüyorlar.


5.Tom and Jerry, Tom ve Jerry (1940-1958, 1975-1977, 1980-1982, 1990-1994, 2006-2008, 2014-2022)

Yaratıcılar: William Hanna, Joseph Barbera

1940 yılından bu yana tekrar tekrar çekilen "Tom and Jerry (Tom ve Jerry)"nin yıllar içinde pek çok dizisi ve filmi çekildi. Çok sevilen çizgi film "Tom and Jerry (Tom ve Jerry)", bazen hiç geçinemeyen bazense sıkı dost olan kedi Tom ve fare Jerry'nin maceralarını konu alıyor.


6.Teenage Mutant Ninja Turtles, Ninja Kaplumbağalar (1987-1996) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcılar: Kevin Eastman, Peter Laird, David Wise

Seslendirme Kadrosu: Cam Clarke, Barry Gordon, Rob Paulsen, Townsend Coleman, Renae Jacobs, Peter Renaday, Pat Fraley, James Avery

Aksiyon ve macera türlerindeki "Teenage Mutant Ninja Turtles (Ninja Kaplumbağalar)" çizgi filmi, mutant kahramalar olan dört kaplumbağa ve onların ustası olan bir fare, New York lağımlarında yaşarak şehri korumak için dövüş sanatlarında ustalaşıyor.


7.X-Men (1992-1997) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcılar: Mark Edward Edens, Sidney Iwanter, Eric Lewald

Seslendirme Kadrosu: Cedric Smith, Cal Dodd, Lenore Zann, George Buza, Alyson Court, Catherine Disher, Norm Spencer, Chris Potter, Alison Sealy-Smith, David Hemblen

Macera ve aksiyon türlerindeki "X-Men" çizgi filminde her biri ayrı özel güçlere sahip bir grup mutant süper kahraman, adalet ve insanların mutantları kabul etmesi için savaşıyor. "X-Men", Marvel Comics evreninin en sevilen serilerinden.


8.The Powerpuff Girls (1998-2005) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcılar: Craig McCracken, Stephen Hillenburg, Mike Reiss

Seslendirme Kadrosu: Cathy Cavadini, Elizabeth Daily, Tara Strong, Tom Kenny, Tom Kane

Aksiyon ve macera türlerindeki "The Powerpuff Girls" çizgi filminde üç süper güçlü küçük kız, sürekli olarak dünyayı (veya en azından Townsville şehrini) canavarlardan ve düşmanlardan kurtarıyor.


9.Naruto (2002-2007) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Masashi Kishimoto

Seslendirme Kadrosu: Junko Takeuchi, Maile Flanagan, Kate Higgins, Chie Nakamura

Ünlü Japon mangasından uyarlanan aksiyon ve macera türlerindeki "Naruto"da, haylaz genç bir ninja olan Naruto Uzumaki, tanınmak için uğraşırken köyün lideri ve en güçlü ninjası Hokage'ye dönüşme hayalleri kuruyor.


10.Hey Arnold (1996-2004) – IMDB Puanı 7.6

Yaratıcılar: Craig Bartlett, Steve Viksten, Joe Ansolabehere

Seslendirme Kadrosu: Francesca Marie Smith, Jamil Walker Smith, Dan Castellaneta, Justin Shenkarow, Christopher Walberg

Komedi ve yer yer dram türündeki "Hey Arnold" çizgi filmi, Brooklyn-New York'a benzeyen isimsiz bir şehirde geçiyor. Dördüncü sınıf öğrencisi olan Arnold, büyükannesi, büyükbabası, komşuları ve arkadaşları ile çeşitli maceralara atılıyor. Büyükanne ve büyük babasının işlettiği sevimli pansiyonda yaşayan Arnold'ın günlük hayatını izliyoruz.


11.Recess, Disney'in Teneffüs Zili (1997-2003) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcılar: Paul Germain, Joe Ansolabehere

Seslendirme Kadrosu: Andrew Lawrence, Ashley Johnson, Jason Davis, Rickey D'Shon Collins, Pamela Adlon, Courtland Mead

Macera ve komedi türündeki "Recess (Disney'in Teneffüs Zili)" çizgi filmi, dört erkek ve iki kızdan oluşan bir grup yakın arkadaşın, büyüdükçe ilkokul teneffüslerinde birbirleriyle ve otoriteyle kurdukları iletişimi üzerine gerçekleşen komik hikayeleri konu alıyor.


12.The Smurfs, Şirinler (1981-1989) – IMDB Puanı 7.2

Yaratıcı: Peyo

Seslendirme Kadrosu: Celine Montsarrat, Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Michael Bell, Frank Welker, William Callaway, Hamilton Camp, Alan Oppenheimer, Paul Winchell

Çok sevilen ünlü çizgi film "The Smurfs (Şirinler)", huzurlu bir ormanda mantardan evlerde yaşayan küçük mavi yaratıklar olan Şirinler'in başlarından geçen maceraları ve kötü büyücü Gargamel ile olan mücadelelerini konu alıyor.


13.Scooby-Doo, Where Are You (1969-1971) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcılar: Joseph Barbera, William Hanna, Charles August Nichols

Seslendirme Kadrosu: Don Messick, Casey Kasem, Frank Welker, Nicole Jaffe, Indira Stefanianna

"Scooby-Doo" çizgi filmi; Fred, Daphne, Velma, Shaggy ve konuşan köpek Scoobyy-Doo'dan doluşan genç bir arkadaş grubunun gizemli ve oldukça doğa üstü görünen sırlarını çözerek, suçluları adalete teslim etmelerini konu alıyor.


14.Life with Louie, Afacan Louie (1994-1998) – IMDB Puanı 8.3

Yaratıcı: Louie Anderson

Seslendirme Kadrosu: Louie Anderson, Edie McClurg, Justin Shenkarow, Miko Hughes, Debi Derryberry

Macera ve komedi türlerindeki "Life with Louie (Afacan Louie)" çizgi filminde; sevimli annesi, gürültücü ve savaş delisi babası, 10 kardeşi ve okulda onunla dalga geçmeye bayılan çocuklar ile büyüyen Louie Anderson'ın çocukken yaşadığı maceralar çoğu zaman bizi keyiflendirirken, zaman zaman da duygulandırıyor.


15.Rugrats (1991-1994, 1996-2004) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcılar: Gabor Csupo, Paul Germain, Arlene Klasky

Seslendirme Kadrosu: Elizabeth Daily, Christine Cavanaugh, Nancy Cartwright, Kath Soucie, Melanie Chartoff, Cheryl Chase, Jack Riley, Michael Bell

Komedi ve macera türündeki "Rugrats" çizgi filminde, hayatta anlamadıkları şeylerle yüzleşen dört bebek ve onların sinir bozucu büyük kuzenlerinin maceralarını izliyoruz.


16.Mad Jack the Pirate, Çılgın Korsan Jack (1998-1999) – IMDB Puanı 8.6

Yaratıcı: Bill Kopp

Seslendirme Kadrosu: Charlie Adler, Jocelyn Blue, Cam Clarke, Robert Pike Daniel

Komedi ve macera türündeki "Mad Jack the Pirate (Çılgın Korsan Jack)" çizgi filmi, şanssız bir korsan ve onun antropomorfik fare yardımcısı Snuk'ın başından geçen tuhaf maceraları konu alıyor.


17.Inspector Gadget, Müfettiş Gadget (1983-1986) – IMDB Puanı 6.7

Yaratıcılar: Jean Chalopin, Andy Heyward, Bruno Bianchi

Seslendirme Kadrosu: Don Adams, Holly Berger, Frank Welker, Luc Durand, Don Francks

Macera ve komedi türlerindeki "Inspector Daget (Müfettiş Gadget)" çizgi filminde iyi niyetli ama beceriksiz bir biyonik polis müfettişi, davalarında tökezlerken, gerçek soruşturma işini yeğeni ve köpeği gizlice yapıyor.


18.Spider-Man (1967-1970) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcılar: Stan Lee, Steve Ditko

Seslendirme Kadrosu: Paul Soles, Peg Dixon, Paul Kligman

1967-1970 yılları arasında yayınlanan "Spider-Man" Radyoaktif bir örümcek tarafından ısırıldıktan sonra olağanüstü güçler kazanan ünlü Marvel çizgi roman karakteri Spider-Man yani Peter Parker'ın maceralarına dayanan orijinal çizgi dizi. Siz "Spider-Man"in orijinali dışında daha güncel yayınlarını izlemek isterseniz 1970'den sonra çekilen pek çok yeni dizi ve filme rastlayabilirsiniz.


19.Looney Tunes (1930-1969)

"Looney Tunes", hemen herkesin çok sevdiği Walt Disney'in ünlü karakterleri Bugs Bunny, Daffy Duck, Domuz Porky, Elmer Fudd, Sylvester, Tweety, Marvin the Martian, Tazmanya Canavarı, Wile E, Coyote ve Road Runner, Foghorn Leghorn, Yosemite Sam, Pepe Le Pew, Hızlı Gonzalez ve pek çok başka karakteri bir araya getiren oldukça uzun ömürlü bir çizgi dizi.


20.Popeye the Sailor, Temel Reis (1960-1962) – IMDB Puanı 7.1

Yaratıcı: Elzie Crisler Segar

Seslendirme Kadrosu: Jack Mercer, Mae Questel, Jackson Beck

"Popeye the Sailor (Temel Reis)", Popeye ve sevgilisi Olive'in (Safinaz) başından geçen olayları ve Popeye'ın baş düşmanı Bluto (Kabasakal) ile mücadelelerini konu alıyor.


21.The Ghostbusters, Hayalet Avcıları (1986-1987) – IMDB Puanı 6.3

Yaratıcı: Marc Richards

Seslendirme Kadrosu: Pat Fraley, Peter Cullen, Alan Oppenheimer, Linda Gary, Lou Scheimer, Erika Scheimer, Susan Blu

"The Ghostbusters (Hayalet Avcıları)" isimli doğaüstü araştırmacılardan oluşan bir ekip, kötü bir hayalet büyücüsü, onun yardakçıları ve dünyayı ele geçirmeye çalışan hayaletlere karşı yegane savunuculardır.


22.The Kids from Room 402, 402 No'lu Sınıfın Çocukları (2000-2001) – IMDB Puanı 8.2

Seslendirme Kadrosu: Dennis Cruzado, Jacob Holden, Gabrielle Lazarovitz

Komedi türündeki "The Kids from Room 402 (402 No'lu Sınıfın Çocukları)", ilkokuldaki bir sınıfın öğrencilerinin maceralı hayatlarını konu alıyor.


23.CatDog (1998-2005) – IMDB Puanı 6.5

Yaratıcı: Peter Hannan

Seslendirme Kadrosu: Jim Cummings, Tom Kenny, Carlos Alazraqui

Macera ve komedi türündeki "CatDog" çizgi filminde yapışık bedenlerdeki düzenli, zeki bir kedi ile şapşal, sakar bir köpeğin komik talihsiz maceralarını izliyoruz.


24.The Jetsons (1962-1963, 1984-1985, 1987) – IMDB Puanı 7.0

Yaratıcılar: Joseph Barbera, William Hanna

Seslendirme Kadrosu: George O'Hanlon, Janet Waldo, Mel Blanc

Gelecekte oldukça fütüristik bir dünyada geçen "The Jetsons", Jetson Ailesi'nin başından geçen maceraları konu alıyor.


25.The New Adventures of Winnie the Pooh (1988-1991) – IMDB Puanı 7.6

Seslendirme Kadrosu: John Fiedler, Jim Cummings, Ken Sansom

"The New Adventures of Winnie the Pooh" çizgi filmi, A.A. Milne ve E.H. Shepard imzalı "Winnie-the-Pooh" kitaplarından uyarlanıyor. Winnie the Pooh ve arkadaşlarının maceralarını izliyoruz.


26.The Secret Files of the SpyDogs, Casus Köpeklerin Gizli Dosyaları (1998-1999) – IMDB Puanı 7.1

Yaratıcı: Jim Benton

Seslendirme Kadrosu: Micky Dolenz, Adam West, Dee Bradley Baker, Charity James, Tifanie Christun, Mary Kay Bergman

"The Secret Files of the SpyDogs (Casus Köpeklerin Gizli Dosyaları)" çizgi filmi, geçmişten günümüze dek insanların haberi olmadan dünyayı gizli ajanlar olarak koruyan köpek ekibinin maceralarını konu alıyor.


27.Ben 10 (2005-2008) – IMDB Puanı 7.4

Yaratıcılar: Joe Casey, Joe Kelly, Man of Action

Seslendirme Kadrosu: Tara Strong, Paul Eiding, Meagan Moore

"Ben 10" çizgi filmi, kullanıcısını on farklı uzaylı türüne dönüştürme gücüne sahip gizemli bir cihaz olan Omnitrix'i keşfettikten sonra alışılmadık bir hal alan tipik bir çocuk olan Ben Tennyson'ın hikayesini anlatıyor.


28.Dora the Explorer, Kaşif Dora (2000-2019) – IMDB Puanı 4.2

Yaratıcılar: Eric Weiner, Chris Gifford, Valerie Walsh

Seslendirme Kadrosu: Fatima Ptacek, Regan Mizrahi, Alexandria Suarez

Küçük çocuklara uygun olan "Dora the Explorer (Kaşif Dora)", Dora ve sevgili maymun dostunun çıktığı maceraları konu alıyor.


29.Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir, Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi (2015-) – IMDB Puanı 7.6

Seslendirme Kadrosu: Cristina Valenzuela, Bryce Papenbrook, Keith Silverstein

"Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir (Mucize: Uğur Böceği ile Kara Kedi)" çizgi filminde, iki normal genç olan Marinette ve Adrien, şehirlerini bir kötülük tehdit ettiğinde süper kahramanlar Uğur Böceği ve Kara Kedi'ye dönüşüyor.


30.Winx Club (2004-2019) – IMDB Puanı 6.0

Yaratıcı: Iginio Straffi

Seslendirme Kadrosu: Molly C. Quinn, Keke Palmer, Amy Gross

Çok sevilen "Winx Club" çizgi filminde, Alfea Koleji'nde, evrenin her yerinden peri savaşçılar, sihir güçlerini geliştirmek için çalışıyor ve eğitim alıyor. Dünyalı bir kız olan Bloom, kendi özel yeteneklerini keşfettikten sonra onlara katılır ve burada edindiği dostları ile birlikte evreni kötülüklerden korumaya çalışır.


Animasyondan Uyarlanan En İyi Filmler

Disney: Unutulmaz 20 Animasyon Film Önerisi

Yetişkinler İçin En İyi Animasyon Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri