En Uzun Sezonlu En İyi 20 Dizi

Uzun soluklu seyir keyfi için komediden drama, aksiyondan gerilime ve romantikten fantastiğe dek farklı türlerde izleyebileceğiniz 10 ve üstü en uzun sezonlu en iyi diziler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
14 Eylül 2023 Perşembe 15:52 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Uzun Sezonlu En İyi Diziler

1. Friends (1994-2004) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcılar: David Crane, Marta Kauffman

Oyuncular: Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc

Çoğu zaman tüm zamanların en iyi sitcom'larından biri olarak övülen Friends, arkadaşlık ve romantizm içerikli bir komedi dizisi. Kendinizi iyi hissetmek için tercih edebileceğiniz keyifli ve uzun soluklu bir dizi arayışındaysanız "Friends", asla hayal kırıklığına uğratmayacaktır. 10 sezon boyunca bağ kurduğunuz, ailenizin, arkadaş çevrenizin birer üyesi olan bu karakterleri izlerken kafanızın dağılmaması mümkün değil.


2. Grey's Anatomy (2005-) – IMDB Puanı 7.6

Yaratıcı: Shonda Rhimes

Oyuncular: Ellen Pompeo, Chandra Wilson, James Pickens Jr., Justin Chambers, Kevin McKidd, Jesse Williams

18 sezonu geride bırakan ve hala devam eden hastane dizisi "Grey's Anatomy", cerrahi stajyerlerin ve amirlerinin kişisel ve profesyonel yaşamlarına odaklanan romantik bir drama.


3. Modern Family (2009-2020) – IMDB Puanı 8.5

Yaratıcı: Steven Levitan, Christopher Lloyd

Oyuncular: Ed O'Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson, Eric Stonestreet, Rico Rodriguez, Sarah Hyland, Nolan Gould, Ariel Winter, Aubrey Anderson-Emmons, Jeremy Maguire, Reid Ewing

Emmy Ödülleri'nde 2010, 2011, 2012, 2013 ve 2014 yıllarında En İyi Komedi Dizisi seçilen 11 sezonluk "Modern Family", bu dalda arka arkaya beş kez ödül kazanarak "Frasier"ın elinde tuttuğu rekora ortak olan tek yapım oldu. 'Mockumentary' tarzını seviyorsanız ama biraz daha yumuşatılmış versiyonunu arıyorsanız; hareketli kamera kullanımının daha az ve absürtlük seviyesinin biraz daha indirgenmiş olduğu "Modern Family" tam size göre. Üç farklı ama birbiriyle bağlantılı ailenin kendi aralarında ve birbirleriyle olan ilişkilerini konu alan "Modern Family", izlerken "Keşke benim de böyle teyzem, amcam olsa" diyebileceğiniz bir dizi.


4. It's Always Sunny in Philadelphia (2005-) – IMDB Puanı 8.8

Yaratıcılar: Rob McElhenney, Glenn Howerton

Oyuncular: Charlie Day, Glenn Howerton, Rob McElhenney, Kaitlin Olson, Danny DeVito

Büyük egoları olan ama çok da zeki olmayan beş arkadaş, Philadelphia'da bir İrlanda barının sahibidir. Komedi türündeki "It's Always Sunny in Philadelphia", 16 sezonu geride bırakarak televizyon tarihinin en keyifli ve uzun soluklu dizilerinden biri olmayı başardı.


5. Shameless (2011-2021) – IMDB Puanı 8.5

Yaratıcılar: Paul Abbott, John Wells

Oyuncular: Emmy Rossum, William H. Macy, Ethan Cutkosky, Jeremy Allen White, Shanola Hampton, Steve Howey, Emma Kenney

Komedi ve dram türlerindeki aile dizisi "Shameless", kavgacı, alıngan ama son derece sadık bir Chicagolu aileyi merkezine alıyor. 11 sezonluk "Shameless" dizisi, içten karakterleri ile izleyiciyi kendine çekiyor.


6. Frasier (1993-2004) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcılar: David Angell, Peter Casey, David Lee

Oyuncular: Kelsey Grammer, Jane Leeves, David Hyde Pierce, Peri Gilpin, John Mahoney

Emmy Ödülleri'nde 1994, 1995, 1996, 1997 ve 1998 yıllarında arka arkaya En İyi Komedi Dizisi seçilen ve 11 sezonu ile uzun bir süre aralıksız izleyebileceğiniz "Frasier", aslında "Cheers" dizisinden ortaya çıkan bir 'spinoff'. "Cheers" dizisinde sevilen Dr. Frasier Crane karakteri, babasıyla birlikte yaşadığı memleketi Seattle'a geri döner ve radyo psikiyatristi olarak çalışmaya başlar. Dizi, 11 yıllık süresi boyunca pek çok rekora imza atarak; art arda beş kez En İyi Komedi Dizi kategorisinde Emmy kazanan ilk yapım oldu, yine komedi dalında 37 Emmy ödülü rekorunu hala elinde tutuyor.


7. Criminal Minds (2005-) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcı: Jeff Davis

Oyuncular: Kirsten Vangsness, Matthew Gray Gubler, A.J. Cook, Joe Mantegna, Thomas Gibson, Shemar Moore, Paget Brewster

16. sezonunu geride bırakan "Criminal Minds", CSI serilerinin hayranlarının, televizyon yapımlarının oluşturulmasında büyük söz sahibi olduğu döneme ait dizilerden. Kendisini CSI New York, CSI Miami gibi polisiye dizilerden ayıran en büyük özelliği ise spesifik olarak seri katilleri yakalamaya çalışan bir FBI departmanını takip ediyor olmamız. "Criminal Minds", zekice ilerleyen kurgusu ve ilgi çekici karakterleri ile dikkat çeken bir yapım.


8. The Big Bang Theory (2007-2019) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcılar: Chuck Lorre, Bill Prady

Oyuncular: Johnny Galecki, Jim Parsons, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar, Melissa Rauch, Mayim Bialik

Küçükken birçoğumuz, büyüdüğümüzde en yakın arkadaşlarımızla ev arkadaşı olmayı veya karşılıklı dairelerde yaşamayı hayal ederiz. İşte "The Big Bang Theory" de tıpkı "Friends" gibi bu hayalin tatminini yaşatan dizilerden. 12 sezon uzunluğundaki "The Big Bang Theory"nin farkı karakterlerin çoğunun bilim insanı olması. İki zeki ama sosyal açıdan beceriksiz fizikçinin evinin karşısındaki daireye taşınan bir kadın, onlara laboratuvar dışındaki yaşam hakkında ne kadar az şey bildiklerini gösteriyor. Zamanla büyüyen ve oldukça tatlı bir arkadaş grubuna dönüşen ekibin eğlenceli hikayelerini izliyoruz.


9. Will & Grace (1998-2020) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcı: David Kohan, Max Mutchnick

Oyuncular: Eric McCormack, Debra Messing, Megan Mullally, Sean Hayes

Emmy Ödülleri'nde 2000 yılında En İyi Komedi Dizisi seçilen 11 sezonluk "Will & Grace", dostluğun başrolde olduğu bir diğer komedi dizisi. Ev arkadaşı olan iki yakın dost Will ve Grace'in arkadaşlarıyla birlikte New York'taki yaşamlarını izliyoruz. Bu iki karakterin, ne olursa olsun daima birbirlerinin arkasında duracağından ve birbirlerine destek olacağından emin olduğumuz dizi, bir yandan kalbimizi sıcacık yaparken bir yandan da orta yaşlı insanların şehir hayatında nasıl hayatta kaldığını izlemenin eğlenceli yanını yansıtıyor.


10. Law & Order: Special Victims Unit (1999-) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcı: Dick Wolf

Oyuncular: Mariska Hargitay, Christopher Meloni, Ice-T, Dann Florek, Richard Belzer, Kelli Giddish

24. sezonunu geride bırakan suç, dram ve gizem dizisi "Law & Order: Special Victims Unit", New York Polis Departmanı'nda cinsel içerikli suçları araştıran özel eğitimli bir dedektif ekibi olan Özel Mağdurlar Birimi'ni takip ediyor.


11. The Simpsons (1989-) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcılar: James L. Brooks, Matt Groening, Sam Simon

Seslendirme Kadrosu: Dan Castellaneta, Nancy Cartwright, Harry Shearer, Julie Kavner, Yeardley Smith, Hank Azaria

Komedi türündeki animasyon dizisi "The Simpsons", uyumsuz Springfield şehrinde işçi sınıfından bir ailenin hicivsel maceralarını konu alıyor. 34 sezonu geride bırakmış olan "The Simpsons", televizyon tarihinin en uzun dizilerinden biri.


12. The X-Files (1993-2018) – IMDB Puanı 8.6

Yaratıcı: Chris Carter

Oyuncular: David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi

Gillian Anderson'ın doğduğu dizi diyebileceğimiz "The X-Files"ta Anderson, başrolü David Duchoyny ile paylaşıyor. İki oyuncu da bu dizi ile dünyaca tanındı. Televizyon tarihinin en uzun soluklu bilim kurgu dizilerinden "The X-Files", 1993 yılında yayınlanmaya başlamasının ardından 2001 yılında sonlandı. "Küçük" bir aranın ardından 10. sezonu ile 2016 yılında ekranlara geri döndü ve 2018'de sona erdi. Dizide FBI ajanlarının açıklanamayan, akıl almaz vakaları araştırmasını izliyoruz. Hükümet bu tuhaf raporların yanlış olduğuna ikna olsa da Fox Mulder ve Dana Scully gerçeğin peşine düşerler; yani tahmin ettiğiniz gibi uzaylıların. Dizinin yaratıcısı Chris Carter, popüler kültürün demirbaşlarından olan "The X-Files"ın yürütücü yapımcılığını da yaptı.


13. Family Guy (1999-) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcılar: Seth MacFarlane, David Zuckerman

Seslendirme Kadrosu: Seth MacFarlane, Alex Borstein, Seth Green

Komedi türündeki animasyon dizisi "Family Guy", 21. sezonunu geride bıraktı. Tuhaf bir Rhode Island kasabasındaki işlevsiz bir aile, başlarına gelen çılgın olaylara karşın günlük yaşamla başa çıkmaya çalışıyor.


14. Bones (2005-2017) – IMDB Puanı 7.8

Yaratıcı: Hart Hanson

Oyuncular: Emily Deschanel, David Boreanaz, Michaela Conlin

Suç, dram ve gizem türlerindeki "Bones" dizisi, 12 sezonuyla uzun soluklu bir macera sunuyor. Adli antropolog Dr. Temperance "Bones" Brennan ve ukala F.B.I. Özel Ajanı Seeley Booth, cinayetleri araştırmak için bir ekip kurar. Ancak çoğu zaman, kanıt olarak sadece kemiklerden başka bir şey yoktur.


15. Supernatural (2005-2020) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Eric Kripke

Oyuncular: Jared Padalecki, Jensen Ackles, Jim Beaver, Misha Collins, Mark Sheppard, Mark Pellegrino

15 sezonluk "Supernatural"ın başarısı, televizyon tarihinin en uzun soluklu aksiyon fantastik dizisi olmasından belli oluyor. İki erkek kardeş, avcı olarak babalarının ayak izlerini takip ederek, dünyayı dolaşan canavarlar, iblisler ve tanrılar da dahil olmak üzere birçok türden kötü doğaüstü varlıklarla savaşıyor. Sam ve Dean, giderek daha karanlık bir dünyada bize eşlik ediyor. Ve bu korkutucu dünya karmaşık bir mitolojiyle tamamlanmış daha büyük bir anlatıya dönüşmeyi başarıyor. Korku-fantastik-aksiyon türünü sevenler, Eric Kripke'nin yaratıcılığını üstlendiği "Supernatural"ı mutlaka izlemeli.


16. ER (1994-2009) – IMDB Puanı 7.9

Yaratıcı: Michael Crichton

Oyuncular: George Clooney, Noah Wyle, Laura Innes, Laura Ceron, Deezer D, Anthony Edwards, Julianna Margulies, Eriq La Salle, Maura Tierney, Goran Visnjic

1996 yılında Emmy Ödülleri'nde En İyi Drama Dizisi seçilen "ER", doktor ve hastane dizilerinin belki de en ünlüsü olabilir. Chicago İlçe Genel Hastanesi doktorları ve hemşirelerinin kişisel ve iş hayatlarına, aşklarına ve kayıplarına odaklanıyoruz. "ER", En İyi Drama Dizisi kategorisinde yalnızca bir kez Emmy Ödülü kazanmış olsa da 15 sezonluk yayın tarihi boyunca 124 adaylık elde etti ve çoğu Emmy adaylığı rekorunu da hala elinde tutuyor. Michael Crichton'ın yaratıcılığını üstlendiği dizi, aynı zamanda geleceğin Oscar ödüllü yıldızı George Clooney'nin de meşhur olduğu yapım.


17. Smallville (2001-2011) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcılar: Alfred Gough, Miles Millar

Oyuncular: Tom Welling, Michael Rosenbaum, Allison Mack, Kristin Kreuk, John Glover, Erica Durance, Annette O'Toole, John Schneider, Justin Hartley, Sam Jones III, Cassidy Freeman, Aaron Ashmore, Eric Johnson

10 sezonluk fantastik bir gençlik dizisi olan "Smallville", Superman'in lise çağlarını takip ediyor. Genç Clark Kent, uzaylı güçlerini iyilik için kullanmayı öğrenirken ve Smallville, Kansas'taki gençlik hayatının tipik sorunlarıyla uğraşırken, dünyadaki yerini bulmaya çabalıyor.


18. Bob's Burgers (2011-) – IMDB Puanı 8.2

Yaratıcılar: Loren Bouchard, Jim Dauterive

Seslendirme Kadrosu: H. Jon Benjamin, Dan Mintz, Eugene Mirman

Komedi türündeki animasyon dizisi "Bob's Burgers", 14 sezonu ile yola devam ediyor. Bob Belcher, eşi ve üç çocuğuyla birlikte, aileyi bir arada tutmak için son umutları olan hayalindeki restoranı işletmektedir.


19. Two and a Half Men (2003-2015) – IMDB Puanı 7.1

Yaratıcılar: Lee Aronsohn, Chuck Lorre

Oyuncular: Jon Cryer, Ashton Kutcher, Angus T. Jones, Charlie Sheen

12 sezonluk komedi dizisi "Two and a Half Men", hedonist bir reklam müziği yazarı olan Charlie'nin rahat hayatı, erkek kardeşi Alan ve 10 yaşındaki yeğeni Jake'in, sahil kenarındaki evine taşınmasıyla aniden durur. İlerleyen sezonlarda Charlie rolündeki Charlie Sheen'in diziden ayrılmasıyla yerine Walden rolündeki Ashton Kutcher geldi.


20. Married with Children (1987-1997) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcılar: Ron Leavitt, Michael G. Moye

Oyuncular: Ed O'Neill, Christina Applegate, Katey Sagal, Amanda Bearse, David Faustino

11 sezonluk komedi dizisi "Married with Children", sevimli bir aileyi merkezine alıyor. Al, tam bir işçi sınıfı babasıdır. Karısı Peggy ise ondan hep daha fazlasını ister. Çocuklarıyla birlikte sıradan hayatın inişli çıkışlı yollarından geçerler.


Son 25 Yılın En İyi 25 Dizisi

Anne Hathaway'in En İyi Dizi ve Filmleri

Gençler ve Genç Hissedenler İçin Dizi Önerileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar