Anne Hathaway'in En İyi 25 Dizi ve Filmi

Romantik komedilerden aksiyon ve maceraya, bilim kurgudan fantastik ve drama dek, Oscar ödüllü oyuncu Anne Hathaway'in en iyi dizi ve filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
27 Temmuz 2023 Perşembe 14:10 | Son Güncellenme:
27 dakika okunma süresi
Anne Hathaway'in En İyi Dizi ve Filmleri

Anne Hathaway Kimdir?

Anne Jacqueline Hathaway, 12 Kasım 1982'de Brooklyn, New York'ta dünyaya geldi. Oyuncu bir annenin kızı olan Anne Hathaway, kariyerine 17 yaşında kısa ömürlü bir televizyon dizisi olan "Get Real" ile başladı. Ancak bu ilk deneyimi, 2001 yılında başrolde yer aldığı "The Princess Diaries" filminin önünü açarak, büyük bir patlama yaşamasını sağladı. Anne Hathaway, çok kısa bir süre içinde özellikle komedi ve romantik komedi türü filmler için Hollywood'un aranan yüzü haline geldi.

Zamanla kendisine büyük bütçeli gişe yapımlarında ve sanat filmlerinde de yer bulan Anne Hathaway, oyunculuğuyla dünya çapında tanınan ve övgüler toplayan bir yıldıza dönüştü. İlk Oscar adaylığını En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde "Rachel Getting Married" filmi ile 2009 yılında alan Anne Hathaway, 2013 yılında "Les Misérables" filmindeki performansıyla ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde ilk Oscar'ını kazandı.


Anne Hathaway'in Filmleri:

1. The Devil Wears Prada (2006) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: David Frankel

Oyuncular: Anne Hathaway, Meryl Streep, Adrian Grenier, Emily Blunt, Stanley Tucci, Simon Baker, Tracie Thoms

En ikonikleşmiş moda filmlerinden "The Devil Wears Parada", aynı zamanda tüm zamanların en iyi hissettiren filmleri arasında da yer alıyor. Akıllı ama mantıklı bir yeni mezun olan Andy, yüksek moda dergisinin talepkar Genel Yayın Yönetmeni Miranda Priestly'nin asistanı olarak işe başlar. Başta ciddiye almadığı bu işi sandığından daha fazla önemsemesi gerektiğini anladığında, bir süre sonra bu iş ondan bir bağımlılığa dönüşür. "The Devil Wears Prada"yı izlemeye veya yeniden izlemeye hala ikna olmadıysanız size dört neden daha sayabiliriz; eğlence, moda, Anne Hathaway ve Meryl Streep.


2. Interstellar (2014) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Matthew McConnaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Mackenzie Foy, Ellen Burstyn, John Lithgow, Timothée Chalamet, David Oyelowo

Klasik bir Christopher Nolan filmi olarak ve tam anlamıyla anlayabilmek için birkaç kez izlenmesi gereken "Interstellar"ın senaryosu, Christopher Nolan ve kardeşi Jonathan Nolan'ın imzasını taşıyor. "Interstellar" filminde Cooper ve ekibi, insanlığın hayatta kalmasını sağlayacak bir çözüm için keşif yolculuğuna çıkarak bir solucan deliğinden geçer. Böyle bakıldığında pek de orijinal bir hikaye gibi durmasa da devreye bu karakterlerin kişisel hikayeleri, aile bağları, ilginç zaman akışı ve büyüleyici görüntüler girince filmi izlerken Christopher Nolan'ı bir kez daha takdir etmeden duramıyoruz. "Interstellar"ın, klasik anlamdaki zaman yolculuğu filmlerinin dışında kalan bir yapım olduğunu söyleyebiliriz. Anne Hathaway, filmde astronotlardan birini canlandırarak başarılı bir performansa imza atıyor.


3. The Princess Diaries (2001) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Garry Marshall

Oyuncular: Anne Hathaway, Julie Andrews, Hector Elizondo, Heather Matarazzo, Mandy Moore, Caroline Goodall, Robert Schwartzman

Bir gün uyanıp uzaktaki küçük bir krallığın prensesi olduğunuzu keşfetseniz ne yapardınız? Mia, işte tam da bunu yaşıyor ve ne yapması ya da ne yapmaması gerektiğine dair her şeyi de bize gösteriyor. Bu filmin iyi hissettirmeyen tek yanı, sadece bir tane devam filmi çekilmiş olması. "The Princess Diaries" filmini severseniz devam yapımı olan "The Princess Diaries 2: Royal Engagement"ı (2004) da izlemenizi öneririz.


4. The Dark Knight Rises (2012) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Tom Hardy, Anne Hathaway, Gary Oldman, Josephy Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine

Christopher Nolan'ın "Batman" üçlemesindeki "Batman Begins" ve "The Dark Knight"ın ardından gelen sonuncu film olan "The Dark Night Rises", Gotham City'yi büyük bir terörist saldırıdan kurtarmaya çalışan Batman'in gerçek gücünü keşfetme yolculuğunu anlatıyor. Anne Hathaway, "The Dark Knight Rises" filminde, ikonik bir karakter olan Kedi Kadın'ı canlandırıyor.


5. The Intern (2015) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Nancy Meyers

Oyuncular: Anne Hathaway, Robert De Niro, Adam Devine, Rene Russo, Anders Holm, Andrew Rannells, Zack Pearlman

Komedi ve dram türlerindeki "The Intern" filminde Anne Hathaway ile Robert De Niro'nun kimyasının harika olduğunu söylemeliyiz. 70 yaşındaki dul Ben Whittaker, emekliliğin hiç de öyle sanıldığı gibi bir şey olmadığını keşfetmiştir. Oyuna geri dönmek için bir fırsat yakalayarak, Jules Ostin tarafından kurulan ve yönetilen çevrimiçi bir moda sitesinde kıdemli stajyer olarak iş hayatına dönüş yapar.


6. Ocean's Eight (2018) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Gary Ross

Oyuncular: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Mindy Kaling, Helena Bonham Carter, Sarah Paulson, Rihanna, Awkwafina

Gary Ross'un Steven Soderbergh'in soygun filmleri "Ocean's"a bir ekleme olarak çektiği "Ocean's Eight" ya da "Ocean's 8", orijinal serideki ana karakterimiz Danny Ocean'ın dolandırıcı kız kardeşi Debbie'nin hapishaneden çıkması ve hemen yeni bir soygun planlamasıyla başlıyor. "Ocean's" filmlerindeki ana kadronun ya tamamı ya da bir karakter hariç tamamı erkeklerden oluşuyordu, "Ocean's Eight"te ise tam tersine kadın bir kadro görüyoruz. Güçlü bir oyuncu kadrosu ile karşımıza çıkan "Ocean's Eight", keyifli bir soygun filmi. Anne Hathaway'in şımarık bir ünlüyü canlandırdığı performansı, kesinlikle izlemeye değer.


7. Les Misérables (2012) - IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Tom Hooper

Oyuncular: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter, Eddie Redmayne, Aaron Tveit, Samantha Barks

"Les Misérables" müzikali, savaş dönemi Paris'ini farklı karakterler üzerinden mercek altına alıyor. 19. yüzyıl Fransasında, şartlı tahliyeyi bozduktan sonra onlarca yıldır acımasız polis Javert tarafından takip edilen Jean Valjean, bir fabrika işçisinin kızına bakmayı kabul eder. Bu karar, hayatlarını sonsuza dek değiştirir. Anne Hathaway, "Les Misérables" filmindeki olağanüstü performansı ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu kategorisinde ilk Oscar'ını kazandı.


8. Colossal (2016) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Nacho Vigalondo

Oyuncular: Anne Hathaway, Jason Sudeikis, Austin Stowell, Tim Blake Nelson, Dan Stevens

Komedi, draö ve fantastik türlerindeki "Colossal" filmi, muhtemelen Anne Hathaway'in en radar altı kalmış yapımlarından biri. Gloria, New York'taki hayatını terk edip evine geri dönmek zorunda kalan, işsiz bir parti kızıdır. Dev bir yaratığın Seul'ü yok ettiğine dair haberler ortaya çıktığında, yavaş yavaş bu fenomenle bir şekilde bağlantılı olduğunu fark eder.


9. Dark Waters (2019) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Anne Hathaway, Mark Ruffalo, Tim Robbins, Bill Pullman, Bill Camp, Victor Garber

Tarihi bir biyografi ve dram filmi olan "Dark Waters"ta, bir kurumsal savunma avukatı, bir kimya şirketine karşı, karanlık ve kirli bir çevre davası üstlenir. Anne Hathaway, Mark Ruffalo'nun canlandırdığı Avukat Rob Bilott'ın eşi Sarah Barlage Bilott'ı canlandırıyor.


10. Armageddon Time (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: James Gray

Oyuncular: Anne Hathaway, Jeremy Strong, Banks Repeta, Jaylin Webb, Anthony Hopkins

Drama türündeki "Armageddon Time" filmi, ailenin gücü ve Amerikan Rüyası'nın nesiller boyu peşinden koşma üzerine son derece kişisel bir büyüme hikayesi. Anne Hathaway, ailenin annesi Esther Graff rolünde karşımıza çıkıyor.


11. Rachel Getting Married (2008) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Debra Winger, Sebastian Stan

Romantik dram türündeki "Rachel Getting Married" filminde, son 10 yıldır rehabilitasyona girip çıkan genç bir kadın, kız kardeşinin düğünü için büyüdüğü aile evine döner. Anne Hathaway, başroldeki performansı ile En İyi Kadın Oyuncu kategorisinde ilk Oscar adaylığını elde etti.


12. One Day (2011) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Lone Scherfig

Oyuncular: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Tom Mison, Jodie Whittaker, Tim Key, Rafe Spall

Romantik dram türündeki "One Day" filminde, üniversiteden mezun oldukları gün, geceyi birlikte geçiren Dexter ve Emma'nın her yıl aynı günde hayatlarının nasıl değiştiğini izleriz. Zaman ilerledikçe ayrılırlar, bir araya gelirler ve büyürler.


13. Becoming Jane (2007) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Julian Jarrold

Oyuncular: Anne Hathaway, James McAvoy, Julie Walters, James Cromwell, Maggie Smith

Romantik dram türündeki "Becoming Jane" filmi, şöhret öncesi Jane Austen'in ve genç bir İrlandalı ile yaşadığı aşkın biyografik bir portresi. Anne Hathaway, genç Jane Austen rolünde akılda kalıcı bir performans sergiliyor.


14. Love & Other Drugs (2010) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Edward Zwick

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Marshall Herskovitz

Romantik dram ve komedi türlerindeki "Love & Other Drugs" filminde, 1990'ların Pittsburgh'unda bir ilaç satıcısı, Parkinson hastası genç bir kadınla ilişki yaşamaya başlar. Jake Gyllenhaal ve Anne Hathaway'in uyumlu bir çift olduğunu görebiliyoruz.


15. The Hustle (2019) – IMDB Puanı 5.4

Yönetmen: Chris Addison

Oyuncular: Anne Hathaway, Rebel Wilson, Alex Sharp, Tim Blake Nelson

Suç ve komediyi birlikte izleyebileceğiniz eğlenceli bir film arıyorsanız "The Hustle", boş zamanınızda değerlendirebileceğiniz keyifli bir yapım. Biri düşük seviye, diğeri ise üst düzey iki dolandırıcı kadın, kendilerine haksızlık eden erkekleri alaşağı etmek için bir araya gelerek plan yapar. Anne Hathaway, bu tarz komik-kötü karakterleri oldukça zevkle canlandırıyor gibi görünüyor ve onun aldığı keyif, izleyici olarak bize de geçiyor.


16. Brokeback Mountain (2005) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Ang Lee

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Heath Ledger, Michelle Williams, Anne Hathaway

Birbirine aşık bir kovboy ve çiftçi olan Ennis ve Jack, bir yandan kız arkadaşlarıyla evlenip bir yandan da kendi aralarındaki ilişkinin karmaşasında sıkışmaktadır. Başrollerdeki Jake Gyllenhaal ve Heath Ledger'a eşleri rolünde Anne Hathaway ve Michelle Williams eşlik ediyor. "The Brokeback Mountain", En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazandı.


17. The Witches (2020) – IMDB Puanı 5.3

Yönetmen: Robert Zemeckis

Oyuncular: Anne Hathaway, Octavia Spencer, Jazir Bruno, Stanley Tucci

Roald Dahl'ın sevilen hikayesinin modern bir uyarlaması olan "The Witches", 1960'ların sonlarında Alabama'nın kırsal kasabası Demopolis'te sevgi dolu büyük annesiyle birlikte yaşamaya başlayan yetim bir çocuğun, karanlık mizahi, iç ısıtan ve kötü cadılarla dolu hikayesini anlatıyor. Genç çocuk, bir cadı kongresine rastlar ve fareye dönüşmüş olsa bile arkadaşları ve büyükannesi ile güçlerini birleştirerek cadıları durdurmayı kafaya koyar. Anne Hathaway, baş cadıyı oldukça rolüne inanarak oynuyor.


18. Bride Wars (2009) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Gary Winick

Oyuncular: Kate Hudson, Anne Hathaway, Candice Bergen, Bryan Greenberg, Chris Pratt

Romantik komedi türündeki "Bride Wars" filminde, iki en yakın arkadaş, küçüklüklerinden beri hayalini kurdukları yerde evlenebilmek için birbirleriyle kıyasıya mücadeleye girerler.


19. Get Smart (2008) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Peter Segal

Oyuncular: Steve Carell, Anne Hathaway, Alan Arkin, Dwayne Johnson, Terence Stamp, Terry Crews, David Koechner, James Caan, Bill Murray, Masi Oka, Nate Torrence

Aksiyon, komedi ve macera türlerindeki "Get Smart" filminde, CONTROL ajansı için çalışan son derece zeki ama beceriksiz bir casus olan Maxwell Smart, rakip casus ajansı KAOS'un terörist saldırısını önlemekle görevlendirilir. Steve Carell ve Anne Hathaway, bu absürt komedi filmde oldukça eğlenceli bir ikili olmuşlar.


20. Alice in Wonderland (2010) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Tim Burton

Oyuncular: Mia Wasikowska, Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Anne Hathaway, Crispin Glover, Matt Lucas, Michael Sheen, Stephen Fry, Alan Rickman, Barbara Windsor, Paul Whitehouse, Timothy Spall, Marton Csokas, Tim Pigott-Smith

Macera ve fantastik türlerindeki "Alice in Wonderland" filminde, 19 yaşındaki Alice, çocukluk macerasında keşfettiği büyülü dünyaya geri döner, burada eski arkadaşlarıyla yeniden bir araya gelir ve gerçek kaderini öğrenir: Kızıl Kraliçe'nin saltanatına son vermek. Anne Hathaway, filmde Beyaz Kraliçe rolünde karşımıza çıkıyor. "Alice in Wonderland"i severseniz devam filmi olan "Alice Through the Looking Glass" (2016) isimli yapımı da izleyebilirsiniz.


21. Ella Enchanted (2004) - IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Tommy O'Haver

Oyuncular: Anne Hathaway, Hugh Dancy, Cary Elwes, Joanna Lumley, Minnie Driver

"Ella Echanted", gerçek bir gençlik ve aşk filmi. Ella, tüm hayatı boyunca onu emirlere uymaya zorlayan bir büyü altındadır. Bu yüzden başta üvey ailesi olmak üzere çevresindekiler tarafından hor görülür. Sonunda Ella, Prens Charmont'un da yardımıyla peri vaftiz annesini bulup, bu laneti kırmaya karar verir. "Ella Echanted" filmi, Gail Carson Levine'in sevilen romanından oldukça eğlenceli bir şekilde uyarlanmış.


22. Nicholas Nickleby (2002) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Douglas McGrath

Oyuncular: Anne Hathaway, Charlie Hunnam, Jamie Bell, Christopher Plummer

Macera ve romantik dram türlerindeki "Nicholas Nickleby" filminde, genç ve şefkatli bir adam, ailesini ve arkadaşlarını soğuk kalpli amcasının istismarından kurtarmak için mücadele eder. Charlie Hunnam ile birlikte Anne Hathaway'in gençlik hallerini görmek oldukça keyifli.


Anne Hathaway'in Dizileri:

23. Modern Love (2019-2021) – IMDB Puanı 7.9

Oyuncular: Anne Hathaway, Tina Fey, Andy Garcia, Dev Patel, Sofia Boutella, Olivia Cooke, Julie Garner, Cristin Milioti, Catherine Keener, Andrew Scott

İlişkileri, aşkı ve insanlar arasındaki bağı araştıran New York Times köşesine dayanan "Modern Love" dizisinin başrolleri iki bölümde bir değişiyor. Romantik komedi türündeki "Modern Love", bir hafta sonunda başlayıp bitirebileceğiniz kadar kısa ve keyifli bir yapım.


24. Solos (2021) – IMDB Puanı 6.0

Yaratıcı: David Weil

Oyuncular: Anne Hathaway, Uzo Aduba, Nicole Beharie, Morgan Freeman, Dan Stevens, Helen Mirren, Anthony Mackie, Constance Wu, Jack Quaid, Chris Diamantopoulos, Hannah Dunne

Dram, fantastik ve bilim kurgu türlerindeki "Solos" isimli mini dizide, karakter odaklı yedi benzersiz hikaye izliyoruz. Her karakter, belirsiz bir gelecekte heyecan verici bir maceraya atılıyor ve en izole anlarımızda bile hepimizin insani deneyimler aracılığıyla birbirimize bağlı olduğumuzu düşündürüyor.


25. WeCrashed (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcılar: Lee Eisenberg, Drew Crevello

Oyuncular: Jared Leto, Anne Hathaway, Kyle Marvin, America Ferrera, O. T. Fagbenle, Theo Stockman, Anthony Edwards

Biyografi ve dram türlerindeki sekiz bölümlük mini dizi "WeCrashed", David Brown imzalı "WeCrashed: The Rise and Fall of WeWork" podcast'inden uyarlanıyor. Dünyanın en değerli girişimlerinden biri olan WeWork'ün açgözlü yükselişi ve kaçınılmaz düşüşü ile birlikte kaotik bir aşk hikayesini ve her şeyi mümkün kılan narsistleri izliyoruz.


Margot Robbie'nin En İyi Dizi ve Filmleri

Ryan Gosling'in En İyi Filmleri

Jennifer Lawrence'ın En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri