En Çok İzlenen 18 Netflix Dizi ve Filmleri

En popüler çevrimiçi yayın platformlarından Netflix, küresel ölçekte tüm zamanların en çok izlenen yapımlarını ve izlenme oranlarını paylaştı. Dizilerin, filmleri açık ara geçtiği listedeki en çok izlenen Netflix yapımlarına göz atıyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
15 Şubat 2022 Salı 14:56 | Son Güncellenme:
23 dakika okunma süresi
En Çok İzlenen 18 Netflix Dizi ve Filmleri

En Çok İzlenen Netflix Dizi Önerileri


1. Squid Game - 1. Sezon:

Listenin birinci sırasında kimsenin şaşırmayacağı şekilde "Squid Game" dizisi yer alıyor. Dizi, 17 Eylül 2021'de yayınlandığı andan itibaren büyüyerek dünyanın dört bir yanını adeta ele geçiren bir yapım oldu. Total izlenme oranı 1.6 milyar saat olan "Squid Game", dizi tarihine adını altın harflerle kazıdı. Güney Kore yapımı "Squid Game" dizisi, çocuk oyunları oynayarak para kazanmaya çalışan bir grup yetişkini konu alıyor. Oyuncuların amacı; elenmeden bir sonraki etaba geçmek ve oyunların sonundaki büyük ödülü kazanmak. Elenenleri ise basitçe oyun dışı bırakılmaktan çok daha ciddi bir son bekliyor. Oyuncular, finansal açıdan büyük sıkıntılar çekmekte olan gönüllülerden oluşuyor. Oyuncular arasında süreç boyunca gelişen gruplaşmaları ve çatışmaları izlerken, bir yandan da fazlasıyla acımasız bir sisteme tanık oluyoruz. Çocuk oyunları kulağa ne kadar masum geliyorsa, oyuncuların içinde olduğu oyun sistemi de bir o kadar vahşi ve gaddar.


Bridgerton - 1. Sezon:

25 Aralık 2020'de ilk sezonu ile Netflix ekranlarında yerini alan "Bridgerton", renkli ve eğlenceli tonu ile aşk, entrika ve drama öğelerini dönem dizisi olarak karşımıza çıkararak 625 milyonluk büyük bir izlenme elde etti. Julia Quinn'in kitap serisinden uyarlanan dizinin ilk sezonu, Bridgerton Ailesi'nin en büyük kızı Daphne'nin evlilik maceralarına odaklanırken; 25 Mart'ta yayınlanacak ikinci sezonu, ailenin en büyük çocuğu Anthony'nin aşk hikayesini konu alacak.


La Casa de Papel - 4. Kısım:

"La Casa de Papel"in ilk kısımlarını sollayarak en çok izlenenler listesine girmeyi başaran dördüncü kısım, 619 milyonluk izlenme oranıyla Netflix'in en çok izlenen üçüncü yapımı olmayı başarıyor. Dizinin hikayesi, bir grup suçlunun İspanya Kraliyet Darphanesi'ni soymaya karar vermesiyle başlıyor. Sezonlar ilerledikçe dizinin şiddetlenmesi dördüncü kısmın neden diğerlerinin önüne geçmiş olabileceğine dair bir fikir veriyor.


Stranger Things - 3. Sezon:

Ana karakterlerinin büyük bir kısmının çocuk ve gençlerden oluşmasına karşın, izleyici kitlesinin yaş ortalamasının çok daha büyük olması "Stranger Things"in ne kadar ilginç bir dizi olduğunu gösteriyor. 2016 yılında yayınlanmaya başlanan dizi, her sezonuyla birlikte izlenme oranlarını da artırdı ve yayınlanan son sezonu olan üçüncü sezonu ile 582 milyon izlenmeye ulaştı. Muhtemelen 2022'de yayınlanacak dördüncü sezonu, üçüncünün de rekorunu kıracaktır. "Stranger Things"in izleyici kitlesinin daha çok yetişkinlerden oluşmasının nedeni, gerek 80 ve 90'lara yapılan göndermeler gerekse de bir Stephen King romanı okuyormuşuz hissi yaratan dizideki nostaljik tonun daha çok yetişkinlere yönelik olması. Dizi, küçük bir kasabada canavarların yaşadığı paralel bir gerçekliğe açılan portalın bir grup insanın hayatını kaosa çevirmesini konu alıyor.


The Witcher - 1. Sezon:

Listedeki diğer dizilerin aksine "The Witcher", yayınlanmadan önce de çok konuşuluyordu. Gerek ünlü bir kitap serisi ve bilgisayar oyunu uyarlaması olması nedeniyle gerekse de başrolündeki Henry Cavill'ın şöhretinden dolayı, dizinin ne kadar popüler olacağı öngörülebiliyordu. Bir canavar avcısı olan Geralt'ın başından geçenleri ve çevresindeki insanları konu alan dizinin 2019 Aralık'ta yayınlanan birinci sezonu 541 milyon izlenme yakalarken, 2021 Aralık'ta yayınlanan ikinci sezonu 462.5 milyon izlenmeye ulaştı. Ancak izlenme oranının gerilemesine karşın dizinin ikinci sezonu, izleyici ve eleştirmenlerden çok daha yüksek puan aldı. Her şekilde "The Witcher"ın yolculuğunun uzun olacağı belli.


13 Reasons Why - 2. Sezon ve 1. Sezon:

496 milyon izlenme oranıyla listenin altıncı sırasında yer alan "13 Reasons Why" dizisinin ikinci sezonunu, 476 milyonluk izlenmeyle birinci sezonu takip ediyor. Listedeki diğer dizilere göre izleyicisinin yaş ortalamasının daha küçük olduğu "13 Reasons Why", gençlerin Netflix'i ve aslında çevrimiçi yayın platformlarını ne kadar aktif olarak takip ettiğinin altını bir kez daha çizmiş oluyor. Clay Jensen isimli bir lise öğrencisini takip eden dizi, Clay'in sınıf arkadaşı Hannah'nın intiharını araştırmasını konu alıyor. Daha çok gençlere yönelik bir dizi olmasına karşın "13 Reasons Why", oldukça ağır konuları işliyor. Belki de öne çıkmasının birincil nedenlerinden biri de budur.

Maid

1 Ekim 2021'de yayınlanan "Maid", 469 milyon izlenme ile en çok izlenenler listesine girmeyi başaran tek mini dizi oldu. Şiddete uğradığı ilişkisinden kaçan genç bir anne, kızıyla yeni bir hayat kurabilmek için temizlik işi yapmaya başlar. Oldukça gerçekçi ve akıcı bir şekilde ilerleyen dizi, olağanüstü veya maceralı bir hikaye anlatmamasına karşın, izleyiciyi büyülemeyi başarıyor. Ayrıca dizinin başrolündeki Margaret Qualley'nin, performansıyla büyük övgü topladığının da altını çizmek gerek.


You - 3. Sezon ve 2. Sezon:

468 milyon ve 457 milyon izlenme ile "You" dizisinin üçüncü ve ikinci sezonları en çok izlenenler listesinin dokuz ve onuncu sıralarında yer alıyor. Bu durum da bize dizinin popülerliğini giderek artırdığını gösteriyor. Hayatına giren kadınları takıntı haline getiren Joe'yu takip ettiğimiz dizinin en büyük başarısı, bize ana karakteri olan anti kahramanı sevdirmeyi başarması. Son zamanlarda üretilen dizi ve filmlere gelen en büyük eleştirilerin başında, "iyi" biri olarak sunulan ana karakterle bile yeterince özdeşleşemememiz, dolayısıyla da onun başına gelen şeyleri yeterince umursamadığımız için izlediğimiz hikayenin içine yeterince çekilemememiz geliyor. Ancak "You" dizisi, ne etik ne de ahlaki olarak "iyi" biri olmayan Joe'yi ne tam siyah ne tam beyaz, oldukça gri bir karakter olarak yansıtıyor ve seyircinin sempatisini, dolayısıyla bir süre sonra da empatisini kazanmasını sağlıyor. Hikayenin de giderek ilginçleşmesi sayesinde "You"nun izlenme oranları, her sezonla birlikte artmaya devam ediyor.

En Çok İzlenen Netflix Film Önerileri


"Red Notice" (2021)

Hollywood'un son yıllardaki en popüler üç ismini bir araya getiren "Red Notice" filminin izlenmesinin düşük olacağı beklenemezdi zaten. Ancak yine de yayına girdiği ilk gün olan 12 Kasım 2021'de açılışını 4.2 milyon ile yapmış olması oldukça etkileyici. Toplam izlenmesi ise 328.8 milyona ulaşarak, Netflix'in en çok izlenen filmi olmayı başardı. "Red Notice", dünyanın en çok aranan sanat hırsızının peşindeki bir Interpol ajanının hikayesini anlatıyor. Rawson Marshall Thurber'ın yazıp yönettiği "Red Notice"in başrollerinde Dwayne Johnson, Ryan Reynolds ve Gal Gagot yer alıyor. Başrollerindeki oyuncuların ünü bir yana, filmin eğlenceli ve komik olması dışında, çok da büyük bir beklentiyle izlenmemesi gerektiğine dair çoğu izleyici ve eleştirmen hemfikir.


"Bird Box" (2018)

"Bird Box" filmi, Netflix'in ilk büyük orijinal yapımlarından biri olması açısından önemli bir dönüm noktası. Filmin izlenme oranı 282 milyona ulaşmasaydı Netflix, kendi imzasıyla içerik üretmeye devam eder miydi ya da yapımlarına bu kadar büyük bütçeler ayırır mıydı? Belki. Ancak "Bird Box"ın popülerliği, bu sorunun cevabını "Kesinlikle" olarak netleştirmiş oldu. Tabii oyuncu kadrosunda Sandra Bullock, Trevante Rhodes, John Malkovich, Sarah Paulson, Jacki Weaver, Rosa Salazar, Lil Rel Howery ve Tom Hollander gibi ünlü isimlerin bir araya gelmesi de bu popülerliğe katkı sağlamış olabilir. Gören kişinin aklını kaybederek intihar etmesine veya diğer insanlara zarar vermeye çalışmasına neden olan bir varlık dünyayı ele geçirir. Bu istila sırasında hamile olan Malorie ise görme şansının kısıtlandığı bu dünyada kurtuluş yolunu bulmaya çalışır. Film, izleyenler tarafından oldukça eleştirilse de Netflix için büyük bir başarı oldu.


"Extraction" (2020)

Başrolünde Chris Hemsworth gibi çok ünlü bir oyuncu olmasına ve izlenme oranının 231 milyona ulaşmasına karşın "Extraction"ın popülerliği hızlı ve oldukça kısa süreli oldu. Korkusuz bir paralı asker olan Tyler Rake, bir uluslararası suç liderinin kaçırılan oğlunu kurtarmak için işe alınır. Ancak bu, Tyler için hayatının en zorlu görevi haline gelir. "Extraction" bol aksiyonlu bir film izlemek isteyenlerin tercih edebileceği filmlerden.


"The Irishman" (2019)

215 milyon izlenme ile Netflix'in en çok izlenen filmleri arasında yer alan "The Irishman", aynı zamanda Netflix'in Oscar gibi büyük ödül törenlerine de göz diktiğini göstermiş oldu. Oscar'daki yerini kesinleştirmek için Martin Scorsese'ye emanet edilen filmin başrollerinde Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci, Harvey Keitel, Bobby Cannavale, Anna Paquin gibi isimler yer alıyor. "The Irishman", 2020 Oscar'larında En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo gibi büyük dallar da dahil 10 kategoride aday oldu. Ödül kazanamamış olsa da sinema sektörünün dönüşümüyle ilgili çok büyük bir farkındalık sağladı. "The Irishman" filmi, Bufalino isimli büyük suç ailesinin tetikçiliğini yapan Frank Sheeran'ın hayatına odaklanıyor.


"The Kissing Booth 2" (2020)

Genç izleyici kitlesinin ilgisini çeken "The Kissing Booth" filminin ikincisi, 209 milyon ile Netflix tarihinin en çok izlenen filmleri arasında yerini aldı. Devam filmi olan "The Kissing Booth 2"da önceki filmde olduğu gibi Elle ve arkadaşlarının aşk, arkadaşlık ve aile hikayelerini izliyoruz. Filmin oyuncu kadrosunda Joey King, Joel Courtney, Jacob Elordi, Molly Ringwald ve Taylor Zakhar Perez gibi isimler yer alıyor.


"6 Underground" (2019)

Ryan Reynolds'ın başrolünde yer aldığı bir film daha Netflix'in en çok izlenenler listesine girmeyi başararak, Reynolds'ın star ışığının ne kadar fazla olduğunu gösteriyor. Michael Bay'in yönetmenliği yaptığı "6 Underground", 205 milyonluk izlenme oranı ile en çok izlenen Netflix filmleri arasındaki yerini alıyor. Çalıştıkları alanların en iyisi olan altı yabancının bir araya gelerek suçlulara karşı mücadelesini izliyoruz. Tipik bir Michael Bay aksiyon filmi diyebileceğimiz "6 Underground"da Ryan Reynolds'a Mélanie Laurent, Manuel Garcia-Rulfo, Ben Hardy, Adria Arjona, Dave Franco ve Corey Hawkins gibi isimler eşlik ediyor.


"Spenser Confidential" (2020)

Aksiyon-komedi türündeki "Spenser Confidential", 197 milyon izlenme oranı ile Netflix'in en popüler filmleri arasındaki yerini alıyor. Mark Wahlberg ve Winston Duke ikilisinin başrollerini paylaştığı film, Boston'da iki polis memurunun öldürülmesinin ardından, eski bir polis olan Spenser ve ev arkadaşının suçluları yakalamaya girişmesini konu alıyor. Netflix'in en çok izlenen filmleri listesinde aksiyon türünün bu kadar ağırlıklı olması, izleyici kitlesinin beklentilerini net bir şekilde göstermiş oluyor. Dolayısıyla Netflix'in yatırımlarını aktardığı film türlerinin de ağırlıklı olarak bu tarzda olduğunu ve olacağını görebiliyoruz.


"Enola Holmes" (2020)

Son yılların yükselen genç yıldızlarından Millie Bobby Brown, Henry Cavill, Sam Claflin, Helena Bonham Carter, Louis Partridge ve Burn Gorman gibi isimlerin bir araya geldiği "Enola Holmes" filmi, hem oyuncu kadrosunun şöhreti hem de konusu ile dikkat çekerek 190 milyonluk izlenme oranına ulaştı. Film, ünlü dedektif Sherlock Holmes'ün kız kardeşi Enola Holmes'ün dedektiflik hikayelerine odaklanıyor. Sherlock Holmes hikayelerinin ilgi görmesine ve ünlü oyuncu kadrosuna rağmen film, büyük bir izlenme oranına ulaşsa da izleyenlerin çok da beğenisini kazanamadı.


"Army of the Dead" (2021)

Bir diğer aksiyon-komedi türündeki "Army of the Dead", bir grup paralı askerin, zombi istilası altındaki Las Vegas'a giderek büyük bir soygun gerçekleştirmeye çalışmasını konu alıyor. Sinema sektörünün en ünlü yönetmenlerinden Zack Snyder'ın imzasını taşıyan "Army of the Dead"in oyuncu kadrosunda Dave Bautista, Ella Purnell, Ana de la Reguera, Omari Hardwick, Theo Rossi, Hiroyuki Sanada gibi isimler yer alıyor. 187 milyon izlenmeye ulaşan "Army of Dead"in ardından Zack Snyder ve Netflix arasında daha uzun süreli bir anlaşma imzalanarak "Army of the Dead: Lost Vegas" isimli bir dizinin yapımına karar verildi. Dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmemiş olsa da 2022 yılında izleyiciyle buluşması planlanıyor.


"The Old Guard" (2020)

Bir çizgi roman uyarlaması olan "The Old Guard"da ölümsüz bir grup paralı asker, yıllardır gizli bir şekilde iş yapmaya devam etmektedir. Ancak kimliklerinin ifşa olması ve yeni bir ölümsüzün ortaya çıkmasıyla olaylar karışır. 186 milyon izlenmeye ulaşan "The Old Guard"ın başrollerinde Charlize Theron, Kiki Layne, Matthias Schoenaerts, Marwan Kenzari, Luca Marinelli, Chiwetel Ejiofor ve Harry Melling gibi ünlü isimler yer alıyor. Akıcı ve izlemesi keyifli bir aksiyon filmi olması sayesinde popülerlik kazanarak devam filmini kesinleştiren "The Old Guard"ın ikinci filminin yayın tarihi henüz belli değil.

Netflix'teki En İyi Dönem Dizileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Film Önerileri

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler