Son Çıkan Yerli ve Yabancı 18 Yeni Film Önerisi

İster evinizde ister sinemada izleyebileceğiniz, çevrimiçi platformların bağımsız yapımlarından vizyon filmlerine, 2022 yılının dramdan korkuya, komediden bilim kurguya kadar en dikkat çeken yerli ve yabancı filmlerini inceliyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
1 Şubat 2022 Salı 16:24 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Son Çıkan Yabancı ve Yerli 18 Yeni Film Önerisi


"Nightmare Alley"

Başarılı yönetmen Guillermo del Toro'nun senaryo ekibinde yer aldığı ve yönettiği "Nightmare Alley", birkaç sözüyle insanları kolaylıkla manipüle edebilen bir adamın, ondan daha tehlikeli psikiyatrist bir kadınla tanışmasını anlatıyor. "Nightmare Alley"nin oyuncu kadrosunda Bradley Cooper, Cate Blanchett, Toni Collette, Willem Dafoe, Rooney Mara ve Richard Jenkins gibi çok sevilen oyuncular yer alıyor. "Nightmare Alley", 4 Şubat'ta sinemalarda izlenebilir.



"Moonfall"

Gizemli bir güç ayı yörüngesinden çıkartarak, dünyayla çarpışma noktasına getiriyor. Çarpışmadan haftalar önce, dünya yok olmanın eşiğindeyken NASA yöneticisi ve eski astronot Jo Fowler (Halle Berry) herkesi kurtarabileceklerini düşünüyor. Ancak bu ikiliye sadece yine bir astronot olan Brian Harper (Patrick Wilson) ile komplo teorisyeni KC (John Bradley) inanıyor. Ekip, sevdiği herkesi bırakarak uzaya doğru zorlu bir yolculuğa çıkıyor, ancak vardıklarında Ay'ın düşündükleri gibi olmadığı gerçeğiyle yüzleşiyorlar. "Moonfall" filmi, 4 Şubat'ta vizyonda seyirciyle buluşuyor.



"My Salinger Year"

"Maid" dizisiyle parlayan Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth ve Colm Feore gibi isimleri bir araya getiren 2020 yapımı "My Salinger Year" yönetmenliğini Philippe Falardeau yapıyor. Üniversiteden mezun olan Joanna bir yayın evinde işe başlar. Burası ünlü yazar J.D. Salinger'ın kitaplarını basan bir kitapevidir ve yazar olmak isteyen Joanna'nın işi J.D. Salinger'ın dünyanın dört bir yanındaki hayranlarından gelen mektuplara cevap vermektir. "My Salinger Year", 6 Şubat'ta beIN CONNECT'te izlenebilir.



"I, Tonya"

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında kazandığı Oscar da dahil bol ödüllü, 2017 yapımı "I, Tonya" filmi, Tonya Harding'in kadınlar paten yarışmasında yükselmeye çalışırken eski kocasının araya girmesiyle iyice problemli hale gelen paten kariyerinin gerçek hikayesini anlatıyor. Steven Rogers'ın yazıp Craig Gillespie'ın yönettiği "I, Tonya"da Margot Robbie, Sebastian Stan ve Allison Janney oyunculuklarıyla büyük övgü toplamıştı. "I, Tonya", 8 Şubat'ta beIN CONNECT'te yer alıyor.


"Sous le Sable"

François Ozon'un ölüm üzerine çektiği şiirsel üçlemesinin ilk filmi, yönetmenin çok sevdiği deniz imgesini ustalıkla kullanarak, kayıp hissine, yaşlanmaya, ölümü kabullenmeye dair inceliklerle dolu bir anlatı ortaya çıkarıyor. Charlotte Rampling'in başrolünde yer aldığı 2000 yapımı "Sous le Sable (Kumun Altında)", 8 Şubat'ta MUBI'de izlenebilir.



"Marry Me"

Owen Wilson ve Jennifer Lopez'i bir araya getiren romantik komedi "Marry Me", müzik yıldızı Kat Valdez ve Bastian'ın hayranlarının önünde evlenmesi sırasında Kat'in Bastian'ın sadakatsizliği nedeniyle evlilikten vazgeçip, kalabalığın arasında duran tanımadığı Charlie ile evlenmeye karar vermesiyle başlayan eğlenceli hikayeyi anlatıyor. "Marry Me", 11 Şubat'ta sinemalarda.



"Death on the Nile"

Kenneth Branagh, 2017 yılındaki "Murder on the Orient Express"in ardından bir kez daha sevilen dedektif Hercule Poirot'ya hayat veriyor ve daha önce olduğu gibi "Death on the Nile" filminde de yönetmen koltuğunda kendisi oturuyor. Bu sefer Hercule Poirot, Nil nehrinde seyahat eden lüks bir yolcu gemisindeki cinayete ışık tutmaya çalışıyor. Oyuncu kadrosunda Kenneth Branagh ile birlikte Gal Gadot, Rose Leslie, Emma Mackey ve Letitia Wright gibi son yıllarda yıldızı parlayan oyuncular da yer alıyor. "Death on the Nile" filmi, 11 Şubat'ta vizonda.



"Uncharted"

Aynı adı taşıdığı video oyun serisinden uyarlanan, ABD yapımı aksiyon-macera filmi "Uncharted"ın başrolünde genç oyunculardan Tom Holland yer alıyor. Marvel evreninde "Spider-Man" ile başarılı çıkış yakalayan Tom Holland'ın yanı sıra "Uncharted"ın oyuncu kadrosunda Sophia Taylor Ali, Antonio Banderas, Rubén Doblas Gundersen ve Bryan Cranston var. Yönetmenliğini Ruben Fleischer'ın üstlendiği "Uncharted" Nathan Drake ile Victor Sullivan'ın çıktıkları ilk hazine avında yaşadığı maceraların zamanla yarışa dönüşünü konu ediniyor. "Uncharted" filmini 11 Şubat'ta sinemalarda izleyebilirsiniz.



"Burçlar"

İş hayatında oldukça başarılı olan Burcu'nun en dikkat ettiği şey astrolojidir. Sinan ise Burcu'nun dikkatini çekmek için planlar yapmaktadır. Ancak burçlar, onları çok farklı yönlere sürükler. Gözde Mutluer, Ali Ersan Duru, Ferman Akgül, Cengiz Küçükayvaz ve Ayşen Sezerel'in oyuncu kadrosunda yer aldığı "Burçlar" filminin yönetmenliğini Devrim Yalçın üstleniyor. "Burçlar", 11 Şubat'tan itibaren vizyonda izlenebilir.



"Bergman Island"

Chris ve Tony, kafa dinlemek için zamanında başarılı yönetmen ve senarist Ingmar Bergman'ın ilham almak için kaldığı bir adaya gider. Chris, kendi hayatını sorgulayıp Bergman'ı düşündükçe gerçeklikle kurgu arasındaki çizgi bulanıklaşmaya başlar. Mia Hansen-Love'ın yazıp yönettiği "Bergman Island"da Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska ve Anders Danielsen Lie gibi başarılı oyuncular yer alıyor. "Bergman Island", 11 Şubat'ta sinemalarda yerini alıyor.



"BigBug"

Bu bilim kurgu komedisinde androidler aşçı, dronlar güvenlik, robotlar efendi. Ne parlak bir gelecek! Ama çatlaklar baş gösterip yapay zeka isyanı çıkınca iş değişecek. Jean-Pierre Jeunet'nin yönetip Guillaume Laurant ile yazdığı "BigBug", 11 Şubat'ta Netflix'te izlenebilir.



"Bir Varmış Bir Yokmuş"

Melisa Sözen ve Mert Fırat'ı bir araya getiren filmin öyküsünde, anaokulu öğretmeni olan Nehir, bir gün tesadüfen bir şarkı dinler ve dinlediği şarkı genç kadını derinden etkiler. Nehir şarkıyı o kadar çok beğenir ki notaların ardından, şarkıyı yapan müzisyenin peşine düşmeye karar verir. Bu yol karşısına, şarkının sahibi Ozan'ı çıkarır. Ama Ozan, hayatında yaşadığı derin bir travma yüzünden adeta çıkmaz bir sokak gibidir. Bir tarafın kararlılığı ile diğer tarafın bocalamaları arasında sıkışıp kalan bu ilginç aşk hikayesi, acaba masalsı bir mutlu sona bağlanabilecek mi? "Bir Varmış Bir Yokmuş" filmi 14 Şubat'ta FilmBox'ta izlenebilir.



"The Accidental Husband (Kazara Koca)"

"The Accidental Husband" filmi, New York'ta evlilik belgesi almanın sürücü ehliyeti almaktan daha kolay olduğunu düşünen radyo programcısı Dr. Emma Lloyd ile yayıncı nişanlısı Michael'ın öyküsünü anlatıyor. Evlenmek için yapmaları gereken; belediyeye beraber gitmek, gerekli belgeleri hazırlayarak imzaları atmaktır. Emma bir radyo yayını sırasında dinleyicilerine, her zamanki gibi gelişigüzel aşk reçeteleri dağıtırken Patrick Sullivan adlı itfaiyecinin aşk hayatına öldürücü bir darbe indirir. Bu çok bilinçli olmayan ama yine de kötü niyetli davranışın altında kalmak istemeyen ve buna bir cevap vermek isteyen Patrick de okuduğu gazeteden Emma'nın evlenmek üzere olduğunu öğrenince kusursuz ve unutulmaz bir intikam planı tasarlar ve uygular. Başrollerinde Oscar ödüllü oyuncu Colin Firth, Quentin Tarantino'nun yönetmenliğini üstlendiği "Pulp Fiction" ve "Kill Bill" isimli filmlerde aldığı rollerle tanınan Uma Thurman ve "Grey's Anatomy" dizisindeki Denny Duquette karakteriyle tanınan Jeffrey Dean'ın yer aldığı romantik komedi "The Accidental Husband filmini, 14 Şubat günü FilmBox ekranlarında izleyebilirsiniz.



"Mutluluk Zamanı"

Buğra Gülsoy ve Ali Erkan Ersezer'in senaryosunu yazdığı, Şenol Sönmez'in yönetmen koltuğunda oturduğu romantik komedi türündeki filmin başrolünde "Kiralık Aşk" dizisinde canlandırdıkları Ömer ve Defne karakterleriyle büyük başarı yakalayan Barış Arduç ve Elçin Sangu yer alıyor. Asıl sevginin, mükemmeliyette değil kusurların içinde saklı olduğunun anlatıldığı "Mutluluk Zamanı" filminde; geçmişiyle yüzleşmeden kendi 'mükemmel' hayatını yaratan Mert ve tüm hayatını geçmişinde yaşadıkları üzerine kuran Ada'nın hikayesi en romantik haliyle aktarılıyor. "Mutluluk Zamanı" filmi 14 Şubat'ta FilmBox'ta seyirciyle buluşuyor.



"Berlin, I Love You (Seni Seviyorum Berlin)"

Keira Knightley, Hellen Mirren, Jim Sturgess, Luke Wilson, Mickey Rourke gibi yıldızlar, Almanya'nın en heyecan verici kenti Berlin'de geçen 10 aşk hikayesini anlatan bu filmde bir araya geliyor. "Berlin, I Love You"; "Paris, Je t'aime", "New York, I Love You" ve "Rio Eu Te Amo" gibi aşk şehirleri serisinin en yeni bölümü. "Berlin, I Love You" filmini 14 Şubat'ta FilmBox'ta bulabilirsiniz.



"Caché"

Ünlü yönetmen Michael Haneke'nin en bilinen filmlerinden "Caché (Saklı)" ile kapılarına bırakılan güvenlik kamerası görüntüleri içeren kasetlerle gerilim yaşayan evli bir çifti izliyoruz. 2005 yapımı filmin başrollerinde Daniel Auteuil ve Juliette Binoche yer alıyor. "Caché" filmi 21 Şubat'ta MUBI'de yayınlanıyor.



"Salvador Dali: In Search of Immortality"

2018 yapımı "Salvador Dali: In Search of Immortality" belgeseli, sürrealist ressam Salvador Dali'nin hayatı ve eşi Gala Gali ile olan ilişkisine odaklanıyor. David Pujol'un yönettiği belgesel, 22 Şubat'ta beIN CONNECT'te seyirciyle buluşuyor.



"Run"

Aneesh Chaganty'nin yönetip Sev Ohanian'la birlikte yazdığı "Run" filmi, evde eğitim gören genç bir kızın, annesinin kendisinden sakladığı karanlık bir sır olduğundan şüphelenmesiyle ilerleyen olayları anlatıyor. Korku ve gizem türündeki filmin başrollerinde Sarah Paulson ve Kiera Allen yer alıyor. "Run" filmi, 25 Şubat'ta vizyonda görülebilir.


2022 Yılının En Çok Beklenen Filmleri

Oscar Ödüllü Romantik Filmler

Az Bilinen En İyi Romantik Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları