Dramdan Komediye Mutlaka İzlemeniz Gereken Dizi ve Film Önerileri

Dramdan komediye dek eylül ayında mutlaka izlemeniz gereken dizi-film önerileri derledik. BluTV'den Netflix'e, Gain'den beIN CONNECT'e kadar derlediğimiz listelere göz atın.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
9 Eylül 2021 Perşembe 16:31 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Dramdan Komediye Mutlaka İzlemeniz Gereken Dizi ve Film Önerileri

BluTV'nin Eylül Ayında Öne Çıkan Dizi ve Film Önerileri

BluTV'de "Karsu'nun Odası" 18 Eylül'de Başlıyor

BluTV 18 Eylül'den itibaren sevilen müzisyen Karsu'nun hazırlayıp sunduğu "Karsu'nun Odası"nı izleyicilerle buluşturuyor. Dünya müzik arenasından övgü dolu yorumlar alan ve bunları önemli ödüllerle taçlandıran Karsu, restore edilmiş 150 yıllık özel bir taş evde, müzisyen dostlarını misafir ediyor.Müziğin başrolde olacağı programda, izleyiciler Karsu ile konuklarının sohbetine dahil olurken en sevdikleri şarkıların hiç duymadıkları hikayelerini öğrenme fırsatı elde edecek. Müzikte olduğu kadar mutfaktaki hünerini de konuşturacak olan Karsu, konuklarının memleketine özgü lezzetleri misafirleriyle paylaşırken, onlarla oynayacağı 'Evet-Hayır' oyunuyla seyircilere keyifli anlar yaşatacak.

BluTV Eylül Ayında Dünya Festivallerinden Ödüllerle Ayrılan Filmleri Seçkisine Ekliyor

BluTV dünya sinemasında geçtiğimiz yılların en çok konuşulan ödüllü filmlerini bünyesine eklemeye devam ediyor. Ödüllü yönetmen Céline Sciamma'nın 2019'un en ses getiren filmlerinden biri olan "Portrait of a Lady on Fire"ı eylül ayıyla birlikte BluTV koleksiyonundaki yerini alıyor. Cannes Film Festivali'nden En İyi Senaryo ödülüyle ayrılan yapım, son özgürlük anlarını paylaşan iki kadının arasında yaşananları konu alıyor.

Yakın zamanda yeni projesinin bir bölümünü Türkiye'de çekecek Levan Akin'in büyük beğeni toplayan 2019 yapımı filmi "And Then We Danced" platformdan izlenebilirken, Cannes Film Festivali'nden dört farklı ödülle ayrılan ve bir grup gencin AIDS ile olan savaşına izleyicileri ortak eden "120 Beats per Minute" eylül ayından itibaren BluTV'de. Allison Janey'ye Oscar kazandıran ve Margot Robbie'nin performansıyla büyülediği otobiyografik film "I, Tonya" ile "Van Gogh: At Eternity's Gate", "Drive" ve "Good Time" sinemaseverlere festival tadında seyir anları yaşatacak.

BluTV discovery+ ayrıcalığıyla Tokyo 2020'nin ardından sporseverleri yılın en büyük başka bir spor olayı ile buluşturmaya hazırlanıyor. 30 Ağustos-12 Eylül günleri arasında gerçekleşecek dört Grand Slam Tenis Turnuvası'nın sonuncusu olan "US Open" canlı yayınla Eurosport 1 ve Eurosport 2 kanallarında yayınlanacak.

beIN CONNECT'in Eylül Ayında Öne Çıkan Dizi ve Film Önerileri

beIN CONNECT'in Eylül Ayında Öne Çıkan Dizileri

Başrollerinde Emrah Kaman, Özlem Öçalmaz, Eslem Akar, Can Sipahi, Cihan Durmaz ve usta oyuncu Müfit Kayacan'ın yer aldığı, yapımcılığını 25 Film'in üstlendiği "Aile Şirketi" 2 Eylül'de yayınlanacak üçüncü sezonunun ilk üç bölümünün ardından her perşembe yepyeni iki bölümüyle eğlenceli zaman geçirmek isteyen herkesi yeniden ekran başına bekliyor.

Birbirinden özel isimlerin, kendileri hakkında merak edilenleri anlattığı ve renkli sohbetlerin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen müzisyenlerinden Emir Ersoy ve orkestrasının da hazır bulunduğu "Kaan Sekban'la Alt Tarafı Bi' Talk Show" yepyeni sezonuyla 18 Eylül Cumartesi günü geri dönüyor.

Tanımadığımız ama tanımayı çok isteyeceğimiz 13 farklı insanın başarı ve onur dolu hikayesini kah hüzünlendirip kah gülümseterek merkezine alan; herkese 'Her yerde umut vardır' dedirtip hayallerimizden vazgeçmememiz gerektiğini hatırlatacak olan "Sen Anlat Hikayeni" 10 Eylül'den itibaren her cuma beIN CONNECT'te.

beIN CONNECT'in Eylül Ayında Öne Çıkan Filmleri

Başrolde Shiloh Fernandez, Ewan McGregor, William Fichtner, Val Kilmer, Lorraine Bracco'nun yer aldığı, babasının ölümünün 10. yıldönümü gecesi mafya babası olan amcasının evine bir pasta getiren Giovanni'nin yaşadığı gerilim dolu olayları aktaran "Doğum Günü Pastası" (The Birthday Cake), Türkiye'de ilk kez 1 Eylül Çarşamba;

Başrol oyuncusu Ben Whishaw'a Sundance Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülünü kazandıran, Londra'da bir havalimanında güvenlik görevlisi olarak çalışan Joseph'in adım adım kontrolünü yitirmesi ve öfke nöbetleri geçirmesini konu edinen "Alabora" (Surge), Türkiye'de ilk kez 1 Eylül Çarşamba;

Oscar'lı usta aktör Kevin Costner ve Diane Lane'in başrolde oynadığı, 1960'larda emekli bir şerif ve karısının tehlike altında olan torunlarını kurtarabilmek için hayatlarını riske atmalarını anlatan "Gitmesine İzin Ver" (Let Him Go), sinemalardan sonra ilk kez 12 Eylül Pazar;

"Westworld"ün yıldızı Evan Rachel Wood, Richard Jenkins, Debra Winger ve Gina Rodriguez'in başrolde oynadığı, önemli bir soygun yapmayı planlayan bir ailenin başından geçen eğlenceli olayları aktaran "Zibilyon" (Kajillionaire) Türkiye'de ilk kez 26 Eylül Pazar, beIN CONNECT'te.

GAİN'in Eylül Ayında Öne Çıkan Yapımları

Gain'in Eylül Ayında Öne Çıkan Dizileri

"Man with a Plan"

Matt Leblanc ve Liza Snyder'in başrollerini paylaştığı "Man With a Plan"da Adam Burns'un karısı Andi işine geri dönmek istiyordur ancak birisinin çocuklarla ilgilenmesi gerekiyordur. Bunun çok kolay bir iş olduğunu düşünen Adam, kendisinin çocuklarla ilgileneceğini söyler. Başına geleceklerden haberdar olmayan Adam, yeni ebeveyn görevleriyle baş ederken kendini komik durumlarda bulur.

"Kidding"

Jim Carrey'nin başrolünde yer aldığı "Kidding"de, Amerika'da bir neslin birlikte büyüdüğü, çocukların en sevdiği televizyon karakteri Mr. Jeff Pickles, aynı zamanda milyarlarca dolar eden bir marka imparatorluğunun da başındadır. Jeff eşi, iki oğlu, kız kardeşi ve babasından oluşan ailesiyle mutlu bir yaşantı sürmektedir. Ancak ailesinde yaşadığı ciddi sorunlarla baş etmesi gerektiğinde, sahip olduklarının ona hiç de yardımcı olmadığını görür. İzleyiciyi altüst eden kara komedi tarzındaki dizide Jim Carrey, acımasız bir dünyada var olmaya çalışan ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlayan nazik bir adamı canlandırıyor.

"Girlfriend Experience"

"Girlfriend Experience"ın sadece GAİN'de izlenebilecek 3. Sezonunda, bir nöroloji uzmanı olan Iris, okulu bırakır ve insan davranışlarını inceleyen bir teknoloji firmasına katılmak için Londra'ya taşınır. "Kız arkadaş deneyiminin" işlemsel dünyasını keşfetmeye başladığında, müşteri seanslarının kendisine teknoloji dünyasında bir avantaj sağladığını anlar.

"FilmBox"ın Eylül Ayında Öne Çıkan Filmleri

"Arif V 216" – 4 Eylül Cumartesi, Saat: 21:30

Cem Yılmaz imzalı "Arif V 216" filmi oyuncuları arasında Ozan Güven, Zafer Algöz, Farah Zeynep Abdullah, Özkan Uğur, Ediz Hun, Mustafa Sandal, Erşan Kuneri, Seda Bakan, Özge Özberk, Kerem Alışık gibi isimler yer alıyor. Cem Yılmaz'ın GORA ve AROG filmlerinin devamı niteliğindeki "Arif V 216" konusu, insan olmanın hayalini kuran Robot 216'nın (Ozan Güven) uzaydan dünyaya çok sevdiği arkadaşı Arif'in (Cem Yılmaz) yanına gelip, dünyada insan gibi yaşamaya başlaması üzerine kurulu. Robot 216, sıradan insanlar gibi bir yaşam sürmeye çalışsa da farklılığı kimsenin dikkatinden kaçmaz. Yeni yaşantısına alışmaya çalıştığı sırada aşk da kapısını çalmıştır. Robot olduğunu herkesten saklamaya çalışan 216 bunu başaramaz.

"Ratched ve Clank (Ratched and Clank)" – 12 Eylül Pazar, Saat: 21:30

Seslendirenleri arasında "Rambo" ve "Rocky" filmlerinin efsane aktörü Sylvester Stallone'nun da yer aldığı bu güzel animasyonda, Galaksi kötü bir uzay kaptanı tarafından tehdit edildiğinde bir tamirci ve onun robot arkadaşı evreni kurtarmak için elit bir ekibe katılıyor.

"Tek Gördüğüm Sensin (All I See Is You)" – 18 Eylül Cumartesi, Saat: 21:30

Unutulmaz dizi Gossip Girl'ün başrol oyuncu Blake Lively'yi izleyeceğimiz "Tek Gördüğüm Sensin" filminin konusu, gözleri açılınca kocasıyla ilişkisi değişen ve kendileri hakkında rahatsız edici bilgiler öğrenen kör bir kadının öyküsünü anlatıyor.

"Netflix"in Eylül Ayında Öne Çıkan Yapımları

"Into The Night"

İlk sezonun sonunda Flight 21 yolcularımız güneşten saklanmak için Bulgaristan'da Eski Sovyet askeri bir yeraltı sığınağı bulmuş olsalar da ne yazık ki soluklanmaları bir kaza sonucu yiyecek stoklarının tehlikeye girmesiyle kısa kesiliyor. Aniden yeryüzüne tekrar çıkması gereken ekip umutsuzca hayatta kalma mücadelesine yeniden başlıyor ve Norveç'te yer alan Küresel Tohum Deposuna (Global Seed Vault) seyahat etmek zorunda kalıyor. Ancak bu fikir sadece onların aklına gelmiyor. Daha çok yiyecek temin edebilmek için grup kendi içinde bölünmek, askeri ekiple iyi geçinmek ve zamana karşı olan bu yarışta çeşitli fedakarlıklar yapmak zorunda kalıyor. Mehmet Kurtuluş'un kadrosunda yer aldığı dizinin Jason George imzalı bu sezonunda Kıvanç Tatlıtuğ da konuk oyuncu olarak yer alıyor. "Into The Night" 8 Eylül'de Netflix'e geldi.


"Lucifer"

Lucifer, 6. ve son sezonuyla artık hikayenin sonuna geliyor. Dünyanın hakimi olma fırsatını yakalayan Lucifer, tereddütleriyle baş başa kalıyor. Dünya bir yandan ona hükmeden bir gücün yokluğunda kaosa sürüklenirken Lucifer'ın bu gidişat karşısında ne yapacağı merak konusu oluyor. Lucifer, Chloe, Amenadiel, Maze, Linda, Ella ve Dan'e buruk bir vedanın gerçekleşeceği 6. ve son sezon 10 Eylül'de Netflix'te.

"Schumacher"

Michael Schumacher'in ailesinin tam desteğiyle hazırlanan "Schumacher" az bilinen röportajlar ve daha önce yayınlanmamış arşiv görüntüleriyle, yedi kez dünya şampiyonluğuna ulaşan pilotun öyküsünü hem büyük bir hassasiyetle ele alıyor hem de sporcunun hayatına eleştirel bir bakış sunuyor. Belgesel bu kompleks sporcuyu tanımlayan farklı özellikleri mercek altına alarak onun dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından izlenen bu tehlikeli ve zorlu spordaki hızlı yükselişini aktarıyor. "Schumacher" belgeseli 15 Eylül'de Netflix'te.

"Sex Education"

Seks terapisti olan annesi Jean ile birlikte yaşayan ve sosyal ilişkilerde beceriksiz bir liseli olan Otis Milburn'ü konu alan "Sex Education" ikinci sezonunu 17 Eylül'de yayınlıyor. İlk sezonda Otis ve arkadaşı Maeve Wiley, Otis'in seks tavsiyeleri konusundaki doğuştan gelen yeteneğini paraya çevirmek için okulda bir seks kliniği açmıştı. 2. sezonda ise sonradan açılan Otis, kız arkadaşı Ola ile daha ileri gitmek için yeni keşfettiği cinsel dürtülerini kontrol etmeyi öğreniyor.

"Aşk 101"in 2. Sezon Fragmanı Yayınlandı

"The Matrix: Resurrections"dan İlk Görüntüler Geldi

Netflix Dizi Film Önerileri; En Çok İzlenenler

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

22 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi