Aralık 2023'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Aralık 2023'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
30 Kasım 2023 Perşembe 14:10 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Aralık Ayı Film Önerileri

Aralık 2023 Filmleri

Ölümlü Dünya 2

Yönetmen: Ali Atay

Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Alper Kul, Doğu Demirkol, Feyyaz Yiğit, Giray Altınok, İrem Sak, Mehmet Özgür, Özgür Emre Yıldırım, Sarp Apak, Reha Özcan

Çok sevilen "Ölümlü Dünya" (2018) filminin devamı olan "Ölümlü Dünya 2" filminde bir kez daha Mermer Ailesi'ni takip ediyoruz. Artık kanun kaçağı olarak hayatlarına devam eden Mermer Ailesi'nin her bir ferdi kendi sorunlarıyla boğuşmaktadır. Serhan, hamile olan Begüm'ü yeni hayatlarına alıştırmakta zorlanır. Gazanfer örgüte karşı ailesini bir arada tutma mücadelesi verir. Ancak Zafer'in örgütün eline düşmesi herkesin hayatını alt üst eder. Mermer Ailesi, bu kez çocuklarına kavuşmak için son bir soygun yapmak zorunda kalacaktır. Komedi filmi "Ölümlü Dünya 2", 1 Aralık'ta sinemalarda vizyona giriyor.


Candy Cane Lane (1 Aralık)

Yönetmen: Reginald Hudlin

Oyuncular: Eddie Murphy, Tracee Ellis Ross, Jillian Bell

Chris, kazanma şansını artırmak için yanlışlıkla çılgın bir elf olan Pepper ile anlaşma yapar; elf, Noel'i hayata döndüren sihirli bir büyü yapar ve şehre büyük bir kaos getirir. Ailesinin tatilini mahvetme riskiyle karşı karşıya kalan Chris, karısı Carol ve üç çocuğuyla birlikte Pepper'ın büyüsünü kırmak, sihirli kötü karakterlerle mücadele etmek ve herkes için Noel'i kurtarmak için zamanla yarışmak zorunda kalır. "Candy Cane Lane" filmi, 1 Aralık'tan itibaren Prime Video ekranlarında.


Wish, Dilek (1 Aralık)

Yönetmenler: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Seslendirme Kadrosu: Ariana DeBose, Chris Pine, Alan Tudyk, Angelique Cabral, Victor Garber, Natasha Rothwell, Evan Peters

Macera ve komedi türlerindeki "Wish (Dilek)" isimli Disney animasyonunda, Asha adında genç bir kız, bir yıldızdan dilek diler ve baş belası bir yıldız ona katılmak için gökyüzünden indiğinde beklediğinden daha direkt bir cevap alır. "Wish (Dilek)" filmi, 1 Aralık'ta sinemalarda vizyona giriyor.


Leave the World Behind, Dünyayı Ardında Bırak (8 Aralık)

Yönetmen: Sam Esmail

Oyuncular: Jullia Roberts, Mahershala Ali, Ethan Hawke, Myha'la Herrold, Kevin Bacon

Lüks bir kiralık evde hafta sonu kaçamağına giden ailenin tatili, siber saldırı sonucu tüm cihazlarının bozulması ve kapılarında iki yabancının belirmesiyle tekinsiz bir hal alır. Gerilim ve dram türlerindeki "Leave the World Behind (Dünyayı Ardında Bırak)" filmini, 8 Aralık'tan itibaren Netflix'te izleyebilirsiniz.


Past Lives, Başka Bir Hayatta (8 Aralık)

Yönetmen: Celine Song

Oyuncular: Greta Lee, Teo Yoo, John Magaro

Romantik dram türündeki "Pas Lives" filminde, birbirlerine derinden bağlı iki çocukluk arkadaşı olan Nora ve Hae Sung, Nora'nın ailesinin Güney Kore'den göç etmesinin ardından birbirlerinden koparlar. 20 sonra, aşk ve kader kavramlarıyla yüzleştikleri bir haftada yeniden bir araya gelirler. "Past Lives (Başka Bir Hayatta)" filmi, 8 Aralık'ta sinemalarda.


Merry Little Batman (8 Aralık)

Yönetmen: Mike Roth

Seslendirme Kadrosu: Luke Wilson, Yonas Kibreab, James Cromwell

Komedi ve macera türlerindeki "Merry Little Batman" isimli animasyon filminde, küçük Damian Wayne, kendini Wayne Malikanesi'nde yalnız bulduktan sonra şehrindeki düşmanlarıyla yüzleşmeye karar verir. "Merry Little Batman" filmi, 8 Aralık'ta Prime Video ekranlarında.


Silent Night (8 Aralık)

Yönetmen: John Woo

Oyuncular: Joel Kinnaman, Catalina Sandino Moreno, Kid Cudi

Aksiyon türündeki "Silent Night (Sessiz Gece)" filminde kederli bir baba, Noel arifesinde acımasız bir çeteden uzun zamandır beklediği intikamını alır. "Silent Night (Sessiz Gece)" filmi, 8 Aralık'ta sinemalarda.


Jeanne du Barry (8 Aralık)

Yönetmen: Maiwenn

Oyuncular: Maiwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Robin Renucci, Pierre Richard, Marianne Basler, Pascal Greggory, Caroline Chaniolleau, India Hair

Biyografi ve dram türlerindeki "Jeanne du Barry" filmi, yoksul bir terzinin gayrimeşru kızı olarak 1743 yılında dünyaya gelen ve 15. Louis'nin sarayında yükselerek onun son resmi metresi olan Jeanne Bécu'nun hayatını konu alıyor. "Jeanne du Barry" filmi, 8 Aralık'ta sinemalarda.


Bullet Train (12 Aralık)

Yönetmen: David Leitch

Oyuncular: Sandra Bullock, Brad Pitt, Aaron Taylor-Johnson, Joey King, Michael Shannon, Logan Lerman

Oyuncu kadrosunda oldukça ünlü isimlerin yer aldığı "Bullet Train", aynı görevi almış beş katilin hızlı trende bir araya gelmesini anlatıyor. "Bullet Train" filmi, 12 Aralık'tan itibaren Prime Video'da.


Wonka (15 Aralık)

Yönetmen: Paul King

Oyuncular: Timothée Chalamet, Olivia Colman, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Jim Carter

"Wonka" filmi, "Charlie and the Chocolate Factory" hikayesindeki eksantrik çikolatacı ve fabrika sahibi Willy Wonka'nın gençlik yıllarına, ilk maceralarına ve Oompa Loompa'larla nasıl tanıştığına odaklanıyor. "Wonka" filmi, 15 Aralık'ta sinemalarda.


Hayat (15 Aralık)

Yönetmen: Zeki Demirkubuz

Oyuncular: Miray Daner, Burak Dakak, Umut Kurt

Zeki Demirkubuz'un yazıp yönettiği dram türündeki "Hayat" filmi, Demirkubuz'un 14 yıllık fotoğraf arşivini izleyici ile buluşturduğu sergisi ile aynı ismi taşıyor. "Hayat" filmi, bir baba olan Mehmet'i, onun evden kaçan kızı Hicran'ı ve Hicran'ın geride kalmış nişanlısı Rıza'yı takip ediyor. Mehmet, Hicran'ın evden kaçtığını kızının nişanlısına ve ailesine açıklamaya gider. Bunun üzerine nişanlısı Rıza, Hicran'ın peşinden İstanbul'a gider. "Hayat" filmi, 15 Aralık'ta sinemalarda.


Elemental (20 Aralık)

Yönetmen: Peter Sohn

Seslendirme Kadrosu: Leah Lewis, Mamoudou Athie, Ronnie Del Carmen

Keyifli bir Disney-Pixar ortak yapımı olan "Elemental" animasyon filmi; ateş, su, kara ve hava sakinlerinin bir arada yaşadığı bir şehirde yaşayan Ember ve Wade'i takip ediyor. "Elemental" filmi, 20 Aralık'ta Disney+'ta izlenebilir.


Maestro (20 Aralık)

Yönetmen: Bradley Cooper

Oyuncular: Carey Mulligan, Bradley Cooper, Matt Bomer

Bu büyük ve korkusuz aşk hikayesi, Leonard Bernstein ile Felicia Montealegre Cohn Bernstein'ın ömür boyu süren ilişkisini anlatıyor. Hayata ve sanata yazılmış bir aşk mektubu niteliğindeki "Maestro", aileyi ve sevgiyi merkezine alan, duygu yüklü ve görkemli bir film. Biyografi ve dram türlerindeki "Maestro" filmi, 20 Aralık'ta Netflix'te.


Ferrari (22 Aralık)

Yönetmen: Michael Mann

Oyuncular: Adam Driver, Shailene Woodley, Giuseppe Festinese, Penelope Cruz, Derek Hill

Enzo Ferrari'nin otomobil imparatorluğunun krizde olduğu 1957 yazında geçen filmde, eski yarışçı girişimci, İtalya'da bin millik tehlikeli bir yarış olan Mille Miglia'ya başlarken kendisini ve sürücülerini uçurumun kenarına itiyor. "Ferrari" filmi, 22 Aralık'ta sinemalarda.


Rebel Moon - Part One: A Child of Fire (22 Aralık)

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Jena Malone, Sofia Boutella, Ed Skrein, Charlie Hunnam, Sisse Marie, Cary Elwes, Anthony Hopkins, Michiel Huisman, Cleopatra Coleman, Djimon Hounsou

Galaksinin bir ucunda huzur içinde yaşayan bir koloni, zorba bir gücün ordusunun tehdidiyle karşılaşınca köylüler arasında yaşayan gizemli yabancı Kora, hayatta kalmanın tek umudu haline gelir. "Rebel Moon - Part One: A Child of Fire" filmi, 22 Aralık'ta Netflix'te.


Aquaman and the Last Kingdom, Aquaman ve Kayıp Krallık (22 Aralık)

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Jason Momoa, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II

"Aquaman and the Last Kingdom (Aquaman ve Kayıp Krallık)" filminde Aquaman, bir yandan düğün planları yaparken bir yandan da kral ve Adalet Birliği üyesi olarak görevlerini dengeliyor. Black Manta, zırhını yeniden inşa etmesine yardımcı olacak Atlantis teknolojisinin peşindedir. Orm ise Atlantis hapishanesinden kaçma planları yapar. "Aquaman and the Last Kingdom (Aquaman ve Kayıp Krallık)" filmi, 22 Aralık'ta sinemalarda.


Love Actually, Aşk Her Yerde (29 Aralık)

Yönetmen: Richard Curtis

Oyuncular: Hugh Grant, Colin Firth, Alan Rickman, Emma Thompson

Hugh Grant'ten Colin Firth'e, Alan Rickman'dan Emma Thompson'a büyük bir oyuncu kadrosuyla, iç içe geçmiş dokuz farklı aşk, komedi ve aile hikayesi anlatan "Love Actually" kendinden sonra gelen benzer filmlerin de öncüsü oldu. "Love Actually (Aşk Her Yerde)" filmi, 29 Aralık'ta sinemalarda.


May December (29 Aralık)

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Natalie Portman, Julianne Moore, Piper Curda, Charles Melton, Cory Michael Smith

2023 Cannes Film Festivali'nde ana yarışmada dünya prömiyerini yapan Todd Haynes imzalı "May December", dram türünde bir film. Kötü şöhretli magazin aşklarının tüm ülkeyi sarmasından 20 yıl sonra, evli bir çift, geçmişleriyle ilgili bir film için araştırma yapmak üzere hayatlarına dahil olan bir aktris nedeniyle kendilerini baskı altında hissetmeye başlarlar. "May December" filmi, 29 Aralık'ta sinemalarda.


Sanki Her Şey Biraz Felaket

Yönetmen: Umut Subaşı

Oyuncular: Melis Sevinç, Melisa Bostancıoğlu, İbrahim Arıcı

Dünya prömiyerini Rotterdam Film Festivali'nde yapan Umut Subaşı'nın ilk uzun metrajlı filmi "Sanki Her Şey Biraz Felaket", 30. Adana Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo SİYAD Cüneyt Cebenoyan En İyi Film ve ödüllerinin sahibi oldu. Ayvalık Film Festivali'nin her yıl bir sinemacıyı layık gördüğü "Yeni Bir..." ödülü 2023 yılında Umut Subaşı'nın olurken, "Sanki Her Şey Biraz Felaket", 34. Ankara Film Festivali'nden de Mahmut Tali Öngören En İyi İlk Film Ödülü'yle döndü. Yeni neslin kaygılarını mizahi bir bakışla keşfe çıkan bu özgün öykü, Türkiye'de özellikle gençlerin yaşadığı köksüzlük, sıkışmışlık ve güvencesizlik hislerine tercüman olurken taze bir sinema dili kuruyor. "Sanki Her Şey Biraz Felaket" filmi, aralık ayında MUBI kütüphanesine dahil oluyor.


Los Delincuentes, Kabahatliler

Yönetmen: Rodrigo Moreno

Oyuncular: Daniel Elias, Esteban Bigliardi, Margarita Molfino

Arjantinli yönetmen Rodrigo Moreno imzalı "Los Delincuentes (Kabahatliler)", 2023 Cannes Film Festivali'ndeki ilk gösteriminin ardından "geleceğin kült filmlerinden olacak" şeklinde değerlendirildi. Moran ve Roman özgürlük ve macera peşindedir. Biri sıkıcı hayatına bir alternatif keşfederek bir soygun gerçekleştirirken, diğeri kendisine ait olmayan bir parayı saklar. Yeni suçlular olarak kaderleri, onları, bir araya getirecektir. "Los Delincuentes (Kabahatliler)" filmi, aralık ayından itibaren MUBI'de.


Vanskabte Land, Tanrının Unuttuğu Yer

Yönetmen: Hlynur Palmason

Oyuncular: Elliott Crosset Hove, Ingvar Sigurdsson, Vic Carmen Sonne

"Bembeyaz Bir Gün" ve "Nest" gibi filmleriyle ülkemizde de büyük ilgi uyandıran İzlandalı yönetmen Hlynur Palmason, üçüncü uzun metrajında, İzlanda'nın benzersiz doğasını fona alarak, 19. yüzyılda bir kilise inşa etmek için bölgeye gelen bir rahibin ruhundaki çalkantıları resmediyor. İnanç, ölüm, zaman ve ahlak kavramları sorgulayış biçimiyle Ingmar Bergman ve Carl Theodor Dreyer gibi ustaların yapıtlarını akla getiren bu güçlü öykü, 75. Cannes Film Festivali'nin Belirli Bir Bakış bölümünde dünya prömiyerini yaptı. "Vanskabte Land (Tanrının Unuttuğu Yer)" filmi, aralık ayı itibariyle MUBI'de izlenebilir.


"Napolyon" Filmi İncelemesi

Sanatçılarla İlgili En İyi Film ve Belgeseller

Jessica Chastain'in En İyi Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler