Oscar, Golden Globe, BAFTA Ödüllü Filmler

Oscar, Golden Globe ve BAFTA ödüllü filmler, sinema tarihine adlarını unutulmaz bir şekilde yazdırıyor. Bu filmlerin her biri, özgün konuları, mükemmel oyunculukları ve usta yönetmenlikleriyle izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Golden Globe, Oscar ve BAFTA Ödüllü en iyi filmler hangileri? Gelin, birlikte inceleyelim.

ABONE OL
17 Ocak 2023 Salı 17:14 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Oscar, Golden Globe, BAFTA Ödüllü Filmler

Ödüllü Filmler

Sinema tarihinin unutulmaz klasiklerinden oluşan Oscar, Golden Globe ve BAFTA ödüllü filmler, izleyicileri muhteşem bir deneyim yaşatıyor. Özgün konuları, mükemmel oyunculuk performansları ve usta yönetmenlikleriyle ödüllü filmler sinema tarihine adlarını unutulmaz bir şekilde yazdırıyor.

Sinema Tarihinin En İyi Oscar, Golden Globe ve BAFTA Ödüllü Filmleri

Sinema tarihinin kült filmleri ve klasikleri arasından en iyi filmleri seçmek son derece zordur. Ancak, ödül almış filmlerin arasından seçim yapmak, her zaman daha kolaydır. Oscar, Golden Globe ve BAFTA ödüllü filmler arasından en iyileri derledik. Dünya çapında çok beğenilen, övgüye değer bu filmlere göz atmaya ne dersiniz?

1. Parasite (2019) - IMDB Puanı 8.6

2019 yapımı, yönetmenliğini Bong Joon-Ho'nun yaptığı, "Parasite", güçlü bir aile dramı olan ve bolca ödül alan bir film. Film, çok az geliri olan, zengin bir ailenin evine gizlice giren bir ailenin hikayesini anlatıyor. Bir süre sonra aile üyeleri çalışmaya başlayarak, zenginlerin evinde yaşamaya başlarlar. Ancak bu durum bir süre sonra karmaşık ilişkilere dönüşür. "Parasite", 2020 yılında Akademi Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini kazandı. Oscar tarihinde ilk kez bu ödülleri tek bir filmle alan ilk Kore yapımı oldu. Ayrıca film, BAFTA En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Yabancı Film ödüllerini de kazandı.

2. La La Land (2016) - IMDB Puanı 8.0

"La La Land", Damien Chazelle tarafından yönetilen 2016 yılında çekilen bir Amerikan müzikal komedi-dramı. Film, Los Angeles'ta çalışan ve hayallerini gerçekleştirmek için çabalayan iki gencin hikayesini konu alıyor. Ryan Gosling ve Emma Stone başrolleri üstleniyor. Filmde, çiftin icra ettikleri müzikler de büyük övgü topladı. "La La Land", 2017'de Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Müzik kategorilerinde toplamda 14 ödül adaylığı aldı ve yedi Oscar kazandı. Film, aynı zamanda 2017 Golden Globe Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında dört ödül kazandı.

3. Moonlight (2016) - IMDB Puanı 7.4

2016 yılında yönetmenliğini Barry Jenkins'in yaptığı, çok güçlü bir sosyal eleştiri olan "Moonlight", başarısını ödüllerle perçinledi. Film, gittikçe kötüleşen Miami'nin Liberty City bölgesinde, Chiron adındaki bir çocuğun zorlu hayatını ve büyümesini konu alıyor. Chiron'un hayatının farklı dönemlerinde; arkadaşları, ailesi, cinsel kimliği arasındaki çatışmayı ve kendi kişiliğini nasıl keşfettiğini anlatıyor. "Moonlight", 2017'de Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazandı. Ayrıca film, BAFTA En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini de aldı.

4. Roma (2018) - IMDB Puanı 7.9

2018 yılında Alfonso Cuarón yönetmenliğinde çekilen, çok güçlü bir sosyal drama olan "Roma", çok sayıda ödülü kucakladı. Film, 1970'lerin Meksika şehrinde bir ev hizmetçisinin yaşamını konu alan güçlü bir hikayeyi anlatıyor. "Roma", 2019 yılında Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Görsel Efektler ödüllerini kazandı. Ayrıca film, BAFTA En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Yabancı Film ödüllerini de topladı.

5. The Shape of Water (2017) - IMDB Puanı 7.4

2017 yapımı, yönetmenlik koltuğunda Guillermo del Toro'nun oturduğu "The Shape of Water", güçlü bir fantezi drama. Film, 1960'larda, gizemli bir 'denizcanı' ile ilişkisi olan ev hizmetçisi ve onun arkadaşlarının hikayesini konu alıyor. Film, ev hizmetçisinin 'denizcanı'nı kurtarmak için verdiği mücadeleyi ve aralarındaki ilginç ilişkiyi anlatıyor. "The Shape of Water", 2018 Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Görsel Efektler ödüllerini kazandı. Ayrıca film, BAFTA En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Görsel Efektler ödüllerine de layık görüldü. .

6. The Martian (2015) - IMDB Puanı 8.0

2015 yapımı, yönetmenliğini Ridley Scott'un üstlendiği, güçlü bir bilim- kurgu aksiyon filmi olan "The Martian", Mars'ta hayatta kalmaya çalışan bir astronotun hikayesini konu alıyor. Astronot, Mars'ta öldüğünü sanan arkadaşlarının yardımıyla hayatta kalmaya çalışıyor ve uzayda uzun bir yolculuğa çıkıyor. "The Martian", 2016'da Akademi Ödülleri'nde En İyi Yönetmen ve En İyi Müzik kategorilerinde toplamda yedi ödül adaylığı aldı ve iki Oscar kazandı. Ayrıca film, Golden Globe Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında iki ödül kazandı.

7. Green Book (2018) - IMDB Puanı 8.2

2018 yılında yönetmenliğini Peter Farrelly'nin yaptığı, güçlü bir dram olan "Green Book", 1960'ların Kuzey Carolina'sında; beyaz bir çalışanın, siyah bir sanatçıyı dolaştırmasının hikayesini konu alıyor. Kuzey Carolina'daki kırsal alanlarda dolaşırken, ikili arasındaki ilişkinin zamanla nasıl geliştiği; beyaz ve siyah arasındaki ayrımın oldukça güçlü bir gerçek olduğu anlatılır. "Green Book", 2019 Akademi Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo Oscar'ını kazandı. Ayrıca film, BAFTA En İyi Film ve En İyi Yönetmen ödüllerini de aldı.

8. The Grand Budapest Hotel (2014) - IMDB Puanı 8.1

"The Grand Budapest Hotel", 2014 yılında yönetmenliğini Wes Anderson'ın yaptığı, güçlü bir komedi filmi. Film, 1930'lu yılların Avusturya'sında bir otelin işletmecisinin ve teslim edilmesi gereken mirasın hikayesini konu alıyor. İki karakterin maceralarını anlatan film, estetik açıdan da 1920'lerin Avusturya'sından büyüleyici bir sanat geçidi sunuyor. "The Grand Budapest Hotel", 2015 Akademi Ödülleri'nde En İyi Yönetmen, En İyi Görsel Efektler ve En İyi Özgün Senaryo Oscar'larını kazandı. Ayrıca film, BAFTA En İyi Yönetmen ödülünü de aldı.

9- The Favourite (2018) – IMDB 8.1

2018 yapımı dram-komedi türündeki İngiliz filminin yönetmenliğini Yorgos Lanthimos üstlenmiş. "The Favourite", 18. yüzyıl İngiltere'sinde Kraliçe Anne'in (Olivia Colman) etrafındaki çatışmalı ilişkileri konu alıyor. Kraliçe Anne'in çevresindeki Sarah (Rachel Weisz) ve Abigail (Emma Stone) arasındaki rekabet duyguları yaşanmaktadır. Her ikisi de kraliçenin güvenini kazanmak için kendi aralarında kıyasıya bir rekabete girişiyor. Filmin senaryosu, Deborah Davis ve Tony McNamara tarafından kaleme alınmış. "The Favourite", 2019 yılında üç Oscar, dört BAFTA ve bir Golden Globe ödülü kazandı.

10- Bohemian Rhapsody (2018) – IMDB 8.0

2018 yapımı, biyografi türündeki İngiliz filmi "Bohemian Rhapsody"nin yönetmenliğini Bryan Singer'ın ve Dexter Fletcher üstlendi. Film, Queen grubunun solisti Freddie Mercury'nin hayatını konu alıyor. Freddie (Rami Malek) yıllar boyunca müzikal yeteneği ve dünyaya yaydığı mesajlarıyla öne çıkarken; müzik dünyasında iz bırakan 1985'teki Live Aid Festivali'nde de en büyük performansını sergilemişti. "Bohemian Rhapsody", 2018 yılında iki Oscar, bir BAFTA ve bir Golden Globe ödülü kazandı.

11- 1917 (2019) – IMDB 8.4

2019 yapımı savaş türündeki İngiliz filmi "1917" nin yönetmenliğini Sam Mendes üstlendi. Film, Birinci Dünya Savaşı sırasında iki İngiliz askerin, şehrin diğer tarafındaki askerleri kurtarmak için verdikleri zorlu mücadeleyi konu alıyor. George (George MacKay) ve Blake (Dean-Charles Chapman) iki arkadaştır ve savaşın koşulları altında çok zorlu bir maceraya atılıyorlar. Film, 2020 yılında üç Oscar, bir BAFTA ve bir Golden Globe ödülü kazandı.

12- Jojo Rabbit (2019) – IMDB 7.9

2019 yapımı dram-komedi türündeki İngiliz filmi "Jojo Rabbit" in yönetmenlik koltuğunda Taika Waititi oturuyor. Film, Nazi Almanya'sında yaşayan 10 yaşındaki bir çocuğun (Roman Griffin Davis) karşı karşıya kaldığı komik ve ürkütücü olayları konu alıyor. Jojo, nazilerin düşmanı olan Yahudi'yi arkadaşı olarak görmeye başladığında, kafasındaki fanatik nazi böceğinin (Taika Waititi) tesiri altında kalıyor. "Jojo Rabbit", 2020 yılında bir Oscar, bir BAFTA ve bir Golden Globe ödülü kazandı.

13- Joker (2019) – IMDB 8.5

2019 yapımı, suç-dram türündeki Amerikan filmi "Joker" in yönetmenlik koltuğunda Todd Phillips oturuyor. Film, Gotham şehrindeki bir komedyenin (Joaquin Phoenix) hayatını konu alıyor. Arthur Fleck, dünyanın en ünlü kötü adamı olan Joker'i oluştururken, şehirdeki sosyal adaletsizliklerinin hakimiyetini sorguluyor. "Joker", 2020 yılında üç Oscar, bir BAFTA ve bir Golden Globe ödülü kazandı.

En İyi Aile Filmleri: Her Yaşta İzlenebilecek En İyi Filmler

En İyi Kısa Filmler: Kısa Sürede Büyük Etki Bırakan Öneriler

Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tüm Zamanların En İyi Köpek Filmleri
Tüm Zamanların En İyi Köpek Filmleri

Tüm Zamanların En İyi Köpek Filmleri

Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi
Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi

Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi

Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri
Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri

Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri

Marvel Karakterleri: İlk Filmden Bugüne En Sevilen Kahramanlar
Marvel Karakterleri: İlk Filmden Bugüne En Sevilen Kahramanlar

Marvel Karakterleri: İlk Filmden Bugüne En Sevilen Kahramanlar

Aksiyon Dizileri - En İyi Adrenalin Dolu Dizi Önerileri
Aksiyon Dizileri - En İyi Adrenalin Dolu Dizi Önerileri

Aksiyon Dizileri - En İyi Adrenalin Dolu Dizi Önerileri

En İyi Aile Filmleri: Her Yaşta İzlenebilecek Filmler
En İyi Aile Filmleri: Her Yaşta İzlenebilecek Filmler

En İyi Aile Filmleri: Her Yaşta İzlenebilecek Filmler

Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken 12 Bilim Kurgu Filmi
Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken 12 Bilim Kurgu Filmi

Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken 12 Bilim Kurgu Filmi

Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi
Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi

Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi

En İyi Amazon Prime Dizileri “2023 Güncel Öneriler”
En İyi Amazon Prime Dizileri “2023 Güncel Öneriler”

En İyi Amazon Prime Dizileri “2023 Güncel Öneriler”

Sürpriz Sonlu Filmler: Hangilerini İzlemelisiniz?
Sürpriz Sonlu Filmler: Hangilerini İzlemelisiniz?

Sürpriz Sonlu Filmler: Hangilerini İzlemelisiniz?

Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri
Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri

Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri

Anime Önerileri: En İyi 10 Anime Serisi
Anime Önerileri: En İyi 10 Anime Serisi

Anime Önerileri: En İyi 10 Anime Serisi