Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi

Herkesin izlemekten keyif alacağı Bollywood-Hint sinemasının en iyi filmlerini derledik. Komediden aksiyon ve romantik komediye kadar farklı türlerden Bollywood-Hint filmi önerileri.

ABONE OL
17 Ocak 2023 Salı 17:03 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi

Güçlü Bir Etki Yaratan En İyi Hint Filmleri

Bollywood filmleri, güçlü karakterleri, sürükleyici hikayeleri ve ustaca bestelenmiş müzikleri ile Hint sinemasının en iyi eserleridir; herkesin içine işleyen kalıcı izler bırakır. Bollywood filmleri, dünyanın her yerinden insanların hayranlığını kazanmayı başarmış olağanüstü bir sinema deneyimi sunar.

1. Dil Bechara (2020) IMDb Puanı - 8.8

2020 yapımı "Dil Bechara", kanser hastası olan Kizim Kizi Sushant Singh Rajput'un hikayesini anlatıyor. Kizim, geçmişte yaşadığı travmalar nedeniyle kendini korumaya çalışıyor ve hayatının sonuna kadar arkadaşlık, sevgi ve aşkı arıyor. Film yer yer romantik ve komedi unsurlarını barındırıyor.

2. Gully Boy (2019) IMDb Puanı - 8.2

"Gully Boy", 2019 yapımı, Hint sinemasının en iyi eserlerinden biridir. Filmin hikayesi şiddetli hava koşullarının yaşandığı Mahim Mahal kentinin sokaklarında geçer. Genç bir adam olan Murad, rap müzikleri çalarak sokakları geziyor. Rap müziği ile hayatını değiştirmeye çalışıyor ve kendi sesini duyurmak için çabalıyor. Murad'ın sokaklardaki mücadelesini anlatan film, yer yer duygusal sahneler içeriyor.

3. Padmaavat (2018) IMDb Puanı - 7.2

2018 yapımı "Padmaavat", Hint sinemasının en iyi eserlerinden biridir. Filmin konusu, 14. yüzyılda Hindistan'da yaşayan Rajput krallığının hikayesini anlatıyor. Filmin başrolünde, Rani Padmavati adında bir kraliçe yer alıyor. Kraliçe Padmavati, çevresindeki zalim krallara karşı mücadele ediyor ve insanların haklarını korumak için her şeyi yapmaya çalışıyor. Film, kadınların güçlü olmalarının önemini vurgulayan ve kadınların haklarını koruduğu birçok sahne de içeriyor.

4. Bajrangi Bhaijaan (2015) IMDb Puanı - 8.0

"Bajrangi Bhaijaan", 2015 yapımı en iyi Hint sineması filmlerinden biridir. Filmin konusu, Hindistan-Pakistan sınırındaki bir köyde geçiyor. Köyde yaşayan ve konuşamayan bir kız çocuğu olan Munni, Hindistan'a giriş yapmak için, Bajrangi adlı bir adamla yolculuğa çıkıyor. Bajrangi, Munni'nin hayatını değiştirmek için herşeyi yapmaya çalışıyor. Film, iki ülke arasındaki gerginlikleri vurgulayan ve iki ülke arasındaki sevgi ve barışı kutlayan birçok sahne de içeriyor.

5. Haider (2014) IMDb Puanı - 8.4

Haider, 2014 yapımı bir Hint filmidir. Filmin konusu, İslami hareketlerin yaşandığı Kashmir bölgesinin hikayesini izliyor. "Haider", gerçek olaylara dayanarak oluşturulmuş bir karakter. Kashmir'de yaşayan Haider, bir gün babasının ölümüyle sarsılıyor ve kendi hayatını tehdit eden gerçekleri keşfetmek için harekete geçiyor. Film, hak arayan insanların hikayesini anlatan ve insan haklarının önemini vurgulayan birçok sahne de içeriyor.

6. 3 Idiots (2009) IMDb Puanı - 8.4

"3 Idiots", 2009 yapımı ilgi çeken Hint filmlerinden biridir. Filmin konusu, yeni mezun üç arkadaşın yaşadıklarını anlatıyor. Üç arkadaş, okuldan mezun olduktan sonra hayatlarını en iyi şekilde değiştirmek için çabalıyor. Film, üç arkadaşın hayatlarını değiştirmek için mücadesi ve başarılarının hikayesi. Filmin vurguladığı temel mesaj, özgür olmak ve başarıya ulaşmak için önce kendinizi tanımlamanız, ne istediğinizi bilmeniz gerekir.

7. Lagaan (2001) IMDb Puanı - 8.2

2001 yapımı "Lagaan", Hint sinemasının en iyi örneklerindendir. Film, İngiliz yönetimi altındaki Hindistan'da, bir köyün çiftçilerinin İngiliz yetkililere karşı mücadelesini anlatıyor. Çiftçiler, İngilizlere karşı mücadele etmek için köyün lideri olan Bhuvan'ın liderliğinde bir araya geliyor. Bhuvan, İngiliz yönetimine karşı cricket maçı oynayarak mücadele etmeye karar veriyor. Film, çiftçilerin milli bir bilinçle, sömürgeci yetkililere karşı verdikleri mücadeleyi, başarılarını yansıtan birçok etkileyici sahne de içeriyor.

8. Dilwale Dulhania Le Jayenge (1995) IMDb Puanı - 8.2

1995 yapımı "Dilwale Dulhania Le Jayenge" Raj ve Simran adında iki gencin aşk hikayesini anlatıyor. Raj ve Simran, çocukluk arkadaşı olarak birbirlerine düşkündürler. Fakat Simran'ın babası, Raj'la olan ilişkisini kesmesini ister. Simran, babasının isteğine uymak ve kendisini kötü bir duruma sokmamak için Raj'dan ayrılmak zorunda kalır. Raj ve Simran'ın zorlukları aşmak için çabalarını anlatan film dokunaklı sahneler içeriyor.

9. Hum Aapke Hain Koun..! (1994) IMDb Puanı - 7.6

"Hum Aapke Hain Koun..!" 1994 yapımı müzikal romantik bir drama filmidir.Tüm zamanların en çok kazandıran Bollywood filmi oldu. Filmin konusu: Pooja ve Rajesh, evlilik hazırlığı içindedir. Bu sırada gelin ve damadın kardeşleri Prem ve Nisha da birbirine aşık olur. Fakat Pooja ölünce; Nisha, Prem'i sevmesine rağmen, onun kardeşi Rajesh ile evlenmek zorunda kalır. Düğün hazırlıkları başladığında Rajesh, Nisha'nın Prem'e olan duygularını yazdığı notu bulur ve gerçeği öğrenir. Artık herkesin kaderini değiştirmek onun elindedir. Film iki aile arasındaki ilişkileri, gerginlikleri anlatan birçok sahne de içeriyor.

10. Bajirao Mastani (2015) IMDb Puanı - 8.3/10

Sanjay Leela Bhansali tarafından yönetilen, 2015 yapımı "Bajirao Mastani", Marathi tarihinden esinlenerek kaleme alınmış. Film, Peshwa Bajirao ve gizli aşkı Mastani arasındaki güçlü bağın hikayesini anlatıyor. Bajirao, Marathi hükümdarı Shahu'ya bağlılığını gösteren biridir. Bajirao, Marathi Devleti'ni Hindistan'ın saldırılardan korumak için görevlendirilir. Farklı dilleri konuşan ve farklı gelenekleri olan güçlü bir düşmanla savaşır. Aynı zamanda Bajirao, Mastani ile arasındaki aşkı da sürdürmeye çalışır ve aşkını gizli tutmak için her türlü riski alır.

11. Dilwale (2015) IMDb Puanı - 6.9/10

"Dilwale", Rohit Shetty tarafından yönetilen 2015 yapımı bir Bollywood filmidir. Film, zamanla birbirine aşık olan iki kuzenin hikayesini anlatır. Veer ve Raj, çocukluk arkadaşı olan iki kuzendir. Veer, babasının ölümünden sonra, onun arkadaşının kontrolünde büyür. Raj ise, annesinin ölümünden sonra, onun arkadaşının yanında büyür. Veer, Raj'ın kötülüklerini durdurmaya çalışırken; Raj kötülüğe devam eder. Veer ve Raj, aralarındaki mesafeyi kapatmaya çalışırken, zamanla birbirlerine duydukları aşkın, kötülükleri yenebileceğini keşfederler.

12. Sultan (2016) IMDb Puanı - 7.2/10

2016 yapımı, Ali Abbas Zafar tarafından yönetilen "Sultan"ın başrollerinde Salman Khan ve Anushka Sharma yer alıyor. Film, Sultan Ali Khan adlı bir Hint güreşçisinin hikayesini anlatıyor. Sultan, güreşten uzaklaşmış ve umutsuz bir adamdır. Başarılı olmak için tekrar güreşe başlaması gerektiğini keşfeder. Sultan, güreşe tekrar başladığında; onu destekleyen ve karşı çıkan insanları farkeder; kendini keşfetmek için bir yolculuğa çıkar.

13. Dhoom 3 (2013) IMDb Puanı - 6.9/10

2013 yapımı, Vijay Krishna Acharya tarafından yönetilen "Dhoom 3" Aamir Khan, Abhishek Bachchan, Uday Chopra ve Katrina Kaif'in başrollerinde oynadığı bir aksiyon filmi. Film, kötü adam Sahir tarafından tasarlanan şaşırtıcı bir soygunu anlatıyor. Sahir, Chicago'da bir banka soygunu düzenler ve bu soygun için şeytani bir plan geliştirir. Sahir, bankanın para kasasını çalmayı planlarken, Jai ve Ali arasında güçlü bir dostluk gelişir. Jai ve Ali, Sahir'in planını bozmak için birlikte çalışırlar.

14. Raees (2017) IMDb Puanı - 7.3/10

2017 yapımı, Rahul Dholakia tarafından yönetilen "Raees", Shahrukh Khan, Mahira Khan ve Nawazuddin Siddiqui'nin başrollerinde oynadığı bir aksiyon filmi. Film, Gujarat'ta yaşayan, güç kontrolünü elinde tutmak isteyen bir adamı anlatıyor. Raees, Gujarat'ta kontrolü ele geçirmek için çok fazla risk alır. Aynı zamanda kendisini korumak için de tehlikeleri göze alır. Raees, bu süreçte kendisine yardım eden insanları da keşfeder.

15. Padmaavat (2018) IMDb Puanı - 7.2/10

2018 yapımı, Sanjay Leela Bhansali tarafından yönetilen "Padmaavat", Deepika Padukone, Shahid Kapoor ve Ranveer Singh'in başrollerinde oynadığı bir aksiyon filmi. Filmde, Rajput kontrolündeki Mewar'da yaşayan Rani Padmaavati'nin hikayesini anlatılıyor. Rani Padmaavati, Chittor Kalesi'nde yaşayan güzel bir kadındır. Rani Padmaavati, Alauddin Khilji'nin kontrolündeki Hindistan'ı saldırılardan korumak için görevlendirilir. Alauddin Khilji, Padmaavati'yi çok ister ve onu kontrol etmek için her türlü riski göze alacaktır. Rani Padmaavati, Alauddin Khilji'ye karşı savaşmak için kendi gücünü kullanmaya karar verir.

16. Dangal (2016) IMDb Puanı - 8.4/10

2016 yapımı "Dangal"; Nitesh Tiwari tarafından yönetilen, Aamir Khan, Sakshi Tanwar ve Fatima Sana Shaikh'in başrollerinde oynadığı bir aksiyon filmi. Film, Mahavir Singh Phogat'ın hikayesini anlatıyor. Mahavir Singh Phogat, Hint güreşçisi bir babadır. Mahavir Singh Phogat, kızlarının güreşe başlamasını sağlamak için her türlü riski alır. Kızlarının güreşte başarılı olması için onlara antrenman yaptırır. Sonunda kızları, Phogat'ın antrenmanları sayesinde güreşte başarılı olmaya başlarlar.

17. Stree (2018) IMDb Puanı - 7.7/10

2018 yapımı "Stree" filminin yönetmenlik koltuğunda Amar Kaushik oturuyor. Filmin başrollerinde Shraddha Kapoor, Rajkummar Rao ve Pankaj Tripathi yer alıyor. Film, Chanderi'de yaşayan bir kızın hikayesini anlatıyor. Kız, Chanderi'de yaşayan insanları kontrol etmeye çalışır ve onları etkisi altına almak için her türlü kötülüğü yapacaktır. Bununla birlikte, kız kötülükleri yenebileceğini de keşfeder.

Bollywood-Hint Sineması Nedir?

Bollywood sineması, Hindistan'ın Mumbai şehrinde yer alan film endüstrisidir ve dünya genelinde büyük bir hayran kitlesine sahiptir. Bollywood, Hintçe sinema endüstrisinin en büyük film yapımcısı ve film müzikleri merkezidir. Bollywood filmleri genellikle müzikal türünde yapılmaktadır, yani filmde şarkı ve dans sahneleri oldukça yaygındır. Ayrıca, Bollywood filmleri genellikle dram, romantizm ve komedi gibi türleri birleştiren bir yapısı vardır.

Bollywood sineması, ilk olarak 1913 yılında çekilen "Raja Harishchandra" filmiyle ortaya çıktı ve o zamandan beri hızla büyüdü. Hindistan'ın renkli kültürü, mitolojisi ve gelenekleri, Bollywood filmlerinde sık sık işlenen temalar arasındadır. Filmlerde sıklıkla aile değerleri, sosyal adalet, aşk ve vatanseverlik gibi konular ele alınır.

Bollywood'un en dikkat çeken özelliklerinden biri, filmlerdeki şarkı ve dans sahneleridir. Bu sahneler, müzikal türünde olmasının yanı sıra, filmlere karakter ve hikayeleri derinleştiren bir unsur olarak da katkıda bulunur. Bollywood filmlerinde ayrıca, film müzikleri de oldukça önemlidir. Bollywood filmlerinin müzikleri, genellikle ünlü şarkıcılar tarafından seslendirilir ve dünya çapında büyük bir hayran kitlesine sahiptir.

Bilim-Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri

En İyi Kısa Filmler: Kısa Sürede Büyük Etki Bırakan Öneriler

En İyi Aile Filmleri: Her Yaşta İzlenebilecek En İyi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken 12 Bilim Kurgu Filmi
Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken 12 Bilim Kurgu Filmi

Amazon Prime'da İzlemeniz Gereken 12 Bilim Kurgu Filmi

En İyi Amazon Prime Dizileri “2023 Güncel Öneriler”
En İyi Amazon Prime Dizileri “2023 Güncel Öneriler”

En İyi Amazon Prime Dizileri “2023 Güncel Öneriler”

Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri
Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri

Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri

Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi
Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi

Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi

En İyi Sinematografi Filmleri: Görsel Şölenler
En İyi Sinematografi Filmleri: Görsel Şölenler

En İyi Sinematografi Filmleri: Görsel Şölenler

Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri
Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri

Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri

Unutulmaz Performanslar: Duygusal Rollerle İz Bırakan Oyuncular
Unutulmaz Performanslar: Duygusal Rollerle İz Bırakan Oyuncular

Unutulmaz Performanslar: Duygusal Rollerle İz Bırakan Oyuncular

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 15 Kedi Filmi Önerisi
Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 15 Kedi Filmi Önerisi

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 15 Kedi Filmi Önerisi

Anime Önerileri: En İyi 10 Anime Serisi
Anime Önerileri: En İyi 10 Anime Serisi

Anime Önerileri: En İyi 10 Anime Serisi

Romantik Komedi Filmleri: Aşk ve Neşen Bir Arada
Romantik Komedi Filmleri: Aşk ve Neşen Bir Arada

Romantik Komedi Filmleri: Aşk ve Neşen Bir Arada

En İyi Aile Filmleri: Her Yaşta İzlenebilecek Filmler
En İyi Aile Filmleri: Her Yaşta İzlenebilecek Filmler

En İyi Aile Filmleri: Her Yaşta İzlenebilecek Filmler

En İyi Kısa Filmler: Kısa Sürede Büyük Etki Bırakan Öneriler
En İyi Kısa Filmler: Kısa Sürede Büyük Etki Bırakan Öneriler

En İyi Kısa Filmler: Kısa Sürede Büyük Etki Bırakan Öneriler