EN ROMANTİK LEZZET

Dantel detaylarını yoğun olarak kullandığı pastalarıyla tanınan ve şimdilerde kariyerine Avustralya’da devam eden İngiliz pasta şefi Zoë Clark’tan zarif ve şık lezzetlerini dinledik.

5 Ekim 2018 Cuma 10:16 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Ayça BARUT TANMAN – ayca.tanman@alem.com.tr

Zoë Clark’ın mutfakla macerası çocukluk yıllarında başlamış. Küçük bir kızken annesiyle doğum günü ve yılbaşı pastası yapmaya bayılan, yemek kitaplarını ezberlercesine satır satır okuyan Clark, bugün dokuz kitabı olan ve pastacılık dersleri veren başarılı bir şef. 2012 yılında Kraliçe Elizabeth’e Pırlanta Jübilesi için özel bir pasta hazırlayan Zoë Clark ile pastalarını konuştuk.

Mutfakla hikayeniz ne zaman başladı? 
Küçükken doğum günü ve yılbaşı pastası yaparken anneme yardım ederdim. Klasik yemek kitaplarındaki tarifleri satır satır okuduğumu hatırlıyorum. Annemin her şeyi doğru yaptığından emin olmak isterdim ve yeterince iyi olmadığını düşünürsem onu durdururdum. Sanırım beş yaşındayken bile mükemmeliyetçi biriydim! O zamanlar favori pastalarım korsan gemisi ve prenses şatosu şeklinde olurdu, her ikisi de bol jelibon ve şekerli. Gofret ve çikolatayla süslü futbol sahası şeklindeki pasta ile vintage süslemelerle dekore edilmiş yılbaşı pastası da en sevdiklerimdendi.

Kraliçe Elizabeth’e pasta hazırlamak stresli miydi?
Biraz stresliydi, ama aynı zamanda onur verici ve son derece heyecanlıydı. Neyse ki geleneksel bir meyveli pastaydı ve çalışmak için daha fazla zamanım vardı. 

Pasta yaparken nelerden ilham alıyorsunuz?
Eğer bir müşteri için pasta yapıyorsam öncelikle düğündeki öğelerle ilgili detay vermelerini istiyorum ve sonra önerilerimi söylüyorum. Mutlaka bana ilham veren bir detay oluyor, davet ya da gelinlik gibi. Eğer bir ders ya da düğün fuarı söz konusuysa gelinliklerden esinleniyorum; çünkü danteli ve gelinliklerin dokularını çok seviyorum. 

Düğün pastasını seçmekte zorlanan çiftlere neler önerirsiniz?
Rahatlayın! Düğünün temasına uyan bir pasta seçmeye özen gösterin. Eğer profesyonel bir pasta şefiyle çalışırsanız, size farklı seçenekler sunacak ve sizi mutlu edecek bir tasarım ortaya çıkaracaktır. 

RÖPORTAJIN TAMAMI ALEM'DE.

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Gamze Aktaş ile Yeni Yıl Kutlaması

Gamze Aktaş ile Yeni Yıl Kutlaması

Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri

Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar

Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar

Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler

Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”

Olivier Reza ile Soru-Cevap

Olivier Reza ile Soru-Cevap

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Stacey Battat ile “Priscilla” Filmi Üzerine

Stacey Battat ile “Priscilla” Filmi Üzerine

Özlem Temponi'nin 2024 Yılı Dilekleri

Özlem Temponi'nin 2024 Yılı Dilekleri