EN ROMANTİK LEZZET

Dantel detaylarını yoğun olarak kullandığı pastalarıyla tanınan ve şimdilerde kariyerine Avustralya’da devam eden İngiliz pasta şefi Zoë Clark’tan zarif ve şık lezzetlerini dinledik.

5 Ekim 2018 Cuma 10:16 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Ayça BARUT TANMAN – ayca.tanman@alem.com.tr

Zoë Clark’ın mutfakla macerası çocukluk yıllarında başlamış. Küçük bir kızken annesiyle doğum günü ve yılbaşı pastası yapmaya bayılan, yemek kitaplarını ezberlercesine satır satır okuyan Clark, bugün dokuz kitabı olan ve pastacılık dersleri veren başarılı bir şef. 2012 yılında Kraliçe Elizabeth’e Pırlanta Jübilesi için özel bir pasta hazırlayan Zoë Clark ile pastalarını konuştuk.

Mutfakla hikayeniz ne zaman başladı? 
Küçükken doğum günü ve yılbaşı pastası yaparken anneme yardım ederdim. Klasik yemek kitaplarındaki tarifleri satır satır okuduğumu hatırlıyorum. Annemin her şeyi doğru yaptığından emin olmak isterdim ve yeterince iyi olmadığını düşünürsem onu durdururdum. Sanırım beş yaşındayken bile mükemmeliyetçi biriydim! O zamanlar favori pastalarım korsan gemisi ve prenses şatosu şeklinde olurdu, her ikisi de bol jelibon ve şekerli. Gofret ve çikolatayla süslü futbol sahası şeklindeki pasta ile vintage süslemelerle dekore edilmiş yılbaşı pastası da en sevdiklerimdendi.

Kraliçe Elizabeth’e pasta hazırlamak stresli miydi?
Biraz stresliydi, ama aynı zamanda onur verici ve son derece heyecanlıydı. Neyse ki geleneksel bir meyveli pastaydı ve çalışmak için daha fazla zamanım vardı. 

Pasta yaparken nelerden ilham alıyorsunuz?
Eğer bir müşteri için pasta yapıyorsam öncelikle düğündeki öğelerle ilgili detay vermelerini istiyorum ve sonra önerilerimi söylüyorum. Mutlaka bana ilham veren bir detay oluyor, davet ya da gelinlik gibi. Eğer bir ders ya da düğün fuarı söz konusuysa gelinliklerden esinleniyorum; çünkü danteli ve gelinliklerin dokularını çok seviyorum. 

Düğün pastasını seçmekte zorlanan çiftlere neler önerirsiniz?
Rahatlayın! Düğünün temasına uyan bir pasta seçmeye özen gösterin. Eğer profesyonel bir pasta şefiyle çalışırsanız, size farklı seçenekler sunacak ve sizi mutlu edecek bir tasarım ortaya çıkaracaktır. 

RÖPORTAJIN TAMAMI ALEM'DE.

 

 

 

EN ÇOK OKUNANLAR

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi
Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

Haftanın İlham Rehberi 24-30 Kasım

15 dakika okunma süresi
İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

“Goodbye June”: Bir Noel Vedası

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Meltem Kaptan'dan Adile Naşit'in Hikâyesine Samimi Bir Dokunuş

Meltem Kaptan'dan Adile Naşit'in Hikâyesine Samimi Bir Dokunuş

IST.FESTIVAL Açılış Yemeği

IST.FESTIVAL Açılış Yemeği

Zamansız Güzelliğin Görünmez Yolu

Zamansız Güzelliğin Görünmez Yolu

Gastromasa'nın Perde Arkası: Çok Özel Şef Röportajları

Gastromasa'nın Perde Arkası: Çok Özel Şef Röportajları

Işığı, Ritmi ve İlhamı: Tiziana Terenzi'nin Zamansız İmzası

Işığı, Ritmi ve İlhamı: Tiziana Terenzi'nin Zamansız İmzası

Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

Melek Zeynep Bulut ile “Açık Anıtlar” Üzerine

Enis Arıkan İle Sahne Işığından Sokak Ritmine

Enis Arıkan İle Sahne Işığından Sokak Ritmine

Porselenin İzinde: Tuba Önder Demircioğlu ile “Karşılaşma” Üzerine

Porselenin İzinde: Tuba Önder Demircioğlu ile “Karşılaşma” Üzerine

Bilinçakışının İzdüşümü Deniz Pelister'in “Kül” Sergisine Yansıyor

Bilinçakışının İzdüşümü Deniz Pelister'in “Kül” Sergisine Yansıyor

Rekabetin İzdüşümü: Kerem Kazaz

Rekabetin İzdüşümü: Kerem Kazaz

MIT'den İstanbul'a: Aslı Gökdemir'in Sanat Yolculuğu

MIT'den İstanbul'a: Aslı Gökdemir'in Sanat Yolculuğu

Ateşin Dönüştürücü Doğası Üzerine: Gyeyeon Park ile <FFFFIRE>

Ateşin Dönüştürücü Doğası Üzerine: Gyeyeon Park ile <FFFFIRE>