Özge Yağız Hakkında Her Şey

Rol aldığı başarılı işlerle olduğu kadar doğal ve samimi tavrıyla da adından söz ettiren, sosyal medyada da sıkı bir takipçi kitlesi olan Özge Yağız ile Antakya'da buluştuk. “Baba” dizisiyle izleyicilerle yeniden buluşmaya hazırlanan Yağız, The Museum Hotel Antakya'nın tarih kokan atmosferinde objektiflerimize yansıdı. “En büyük hedefim, oyunculukla hayatıma giren farklı dünyaları keşfetme arzumu hiç yitirmemek” diyen Özge Yağız ile hayallerini, aşkı ve bilinmeyenlerini konuştuk.

ABONE OL
2 Şubat 2022 Çarşamba 10:15 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Özge Yağız Hakkında Her Şey

Yaza merhaba dediğimiz ALEM Summer Weekend'de beraberdik. Şimdi yolumuz Antakya'da kesişti. Yazdan bu yana neler yaptın? Hayatındaki yenilikleri bizimle paylaşır mısın?

Yaz bitiminde, keyifle tamamladığım bir proje için Marmaris'teydim. Yeni yerler, yeni insanlar tanıdım. Ardından İstanbul'a dönüp dinlenme molası verdim. Bu molayı yaz bittikten sonra yeniden kazanmam gereken "Sağlıklı yaşa" mottom için bir fırsatmış gibi değerlendirdim. Şimdi yeni bir işte yeni insanlarla yeni bir dünyadayım.

Çok yakında Show TV ekranlarında yayınlanacak olan "Baba" dizisiyle izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyorsun. Karakterinle ve yapımla ilgili ipucu verir misin bize? Çekimler nasıl gidiyor?

Bana sürpriz olduğu gibi sizlere de sürpriz olsun. Her anlamda kalplere dokunacak, herkesin kendi geçmişinden bir şeyler bulacağı sıcacık bir aile hikayesiyle geliyoruz. Aile bizi biz yapan her şey demek. Bu hikayede de kök ve gövde aile, o yüzden büyüsü başka. Yapım dahil hepimizin heyecanı had safhada, bu heyecana ortak olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.

Palto, DRIES VAN NOTEN

Body, ETRO/BEYMEN

Ayakkabı, JIMMY CHOO

Dizi çekimleri yoğun bir tempoyu da beraberinde getiriyor. Bu dönemde hayatını nasıl programlıyorsun?

Belli başlı şeyleri programlı yapmayı seviyorum, yoğunluğu da öyle. Böyle olması hayatıma daha çok düzen katıyormuş gibi geliyor. Güne erken başlayınca devamı domino taşları gibi ilerliyor öyle söyleyeyim; ilk ve en önemli adım bu bence en azından benim için. Ajandam önümde kalemim elimde sürekli bir şeyler yazıyor ve yazdıklarımın üstünü çiziyorken yakalayabilirsiniz yani beni.

Setten çıktığın anda rolünü ardında bırakıp normal hayatına hemen geçebiliyor musun?

Bazen evet, bazen yarım saat silkelenmem gerekiyor. Sahnede ağladıysam, sinirlendiysem duygudan arınmam daha zor oluyor çünkü.

Oldukça genç yaşta ses getiren yapımlarda rol aldın. İlk ekran tecrübenle bugünü kıyaslarsan oyunculuğun nasıl evrildi? Kendini geliştirmek adına nasıl bir yol izledin?

Büyüdüm. Fiziken de ruhen de. "Ben çocukken de büyüktüm." diye bir laf vardır bunu çok duyardım çevremden ama aslında ne kadar büyümem gerektiğini bu sektörle birlikte öğrendim. Gözlemledim, yanlış olduğunu hatta doğru olduğunu bile bildiğim her davranışımdan sonra kendimi etüt ettim. Kendi doğrumu değil doğru olanı anlamaya çalıştım, çalışıyorum.

Body, ETRO/BEYMEN

Pantolon, BALMAIN/BEYMEN

Ayakkabı, AQUAZZURA

Ekranda seyrettiğinde kendini acımasızca eleştirenlerden misin?

Evet, bu konuda oldukça hassasım. Sanırım her şeyi didik didik etmekten keyif alıyorum, motivasyonumu arttırıyor.

Oyunculuğa dair en büyük hedefin ne? Hayalini kurduğun bir proje var mı?

En büyük hedefim, oyunculukla hayatıma giren farklı dünyaları keşfetme arzumu hiç yitirmemek. İlk sinema projemin kendi adıma unutulmaz ve benzersiz olması.

Seni çok seven sadık bir hayran kitlen var. Hatta çekimimizin ne zaman yayınlanacağına dair epey soru aldık. Bu kadar sevilmenin sırrı doğallığın mı sence? Hayranlarınla nasıl bir ilişkin var bizimle paylaşır mısın?

Bu kadar sevilmenin bir sırrı olmamalı. Sevmeyi, sevilmeyi sırlarla kazanılabilecek bir şey olarak görmek istemiyorum daha doğrusu, saf ve özel kalsın hep bu duygular. Ama beni ben olduğum için sevdiklerini o kadar güzel hissettiriyorlar ki istesek bile bu bir sır olamaz aramızda Biz kocaman bir aileyiz, kenetlendikçe büyüyen...

Ceket, STELLA MCCARTNEY

Pantolon, BALMAIN

Body, CHRISTOPHER ESBER/BEYMEN

Pantolon, BALMAIN/BEYMEN

Ayakkabı, ATTOLYE

Sosyal medya ünlüler ve hayranları arasındaki mesafeyi ortadan kaldırdı. Senin de Instagram'da 3 milyona yakın takipçin var. Hayatını paylaşırken nelere dikkat ediyorsun? Senin hakkında en çok neyi merak ediyor hayranların?

Hayatımı paylaşmıyorum aslında. Keyifli anlar geride birkaç kare bıraktıysa onları paylaşıyorum bunun için ekstra biz özenim yok. Bazen sosyal medyam yokmuş gibi yaşıyorum ve bu yüzden biraz azar işitiyorum; gerçekten mesleğimden dolayı da olabilir ama aklıma gelmiyor, hayat telaşımın içinde kaybolmaktan çok keyif alıyorum.

Son derece pozitif bir enerjin var, sana olumsuz yaklaşanların olduğunu pek zannetmiyorum ama sosyal medyada ünlülere acımasız yorumlar yapanlar oluyor. Sen ne tavır alırsın böyle durumlarda?

Olmaz olur mu kazma kürek saldıranlara çok denk geliyorum ne yalan söyleyeyim. Ben gülümseyip geçiyorum ama yerinde eleştiri yapmayıp, yerinde yapılan eleştiri her zaman kabulüm çünkü çok güzel şeylere de vesile olabiliyor, değişik şeylerle uğraşan insanlar için gerçekten üzülüyorum neden diye sorguluyor insan. Hangi duygular, nasıl bir psikoloji sizi ele geçiriyor da kendinizi böyle bir duruma sokuyorsunuz diye düşündürtüyor bana.

Elbise, CHRISTOPHER ESBER

Her zaman böyle güler yüzlü müsün? Hayal etmek zor olsa da modun düştüğünde kendini nasıl motive edersin senden dinleyebilir miyiz?

Genel olarak evet ama asla rol yapmam. Yani o an neysem oyum. Beni en çok motive eden şeylerin başında müzik gelir ulaşılması en kolay mutluluklardandır, kendi adıma sonrasında da sevdiklerimin sesini duymak.

Gökberk Demirci ile güzel giden bir ilişkiniz var. Beraber en çok neler yapmaktan keyif alıyorsunuz?

Bazen sorguluyoruz her şeyi birlikte yapmaktan nasıl böyle keyif alabiliriz diye ama gerçekten her şeyi... Birlikte çok yemek yer ve çok şey izleriz. Komik ve ayrılmaz bir ikiliyiz. Bitkilerin toprağını değiştirirken bile beni kahvemle birlikte yanındaki sandalyeye oturtur onu izleyip eşlik etmemi ister.

Bu soruyu sormazsak olmaz. Evlilik için bir tarih belirlediniz mi?

Hayat akışımızda onun da bir yeri var kesinlikle ama biz ilişkimizdeki her şey gibi bunu da doğalına, suyun akıp yolunu bulmasına bıraktık. Ruh eşinizse yeter ki inanın, biz öyle yaptık.

Merak ediyoruz gelecekte sizi yine aynı projede görecek miyiz?

Çok isterim. Partnerliğimizin enerjisine çok inanıyorum; karşılıklı birçok hikayede oynayabiliriz aşk olsun ya da olmasın hiç fark etmez önemli olan bizim enerjimiz çünkü.

Tulum, SELF-PORTRAIT/V2K DESIGNERS

Ayakkabı, ATTOLYE

Takı, BEYMEN

Gösteri dünyasında olanların sürekli fit, bakımlı ve şık olması bekleniyor. Sen üzerinde böyle bir baskı hissediyor musun zaman zaman?

Böyle düşündüğüm oldu ama sonra bunları birileri beklediği için değil Özge için zaten yapmam gerektiğini anladım. Mesela spor hep yapıyordum sağlıklı görünüyorsan fitsindir dedim, aynadakiyle mutluysan bu kadar bakım yeterli dedim, sana yakıştığını hissediyorsan şıksındır dedim.

Bu konuda eğitim almış biri olarak nasıl bir beslenme rutinin var? Sporla aran nasıl?

Canımın çektiği şeylerden fazla fedakarlık yapmadığım bir rutin diyelim, her gün olmadığı sürece tabii. Artık günde iki ana öğün yediğim bir düzenim var. Haftanın en az üç günü mevsim sebzelerinden tüketmeye özen gösteriyorum. Bol su ve bitki çayı içiyorum. Spor rutinim çalışıyorken başka dinleniyorken başka oluyor ama hep hayatımda asla boşlamıyorum.

Tarzını nasıl tarif edersin? Dolabında en çok hangi parçalara yer veriyorsun? Alışveriş yapmayı sever misin?

Sade şık diyebilirim sanırım. Dolabımda "basic" parçalar ve jean'ler yoğunlukta. Ayakkabı tutkum da var. Bir şey almak için çıkmış olmasam bile mağaza gezmeyi ya da online olarak bakmayı da seviyorum.

Evde geçen sıradan bir gününü senden dinleyebilir miyiz?

Su+kahve eşliğinde başlıyorum günüme. Hemen yatak odasını toplamaya koşuyorum orası dağınıkken evde hiçbir şeye odaklanamıyorum çünkü. Ajanda kontrolünden sonra 15 dakika yoga ya da kitap okuma, tamamen o anki ruh halim karar veriyor, ardından kahvaltı. Genelde dizi-film izleyerek yapıyorum kahvaltımı. Evde ilgi alanıma giren işlerle ilgileniyorum, mutfakta vakit geçiriyorum. Akşam yemeği rutinimizi çok severim benim için ayrı bir tadı var. Gece cilt bakımı ve uykuya geçiş...

Etek ve üst, MATICEVKSI/V2K DESIGNERS

Seninle ilgili bizi şaşırtacak bir şey paylaşır mısın?

Konu temizlikse obsesifleşiyorum.

Son olarak tarihle iç içe bir ortamda gerçekleştirdiğimiz çekimimiz hakkında neler söylemek istersin?

Antakya'ya ilk kez geliyorum ve ilk gelişimde böyle bir yeri deneyimlemekten büyük mutluluk duydum. Bu yerin dokusu, kokusu, huzuru bir başka mutlaka ziyaret edilmeli. Güler yüzleriyle bizi ağırlayan tatlı ekibe en içten teşekkürlerimi sunuyorum.


Röportaj: Ceylan YENİACUN

Fotoğraf: Fırat MERİÇ

Styling: Bengisu GÜREL

Makyaj: Ece BİRSEN

Saç: Ali YILANCI

Video editörü: Öznur ÖZTÜRK

Styling asistanı: Gözde EKİCİ


Mekan için The Museum Hotel Antakya'ya teşekkür ederiz.

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

22 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Geçmişten Günümüze: Winona Ryder
Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

Geçmişten Günümüze: Winona Ryder

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler
Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler

Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü
Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Dila Tarkan Doğruer
Yılbaşı Sofrası İlhamı: Dila Tarkan Doğruer

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Dila Tarkan Doğruer

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener
Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Meriç Küçük
Yılbaşı Sofrası İlhamı: Meriç Küçük

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Meriç Küçük

Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri
Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri

Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri

Pervin Ersoy ile Mardin Turu
Pervin Ersoy ile Mardin Turu

Pervin Ersoy ile Mardin Turu

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?
Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Olivier Reza ile Soru-Cevap
Olivier Reza ile Soru-Cevap

Olivier Reza ile Soru-Cevap

Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler
Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler

Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler

Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri
Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri

Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”
Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”