2021 Yılında Burçları Neler Bekliyor?

2021 yılında burçları neler bekliyor? Filiz Özkol koç, boğa, ikizler, yengeç, aslan, başak, terazi, akrep, yay, oğlak, kova ve balık burçlarını neler beklediğini yazdı. Aşk hayatınızdan kariyere, sağlıktan sosyal hayatınıza kadar 2021 yılının size neler getireceğini öğrenmek için burç yorumunuza bir göz atın.

YAZAR: Filiz Özkol
ABONE OL
29 Aralık 2020 Salı 11:10 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
2021 Burç Yorumları

2021 Yılında Koç Burcunu Neler Bekliyor?


Kozmik Enerji Geliyor


Bu yıl sorumluluk getiren sürprizlere hazır olun. Özellikle iletişim konusunda yapmanız gereken birçok zincirleme iş olacak. Yakın akrabalar, kuzenler ve kardeşlerle bir araya gelirken, ilişkilerinizi denetlemek zorundasınız. Baskıcı tavırlarınızın onları üzmesine rağmen, siz hiç kimseye taviz vermek istemeyeceksiniz. İlişkilerinizde yapıcı, güçlü, fakat denetleyici olacaksınız. Eski dostlarınızla bir araya gelebilirsiniz. Bu yıl düşünceler arasında kuşak farklılığı yüzünden çatışmalar çıkabilir. Bazı dargın dostlarınızı bir araya getireceksiniz. Eski ve yeni dostlukların bir arada yaşanacağı ortamlarda bulunacaksınız. Bu dönem, uzun süredir aksayan ilişkileriniz sona erebilir. Artık, her şeyi sınıyor ve sınavdan geçiriyorsunuz. Yılın büyük bir kısmı Satürn ve Jüpiter, 11. ‘Yeni şartlar ve yeni fikirler evinizde’ birlikte hareket edecekler. Beraber çalıştığınız kişilerle ortak fikirler üreteceksiniz. Akıllı insanlarla konuşmayı seviyorsunuz. Kariyerinizle ilgili başarı size parayı da getirecek. Enerjinizin güçlü olduğu bir yıl. Tutulmalar iletişim evinizde gerçekleşecek ve arkadaşlarınızı eleyerek, doğru olandan yana olacaksınız. Sürpriz ayrılıklar sizi bekliyor. 2021 yılında düşündüğünüz kişilerin size vereceği güçle fikirleriniz daha sağlam ilerliyor. Yaratıcılığınızı, devinimlerin öngördüğü koşullara uyarlayarak yaşama geçirebilirsiniz. Düşünürler ve felsefe adamları için önemli bir dönem. Şimdiye kadar düşündüğünüz fakat bir türlü gerçekleştiremediğiniz projeleriniz varsa, bu dönemde başarı ile uygulayabilirsiniz. Çünkü işinize yarayacak tecrübeli kişiler çevrenizde olacak. Eski olaylara takılmayın artık. Geçmiş geçmişte kaldı.

İş ve Kariyer


Kariyer evinizde Plüton yıl boyunca kalmaya devam ediyor. Lider olmaktan hoşlanacağınız durumlar söz konusu. Bildiğiniz konulardan taviz vermiyor ve biraz da öfkeli davranıyorsunuz. Hırslarınızı ve egolarınızı ön plana çıkaracaksınız. Mücadeleci yönleriniz ortaya çıkarken, savaşımlarınızın size getireceği başarı çok önemli olacak. Yarışmaktan hoşlanacak, hiç kimseye ödün vermek istemeyeceksiniz. Koşullar ve içsel tepkilerinizi dengelemek zorundasınız. Bazı gizli konuların açığa çıkması çözüm yollarını da beraberinde getirecek. Eski hatalarınızın, tekrar sizi rahatsız etmesini engellemek, elinizde. Yeteneklerinizi baskı altında tutmadan, yapmanız gereken hamleleri akıllıca yapmalısınız. Yardıma ihtiyaç duyduğunuz anlarda, çekinmeden gerekli yerlerden yardım isteyebilirsiniz. Uranüs ve Plüton yıl boyunca size sürpriz paralar kazandıracak. Özellikle kariyer açısından güçlü bir yıl sizi bekliyor. Mars, 7 Ocak’ta ‘para evinize’ giriyor; finans konularına önemli gelişmeler getirecek. Bütün engellerin üstesinden gelecek gücü size sağlayacak. Yatırımlarınızı olumlu bir şekilde etkileyecek ve size en iyi kaynakları sunacak. Kendi işinizi kurabilirsiniz. Bağımsız iş yapmaya yöneleceksiniz. 5 Mart’tan sonra uzun süredir gerçekleştirmeyi tasarladığınız, kendi insiyatifleriniz ön planda olacak. Düşlediğiniz yolculuklara çıkabilirsiniz. Bu yıl iletişim çok önemli. Mayıs ve haziranda Yay ve İkizler’de gerçekleşecek tutulmalarda, entelektüel konular ilginizi çekecek; bol seyahatli günlere kendinizi hazırlamalısınız. Çevrenizle yaşadığınız çatışmalar ve meydan okumalar daha dayanıklı olmanızı sağlarken, bir anlamda da sizi yoruyor. Hedeflerinizi saptarken, karşıt düşünceler içinde sıkıştığınız anlar olacak. Kardeşler ve kan bağı olduğunuz kişilerle, evinizi kapsayan konularla ilgili ilginç günler geçireceksiniz. Özgürlüğünüzü istediğiniz alanda rahatça kullanırken doğru kararlar vereceksiniz. Sonbaharda ortaklıklar söz konusu olacak.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


2020 yılı, oldukça yorucu geçti. Sosyal aktiviteler ve etkileşimlerde zorlandınız. Bu durum 2021’de devam edecek. Çevrenizde birçok arkadaşınızın evlendiğine ve mutlu beraberliklerine tanık olacaksınız. Ciddi ilişkilerin beklenen sonuçlarını göreceksiniz, sosyal motivasyonunuz daha artacak. Aşklar ve arkadaşlıklar yüksek bir seviyede devam edecek. Kaliteli dostlar edinecek ve istediğiniz çevrelerde ilişkiler kuracaksınız. Aşkta gerçek duygularınızın anlamını irdeleyeceksiniz. Bazı ilişkilerinize belli bir mesafe getireceksiniz. Değer yargılarınız ve sezgileriniz artıyor. Hislerinizi kontrol etmeyi öğrenmeli ve kendinizi iyi yönetmelisiniz. Fazla konuşmadan, daha köklü ve somut davranışlar içine girmelisiniz. Bu yıl, aile büyüklerinizle iş ilişkilerinizde gerekli psikolojik dengeyi sağlamalısınız. Onlarla aranızda sağlayacağınız uyum, sağlam zeminleri oluşturacak. Kişileri olduğu gibi kabul etmesiniz öğreneceksiniz. 15 Mayıs’a kadar Jüpiter ve Satürn 11. evinizde birlikte hareket edecekler. İlginç kişilerle tanışacaksınız. Çevrenizdeki şakacı ve komik insanlara kuracağınız bağlar sizi neşelendirecek. Kendi düşünceleriniz doğrultusunda koşullarınızı yaratmaya çalışırken, bulunduğunuz ortamlarda, ön planda olma gayretleri içinde çaba sarf edeceksiniz. 15 Mayıs’ta Jüpiter 12. bilinçaltınızda ilerliyor; ilginç, romantik ve gizli aşklar gündeme geliyor. İş yaptığınız kişilerle ruhsal bağlar kurabilirsiniz. Sizi ilgilendiren konularda karizmatik çekim gücünüzü yoğun bir şekilde kullanacaksınız. Özellikle, aynı grupta tanışarak düşünce bazında anlaştığınız kişiyle, sizi bir anda saracak duygu dalgalanmaları içine girebilirsiniz, dikkatli olun. 29 Temmuz’dan sonra jüpiter tekrar 11. evinize geçerek, Satürn’le birlikte küçük ilişkilerinizi testten geçirecek. Yoğun duygularınızı süzgeçten geçirirken, kendinizle ilgili vereceğiniz radikal kararlar yaşamınıza farklı bir perspektif sunacak. Olayları genişleterek, masaya yatırdığınız zaman; yaşamınızı zorlaştıran ve kendinizi kısıtlayan konuları net görmeye başlayacaksınız. 19 Kasım’da Boğa burcunda tutulma nedeniyle, finans ve hukuksal sorunlarla değişim yaşayıp aşkı ikinci plana atabilirsiniz. 4 Aralık’ta Yay burcunda yılın son tutulmaları gerçekleşecek. Aralıkta yabancı ülkelerle ilgili aşklar gündeme gelecek.

Sağlığınız


2020 yılında yaşam mücadelesi gerektiren konularda oldukça yetersiz kaldınız; bazı konularda tıkanmalar yaşadınız. Gevşemek ve içsel rahatlığınızı sağlayacak zaman bulamadınız. 2021 Mayıs’ına kadar; neyi, nerede yapmanız gerektiğini öğreneceksiniz. Daha bilinçli hareket edeceksiniz. Çevrenizde karşılaşacağınız olumsuz davranışlardan, psikolojik olarak etkilenseniz bile gerçek anlamda gücünüzü kaybetmeyeceksiniz. Sağlığınız bu yıl önemli problem çıkarmayacak. Fakat, yine de sağlık evinizi etkileyen Merkür, akciğerlerinizi korumanız gerektiğiniz size hatırlatıyor. Omuzlarınızı, kollarınızı kollamalı ve ağır eşya kaldırmamalısınız. Merkür’ün yıl boyunca tüm evleri dolaşarak, bulundukları yerlerde size önemli ipuçları verecek. 30 Ocak-20 Şubat, 29 Mayıs-21 Haziran, 17 Ekim tarihlerinde sağlık gezegeniniz Merkür, geri hareketini yapacağı için tedavilerinizi tamamlamak için size yeni bir telafi şansı verecek. Rejim ve terapi seanslarından faydalanmanızı sağlayacak. Üç kez geriye gidecek olan Merkür, diyet konusunda dikkatli olmanızı ve köklü değişimlerden uzak kalmanızı öneriyor.

Başarı Renginiz: Beyaz, Pembe ve Bej

Aşk Renginiz: Kırmızı, Mavi, Sarı, Turuncu

Sağlık Renginiz: Kahverengi

2021 Yılında Boğa Burcunu Neler Bekliyor?


Hayallerinizden Taviz Vermiyorsunuz


Üst seviyelerde bir yaşama hazır mısınız? Önünüzde çok güzel ve ilginç fırsat çıkacak. Tutulmalar sayesinde bu yıl finans ve değişim önemli olacak. Sessizce çalışarak, kişisel hırslarınız doğrultusunda kendinizi ispat etmeye çalışacaksınız. Oldukça cesur davranırken, hiç kimsenin cesaret edemeyeceği işlere yelken açacaksınız. Görüşeceğiniz kişiler kariyerinizle ilgili size destek sağlayacak insanlar olacak. Uranüs ortalama altı yıl boyunca kişisel evinizde ilerlemeye devam edecek. Çevrenizi değiştirmek sizin isteğiniz dahilinde gerçekleşecek. Yaşamınızla ilgili yeni bir perde açılacak. Güvendiğiniz ve tanıdığınızı zannettiğiniz bir arkadaşınızdan zarar görebilirsiniz. Yıllardır uzun ‘transit’lerden olumsuz etkilendiğinizi zannederek üzülmemelisiniz. Bazı sıra dışı ilişkileri de beraberinde getirecek. Oldukça tutkulu beraberliklerin başladığı bu tür etkiler altında, beraberliğinizi gizleme gereği duyabilirsiniz. Sizden yaşça büyük kişilerin veya babanızın tasvip etmeyeceği bir ilişki içinde bulunabilirsiniz. Arkadaşlarınıza daha çok vakit ayırarak, onlarla ortak zevklerinizi paylaşacaksınız. Risklerden korkmamayı öğrendiniz artık. Bir zamanlar denge ve düzene çok önem verirdiniz. Ne oldu o eski ilkelerinize. Üstelik bu yıl, aşk her yerde karşınıza çıkacak ve sizi yakalamaya çalışacak. Bol bol uzun seyahatler yapacaksınız. Jüpiter ve Satürn yılın büyük bir kısmında ‘kariyer evinizde’ ilerleyecek. Plüton ‘ruhsal evinizde’ yolculuğu devam ediyor. Alışkanlıklarınızı yaşamın bütünlüğünü bozmadan katı bir şekilde değerlendirmeyi öğreniyor, düzen içinde yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz. Öğrencilik döneminden öğretmenliğe terfi ederken, geçiş döneminin sancılarını hafifletmek için kozmik desteği gelecektir. Sezgisel yetenekleriniz daha da artıyor ve manevi konular, belki şimdiye kadar hiç böylesine ilginizi çekmemişti. Artık içinizden geçen her şeyi kolayca yaşama dökebileceksiniz. Ruhsal enerjinizin yardımıyla manevi yönünüz güçlenecek; başarma arzunuz ve planlarınız, kendiliğinden rayına oturacak. Uzak yollarla ilgili şans, sizden yana. Bu yıl altı tutulma gerçekleşecek. ‘İletişim ve finans evleriniz’ etkilenecek. Çevresel koşulların şekil değiştirmesiyle para kapılarınız farklı bir sunumla ortaya çıkacak.

İş ve Kariyer


Jüpiter yıl boyunca kariyer evinizde ilerleyecek. Yıl boyunca dört tutulmanın üçü, ‘finans kişisel finans ve karşı evinizde’ gerçekleşecek. Miras ve geçmişten size verilmesi gereken maddi kazançları belirleyecek. Kazançlarınızı dengelerken zorlanıyorsanız, bunaldığınız borçlarınızı yeniden destekleyecek şartlarınızı düzenleyeceksiniz. Satamadığınız bir mülkünüz ve mirasınızla ilgili sorunlar çözümlenecek. Bu yıl da, hırslı ve başarılı olmaya devam edeceksiniz. Para, başkalarının size yaratacağı fırsatlar üzerinden gelecek. Para gezegeniniz Merkür yıl içinde burçları dolaşırken değişik konularda size şans kapılarını açacak. Uranüs altı yıl boyunca burcunuzda ilerleyecek. Bir Boğa olarak hayatınızı kendiniz planlamak istersiniz. Uranüs sürprizlerle karşınıza çıkacak. Alışılmışın dışında size farklılıklar sunacak. Satürn ve Jüpiter yılın büyük kısmında ‘kişisel eviniz’deki Uranüs’e sert açı verecek. Bazı değerlerinizi yeniden gözden geçirmek ve bağlarınızı denetlemek zorunda kalabilirsiniz. Derin hislerinizle yüzleşeceksiniz. Yenilikler istiyor ve başaramıyorsanız, artık zamanı geldi. Arkadaşlarınızı, genelde size kariyer sağlayacak kişilerden seçeceksiniz. İş yaşantınızda sizi ileriye taşıyacak yeni kişiler ve bağlantılar gündeme gelecek. Bazılarınız ortak ilişkilerden para kazanacaklar. Uranüs, kariyer verirken biraz sizi yorabilir. Fakat ilginç sürprizler sizi bekliyor. 14 Mayıs – 29 Temmuz arası Jüpiter 11. evinize geçerek size farklı bir enerji verecek. Yenilikler sizi mutlu edecek. Özellikle 19 Kasım’da kişisel evinizde ay tutulması gerçekleşecek ve sonbahar, sizin için önemli günleri beraberinde getirecek.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


Yılın ilk aylarına hareketli başlayacaksınız. Mars 5 Mart’ta kadar ‘kişisel evinizde’ ilerleyecek. Geçmiş yılların muhasebesini yaparak yaşantınızı gözden geçireceksiniz. Jüpiter ‘kariyer evinizde’ ilerlerken varlıklı partnerle tanışma imkanı veriyor. Bazılarınız aşk ve işi bir arada götürecekler. Yalnız yaşayanlar güçlü evlilik fırsatları yakalayacaklar. Bazılarınız için evlilikle bitecek yeni ilişkiler gündeme gelecek. Boğa’ların maddi konulara olan ilgisi herkesten biraz daha fazladır. Mantık ve duygularınızı aynı anda değerlendirecek sağlam ilişkilere yöneleceksiniz. Yapacağınız evliliklerde; maddesel gücü temel olarak ele alacaksınız. Venüs gezegeni nisan ayında ve sonbaharda enerjinizi yükseltecek. Çekiciliğiniz daha da artarak, bulunduğunuz ortamlarda yeni kişilerin dikkatini çekeceksiniz. Bu yıl çevrenizde beğenilecek ve arkadaşlarınızla güç birliği içinde olacaksınız. Duygularınız güçleniyor ve yılın en olumlu günlerinden birini yaşıyorsunuz. Değişim içinde olmanız ve düşüncelerinizin şekil değiştirmesi sonucunda keşfettiğiniz duygular, ilginç konular üzerinde yoğunlaşmanıza neden olacak. Başlayacağınız yeni yaşam kesitlerinde kendi inisiyatifinizi kullanacak ve şartlarınızı kendiniz belirleyeceksiniz. Ruhsal yaşamınız ve kişiliğiniz güçleniyor. Bazı Boğa’lar; mayıs ve haziran aylarında ev alım satım işleriyle gündeme gelecekler veya bekledikleri mala kavuşacaklar. Yaşamınızda; farkında olmadan yüklendiğiniz gereksiz unsurlara karşı bakış açınız daha bir somut olacak ve onlardan kurtulmaya çalışacaksınız. 19 Kasım’da burcunuzda ay tutulması Uranüs’le birlikte ve ‘karşıt evinizde’ Merkür, Güneş ve Mars çekişmeli bir durum yaratıyor. Değer yargılarınızı gözden geçirip, kendinizi yeniden yapılandıracaksınız. İnatçı tavırlarınız kişiliğinizi olumsuz etkileyebilir. Yapacağınız tek şey; sabrınızı ön plana çıkartmak olmalıdır. Huzursuzluğunuzu yenmelisiniz. İlginç bir dönemin içinde olacaksınız.

Sağlığınız


Uranüs artık kişisel evinizde tam yedi yıl kalacak. Sağlığınızla ilgili yeni şartlarınızı belirlemelisiniz. Güçlü bir performans sizi bekliyor. Duygusal heyecanların önemli olacağını düşünerek, gerekli tedbirleri almayı ihmal etmeyin. Ruhsal konular çerçevesinde, sizi rahatlatacak şekilde olaylara geniş perspektiften bakmalısınız. Spor yapmak aslında sizi en iyi motive edebilir. Geceleri erken yatarak metabolizmanızı dinlendirmelisiniz. Boğaz, boyun, cinsel organlarınızla ilgili problemler gündeme gelebilir. Abartılmış davranışların size olumsuz olarak geri döneceğini unutmazsanız, yanlış yansımalardan korumuş olursunuz. Böbrekler, karaciğer ve cinsel organlarınızı korumalısınız. Bu yıl sağlığınıza her zamankinden daha fazla önem vermelisiniz Güçlü bir performans sizi bekliyor. Duygusal heyecanların önemli olacağını düşünerek, gerekli tedbirleri almayı ihmal etmeyin. Yine yanıklara ve kesici aletlere karşı temkinli olmalısınız. Kendinizi enerjik hissettiğiniz anlarda takıntılarınızı göz ardı etmeye çalışın ve sizi dinlendirici ortamlara doğru uzaklaşın. Öfkelerinize hakim olduğunuz sürece, sağlığınız bir sorun yaratmayacak.

Başarı Renginiz: Mavi, Sarı, Kahverengi

Aşk Renginiz: Parlak Turuncu, Pas Sarısı, Gece Mavisi

Sağlık Renginiz: Uçuk Mavi, Beyaz

2021 Yılında İkizler Burcunu Neler Bekliyor?


Sınavlar ve Ödüller Birlikte


Risklerden korkmamayı öğrendiniz artık. Köklü kararlar alacaksınız. İşinizle ilgili konularda tatlı dilli ve politik davranmanın avantajlarını göreceksiniz. Oldukça başarılı ve çevrenize olumlu bir görüntü vereceksiniz. Başarılı çalışmalara imza atarak, işinizde manevi tatmin sağlayacaksınız. Seçim hakkınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Yaşam sizin yolunuz olmaya devam ediyor. Farkında olmadan çok şeyin üstesinden geldiniz. Artık kendinizle övünebilirsiniz. Güçlü enerjinizle ortaya çıkabilirsiniz. Başkalarına zor gelen olaylar sizin için çocuk oyuncağı oluyor. Felsefi bakış açınız da her konuda size yardımcı artık. Hiçbir şeyden korkmuyorsunuz. Sağduyunuz, sorumluluk hissiniz artıyor. Bu yıl yaşayacağınız tutulmalardan başarılı çıkmak için fırsatları lehinize kullanacaksınız. Biliyoruz, her şeyin en iyisine layıksınız. Başlattığınız mücadeleden galip çıkmayı hedeflerken, ipi kimseye bırakmak istemiyorsunuz. Üst seviyelerde bir yaşama hazır mısınız? Önünüze çok güzel ve ilginç fırsatlar çıkacak. Fikirlerinizi benimsemeyen ve size destek vermeyen kişileri yaşantınızdan uzaklaştırabilirsiniz. İlişkilerinizi gözden geçirmek için tam sırası. Para kazanma yollarını hissedeceksiniz. Borçlarınızı çok daha kolay ödeyeceksiniz. Gizli tasarruflarınız artacak, geçmişten kalan alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz. Ailenizle ilgili olayları önemseyeceksiniz. Onlarla bütünleşmek ve zamanınızın bir çoğunu paylaşmak istiyorsunuz. Olayların farklı boyut kazanmasından memnun olmalısınız. Ailenizi korumanız gereken konuların gündeme gelmesiyle birtakım yeni olaylar da beraberinde gelişecek. Yaşamdan ne beklediğinizi sorgulayarak, isteklerinizin yön değiştirmesine izin vermelisiniz. Bilinçaltınızda bastırdığınız duyguların açığa çıkmasıyla, hayatınızda değişen koşulları da yeniden değerlendirmeniz gerekecek. Aktif ve hızlı düşüneceksiniz. Hızlı hareket ederek çalışma yaşantınızda müthiş bir performans sergileyeceksiniz. Düzen ve sistem sizin için önemli olacak.

İş ve Kariyer


Bu yıl Plüton ‘karşıt finans evinizde’ tek başına hareket ediyor. Daha bir rahatlama gözlenecek. Satın alma ve sahiplenme isteğinizin üst seviyede olacak, gösterişli olmaya eğilimli bir yapı sergileyeceksiniz. Bütçenizi aşmama konusunda dikkatli olmalısınız. İş arkadaşlıkları, grup çalışmaları gibi aktivitelerle; kişisel tatminleriniz doğrultusunda çalışmalar içinde olacaksınız. Eğer esnek davranmazsanız, zıt düşünceleriniz nedeniyle çevrenizden farklı tepkiler alarak, olması gereken durumların pozisyonlarını bozabilirsiniz. Bazı zıt düşüncelere karşı yeni taktikler geliştirmeniz gerekebilir. Ele aldığınız konuları zorlamanın anlamı yok. Ani yükselişler ve iş potansiyelinizdeki sorumluluk artışı karşısında bocalayabilirsiniz. Geçmişte yaşadığınız zorluklarla başa çıkmayı öğreniyor ve güçlükler karşısında önlemlerinizi pratik bir şekilde alıyorsunuz. Arkadaşlıklarınızın samimiyet derecesi ve seviyesini değerlendireceksiniz. Çevrenizle yaşadığınız çatışmalar ve meydan okumalar, daha dayanıklı olmanızı sağlarken, bir anlamda da sizi yordu.

Uğraşı verdiğiniz konularla ilgili öne çıkma telaşı içinde olacaksınız. Duygusal bir yaklaşımla işinize sarılacak ve çevrenize kendinizi sevdireceksiniz. Duygularınızda ve isteklerinizde ileriye yönelik bir artış gözlenecek. Partnerinizin iş durumları nedeniyle yer değiştirebilirsiniz, onunla birlikte yurt dışı kökenli projeler gerçekleştirebilirsiniz. Enerjinizi ve hırslarınızı arkadaşlarınızla birleştirirken; sert ilişkiler yerine, uyum içinde hareket edeceksiniz. Borç verme ve alma konularına karşı dikkatli olmalısınız. Arkadaşlarınızın ve ortaklarınızın duygularından yola çıkarak; istedikleri işi yapma ihtimaline karşı tedbirli olmalı, kendi aklınızla hareket etmelisiniz. Bazılarınız derin dostlukların temelini atacaklar. Fikir alışverişinde bulunacağınız topluluk ve arkadaş grupları içinde olmayı arzulayacaksınız. Düşüncelerinizi odaklaştıracak ve uyumlu dostluklar sunacaksınız. Mayıs ve haziran aylarında ani yükselişler ve iş potansiyelinizdeki sorumluluk artışı karşısında, zor anlar yaşayabilirsiniz. Uğraşı verdiğiniz konularla ilgili öne çıkma telaşı içinde olacaksınız. Duygusal bir yaklaşımla işinize sarılacak ve çevrenize kendinizi sevdireceksiniz. Duygularınızda ve isteklerinizde ileriye yönelik bir artış gözlenecek. Kıskançlık duygularınıza hakim olmanız gerektiğini de unutmamalısınız. Hedeflerinize kilitlenmek ve tarzını ortaya koymak sizi zirvelere taşıyacak. Olumsuzluklardan uzak kalmayı başardığınız sürece başarı kariyeriniz yükselecek.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


İkizler olarak sürekli plan program içindesiniz. İkizler olarak yaşadığınız tutulmalar sayesinde şans kapıları ardına kadar açılacak. Ayrıca entelektüel konular ilginizi çekecek ve bol seyahatli günlere kendinizi hazırlamalısınız. Çevrenizle yaşadığınız çatışmalar ve meydan okumalar daha dayanıklı olmanızı sağlarken, bir anlamda da sizi zorluyor. Hedeflerinizi saptarken, karşıt düşünceler içinde sıkıştığınız anlar olacaktır. Kardeşler ve kan bağı olduğunuz kişilerle evinizi kapsayan konularla ilgili ilginç günler geçireceksiniz.

Grup çalışmaları ön planda olacak. Yıl boyunca aşk sizden yana. Arkadaşlarınızın fikirleri önemli olsa bile kendi duygularınızı ön plana çıkarmaya çalışacaksınız. Fikirlerinizin kabul görmesi sizin için önemli olacak. Bu konuda destek görmediğiniz arkadaşlarınıza karşı tavır alma olasılığınız çok yüksek. Güven duygusunun önemli olduğunu somut bir şekilde görmek isteyeceksiniz. Çevrenizde meydana gelen olayları tamamen kendi doğrularınızla şekillendirip, değerlendireceksiniz.26 Mayıs -21 Haziran’da Merkür retrosu sizin burcunuzda gerçekleşiyor. Eski duygusal konular sizi testten geçirecek ve yüzleşme yaşayacaksınız. Jüpiter yıl boyunca ‘ruhsal evinizde’ ilerleyecek. Ağustos ve eylül aylarında yolculuklarda tanışacağınız kişiler önemli olacak. İlişkinizde şimdiye kadar olmadığınız kadar çarpıcı duygular yaşayacaksınız. Karşı cinsten biriyle aranızda adını koymadığınız bir duygu karmaşası içinde olabilirsiniz. Aşk hayatınızda mutluluk yaşanacak ve her şey olumlu ilerlemeye başlayacak. Aşkla ilgili düşüncelerinizi abartabilirsiniz. Bulunacağınız ortamlarda anaç ve koruma duygularınız ortaya çıkacak ve kendinizi çevrenizle bütünleşmiş hissedeceksiniz.

Sağlığınız


Duygusal anlamda geçmişten kalan sorunları bir kenara bırakma zamanı geldi. Bu nedenle oluşan gerilimleri ve stresleri de kaldırıp bir kenara koymalısınız. Yarım kalan fiziksel tedavileriniz varsa, onları ihmal etmeyerek tamamlayın. Bu dönemde tıbbi kontrollerinizi eksiksiz bir şekilde yaptırmalısınız. Ruh sağlığınızı güçlendirecek meditasyon ve yoga yapmalısınız. Sebze ağırlıklı beslenin. Sağlığınızı etkileyecek kişisel fobilerinizden kurtulabilirsiniz. Duygusal takıntılarınız yüzünden ruhsal bunalıma düşmek istemiyorsanız, geçmişin sorunlarına takılıp yaşadıklarınızı gözünüzde büyütmemelisiniz. Zihinsel yorgunluk söz konusu. Doktor kontrolünde gerekli vitaminlerinizi almalısınız. Ağustos ayından sonraki dönemlerde bazılarınız takıntılı bir şekilde kendisinde hastalıklar icat edebilir. Düşüncelerinizi bu konuda yoğunlaştırabilir ve yakınlarınızın ilgisini üzerinize çekmek isteyebilirsiniz. Yanınızda çalışan kişilerle kronik duygusal bağlar kurabilirsiniz. Sizden yaşça büyük kişilerin etkisinde kalarak, kendinizle ilgili yetersizlik duygusuna kapılabilirsiniz. Bu dönemde çok çalışmaktan yorgun düşebilir ve sinir sisteminizle ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz.

Başarı Renginiz: Yeşil, Beyaz, Gümüş

Aşk Renginiz: Uçuk Pembe, Turkuaz, Uçuk Yeşil

Sağlık Renginiz: Kırmızı, Bordo, Nefti Yeşil

2021 Yılında Yengeç Burcunu Neler Bekliyor?


Değişim Gücünüzü Ortaya Koyacaksınız


Karşıt ilişkilerinizde uzun bir Plüton dönemi geçiriyorsunuz. Risklerden korkmamayı öğrendiniz artık. Bir zamanlar ‘denge ve düzen’ deyip, başka bir şey demezdiniz. Ne oldu o eski sistemlerinize. Çevrenizle ilgili büyük projelerinizi gerçekleştirmek için elinizde müthiş bir kozmik enerji var. Planlarınızı değiştirmek yerine, evrenin size sunacağı değişimden ne kadar yararlanacağınızı keşfedin ve fırsatları lehinize çevirmeye bakın. Çünkü büyük enerjilerin etkisi sizin isteklerinizin dışında gelişecektir. İçsel sezgileriniz sayesinde bazı engelleri çok kolay aşacaksınız. Sakin bir şekilde ilişkilerinizi gözden geçirmeniz için uzun bir zaman var önünüzde. Yoğun duygularınızı süzgeçten geçirirken, kendinizle ilgili vereceğiniz radikal kararlar yaşamınıza farklı bir perspektif sunacak. Olayları genişleterek ve masaya yatırdığınız zaman, yaşamınızı zorlaştıran ve kendinizi kısıtlayan olayları daha net görmeye başlayacaksınız. Ailenizi olduğu gibi kabul etmeyi öğrendiğiniz zaman, yapacağınız değişimlerden önemli dersler çıkaracaksınız. Güvendiğiniz dostlarınızın fikirlerini alacak, karşılıklı güvene dayalı iş birliği içinde olacaksınız. Fakat gücünüzün sınırlarını fazla abartmamalısınız.

İş ve Kariyer


Yaşama felsefi baktığınız için, çevrenizi yargılamaktan çekiniyor; hoşgörülü davranmanız gerektiğine inanıyor, fakat zorlanıyorsunuz. Enerjimizi ortaya çıkaracak işler yapmak isterken, egolarınız da güçlenecek. Karşı görüşteki insanlara karşı tartışmacı bir kimlik içinde ve tepkili olacaksınız. Egolarınızın yüksek olması nedeniyle, çevrenizdeki kişilerin fikirleri ikinci planda kalacak, kişisel inisiyatifiniz her konuda hakim olacak. Karşınıza çıkacak şartlarla mücadele edecek, taviz vermeyeceksiniz. Ketum ve kararlı davrandığınız zaman, şartlar sizden yana yön değiştirecek. Araştırma içgüdünüzün yüksek olmasından kaynaklanan, hedeflerinize yönelik çalışmalar içindesiniz. Kendinizi garantiye almaktan başka çareniz yok. Sizden daha genç kişilerle sosyal aktiviteler gerçekleştirirken, kendinizi olduğunuzdan daha genç ve yenilenmiş hissedeceksiniz.

Bu yıl karşıt finans evinizde bir takım değişimler size olumlu yansıyacak. Jüpiter ve Satürn sizi yukarıya taşıyacak birçok fırsatları karşınıza çıkaracak. Azimli ve kararlı davranışlarınız sayesinde yeni fikirlerinizi yaşama geçireceksiniz. Konfor duygularınızın ortaya çıkmasıyla harcamalarınızda aşırıya kaçacaksınız. Gereksiz alışverişlerden uzak kalmalısınız. Güven duygunuzun artması ile para kazanma konusunda olanaklarınızı yeniden gözden geçireceksiniz. Hoşnut olmadığınız şartları değiştirecek güce sahipsiniz. Eğer çalıştığınız iş yerinde memnun olmadığınız durumlar söz konusu ise; değişik iş tekliflerinizi değerlendirebilirsiniz. Bazı anlaşmalarınızı gizlerken, düşüncelerinizi saklamak isteyeceksiniz. Borçlarınızı çok daha kolay ödeyeceksiniz. Gizli tasarruflarınız artacak, geçmişten kalan alacaklarınızı tahsil edebilirsiniz. İşinizde yükselme, farklı bir mesleğe geçme ve kendinizin için uygun koşulları hazırlama konusunda ideal bir yıl olacağından emin olabilirsiniz. Satürn size beşinci aşk evinizde ödül vermeye hazırlanıyor. Derin araştırma gereken konularda kendinizi ispat edeceksiniz.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


Plüton, aşk konusunda artık eskisi gibi düşünmeyeceğinizi ve hayata karşı daha radikal kararlar alacağınızı söylüyor. Özellikle, sabır isteyen konularda başlangıç yapmak için önünüzde önemli konular var. Oldukça güçlü pozisyonlarda çalışarak, iş birliği içinde olduğunuz kişileri düşüncelerinizle etkileyeceksiniz. Bazıları da, iş arkadaşlarından biriyle duygusal ilişkilere girebilir. İlginç bir dönem ve sizin davranışlarınızla daha da orijinal hale gelecek. Çünkü, bu dönem tutkulu birliktelikler peşindesiniz ve özgürlüğünüzü kurallarla sınırlandırmak istemiyor, güçlü aşklar peşinde koşuyorsunuz. Özellikle, fikir ve düşünce bazında anlaşacağınız kişinin özel olması gerekiyor. Duygusal tatmin sağlayacağınız aşklarınız gündemi meşgul edecek.

Tanrı vergisi sevimli yönlerinizi kullanabilirsiniz. Yollardan beklediğiniz ve kariyerinizi etkileyecek haberlerin gündem kazanması sonucunda, ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Tanışacağınız kişileri karizmanızla etkilemek için, özel bir çaba sarf etmenize de gerek kalmayacak. Ortak çalışmalarınızın ses getireceği, hayallerinizin genişleyeceği bir ortamı paylaşacaksınız. 27 Nisan’da Plüton geri hareketine başlayacak. Plüton’un daha önceki günlerdeki geri hareketi sırasında, alışkanlıklarınızla ve geçmişinizle ilgili reformist düşünceler içine girdiniz. Bazılarının yaşantısında silmeniz gereken kareler vardı. Tüm bunların bilançosunu yaptınız ve varsa ailenizle olan sorunlarınızı çözdünüz. Geçmiş yıllara göre daha rahatlamış olacaksınız.

15 Mayıs’tan sonra; sıra dışı ilişkilerinizle, gözlerin üzerinize çevrilmesine neden olacaksınız. Özellikle, iş yerinizde bu tür olayların sansasyon yaratacağını bilmelisiniz. Kariyerinizle bağdaşan özel ilişkiler yaşayabilirsiniz. İş gezileri ile aşk gezilerini birbirine karıştırmamanızda yarar var. Kısa uçak yolculukları, beraber yenen yemekler gibi aktiviteler, yeni birliktelikleri tetikleyecek. Fakat, ani gelişen bu duygular çok kısa sürede etkisini yitirecek. Kafaca anlaştığınız kişilerle, daha sonra yaşantınızda farklı bir boyuta geçiş yapacaksınız.

Sağlığınız


Sağlık gezegeniniz Jüpiter, bu yıl sağlık konusunda 14 Mayıs’a kadar ‘Sekizinci evinizde’ Satürn’le birlikte hareket edecek. Haziranın ilk haftasına kadar destek verecek. 2021 yılı içinde kendinizi fiziksel ve ruhsal anlamda güçlü hissedeceksiniz. Eğer geçmiş yıllarda, herhangi bir rahatsızlık geçirdiyseniz, bugünlerde bir iyileşme olacak. Uzun zamandır ihmal ettiğiniz bir genel kontrolden geçebilirsiniz. Aşırı enerjinin size vereceği zararları unutmamalı ve cinsel yaşamınızda dengeyi korumalısınız. Kişiliğinizle ilgili takıntılarınıza dikkat etmeli ve ilişkilerinizde, hayalleriniz yüzünden çatışmalara neden olabilecek saplantılardan uzak kalmalısınız. Olumsuz sonuçlarla karşılaşmak istemiyorsanız, dikkatli olmanızda yarar var. 26 Mayıs’ta Yay burcunda bir Güneş tutulması gerçekleşiyor. Temkinli olmalı, isteklerinizi gerçekleştirme konusunda kişisel çabalarınızı oto kontrollü bir şekilde gerçekleştirmelisiniz. Kendi doğrularınızla hareket edeceksiniz. Önemli olan, düşüncelerinizi temizlemek ve ruh sağlığınızı yenilemek. Terapilere vereceğiniz ağırlık sayesinde, ruhsal olarak önemli bir arınma yaşayacaksınız. Bazılarınız bu konuda uzmanlaştılar ve alternatif bilgilerini bir hayli çoğalttılar. İstedikleri sonuçları da aldılar. 4 Aralık’ta Yay burcunda Güneş tutulması gerçekleşiyor. Yılın son ayı sağlığınız için çok önemli. Eski rutin rahatsızlıklarınız tekrar edebilir. Bu dönemde düzenli spor yapın, uykunuza dikkat edin ve dinlenmeye özen gösterin

Başarı Renginiz: Gri, Beyaz, Gümüş

Aşk Renginiz: Uçuk Pembe, Turkuvaz, Uçuk Yeşil

Sağlık Renginiz: Kırmızı, Bordo, Siyah, Koyu Kahve

2021 Yılında Aslan Burcunu Neler Bekliyor?


Cesaret İsteyen İşler Sizi Bekliyor


Bu yıl cesaret edemediğiniz konular yön değiştirecek, belki de farklı bir işe geçeceksiniz. Karşıt Satürn ve Jüpiter yılın büyük bir bölümünde ‘ortaklıklar evinizde’ size eşlik edecek. İş yerinizde çıkabilecek aksiliklere karşı hazırlıklı olmalısınız. Eğer gerçek önemli bir ilişkiye sahipseniz; ciddi kararlar alabilirsiniz. Aşklar ve arkadaşlıklar yüksek bir seviyede devam edecek. Sosyal yaşantınızda stres ve tartışmalardan uzak kalmalısınız. Hiçbir şeyden korkmuyorsunuz. Sağduyu ve sorumluluk duygunuz artıyor. Para sizin için her zaman güç teşkil etti ve daha da önem kazanıyor. Evinizi değiştirmek isteyecek ve bulunduğunuz şartları beğenmeyeceksiniz. Biliyoruz, her şeyin en iyisine layıksınız. Başlattığınız savaşlardan galip çıkmayı hedeflerken, ipi hiç kimselere bırakmak istemiyorsunuz. Yaşamı bir tiyatro sahnesi gören bir Aslan için başarısızlık diye birşey yoktur ve bu yıl en zor rolü üstlenmenizde biraz da suç sizin. Çünkü başrolü hiç kimseye kaptırmak istemiyorsunuz. Kozmik güçlerin sizden yana olduğunu, bilmem hatırlatmamıza gerek var mı? 2021 yılı size uğurlu gelecek.

İş ve Kariyer


Yılın büyük kısmında kariyer gücünüzü her konuda gösterecek olaylar karşınıza çıkacak. Yenilikler ve hedefleriniz doğrultusunda hareket edecek ve çevre ile olan etkileşimlerinizde de bireyselliğiniz ön plana çıkacak, arzularınız doğrultusunda karar vermek isteyeceksiniz. Dış görünüşünüz ve özel çabalarınız önem kazanacak. Fakat, olaylar karşısındaki duygusal tepkilerinizin derecesini iyi ayarlayarak, günlük yaşantınızdaki dengeleri bozmayacaksınız. Devam eden projelerinize hız verirken, kendi inisiyatifiniz doğrultusunda olaylara yön vermek isteyeceksiniz. Yaşantınıza yeni katılacak kişilerle uyum içinde olacak ve fikir alışverişleri içine gireceksiniz.

Pratik yaşama geçirmeniz imkansız olan konular, yeni dostlarını sayesinde daha da kolaylaşacak; düşüncelerinizin yenilenmesine zemin hazırlayacak. Sizinle derin düşünceler içinde olan ve yaşamı sorgulayan kişilerle birlikte olacaksınız. Onlar, ortak çalışmalarınızda ihtiyacınız olan pratikliği sağlayacaklar ve hızlı düşünmeniz konusunda size gereken desteği verecekler. Doğrularınızı savunurken, inatçı yönlerinizde artışlar gözlenecek. Yeniliklerden yana oluşunuz, bazı konularda reformist yönlerinizi ortaya çıkaracak. Fakat bu dönemde arkadaşlarınız veya finans konularındaki sorunlardan kaynaklanan bazı gecikmeler olabilir. Beklentileriniz; iletişim konusunda ağır giden şartlar veya bürokratik sorunlar yüzünden sekteye uğrayacak.

Düşüncelerinizi saklayacak ve kendinize yöneleceksiniz. Yaşamanızı gözden geçireceksiniz. Sosyal yaşamı sevmenize rağmen, bu dönemde belli sürelerde yalnız kalmak isteyecek ve yaşadıklarınızın muhasebesini yapacaksınız. 15 Mayıs’tan sonra Jüpiter, ‘karşıt finans evinize’ geçecek ve para akışı başlayacak. Yaptığınız işi severek yapacak, enerjik ruh halinizi istediğiniz yönde kullanabileceksiniz. Kendinize olan özgüveniniz sayesinde çok işler başaracaksınız.

Yenilik yapmayı düşünmediğiniz anda, hazırlıksız bir şekilde gelen teklifler karşısında kafanız karışacak. ‘Hayır’ demeden önce iyi düşünün, çünkü siz çevrenizle bütünleşmeyi seviyor ve yaşantınızda değişik insanlarla bir arada olmaktan hoşlanıyorsunuz. Altından kalkamayacağınız konulardan uzak kalmalısınız. Bu dönemde kişisel araştırmalarınızda yoğunlaşacaksınız.

Günlük çalışmalarınız size sıkı bir disiplin duygusu verecek. Kendi koyduğunuz kurallardan kendiniz sıkılabilirsiniz. Bu özelliğiniz size ters gelse bile, başarınız için sıkı bir disiplin anlayışı içinde hareket etmeniz gerektiğinin farkındasınız. Birlikte çalıştığınız kişilere sert ve otoriter davranabilirsiniz. Bu dönemde sizden daha tecrübeli kişilerin davranışlarınızdan etkileneceksiniz.

Çalışmalarınızda alışık olmadığınız şekilde hırslı olacak ve yakın çevrenizden ummadığınız yardımlar alacaksınız. Geçmişte yaşadığınız zorluklarla başa çıkmayı öğreniyor ve güçlükler karşısında önlemlerinizi pratik bir şekilde alıyorsunuz. Arkadaşlıklarınızın seviyesini değerlendireceksiniz. Çevrenizi nasıl kullanmanız gerektiğini bu yıl iyi öğreniyorsunuz.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


Üst seviyelerde bir aşka hazır mısınız? Önünüzde çok güzel ve ilginç bir fırsat çıkacak. Siz özenli, duygusal ilişkilerden hoşlanıyor ve dostluklarınızı da bu yönde seçiyorsunuz. Bazılarınız, gireceğiniz topluluklarda duygusal ve romantik ilişkiler yaşayacaklar. İş yaptığınız kişilerin size olan ilgileri hoşunuza gidecek ve bazılarınız, eski aşklarıyla ilgili duygularını testten geçirecekler. Pratik zekanızı akılla birleştirecek ve kişisel ilişkilerinizi güçlü bir şekilde etkileyeceksiniz. Fikirlerinizi benimsemeyen ve size destek vermeyen kişileri yaşantınızdan uzaklaştırabilirsiniz. İlişkilerinizi gözden geçirmek için tam sırası. Partnerinize daha çok zaman ayırmalı, onun sizden beklentilerine karşı ilgili olmalısınız.

Bu yıl aşk hayatınız oldukça renkli seyredecek. Diğer tüm işlerinizi askıya alacaksınız. Duygusal anlamda talepleriniz oldukça yüksek. Aşk ve iş ilişkilerinizde gücü tercih edeceğiniz için, bu tür ortamlarda bulunmaya dikkat edeceksiniz. Yılın ilk yarısında daha çok sosyal yönleriniz atakta. Karşılaştığınız her kişi farklı bir biçimde sizden etkilenecek. Ağustos ayı seyrediyor. Romantizme yatkın olduğunuz bugünlerde, hayatınızın aşkı diyebileceğiniz bir kişi de ortaya çıkabilir. Zafer daima sizden yana, unutmayın. Arzu ettiğiniz hayallerinizle, sizi zorlayan koşullar arasında cesur ve isabetli kararlar alacaksınız. Başkalarına çılgın gelen işler, size son derece kolay gelecek. Siz çevrenizle bütünleşmeyi seviyor ve yaşantınızda değişik insanlarla bir arada olmaktan hoşlanıyorsunuz.Bu yıl önemli kişilerle iş bağlantılarınız olacak. Önemli noktalarda olmayı seviyorsunuz. Gerekli şartları sağlayacaksınız. Bulunduğunuz ortamlarda ses getirecek işlerin altına imza atarken, özgüveniniz güçlenecek. Mayıs ayında iş yaptığınız kişilerin duygusal yönleri ağır basabilir ama siz hep mantıktan yana olacaksınız. İş ile aşkın birbirine karışması sizi yormayacak. Bu dönem içinde duygularınıza belli bir disiplin getireceksiniz.

Sağlığınız


Gergin olduğunuz anlarda, size rahatsızlık veren düşünce veya ortamdan hızla uzaklaşmalısınız. Kendinizle ilgili değişimlerden mutlu olabilirsiniz. Kişisel zevkleriniz için yapacağınız başlangıçlar, sizi mutlu edecek sonuçlara da götürebilir. Yeme ve içme konusunda aşırıya kaçmamalısınız. Tansiyon probleminiz varsa kontrollerinizi yaptırmalısınız. Beslenme konusunda gelişigüzel davranışlarınıza dikkat etmelisiniz, zehirlenme gibi olaylarla karşılaşabilirsiniz. Sindirim bozuklukları sizi yorabilir. Öfkelerinizi denetim altına almalı, tartışmalı ortamlardan uzak durmalısınız. Ruhsal gelişiminiz önem kazanıyor. Yeteneklerinizi fark ederek kendinizi geliştirecek meditasyon, ruhsal faaliyetler ve mistik, manevi konulara ilgi duymaya başlayabilir; çeşitli kaynak kitaplar araştırarak içsel dinginliğinizi sağlayacak çalışmalar içinde olabilirsiniz.

Başarı Renginiz: Kırmızı, Sarı, Turuncu

Aşk Renginiz: Turkuvaz, Siyah, Bordo

Sağlık Renginiz: Beyaz, Deniz Mavisi, Su Yeşili, Gümüş

2021 Yılında Başak Burcunu Neler Bekliyor?


Mantığınıza Güvenmeye Devam Ediyorsunuz


Hayatınızı yeniden planlayacaksınız. Çevrenizle ilişkilerinizi belli bir düzende tutmaya çalışmalısınız. Her zamanki mantığınız ön planda çalışacak. Severek yaptığınız işler başarıyı getirirken, para kazanma konusunda da şanslı olacaksınız. İşinizi iyi takip ederek disiplin içinde davranışlarınızı sürdüreceksiniz. Birçoğunuz maddi konulardaki başarınızı çevresel faktörlerle birleştirecek, ortak iş birliği içine gireceksiniz. Mantık ve duygu karmaşası yaşadığınız için, sürekli düzen arayışı içindesiniz. Yaşamınızda gerçek aşkın sadece mantık süzgecinden geçtiğine inandığınız için, isteklerinize kavuşmak için yaşıyorsunuz. İstemeseniz de ön yargılı olmaktan kendinizi alamazsınız. Birlikte olduğunuz kişileri mükemmel görmek istediğiniz için, çevrenizi tenkitlerinizle yaşamından bezdirebilirsiniz. Yüksek standartlarınız zamanla sizi de rahatsız eder. Beraberliğe kendinizi kolay teslim etmezsiniz. Girdiğiniz topluluklarda düşünce birliği içinde olacağınız akıllı kişilerin etkisinde kalmanız, sizi olumlu yapılandırabilir. Eski bir sırrınız ortaya çıkabilir. Bilmediğiniz konuları araştıracak ve gerekli tüm enerjinizi kullanacaksınız. İstekleriniz konusunda hırsınızı ve gücünüzü birleştirmek için enerjinizi yoğunlaştırmış durumdasınız. Oldukça güçlü pozisyonlarda çalışarak iş birliği içinde olduğunuz kişileri düşüncelerinizle etkileyeceksiniz. Çalışma arkadaşlarınızla aranızda hala yolunda gitmeyen durumlar mevcut. Çabaladığınız konularda bir adım bile ilerleyememek sizi üzmemeli. Evrenin engeli söz konusu ve bazı durumları gözden geçirmeniz için, küçük molaların size yararı olacağı kesin. Hızlı sonuçların daha sonra sorun yarattığını düşünürsek; göz ardı ettiğiniz küçük ayrıntılar üzerinde durmalısınız. 2021 yılında Jüpiter ve Satürn birlikte hareket edecekler. Çalışma hayatınızda günlük yaşam temponuzda daha disiplinli olacaksınız. Uranüs 9. evinizden size sürprizler sunacak. Akıllı ve güçlü kişilerle tanışabilir. Mantıklı işleri beraberce yapabilirsiniz. Gelir kaynaklarınız artıyor. Size gelecek öneriler, bilgi dağarcığınızın artmasına neden olacak ve önünüzü açacak. Geçmişten bu yana beklediğiniz fırsatların birden bire ortaya çıktığını göreceksiniz. Sizi rahatlatan ve kişiliğinizi vurgulayan işler için her türlü çılgınlığa hazırsınız.

İş ve Kariyer


Başarılarınızın getireceği bolluk içinde bir yıl bekliyor sizi. Bu konuda kozmik enerji sizi destekliyor. Jüpiter, ‘aile ve yuva evinizi’ etkiliyor. Günden güne gelişen ufkunuzla, daha büyük düşünmeye başlıyorsunuz ve kazancınız artmaya başlıyor. Doğal kural burada da çalışmaya başlıyor ve yeni bir oluşum, zıtlıklarını da beraberinde getiriyor. Yani, artan kazancınızla birlikte, harcamalarınızdaki artış göze çarpıyor. Aile içi ilişkilerinizde birbirinize maddi anlamda destekleriniz olacak. Jüpiter mülk konusunda değişimlere işaret eder. Eskilerden kalan bir gayrımenkulünüz varsa, elinizden çıkarmak isteyeceksiniz. Bazı Başak’lar, hizmet sektöründen iyi para kazanmaya başlayacaklar. Bu arada, çok yakın çevrenizden de finansal destekler alabilirsiniz. Çünkü, Uranüs ve Neptün’ün uyumlu açıları size destek veriyor. Uranüs 9. evinizde yıllarca kalacak. Yurt dışı olaylarınızı gündeme getirecek. Bu nedenle, finans konularına olan ilginizin azalmasıyla; hobi niteliğinde, sizi mutlu edecek çalışmalara katılabilirsiniz. Her şeye rağmen bu ve benzeri aktivitelerinizin kökeninde de bir şeyler öğrenme arzusu olduğu için; nihai anlamda yine işinizle ilgili yarar getirecek çalışmalar yapmış oluyorsunuz. Bütün yıl boyunca başarınız devam edecek. Özellikle, temmuz ve ağustos ortasında olumlu dönemlerinizi yaşayacaksınız. Finans gezegeni Venüs’ün hızlı hareketi, iş yaşantınızdaki başarılarınıza belli bir sınır getirmeyecek. Çünkü başarılarınızın uzun soluklu olması ‘çalışma evinizde’ birlikte hareket eden Satürn ve Jüpiter’in desteği ile gerçekleşecek.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


Aşk yaşamınızda bağımsızlık ve özgürlük duygularına sahip olacaksınız. Heyecan verici ve geleneksel olmayan sıra dışı kişilerle tanışacaksınız. Geleneklerine düşkün olan Başak’lar; rutin yapılarını zorlamaktan hoşlanmazlar ve kurallarının dışına çıkmaktan çekinirler. Fakat, bu yıl Neptün size destek veriyor. Sadece pozitif değişimler değil, negatif konuları da yaşayacaksınız. Evli olan Başak’lar; 9 -28 Ocak dönemlerinde ilişkilerinde bir takım krizlerle yüz yüze gelebilirsiniz. Kalıplaşmış günlük aktivitelerinizin dışında, bazı konulara eğilimli olabilirsiniz. Bu tavırlarınızla, sosyal yaşam içinde oluşan rutinlerinizin dışına çıkabileceksiniz. Klasik toplum kurallarına aykırı davranışlar içinde olacaksınız. Geçmiş yıllarda, sizi hayal kırıklığına uğratmış dostlarınıza karşı daha ilgili davranacaksınız. Dost çevrenize yaklaşımınızın değişmesiyle birlikte, farklı bakış açısı geliştireceksiniz ve ilişkilerinizde güven arayacaksınız. 15 Nisan- 9 Mayıs tarihleri arasında sosyal hayatta karşılaşacağınız kişiler önemli olacak. Aşk konusunda kişiliğinizin dışına çıkacak, farklı kültür ve yapıdaki insanlarla arkadaşlık kuracaksınız. 1 Eylül’den sonra aşk yaşamınızda, kalıplaşmış kurallarınızı kullansanız bile yenilikleri de deneyeceksiniz. Değişimler umulmadık yollardan karşınıza çıkacak ve çok değişik kişilerle tanışacaksınız. Bu tür değişimler nedeniyle; sosyal çevrenizde garip karşılanabilirsiniz, hatta isyankarlıkla suçlanabilirsiniz. Fakat siz, ısrarla tavırlarınıza devam edecek ve kişiliğinizden ödün vermeyeceksiniz. Çünkü davranışlarınızın altında yatan felsefeyi kavramış bulunuyorsunuz. Belki de beklediğiniz gelişmeyi yakaladığınızı biliyor ve kimseye hesap vermek istemiyorsunuz.

Sağlığınız


Sizin için kuruntu derecesinde sağlığınız önemlidir. Bu yıl, sağlığınızla ilgili olan ‘altıncı eviniz’ iyi etkiler veriyor. Sağlıklı yaşam ve diyetlerle yakından ilgileniyorsunuz. Sağlık gezegeniniz Uranüs, aşk gezegeniniz Neptün ile etkileşim içinde. Yani birbirlerinin yönetici gezegenlerini kendi evlerinde misafir ediyorlar. Bu son derece olumlu pozitif bir etkileşim halidir. Birçok işe de delalettir. Yapı olarak yakın çevrenizin sağlığı ile de ilgilenirsiniz. Onların sağlık durumları doğrudan sizi etkiler ve olumsuz nedenleri ortadan kaldırmaya çalışırsınız. Sağlık gezegeniniz, ayak bileklerinizle ilgili problemleri gündeme getirebilir. Ayaklarınızla ilgili egzersizleri ihmal etmemelisiniz. Neptün; tüm gezegenlerin en mistik ve ruhsal gelişimi etkileyen elemanıdır. Sağlığınızla ilgili iki gezegeniniz, su ve hava elementleri taşıyor. Bu da iyileşme ile ilgili iyi etkiler verecek; temiz hava ve su sizin için önemli olacak. Kışın özellikle ayaklarınızı sıcak tutmalı, uygun ayakkabılar giymelisiniz.

Yaşam felsefesi ile ilgili değişen düşüncelere sahip olacaksınız. Bilinçaltınızda takıntı halinde bulunan ideallerinizde yoğunluk yaşayacaksınız. Gizli planlar ve eski arkadaşlarınızla yapılan “düşünce jimnastikleri” bazında organizasyonlar önemli olacak. Bu yıl baskıcı davranışlardan çabuk etkilendiğiniz için kendinizi korumaya alacaksınız. Takıntılarınıza dikkat etmeli ve ilişkilerinizde; hayalleriniz yüzünden, birlikte çalıştığınız kişilerle çatışmalara neden olabilecek saplantılardan uzak kalmalısınız.

Başarı Renginiz: Kahverengi, Bej, Kemik Rengi

Aşk Renginiz: Beyaz, Mavi, Turuncu, Sarı

Sağlık Renginiz: Nefti Yeşil, Yağ Yeşili, Mürdüm, Lila

2021 Yılında Terazi Burcunu Neler Bekliyor?


Jüpiter ve Satürn Mutluluğu Kapıda


Enerjinize diyecek yok. Kişisel çabalarınız her anlamda sonuç veriyor. Sosyal ilişkileriniz önem kazanıyor. Yeni kişiler tanıyacak, belki de iş ve arkadaşlığı bir arada yaşayacaksınız. Geçmiş yıllarınızda birçok hayal kırıklıkları yaşadınız. Eskiyi unutmak istiyorsunuz. Yaşam değerleriniz yükseliyor. Jüpiter’le Satürn el ele vererek kozmik bir güç oluşturuyorlar. Maddi konularda istediğiniz desteği verecekler. İşinizin genişlemesi veya beklediğiniz tekliflerin gelmesi aklınızı karışacak. Her şeye rağmen, sizi başarılı bir çalışma temposu bekliyor. Dengelerinizin çok önemli olduğunu biliyor ve ilişkilerinizi, başarınızı destekleyecek yönde kullanmak istiyorsunuz. Olaylar karşısındaki duygusal yaklaşımlarınız günlük yaşantınızdaki küçük dengeleri bozmayacak şekilde gerçekleşecek ve başaracaksınız. Parasal konulardaki gelişmelerde, istediğiniz yönde bir rota tutturuyorsunuz. Şans ve yükseliş sizden yana. Çevrenizdeki olayları lehinize kolayca çevireceksiniz. Kariyerinizi grup çalışmaları ile destekleyeceksiniz. Finans evinizi destekleyici özel kişilerle birlikte olacaksınız. Odaklanacağınız konuları iyi belirliyor ve başlangıçlar konusunda oldukça cesaretli davranıyorsunuz. İstekleriniz konusunda hırsınızı ve gücünüzü birleştirmek için enerjinizi yoğunlaştırmış durumdasınız. Sosyal ve aşk evinizde ilerleyen Jüpiter ve Satürn’ün önemli desteği sayesinde; çevreyle olan aktiviteleriniz, ilişkileriniz güçlenecek. Kültür düzeyi yüksek arkadaşlarınızla bir araya gelecek ve duygusal etkileşimlerin de yaşandığı mantıksal beraberlikler kuracaksınız. Sizden daha genç kişilerle sosyal aktiviteler gerçekleştirirken, kendinizi olduğunuzdan daha genç ve yenilenmiş hissedeceksiniz. Güzel konuşmalarıyla karşı cinsin sizi etkilemeye çalışmaları geçici aşkları da gündeme getirebilir. Plüton, aile ve yakın ilişkilerinizi testten geçirmeye devam ediyor.

İş ve Kariyer


Düşündüğünüz konuları gerçekleştirme çabası içinde eski alışkanlıklarınızı gözden geçirecek, gelişen şartlara göre rotanızı ayarlayacak ve yeni bir şeyler yaratma konusunda gayretli olacaksınız. Tartışmalardan uzak kalmalı ve fikirlerinizi savunurken kırıcı olmamaya çalışmalısınız. Arkadaşlarınızla birlikte ideallerinizi gerçekleştirecek seyahatler yapabilir, kariyerinizi destekleyecek önemli kişilerle bir arada olabilirsiniz. Ekonomik yaşamınızı sürdürmek için yaptığınız çalışmalar, kendinizi yetiştirmek için gösterdiğiniz çabalar olumlu sonuç verecek ve ilişkilerinizde sizi mutlu edecek gelişmelere sahne olacak. Artık kendinize olan güveniniz artıyor. Sahip olduğunuz mal ve mülk daha bir değer kazanacak. Borçlarınızı ödeme konusunda zorluklar yaşamayacaksınız. Uranüs 8. evinizde size sürpriz kazançlar getirecek. Özellikle miras yoluyla yeni kazanımlar olabilir. Risk taşıyan işleri cesaretle ele alacaksınız. Yeni atılımlar sizi bekliyor. Küçük hayal kırıklıklarından asla etkilenmeyecek ve yolunuza devam edeceksiniz. Bu devrede partnerinizle çatışmalar ve tartışmalar yaşayabilirsiniz. Onun, aşırı atak tavırları canınızı sıkabilir. Ondan daha ılımlı ve temkinli olmasını isteyeceksiniz. Finans konularında başarınız yıl boyunca devam edecek.

2021 yılında sistemli çalıştığınız zaman, istediğiniz parasal kazançlara kavuşacaksınız. Yatırım konusuna yoğunlaşmalısınız. Duygusal yaşantınızda hareketlenme ve canlılık söz konusu. Her alanda başarılı olmanıza rağmen; tercihlerinizi, beğendiğiniz konulardan yana kullanıyorsunuz. Maddi konularda değişik önerilere açıksınız. Yapmanız gereken tek şey, istekleriniz ve bulunduğunuz şartların uyum sağlaması konusunda ortak bir payda oluşturmanız. Bu konuda yapacağınız akıllıca manevralar, size kazanç getirecek konuda gerekli olan özelliklerin alt yapısını oluşturacak.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


Özel ilişkileriniz konusunda, yoğun olacağınız bir yıl. Çünkü, aşk ve sosyal hayatınızı simgelen evinizde Jüpiter ve Satürn var. Aşk hayatınız canlanıyor. Aynı zamanda çok farklı insanlarla tanışma imkanı veriyor. Bunlar uzun dönemde sosyal statüdeki değişimlere işaret eder. Evli olan Teraziler içsel seslerini dinleyecekler ve kendilerini test edecekler. Uzun süredir bastırdığınız duygularınız ve olaylar ortaya çıkabilir. Bu olaylardan, zemini sağlam olan evlilikler etkilenmeyecek. Ancak zayıf birliktelikler için can sıkıcı olaylar gündeme gelebilir. Bu birlikteliklerden olumlu çıkarlar sağlayacaksınız. Sürpriz evlilikler sizi bekliyor. Yılın ilk altı ayında Jüpiter yenilikler sunarken, diğer yarısında dileklerinizi yerine getirecek. Evlilik çağında olanlar, evlilik düşüncelerinden çok, sosyal yaşamda uyumlu ve seviyeli beraberlikler ve arkadaşlıklar peşinde olacaklar. Fakat sonbahar aylarında, bulundukları çevrelerde duygusal anlamda etkilenecekleri kişilerle karşılaşacaklar. 12 Haziran ve 1 Ağustos’tan sonra sosyal yaşamda aktif olacağınız günler.

Ailenizin hedefleri doğrultusunda büyük bir içtenlikle başarılı çalışmalar içinde olacaksınız. İşinizle ilgili hırslarınız yoğun olduğu halde, aile içi duygularınız daha ağır basacak. Fakat, uyum arzulayan hisleriniz, kariyeriniz konusunda size olumlu etkiler verecek. Bir çoğunuz, ailenizi bütünleştirme çabalarıyla artan motivasyonunuzu işinize yansıtacak ve başarılı olacaksınız. Aile bireylerinin hırslarının arttığını göreceksiniz. Temmuz ortasından sonra, çok fazla önem taşımayan değişimler gündeme gelecek. Bu değişimlerin temelinde, aile içi uyumu sağlama çabalarınız var. Aile büyüklerinden bazıları işlerini değiştirebilirler. Hatta çocuklarla ilgili olarak, kendi yaşam doğrularını ilgilendiren yenilikler söz konusu olacak. Kardeşleri olan Teraziler için, yeni bir uğraş söz konusu olacak. Çünkü onların yaşantıları ile ilgili dengesiz giden durumlar var. Duygusal hayatlarında yaşayacakları uçarılıklar canınızın sıkılmasına neden olacak.

Sağlığınız


Yılın ilk yarısında, sağlığınıza dikkat etmeniz gerekiyor. Kendinizi gereksiz bir şekilde yormamalısınız. Yaşamınızın her alanında çalışmalarınızı akılcılıkla yürütmelisiniz. Birçok zincirleme işi, az gayretle fazla enerji harcamadan yapmalısınız. Oğlak’ta ilerleyen Plüton sizi zorlayabilir. Ailenizdeki yaşlıların sağlık sorunlarıyla uğraşabilirsiniz. Uranüs 8. evinizde ilerliyor. Size sürpriz bir sorun çıkartabilir. Ayaklarınızın sağlığına özen göstermelisiniz. Çünkü Neptün, sizin sağlık gezegeniniz. Bunun için, sizi rahatlatacak ayakkabıları seçmelisiniz. Ayak bileklerinize gereken önemi göstermelisiniz. Her türlü yaşam kesitinizde, komik yönleri ön plana çıkartın ve stresli konulardan uzak kalmaya çalışın. Bazı Terazi’ler; aile büyüklerinin, çocuklarının veya yakınlarının çocuklarının sağlık sorunları ile ilgilenebilirler. Fakat tüm bunlar yılın sonlarına doğru düzelecek.

Sağlık gezegeniniz Neptün’den olumlu etkiler alıyorsunuz. Çevre ile ilgili ilişkilerinizi hızlı bir şekilde değerlendirirken, kendi kurallarınızın geçerli olmasına dikkat edeceksiniz. Derin düşündüğünüz konular bilinçaltınızı etkileyebilir. Meditasyon ve hafif jimnastik hareketleri yapmanızda yarar var. Uzun yürüyüşlerle sağlıklı yaşam felsefesini benimsemek sizi daha da zinde yapacak.

Başarı Renginiz: Siyah, Beyaz

Aşk Renginiz: Mavi, Sarı, Yeşil

Sağlık Rengi: Gümüş, Gri, Beyaz

2021 Yılında Akrep Burcunu Neler Bekliyor?


Farkındalığınız Artıyor


Risklerden korkmamayı öğrendiniz artık. Köklü kararlar alacaksınız. İşinizle ilgili konularda tatlı dilli ve politik davranmanın avantajlarını göreceksiniz. Oldukça başarılı olup, çevrenize olumlu bir görüntü vereceksiniz. Başarılı çalışmalara imza atarak, işinizde manevi tatmin sağlayacaksınız. Seçim hakkınızı istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Kişiselliğiniz güçlenirken, liderlik özellikleriniz ön plana çıkıyor. Kendinizi geliştirirken etrafınıza da örnek olacaksınız. Bu yıl değer yargılarınızı gözden geçirip, kendinizi yeniden yapılandıracaksınız. İnatçı tavırlarınız kişiliğinizi olumsuz etkileyebilir. Yapacağınız tek şey; sabrınızı ön plana çıkartmak olmalıdır. 2021 yılında ‘kariyer evinizde’ Uranüs sizi etkilemeye devam ediyor. Bir türlü başlayamadığınız veya cesaret edemediğiniz, uzun süredir askıda bıraktığınız işlerinizi bir iş planı çerçevesi içinde pratiğe dökün. Adım, adım detaylarını da göz ardı etmeden gerçekleştirmeye çalışın. Kariyer gezegeniniz bu yıl size tüm iyi niyetiyle eşlik edecek ve para kazanmanıza yardım edecektir.

İş ve Kariyer


Çevrenizdeki koşulları istediğiniz gibi kullanacaksınız. Sosyal konularda, arzu ettiğiniz halde şimdiye kadar yapamadığınız aktiviteler üzerinde yoğunlaşmalısınız. Aile içi uyum konusunda olumlu gelişmeleriniz devam ediyor. Onlara olan ilginizdeki artışların yanında, kariyer alanında değişim fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz. Çocuk sahibi olanlar; kariyerleri ile gelişmelerde, öncelikle onların çıkarlarını düşünecekler.

Finans gezegeniniz Jüpiter, yılın büyük bir kısmında Satürn’le birlikte hareket edecek. Gereksiz cesaret gösterilerine kapılmayın. Takdir gören kişisel çabalarınız sizi motive etse bile, tam olarak beklentilerinizin yanıtını bulamayabilirsiniz. Ani değişen şartlara karşı temkinli olmalı, ölçüyü kaçırmamalısınız. Kendinizi yıpratmadan hareket etmelisiniz. Finans ve yatırım konularında gerekli tüm detayları gözden geçirmelisiniz. İlişkilerinizi zorluklar içinde yaşıyorsunuz. Fakat, artık anlaşamadığınız konularda, uzlaşmanız gerekiyor. Bu nedenle, sorunlarınızın üstüne gitmek zorundasınız. Sabırlı ve mantıklı taraflarınızı ön plana çıkarmalısınız. Kuracağınız beraberliklerde karlı çıkacak, ortaklıklarınız konusunda şanslı olacaksınız. Aynı fikirleri paylaştığınız ve size finans desteği sağlayacak kişilerle beraber olacağınız ortamlarda bulunacaksınız. Kendi yaşam biçiminizi kurmak için başlatacağınız çalışmaların getireceği değişimlere hazır olun.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


Aşk hayatınızdaki sorunlar bitecek. Davranışlarınızı etkileyen ve yönlendirebilen çevre etkenleri kendi lehinize çevirebileceksiniz. Fikirlerinize destek olan arkadaşlarınız da sizi olumlu motive edecek. Sistemli bir iş paylaşımı sizi daha iyi konumlara getirecek. Aşka çok fazla değer veriyor olmanız, sizi yoğun duygusal ilişkilere yöneltecek. Neptün, manevi duygularınızı körükleyecek ve size haz veren işler yapacaksınız. Romantik duygularınızı tatmin edecek aşklar sizin için önemli olmasına rağmen, ilişkilerinizde karşılıklı iletişimin önemli olduğunu göreceksiniz. Partnerinizden çok, sizin hisleriniz daha belirgin bir tablo çizecek. Aşk gezegeniniz Neptün. Kişiliğinizde değişen duygu dalgalanmaları yüzünden, aşkta hep hatalar yapıyor ve karşınızdaki kişiye olduğundan fazla değer veriyorsunuz. Bu nedenle, uzun süredir birlikte olduğunuz kişilerin farklı yüzleri, sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Çünkü siz, karşısındaki kişiye iyimser yaklaşan ve güvenen çocuksu kişiliğe sahip birisiniz. Oysa, ilişkilerde kaçınılmaz olan karşılıklı sürtüşmelerin, uzun vadede sağlam mantık süzgeçlerinden geçmesi gerekir. Bu tür akılcı değerlendirmeleri aşk sürecinizin her anında uygulamaya çalışın. Bu yıl aşk konusunda bazı acı gerçeklerle karşılaştığınız zaman; suçu karşınızdaki kişiden çok, kendinizde aramalısınız.

15 Mayıs’ta Jüpiter ‘aşk ve sosyal evinizde’ ilerleyecek. Karşılaşacağınız engellerle mücadele edecek güçtesiniz. Kendinize ait doğrularınızdan emin olmak için; çevrenizi sınamak isteyecek, kendinizi çok daha enerjik ve cesaretli hissedeceksiniz. Başlayacağınız yeni yaşam kesitlerinde kendi inisiyatifinizi kullanacak ve şartlarınızı kendiniz belirleyeceksiniz. Arkadaş seçimi veya ortak işlerde, size destek verecek pratik zekalı kişileri tercih edeceksiniz. Duygusallığınızın temelinde; ön olanda görünmeyen gizli bir çekicilik bulunuyor ve duygularınızı saklamak istiyorsunuz. İş yemekleri ve ortak aktiviteler, sürpriz şekilde bir duygusal ilişkiye dönüşebilir. Özellikle, yaşantısında mevcut ilişkileri olanlar, geçici bir duygusal uğruna bu ilişkilerini tehlikeye atmamalılar. Sizi çelişki içinde bırakacak duygulardan uzak kalmalısınız. Jüpiter size bu konuda destek verirken, uyumlu ve güzel bir performans sağlayacak; geçmiş ilişkilerindeki problemleri düzeltebilirsiniz.

Çocukların gezegeni Neptün, ‘çocuk eviniz’ olan 5. evinizde yer almaktadır. Bu etkiler; onların sevineceği alışverişler ve aktiviteler gibi olayları gündeme getirecek. Akrep burcu kişileri bu dönem çocuklarına daha fazla düşkünlük gösterecekler. Çocuğu olmayanlar çocuk sahibi olmak isteyecekler. Fakat bu konuda sorunları olanlar, evlat edinecekler. Çocukların yıl içinde özgürlük duyguları belirgin bir şekilde artacak ve kendilerine karışılmasından hoşlanmayacaklar. İşte bu noktada, iyi bir psikologdan yardım alacaksınız. Onlara sevecen bir şekilde yaklaşmalısınız. Beşinci evinizin yöneticisi; ruhsal gelişimleri etkileyen Neptün, bu konuda size destekleyici etkiler verecek. Çocuklarınızı küstürmeden onları istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz. Ev içinde yenilik durumları devam etmektedir. Evinizde eğlenceli bir ortam yaratmak için değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz.

Sağlığınız


Sağlığınız genellikle çok iyi. Karar verirken hızlı davranmayacaksınız. Önemli ihtiyaçlarınıza ve gerekli olanlara öncelik tanıyacaksınız. Artık enerjinizi boş yere harcamak istemeyeceksiniz. Yılın ikinci yarısı çok meşgul olacaksınız. Bu nedenle sağlığınız için gerekli enerjiyi temkinli kullanmalısınız. İşin yoğunluğu ne olursa olsun, zevk almaya kendinizi şartlandırın. Bu arada işlerinizi paylaşmaya çalışın. Sağlık gezegeniniz Mars; kalın bağırsaklarınızı, cinsel organlarınızı ve adalelerinizi etkiler. Bu konuda birçok tıbbi kaynaklar bulabilirsiniz. Ayrıca sağlık merkezlerinde düzenli egzersizler yapabilirsiniz. Boğaz ve boyun sağlığınıza özen göstermelisiniz. Çevre olaylarının iyi veya kötü tüm etkileri sağlığınıza yansır. Sosyal yaşantınızda stres ve tartışmalardan uzak kalmalısınız.

Kasım ayında Mars burcunuzda ilerlemeye başlayacak. Kesici, yakıcı aletlerden ve ortamlardan uzak kalın. Elektrikli ev cihazlarınız bozulabilir. Kullanırken dikkatli olun ve kazalara karşı tedbirli olun. Cihazlarınızı fişte bırakmayın. Patlayıcı maddelerle ateşe yaklaşmayın. Sigarayı içiyorsanız, tam bırakma zamanı. Alışkanlıklarınızı terk edebilirsiniz. Rejim yapmak için yine uygun dönemlerden biri. Satürn size sabır ve azim verirken; Mars, enerjinizi körükleyecektir. Daha hareketli olacaksınız. Karşıt Uranüs de size gereken desteği verecektir.

Başarı Renginiz: Bordo, Siyah, Turuncu Sarı

Aşk Renginiz: Kırmızı, Mavi, Pembe

Sağlık Renginiz: Kırmızı, Siyah

2021 Yılında Yay Burcunu Neler Bekliyor?


Yaşamdan Beklentileriniz Var


Karşınıza çıkacak şartlarla mücadele edecek, taviz vermeyeceksiniz. Ketum ve kararlı davrandığınız zaman, şartlar sizden yana yön değiştirecek. Cesaretinizi ortaya koyan işler yapacaksınız. Ayrıca entelektüel konular ilginizi çekecek. Düşlediğiniz yolculuklara çıkabilirsiniz. Bu yıl iletişim çok önemli. Özgürlüğünüzü istediğiniz alanda rahatça kullanırken doğru kararlar vereceksiniz. Artık, yaşamınızla ilgili farklı değişimlere de, yer vermeyi düşünürseniz, yeni savaşlardan kaçınmalısınız. Bırakın her şey inceldiği yerden kopsun. Yaşantınızda renkli çevrelere yer vereceksiniz. Eski değer yargılarınızın sizi üzmesine izin vermemelisiniz. Yaşam hırslarınıza artık gem vurmayı biliyorsunuz. Tutulmalar sizi zorladı fakat olumlu etkiledi. Olgunlaştınız ve öğretici oldunuz. Uzun süreli hedefler seçer ve bunları gerçekleştirmek için uğraşırsınız. Çalışmanızın karşılığını alacağınız işler yapmak istiyorsunuz. Büyük ve önemli projelerin altına imza atarken, tam anlamıyla konsantre olacak enerji düzeyine ulaşacaksınız. Yatırımlarınızı yeniden düzenleyecek, işlerinizde başarılı kariyer yolunu açacaksınız. Jüpiter etkisiyle, gündeminizde seyahatler görünmekte. Plüton, finans evinizde birçok değişime yol açarken, çevre ilişkilerinizde akılcı olaylara neden olacak. Birçoğunuz geriye baktığı zaman, artık yaşamınızın eskisi gibi olmadığını fark ettiniz. Bu değişimlerden hoşnut kalmadığınız günler oldu. Bazen sıkıldınız ve değişen şartlarınıza isyan ettiniz fakat yeni şartlara da çok çabuk uyum sağladınız. Yapmanız gereken tek şey; süreçlerin gelişimi ve varılan sonuçları “neden-niçin” çerçevesinde ele alarak, hatalarınızdan ders çıkarmanız ve size sunulacak pozitif etkilerin keyfini çıkarmak olmalıdır. Yeni tanışacağınız kişilerle fikir jimnastikleri yapacaksınız. Yaratıcılığınızı en iyi şekilde kullanarak, değişik düşünceler yaşayacaksınız.

İş ve Kariyer


Entelektüel arkadaşlarınızla yaptığınız ortak çalışmalar ses getirecek. Gelecekteki ortamınızın ilk adımlarını oluşturacaksınız. Yabancı ülkelere yapacağınız seyahatler önemli olacak. Jüpiter ve Neptün’ün etkisiyle hayallerinize daha çok yaklaşacaksınız. Bu nedenle, amaçladığınız yolda yürürken, çok iyi analizler yaparak rotanızı doğru bir şekilde kanalize etmelisiniz. Seyahatlerde tanışacağınız kişilerin etkisinde kalabilir ve dostluklar geliştirebilirsiniz. Fakat, gündemde olan konu nedeniyle yapacağınız uzun görüşmeler sonrası yollarınız bir gün ayrılabilir. İş ve aşk kafanızı karıştırabilir. Seyahat aşkları sonradan başınızı ağrıtabilir.

Jüpiter, iletişim evinizde ilerliyor. Çevrenizde ses getirecek çalışmalara imza atacaksınız. Jüpiter birçok fırsatı ayağına getirecek. Patronlarınızla daha iyi anlaşırken, iş sorumluluğunuz artacak. İsteklerinizi gerçekleştirme konusunda akıllı ve hızlı davranacaksınız. Aktif ve hızlı çalışan beyniniz, karşınıza çıkacak fırsatları kullanma konusunda tüm yeteneklerini ortaya koyacak. Ağustos- ekim ayları eğlenceli geçecek.

Satürn, yaşama bakış açınızda ve finans konularında zor hedeflere kilitlenmenizi sağlayacak. İstekleriniz konusunda gerçekçi olmalısınız. Satürn, ütopik değil mantıklıdır. Kişisel isteklerinizle ilgili konularda özveride bulunmanız gerekebilir. Size bir katkı getirecek her türlü koşulu defalarca gözden geçirmek zorundasınız. Satürn, yapacağınız işleri kurallar dahilinde kullanmanızı ister. Eğer, siz ona uyarsanız, o da size istediğiniz şartları sunar. Yaptığınız işten eminseniz, size daha fazla deneyim kazandıracak koşullar yaratır. O, öğretmen bir gezegendir.

Geçen yıl finans konularıyla haşır neşir oldunuz ve birçok sorunu normal akışına getirdiniz. Kazançlarınızı değerlendirdiniz. Bazılarınız fazla açıldılar ve borca girdiler. Gereksiz masraflarınızı kısarak, borçlarınızı kapatma yolunda olumlu adımlar attınız. Bu süreçte, daha sonraki zamanlarda, kendinizi bu kadar sıkmanıza gerek kalmayacak ve şartlar, zaten ruhsal sezgileri gelişmiş olan Yay’ları daha da ileriye götürdü. Geçmişte yaşadığınız sıkıntılar artık geride kaldı. Bilinçaltınızda yaşadıklarınız, duygularınızı daha da güçlendiriyor. Bu konuda sürekli gelişeceksiniz. Bu transitlerle, hayallerinizi gerçekleştireceksiniz. Bazı Yay’lar, dünyevi işlerden çok mistik konulara kayacak ve yaşam hırslarını en aza indirecek. Ruhani yönleriniz ön plana çıkarken, çevrenize öğretici bir şekilde yaklaşacak, yaşamın doğal bir öğretmeni olacaksınız.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


İçsel anlamda kendinizi gergin hissedebilirsiniz. Doğru düşünceleriniz çevrenizde şok etkisi yaratabilir. Bazı kişiler hakkındaki izlenimleriniz sizi üzebilir ve kendinizi çevrenize kapatabilirsiniz. Sezgilerinizin yüksek olmasından dolayı arkadaşlarınız arasında farklı yönleriniz dikkat çekecek. Sürekli değişim içinde, hareketli bir yaşamı tercih edeceksiniz. Sizi popüler yapan ilişkileri tercih ediyorsunuz. Dostluklarınızın pekişeceği fakat aynı zamanda arkadaşlıkların aşka dönüşeceği bir yıl. Ani başlayan geçici aşk ilişkilerine karşı tedbirli olmalısınız. Sadece keyifli günler geçirirken, bu beraberliklerinizden çok şey beklememelisiniz. Aşkta dikkatli olmalısınız.

Yıl boyunca kişisel Jüpiter, Satürn’le birlikte hareket edecek. Gireceğiniz topluluklarda karşılaşacağınız eski ilişkilerinizin tekrar karşınıza çıkması ve bu kişilerden etkilenmeniz size hareket kazandıracak. Fakat yine de tedbiri elden bırakmamalısınız. Tartışmaların ve kırıcı konuşmaların olabileceği ortamlardan uzak kalmalısınız. Planlarınız uygularken kibar, ince, zarif fakat ısrarcı bir şekilde davranacaksınız. Çevrenizde size karşı çıkanlara da yumuşak bir şekilde karşı koyacaksınız. Enerjiniz, çevrenizi etkileme konusunda sizi atağa kaldırıyor. Odaklaşacağınız konularda başarılı bir çalışma içine gireceksiniz. Sosyal ilişkileriniz önem kazanıyor. Yaşam değerleriniz yükseliyor.

Sonbaharda tanışacağınız kişiler önce size hayranlıkla davranırken, birden kıskançlık duyguları ağır basabilir. Size akıllı gelen, karşı cinsten birinden fazlaca etkileneceksiniz. Duygularınıza rağmen, mantığınızın gerektirdiği kurallar çerçevesinde davranacak ve ilişkilerinize saygın bir mesafe koyacaksınız. Aşk ve uyumluluk konusunda, kendinizi baskı altında tutmanız mümkün. Beğendiğiniz kişiye karşı duygularınızı gizleyeceksiniz. Çünkü kırılmaktan korkuyorsunuz. Yanlış anlaşılmak istemediğiniz için, aşkınızı içinizde yaşamak isteyebilirsiniz.

Sağlığınız


Bu yıl farklı sağlık konularında alternatif tıpla ilgileneceksiniz. Çoğunuz bu konuların neredeyse uzmanı olacaksınız. Bazılarınız; fiziksel görünüşünüze özen göstermek kaygısıyla, geleneksel yollardan çok; diyet, yoga, alternatif tıp, bitkisel tedavi, hemopati gibi konuları tercih edeceksiniz. Uzak Doğu felsefelerine merak sardınız. Plüton ve Neptün ile birlikte, daha gelişmiş seviyelerde etkiler alacaksınız. Ruhsal durumunuz; yaşam dengelerinizi kurma adına, içinde bulunduğunuz koşullara çabuk ve hızlı uyum sağlayacak. Sağlık gezegeniniz Venüs, böbrek ve kalçaları etkiler. Bu organlarınıza dikkat etmelisiniz. Kalça ve bacaklarınıza düzenli masaj yaptırmalısınız. Böbreklerinizi de doğal yollardan desteklemelisiniz. Venüs hızlı hareket eden bir gezegen olduğu için, yıl içinde değişik evlerde olabilir. Bulunduğu yere göre oluşan farklı etkiler nedeniyle, değişik terapi çeşitleri size iyi gelecek.

Başarı Renginiz: Sarı, Hardal, Kahve

Aşk Renginiz: Sarı, Mavi, Pembe

Sağlık Renginiz: Beyaz, Pembe, Mavi

2021 Yılında Oğlak Burcunu Neler Bekliyor?


Kendinizi Yaratmaya Devam Ediyorsunuz


Geçmiş yıllarda hiç kimseye ödün vermeden yaşadınız. Bu yıl Plüton kişisel evinizde ilerlemeye devam edecek. İlişkilerinizde sessiz ve derinden gitmeyi yeğliyorsunuz. Yaşamı bir bilgi hazinesi gibi gören bir Oğlak için başarısızlık diye birşey yoktur ve bu yıl en zor rolü üstlenmenizde, biraz da suç sizin. Sosyal aktivitelerden kazançlı çıkacaksınız. Sorumluluk yılları devam ediyor. Enerji değişiyor. Plüton burcunuzda yıllarca yapacağı yolculukta emin adımlarla ilerlerken, birçok sorunlarınızla baş etmeyi artık öğrendiniz. Mistik bir şekilde yaklaşacağınız farklı bir yıl sizi bekliyor. Geçen yıl, daha bireysel davranışlar içindeydiniz. Profesyonel yaşamdaki konumunuz geçen yılın sonlarına doğru değişmeye başladı. Aynı süreç daha yıllarca devam edecek. Akrep’in yönetici gezegeni Plüton daha yıllarca burcunuza yerleşmeye devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda sizdeki radikal değişimleri göreceksiniz. İçsel sezgileriniz güçlü çalışmaya başlayacak. Geçen yıl sahip olduğunuz agresif tavırlarınız; bu yıl yerini, sosyal yaşam içinde saygın bir yer edinebilmek için kararlı çabalara bırakıyor. Sessiz ve derinden gitmeyi tercih ediyor ve adımlarınızı akıllıca atıyorsunuz. Oğlaklar yönetici yetenekleri ile öne çıkmasını bilen kişilerdir. Son iki yıldır zorlu bir süreç geçirdiniz. Kendinizi yeniden inşa etme çabaları içindeydiniz. Artık bazı konularda aşamalar kaydettiniz. Eskiye oranla daha sosyal oldunuz ve olmaya devam edeceksiniz. Partnerinizle ilişkileriniz olumlu seyrederken, onun pozitif davranışlarını hissedebiliyorsunuz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, sosyal fırsatlarınızı kendiniz yaratacaksınız.

İş ve Kariyer


Oğlaklar için her zaman finans ve kariyer olayı, yaşamlarında önemli bir yer tutar. Bu yıl da, geçen yılki önemini koruyor. Burcunuzu temsil eden finans gezegeniniz, iletişim gezegeninizle yer değiştirerek birbirlerine misafir oluyorlar. Bu etkiyle harika ve pozitif iş birlikleri içinde bulunacaksınız. Sadece başarınızı vurgulamakla kalmayacak, iletişim konuları, karşılıklı haberleşme, satış pazarlama ve yakın ilişkileriniz gündeme gelecek. 15 Mayıstan sonra kardeşler, kuzenler ve yeğenler arasında alışveriş olayları olacak. Bazı yakın akrabalarınıza finans konularında destek verecek veya göreceksiniz. Eğer işinizle yakından ilgileniyorsanız bu konuda seminer ve konferansları takip edeceksiniz. Bu yıl, basın konularıyla ilgili başarılar da söz konusu olabilir. Jüpiter’in, finans gezegeninizle yaptığı olumlu açı sayesinde, tüm yılınız başarılı geçecek. Kendinizi çok daha güçlü ve mantıklı hissedeceksiniz. Bu olaylar ani bir şekilde gelişerek, sizi şaşırtacak. Kişisel gelişiminizi etkileyen gezegen Jüpiter, para hareketleri konusundaki sezgilerinizi muhteşem yapacak. Bu konuda ait olduğunuz iş çevresi ve sosyal gruplardan destek alacaksınız. Kariyer konusunda mutlu ve başarılısınız. Muhtemelen bu yıl bu tür olaylar yaşayabilirsiniz. Elde ettiğiniz bu başarılar, çevrenizin başarılarına da öncülük ediyor. Bu gelişen başarılarınızın beraberinde, bazı küçük problemlere neden olmasını kabul etmelisiniz. Ödemek zorunda olduğunuz vergilerin artması, hukuksal prosedürlerin ortaya çıkması gibi.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


Çalışma hayatınızla ev yaşantınızı dengeli bir şekilde yürüteceksiniz. Sosyal ilişkilerinizde aileniz size destek olurken, siz de kişisel enerjinizi evinize ayıracaksınız. Katılacağınız arkadaş toplantılarında eski dostlarınızı görme şansı elde edeceksiniz. Bazıları da, gruplaşmalar yaşayarak, gerilimli ve huzursuz bir ortam içine düşebilirler. Sezgilerinizin yüksek olmasından dolayı arkadaşlarınız arasında farklı yönleriniz dikkat çekecek. Birçoğunuz; arkadaş çevrelerinde, karşı cins üzerinde dikkat çekici bir performans sergileyecek. Yeni kişilerle tanışmanız mümkün. Fakat başlayan bir ilişki varsa, dikkatli olmanız gerekiyor. Bu beraberlik daha sonra farklı boyutlarda şekil değiştirecektir. Koşullar yön değiştirecek ve ilişkinizi sürdürme arzunuz kalmayabilir.

Geçen yıl sahip olduğunuz agresif tavırlarınız; bu yıl yerini, sosyal yaşam içinde saygın bir yer edinebilmek için kararlı çabalara bırakıyor. Sessiz ve derinden gitmeyi tercih ediyor ve adımlarınızı akıllıca atıyorsunuz. Oğlaklar yönetici yetenekleri ile öne çıkmasını bilen kişilerdir. Fakat, sosyal yaşantılarında sessiz kalmayı tercih ettikleri için, bu yönde eksikliklerinin farkındadırlar. Son iki yıldır zorlu bir süreç geçirdiniz. Bazılarınız yıllardır denediğiniz ilişkinizi belli bir konuma oturtmayı yeğleyeceksiniz. Bu yıl aşk ve iş ilişkileriniz arasında denge kurmaya çalışırken, zorlanacaksınız. Çünkü, Uranüs sürprizlerle aşk evinizde ilerlemeye devam ediyor ve yıllarca bu evde kalacak. Olayları, ayarında tutma çabaları vereceksiniz. Bu olay sizi yorsa da, gerçek kişiliğinizin ana temeli olduğu için, keyif de alacaksınız. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da, sosyal fırsatlarınızı kendiniz yaratacaksınız. Belki de, size sosyal statü kazandıracak önemli şirketlere danışmanlık yapabilirsiniz.

Sağlığınız


Bu yıl sağlığınız makul bir durumda. Eğer bir sağlık sorununuz varsa, yıl sonuna doğru iyi haberler de alacak ve daha bir enerjik olacaksınız. Sağlıkla ilgili, altıncı eviniz de bu yıl yeniden iyi etkiler alacak ve genellikle sağlığınızla ilgili kafanızı meşgul eden sorunlar olmayacak. Sizin sağlık gezegeniniz Merkür’dür ve etkilediği organlar; akciğerleriniz, bağırsak sisteminiz ve omuz kısımlarıdır. Yıl içinde vücudunuzun bu bölümleri ile ilgili herhangi bir sorununuz görünmemesine rağmen; yine de doğal yollarla destekleyici yöntemler uygulamayı ihmal etmeyin. Bazen, Merkür’ün verdiği etki ile en az fiziksel sağlığınız kadar, ruhsal sağlığınız ve esenliğiniz de gündeme gelebilir. Kafanızı meşgul eden ve içsel olarak sizi rahatsız eden ruhsal karmaşalar, nihai aşamada fiziksel sağlığınızı da olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle; aşırı derecede rahatsız edecek konulara karşı zihninizi kapatın. Çünkü, size zarar verebilecek en büyük düşmanlardan birisini bertaraf etmiş olacaksınız.

İnsan ilişkilerinin özünü irdeleyen felsefi görüşlerinizdeki olgunluk, arkadaşlık ilişkilerinize yansıyarak, mükemmel iş birliklerini gündeme getirecek. Ayrıca, ruhsal gelişim konularında, aynı düşünceleri paylaşabileceğiniz kişilerle yapacağınız arkadaşlıklar, sizi daha iyi seviyelere çıkaracak. Bu konuda grup çalışmalarına ve organizasyonlara katılabilirsiniz. Yeni tanıştığınız arkadaşlarınızın düşünceleri, ufkunuzun genişlemesine neden olacak.

Başarı Renginiz: Lacivert, Sarı

Aşk Renginiz: Pembe, Uçuk Mavi, Yeşil

Sağlık Renginiz: Uçuk Sarı, Mor, Su Yeşili

2021 Yılında Kova Burcunu Neler Bekliyor?


Genel Durumunuzu Gözden Geçirin


Siz bir özgürlük insanısınız. Kural tanımayan farklı bir yapınız var. Ciddi ve kurallı düşünmeye başlayacaksınız. Gerçek aşkların kıyısına gelecek ve karar verme zorlukları yaşayacaksınız. 2021 yılına gümbür gümbür giriyorsunuz. Jüpiter ve Satürn, kişisel evinizde ilerleyecek. Her şeyin zorunu seçeceksiniz. Çünkü başrolü hiç kimseye kaptırmak istemiyorsunuz. Geçen yıl; finans ve işleriniz açısından, size mutluluk veren günler geçirdiniz. Bu arada sosyal çevreye ve yaşama bakış açınızda da önemli felsefi değişiklikler oldu. Bu konu çerçevesinde, bilgili ve deneyimli insanlarla karşılaştınız. Geçen yıl yaşadığınız olumlu olaylar devam edecek. Bu konuda karşı karşıya geleceğiniz olaylar, aslında yaşam kesitlerinize yeni anlamlar kazandıracak. İçinde bulunduğunuz durumda, herhangi bir anlam yükleyemediğiniz gelişmelerin sonuçlarını görmeye başlayacaksınız. Sadece işiniz ve kariyerinizle ilgili başarılarınız gündemde olmayacak. Yaşamın geri kalan kesitlerinde de, gerçek anlamda neler beklediğiniz ve özlemleriniz daha bir netleşecek.

İş ve Kariyer


Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da finans konusu önemini sürdürecek. Giderek artan bir başarı grafiğiniz olacak. Yönetici gezegeniniz Uranüs ve finansla ilgili konulardaki gezegeniniz Neptün; karşılıklı etkileşim içindeler. Yıl içinde sadece iyi kazanmakla kalmayacak, bulunduğunuz konumdan daha iyi yerlere doğru atılımlarda bulunacaksınız. Kariyer gezegeniniz Plüton ile Jüpiter de, size başarıları getirecek pozitif etkiler verecek şekilde etkileşim içinde; bu çok nadir olan bir olaydır. Doğuştan gelen bir yetenekle grup çalışmalarına yatkınsınız. Bu nedenle yeni arkadaşlar kariyerinizi güçlendirecek; başarılı kariyeriniz yeni arkadaşlıklar getirecek. 11. eviniz bilim ile ilgili etkileri açığa çıkartan evdir. Bu nedenle teknolojinin getirdiği yeniliklerle iç içe olacaksınız, bunları kariyerinizle harmanlayacaksınız. Ayrıca bazılarınız, işleriniz dışında astroloji gibi konulara merak sarabilirsiniz. Yaşam arenasında güçlü kalabilmek için bu yıl yapacağınız önemli durumlardan biri de; kendiniz için kendinize yatırım yapmak olacaktır. Çünkü, arenada hedefinize ulaşabilmenin tek şartının, sadece kendi gücünüz olduğunu, bir yaşam felsefesi olarak özümsemiş durumdasınız. Bu nedenle, giyiminizden, hareket tarzınıza kadar dışarıya karşı dikkatli ve özenli olacaksınız.

Ev ve aile konuları bu yıl öncelikli konu olmayacak. Her şey mevcut durumu içinde rutinliğini koruyacak. Yeni bir değişiklik ihtiyacı hissetmeyeceksiniz. Ev içinde köklü fiziki değişikliklerden tutun da, ilginç dekorasyon çalışmalarına, evin alt yapısıyla ilgili değişikliklere kadar bir dizi yenilikler içinde kendinizi bulabilirsiniz. Bu tür değişiklikler, sizi de etkileyecek şekilde komşularınızda veya çevrenizde de oluşabilir. Belki yapılan tadilatlardan dolayı, günlük normal yaşam akışınızı değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Hatta eşiniz veya yakın çevreniz bu değişimlerden rahatsız olabilir. Fakat, yapılan tüm bu yenilikler size heyecan verecek. Bütün bu olanlara karşın; bu çekişmelerin temelinde gizli finans çelişkileri de olabilir. Evinize gelen ve sizin bir yakınınız olan kişi de, sürtüşme konusuna zemin yaratabilir. Aile büyüklerinizin de evleri ile ilgili sıkıntıları olabilir, yer değiştirmek isteyebilirler. Bu nedenle hırçın bir ruh durumu içinde olabilirler. Fakat, bu tür durumlar onların yaşam motivasyonlarını arttırabilir, daha bir mücadeleci ve enerjik olmalarına neden olabilir.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


2021 yılında daha sabit ilişkilerin özlemini duyacaksınız. Gerçek aşkların kıyısına gelecek ve karar verme zorlukları yaşayacaksınız. Evlilikler gündeme gelecek. Hiç evlenmek istemeyen aşırı uçlarda olan Kova’lar için bile, ciddi ilişkiler devri başlıyor. Kariyer ve güç savaşlarına eklenecek olan aşk savaşları da belirginlik kazanacak unutmayın. Kişiselliğiniz güçlenirken, liderlik özellikleriniz ön plana çıkıyor. Köklü kararlar alacaksınız. Kendinizi geliştirirken etrafınıza da örnek olacaksınız. İnatçı tavırlarınızın ardındaki nedenler anlaşılmasa da, size daha sonra hak verecekler. Bu yıl değer yargılarınızı gözden geçirip, kendinizi yeniden yapılandıracaksınız. İnatçı tavırlarınız kişiliğinizi olumsuz etkileyebilir. Yapacağınız tek şey; sabrınızı ön plana çıkartmak olmalıdır. Huzursuzluğunuzu yenmelisiniz. Şubat ayında Merkür’ ün geri hareketi dönemlerinde heyecana kapılıp, hatalara neden olabilecek davranışlar da sergileyebilirsiniz. Satürn, yapacağınız işleri kurallar dahilinde kullanmanızı ister. Eğer, siz ona uyarsanız; o da size istediğiniz şartları sunar. Yaptığınız işten eminseniz, size daha fazla deneyim kazandıracak koşullar yaratır. Duygularınızda aşırıya kaçan olumsuzluk rüzgarları görülecek. Sınırlarınızı genişletmek için hedeflerinizi hırslarınızla besleyeceksiniz.

Koşullar ve içsel tepkilerinizi dengelemek zorundasınız. Bazı gizli konuların açığa çıkması çözüm yollarını da beraberinde getirecek. Geçmişteki hatalarınızın, tekrar sizi rahatsız etmesini engellemek elinizde. Riskler konusunda temkinli davranmalı ve öfkenizi kontrol etmelisiniz. Yeteneklerinizi baskı altında tutmadan, yapmanız gereken hamleleri akıllıca yapmalısınız. Yardıma ihtiyaç duyduğunuz anlarda, çekinmeden gerekli yerlerden yardım isteyebilirsiniz.

Bu yıl sıra dışı bir kişilik çiziyorsunuz. Kararlı ve amaçlarınıza uygun hareket ederken, sizi sevgiyle kabul ettikleri gibi öfke duyanlar da olacaktır. Düşüncelerinizi ilişkilerinize yansıtmak ve enerjinizi en iyi şekilde sergilemek için gerekli tüm gücünüzü gösteriyorsunuz.

Sağlığınız


Yılın ilk altı ayında sağlık durumunuz iyi. Yaşamınızda gerekli olan çabalarınızın öncelik sırasını iyi ayarlamalısınız. Çünkü, bir kaos halinde birbiri içine geçmiş günlük yaşam koşturmaları, size yarardan çok zarar verecek. Hangi hareketi, nerede yapmanız için doğru bir şekilde karar vererek, enerjinizi en tasarruflu biçimde kullanmalısınız. Ancak bu şekilde hayatınızda olmak istediğiniz gerçek yerinize emin adımlarla ulaşacaksınız. Bunları yapmak zorundasınız. Çünkü, yılın ilerleyen aylarında her türlü yaşam aktivitenizde yoğunluk var ve siz bunlara harcayacağınız enerjinizi kontrollü ve planlı kullanmazsanız gücünüz tükenebilir.

Bu nedenle çalıştığınız her alanda bütün işleri yüklenerek, kişiliğinizi kanıtlama davranışlarına girmemelisiniz. Görev paylaşımından kaçmamalısınız. Birlikte çalıştığınız kişilerin, her zaman pozitif insanlar olmasına özen gösterin. Kafaca eşgüdüm sağlayamadığınız kişiliklerden uzak kalın. Çünkü, Neptün’ün kendi evinizde olması nedeniyle; incinmeye ve alınganlığa karşı çok hassasınız. Günlerinizi bir plan çerçevesi içinde organize ederek, sarf edeceğiniz çabaları minimuma indirin. Boşa harcadığınız her enerji zerresinin, ileride size gerekebileceğini aklınızdan çıkarmayın.

Göğsünüze, kalbinize ve midenize özen gösterin. Sağlığınızı ilgilendiren rejimlere, özellikle yılın ilerleyen aylarında azami bir şekilde uyun. Fiziksel ve ruhsal enerjinizi tasarruflu kullanmanız gereken ve daha çok dinlenmeye zaman ayıracağınız bir dönem.

Başarı Renginiz: Gece Mavisi, Küf Sarısı, Soluk Mavi.

Aşk Renginiz: Menekşe Moru, Uçuk Pembe, Ateş Kırmızısı,

Sağlık Renginiz: Gümüş Rengi, Beyaz, Açık Yeşil, Uçuk Mavi

2021 Yılında Balık Burcunu Neler Bekliyor?


Ruhsal Hayatınız Ön Planda


Artık yaşamınızla ilgili farklı değişimlere de yer vermeyi düşünürseniz, yeni savaşlardan kaçınmalısınız. Geride bıraktığınız yıllarda; ilişkiniz için gösterdiğiniz çabaların ne kadarı size fayda sağladı veya ne kadarının zararını gördünüz. İşte, tüm bunları iyice düşünmeli ve olması gerekeni uygulamalısınız. İçsel sezgileriniz güçlü çalışmaya başlayacak. Derin sorgulamalar sonucunda kendinizi daha iyi anlayacaksınız. Yaşamınızla ilgili zor düşüncelere alışık olmadığınız için, detayları daha bireysel değerlendiriyordunuz. Alışkanlıklarınızı yaşamın bütünlüğünü bozmadan katı bir şekilde değerlendirmeyi öğreniyor, düzen içinde yerinizi almaya hazırlanıyorsunuz. Öğrencilik döneminden öğretmenliğe terfi ederken, geçiş döneminin sancılarını hafifletmek için kozmik desteği gelecektir. Sezgisel yetenekleriniz daha da artıyor ve spiritüel konular belki şimdiye kadar hiç ilginizi çekmemişti. Artık içinizden geçen her şeyi kolayca yaşama dökebileceksiniz. Ruhsal enerjinizin yardımıyla manevi yönünüz güçlenecek ve başarmayı planlarınız olaylar kendiliğinden rayına oturacak. Uzak yollarla ilgili şanslar sizden yana.

İş ve Kariyer


Finans konularına dikkat etmelisiniz. Abartılı harcamalardan bütçeniz olumsuz etkilenecek. Büyük meblağlarda kimseye borç vermeyin ve kefil olmayın. Senet ve çek olaylarına girdiğiniz zaman asla geriye alamayacağınız kayıplarınız olacak. Ailenizin sizinle ilgili öngörülerini göz ardı etmemelisiniz. Yatırım konusunda, partnerinizin ve güçlü iş birliği yaptığınız kişilerin düşüncelerinden olumlu bir şekilde etkileneceksiniz. Onların hatırı sayılır yardımlarını alacaksınız. Severek yaptığınız işler başarıyı getirirken, para kazanma konusunda da şanslı olacaksınız. İşinizi iyi takip ederek disiplin içinde davranışlarınızı sürdüreceksiniz. Birçoğunuz maddi konulardaki başarınızı çevresel faktörlerle birleştirecek, ortak iş birliği içine gireceksiniz. Sizi rahatlatan ve kişiliğinizi vurgulayan işler için her türlü çılgınlığa hazırsınız.

2021 yılında finans hareketleri ile ilgili olarak; gücünüzün yetmediği kanısıyla kendinize koyduğunuz sınırlamalar ve alışık olduğunuz geleneksel kazanç yolları konusunda, stratejinizi ve yatırımlarınızı yeniden düzenleyeceksiniz. Yöntem olarak geride kalmış, eskimiş tarzları bırakacaksınız. Tutulmalar finansal konularda aksayan yönlerinizin açığa çıkmasını sağlayacak. Belki, iyi kazançlar umarak yaptığınız planlar sizi hayal kırıklığına uğratacak. Yapacağınız planlarla, yeniden yapılandıracağınız kazanç rotaları sizi başarılı kılacak. Bu nedenle finansal başarınız, beklediklerinizin üstünde olacak. Jüpiter’in etkisiyle; kariyerinizle ilgili, çok fazla iç ve dış seyahatler yapabilirsiniz. Öğrenci olanlar; eğitimleri ile ilgili başarılı sonuçlar elde edecekler. Bulunduğunuz konumda sahip olduğunuz saygınlığınızla; yapmanız gereken ve statünüze uymayan bir hareket arasında seçim yapmak zorunda kalacaksınız.

Sosyal ilişkilerinizi geliştirmek için kapasitenizin üzerinde çabalarda bulunabilirsiniz. Sosyal ortamlar çerçevesinde; yapmak istediğiniz halde, gerçekleştiremediğiniz konularla ilgili fırsatlar yakalayacak, yeni ve başarılı organizasyonlar içinde bulunacaksınız. Toplumsal konuşmalar yapabilirsiniz. Öğrenme içgüdünüz oldukça yüksek. Öğreniminiz ve akademik kariyerinizle ilgili gelişimlere açık olacağınız bir süreç. Yaz aylarında Merkür sizi aktif yapıyor. Düşüncelerinizin değişimine neden olacak. Böylece gelişmelerden gerekli dersleri çıkararak uzun vadede size yarar sağlayacak önlemleri alacaksınız.

Aşk ve Sosyal İlişkiler


Aşk ve evlilikle ilgili 7. eviniz bu yıl çok fazla etkili değil. Aşk evinizin yönetici gezegeni Merkür, dolaştığı evlerin konumuna göre, bulunduğu alanlara bağlı bazı küçük maceralar yaşatsa da, bu yaşamınızı kapsayan nitelikte bir aşk olmayacak ve evliliği çağrıştırmayacak. Mevcut ilişkilerinizi mercek altına alacaksınız. Arzu ettiğiniz özgürlüğü elde edebilmek için, geniş kapsamlı arayışlarınızı sürdüreceksiniz. Yalnız yaşayan Balıklar, ciddi birlikteliklerin eşiğine gelecek, küçük denemeler yaşayacaklar. İkinci evlilikten çekinen Balıklar ise, evlilik tarzı bir ilişkinin içinde olacaklar. Kardeş veya kardeş kadar yakın olanlar da; ruhlarına uygun kişilerle, sonbaharın sonlarına doğru ciddi evlilik fırsatları yakalayacaklar. Evli olan aile büyükleri mevcut durumlarını koruyacaklar.

Eviniz ve ailenizle ilgili alışkanlıklarınıza değer vermenize rağmen kendi özgürlük sınırlarınızı korumaya çalışıyorsunuz fakat, bağlı bulunduğunuz konumda fazla öteye gidemeyeceksiniz. Evinizle ilgili bir değişiklik veya taşınma görülmüyor. Fakat Burcunuzda ilerleyen Neptün’ün etkisiyle huzursuz ve yerinde duramayan bir kişilik çiziyorsunuz. Her an değişime hazır bir görüntü içindesiniz. Sürekli sınırlarınızı zorladığınız için, yolculuklar ve bulunduğunuz ortamlardan geçici uzaklıklar söz konusu olabilir. Yabancı kültürler ve değişik ülkelere seyahatler gündeme gelecektir. Aile içinde gelişen olaylara karşı ilgisiz bir tavır takınacaksınız. Yaşamınızda bu tür sorunlar gündemde olmayacak. Belki de biraz bencilleşerek, kendi iç dünyanıza yönelik aktiviteler içinde olacaksınız. Aile bireyleri de, bu konuda size kısıtlama getirmeyerek, isteklerinize saygı duyacaklar. Merkür’ün hareketi, aile bireylerinin taşınma ve ev içi değişimlerine neden olacak. Eşyaların yenilenmesi ve tadilat gibi olaylar gündeme gelecek.

Sağlığınız


Geçen yıllarda Plüton size stresli bir yaşam sunarken, onun şartlarına da alıştınız. Bu yıl uzun etkili gezegenlerin etkisini çok fazla hissetmeyeceksiniz. 16 Temmuz’da Satürn olumlu açılar verdiği konumu terk edecek. Kalbinize, dişlerinize, dizlerinize ve iskelet sisteminize özen göstermelisiniz. Ağır yük kaldırmamalı ve omuz bölgelerinizi korumalısınız. Orta yaş grubunda olan kadınlar, kemik kontrollerini yaptırmayı unutmamalıdır. Haritanızda, arkadaşlık eviniz olan 11. evinizdeki İkinci yöneticiniz Jüpiter, sizi hassas yapıyor. Çevre ilişkileriniz önemli. Bu da gösteriyor ki, sağlığınızla ilgili konular arkadaşlık ilişkilerinizle ilintilidir. Bu yıl arkadaşlarınızın sağlığıyla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz veya uyumsuz arkadaşlıklarınız yüzünden, sağlığınız olumsuz etkilenebilir. Sağlıklı bir performans arzu ediyorsanız, mantıklı ve hoşgörülü kişilerle aynı ortamı paylaşmalısınız.

Balıklar; burçların içinde çok yoğun duygusallıkları ile ruhsal etkilenmelere açık kişilerdir. Yaşamlarında karşılaştıkları sorunlar onların daha hassas olmalarını sağlıyor ve ayaklarını daha sağlam yere basıyorlar. Güçlü olan özgürlük duygularınız bu yıl içinde de sürecek. Yaşça küçük olan Balıklar isyankar tavırlar içindeler ve onları olumlu bir şekilde uyarmak bile zor. 2021 içinde sağlık konularında endişe verecek herhangi bir durum yok.

Önce siz bir Balık burcu kişisi olarak hayatı ruhsal deneyimlerle yaşarsınız. Önce sizin yönetici gezegeniniz Neptün uzun yıllar kişisel evinizde kalacak. Sezgisel yeteneğiniz körüklenecek ve bazı hislerinizin sizi zorlamadan oluştuğunu göreceksiniz. Beklentileriniz için gecikmeler yaşayamayacaksınız. Uzun yıllar Uranüs ve Plüton’dan alacağınız etkileri Bu yıl Jüpiter’in olumlu katkılarıyla pekiştirecek ve gelecek yıllara yayılan bir taban elde edeceksiniz.

Başarı Renginiz: Beyaz, Siyah, Bordo

Aşk Renginiz: Beyaz, Gri, Lacivert, Bej, Kahverengi

Sağlık Renginiz: Pembe, Portakal Rengi, Parlak Sarı, Ateş Kırmızısı

2021 Yılına Astrolojik Bakış

2021 Ocak Ayı Burç Yorumları

EN ÇOK OKUNANLAR

Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Sakız Adası
Seyahat Rehberi: Sakız Adası

Seyahat Rehberi: Sakız Adası

9 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

2023 Yılının Unutulmaz ALEM Dergisi Kapakları
2023 Yılının Unutulmaz ALEM Dergisi Kapakları

2023 Yılının Unutulmaz ALEM Dergisi Kapakları

25 Ocak Aslan Burcu Dolunayında Burcunuzu Neler Bekliyor?
25 Ocak Aslan Burcu Dolunayında Burcunuzu Neler Bekliyor?

25 Ocak Aslan Burcu Dolunayında Burcunuzu Neler Bekliyor?

11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

Mart Ayı Burç Yorumları
Mart Ayı Burç Yorumları

Mart Ayı Burç Yorumları

Ocak Ayı Burç Yorumları
Ocak Ayı Burç Yorumları

Ocak Ayı Burç Yorumları

Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler
Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler

Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler

10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

27 Aralık Yengeç Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
27 Aralık Yengeç Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

27 Aralık Yengeç Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

Mercedes Benz'in Yeni E-Serisi Lansmanı
Mercedes Benz'in Yeni E-Serisi Lansmanı

Mercedes Benz'in Yeni E-Serisi Lansmanı