Hacer Özil ile Yeni Sezon Gelinlik Trendleri Üzerine Sohbet

Alışılmışın dışında romantik ve zamansız gelinlik modelleri, hayaller gerçeğe dönüşürken başrole yerleşiyor. Beyaz Butik'in kurucusu Hacer Özil, yeni sezonun gelinlik trendlerini anlatıyor.

YAZAR: Nazlı Sancaklı
ABONE OL
28 Kasım 2023 Salı 14:21 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Hacer Özil ile Yeni Sezon Gelinlik Trendleri Üzerine Sohbet

Dünyanın birçok yerinden ülkemize gelinlik bulmaya ve hatta düğün organizasyonu yapmaya gelenler olduğunu söylüyor Hacer Özil ve ekliyor: "Türkiye düğün trendlerinin sentez noktası diyebilirim." Türkiye'nin ilk ithal gelinlik markası olan Beyaz Butik de başarılı modelleriyle uzun yıllardır gelinlik trendlerine yön veriyor. Titiz atölye çalışmalarıyla birlikte gelin adaylarına, yüksek terzi kalitesine sahip modellerin yanı sıra haute couture abiye tasarımları da sunuyor. 1997 yılında gelinlik sektöründeki dünya modasını ülkemize taşımaya başlaması ile gücünü her geçen gün artıran Beyaz Butik'i, kurucusu Hacer Özil'den dinliyoruz.

Farklı bir çizgiye sahip, zamansız gelinlik tasarımlarıyla tanınıyorsunuz. Fakat gelinliğin yanı sıra couture tasarımlarınız da oldukça beğeniliyor. Ürün portföyünüzden bahseder misiniz?

Kadınların hayallerini gerçekleştirme yolculuğu bizi gelinlikten sonra haute couture abiye tasarımları yapma yoluna da götürdü. Aslında tüm üretim sürecimiz öylesine detaylı ki bu mükemmel işçiliği, gelinlerin anneleri, kardeşleri, mezuniyet kızları hatta davet kadınları dahi üzerinde taşımak istiyor. Düşünsenize; bir masanın başında oturup sadece size ait olacak bir elbisenin detaylarını konuşuyor ve onu gerçeğe dönüştürüyorsunuz. Bu, hem kadınların hem de üretim ekibimizin ruhunu besleyen inanılmaz bir olay. Bu anlamda koleksiyonumuz gelinlerin yanı sıra davetlerin gözdesi olmak isteyen tüm kadınlar için pek çok seçenek sunuyor.

Hem yurt içi hem de yurt dışından birçok tasarımcıyla çalışıyorsunuz. Kreatif ekibiniz kaç kişiden oluşuyor, ekip olarak bir gününüz nasıl geçiyor?

Önce tasarımlarımızı Sevgili Onur Sevinç ile hikayelendiriyoruz, satış ekibimizden premier terzilerimize kadar fikir alıp, seçkileri oluşturuyoruz. Markamızın zamansız tarzı ve geleneksel yaklaşımlarımıza yeni bir gözle bakmak, tüm ekibin DNA'sını oluşturan en temel unsur. Herkesin mükemmele ulaşabilmek gayesinde olduğu bir ekiple çalışıyoruz. Bazen bir gelinlik için günlerce istişareler yapıp yepyeni şeyler keşfediyoruz. Bununla birlikte her yıl Barcelona, Milano fuarlarında gözlemlerimiz oluyor. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimlerle de görüyorum ki iyi işler çıkarıyoruz.

Onur Sevinç, Hacer Özil

Çok güzel anlara tanık oluyorsunuz. Neler yaşanıyor gelinlik teslim süreçlerinde?

Yeni mottomuz "Gözyaşlarınız mutluluktan olsun." Perde açıldığında ve aileler o sahneyi gördüğünde inanılmaz heyecanlar yaşıyoruz. Çok anılarımız var... Örneğin; anneannesi hasta olduğu için düğününe bir sene olmasına rağmen gelinlik giyen ve parti veren gelinimizi unutamayız, pandemi sebebiyle düğün yapamayan gelinimizin tüm ailesini gelinlik teslimi sırasında mağazamızda bir partiyle ağırladığını da.

Beyaz Butik'i sektördeki diğer markalardan ayıran en belirgin özellikler neler?

Bence bizi biz yapan en önemli unsurlardan birisi müşteri servisi. Bu süreçte odayı kapatıp yalnızca servise odaklanan bir dünya yaratıyoruz. Biz her yıl yeni koleksiyon çıkaran bir markayız. Çizgisine sadık kalan fakat kendini tekrarlamayan asarımlarla sürekli yenileniyoruz. Bunun yanında bir de gelinlerimiz ve yakın çevresiyle oluşturduğumuz özel bir tasarım sürecimiz var. Her gelinin tasarım sürecini kendine özgü şekilde kişiselleştirmek bizi diri ve güncel tutuyor.

Düğün trendleri açısından değerlendirirsek Türkiye ile dünya arasında ne gibi farklılıklar dikkat çekiyor?

Düğün trendleri aslında her ülkenin kültürüne göre değişiklik gösteriyor. Türkiye, konumu gereği hem Orta Doğu hem de Avrupa trendlerinden harmanlanmış yeni bir düğün kültürüne sahip. Yani ne Avrupa kadar sade ne de Orta Doğu kadar şaşaalı. Bu sebeple de dünyanın birçok yerinden ülkemize gelinlik bulmaya ve hatta düğün organizasyonu yapmaya gelenler var. Türkiye, düğün trendlerinin sentez noktası diyebilirim

Dünya genelindeki projeleriniz neler?

Londra'da bir şirketimiz var ama bizim pazarımız Türkiye. Çünkü Türk dizilerinin faydasıyla Birleşik Arap Emirlikleri'nin dikkatini çeken bir markayız. Ben Katar'a gittiğimde çok özel karşılanıyorum mesela, çok dostum oldu bu sayede.

Vücut tipine göre gelinlik seçimi nasıl yapılır? Gelinlik seçiminde en çok yapılan hatalar neler?

Kadın bedeni çok değişkendir, biz gelinlerin öncelikle bedenlerini sevmelerini istiyoruz. Çünkü her kadın, olduğu haliyle mükemmeldir. Bu nedenle "Her kadın mükemmel bir gelinliğin içinde olmalıdır" yaklaşımındayız. Aynı zamanda konfor da çok önemli. Biz modellerimizde, gelinlerimizin bedenlerine göre revizeler yapıyor, onları da bu anlamda yönlendiriyoruz. Yapılacak en büyük hata; kişinin kendinden çok farklı fiziksel özelliklere sahip birinde gördüğü bir parçayı kendine uyarlamadan giymek istemesidir diyebilirim.

Bir gelinliği mükemmel yapan detaylar nelerdir?

Mükemmel gelinliğin detaylarını; kusursuz dikişler, malzemelerin kalitesi ve kişinin içinde kendini iyi hissettirmesi oluşturur. Bunun yanında dekolte ve bel görüntüsü gelinliğin mükemmel görünmesindeki en önemli diğer iki unsurdur.

2024 yılında gelin adaylarını hangi modeller bekliyor? Yeni koleksiyonlarınız hakkında ipucu verebilir misiniz?

2024 gelinlikleri, güçlü korse detayları, çiçekler ve şerit işlemelerin eşlik ettiği gösterişli duvaklarla dönem prensesleri görünümüne dönüşüyor. Asırlardır kullanılan şantuk gibi kumaşlar, koleksiyonumuzu domine ediyor. Önümüzdeki yıl ayrıca sıkça çok köklü tekniklerle elde yapılmış çiçekler göreceğiz. Bu detaylar gelinlerimize, başından bir buket şakayık çiçeği serpilmiş gibi hissettirecek. İddialı yeni nesil formlarımız var, alışılmışın dışında silüetler görmeye hazır olun.

Gelinliğine henüz karar veremeyen gelin adaylarına, bu süreçte neler önerirsiniz?

Kendilerine bir eleme panosu hazırlayabilirler. Burada gelinlerimize "Ben nasıl bir gelin olmak istiyorum?" sorusuna cevap bulmalarını öneririm. Çünkü bazen düğün mekanı dahi kişiyi olmak istediği gelinden çok başka bir yere sürükleyebilir. Gelin adaylarımız, önce özgür ve özgün olmayı hedeflemeli.

Yaratım sürecinde, size geçmişten günümüze hangi ikonik gelinlikler ilham veriyor?

Prenses Diana, Audrey Hepburn ve Grace Kelly tüm zamanları etkileyen ikonik kadınlar. Onların gelinlikleri herkese daima ilham vermeyi sürdürecek

Moda dünyasından biri olarak siz kendi tarzınızı nasıl tanımlıyorsunuz?

Benim şıklığımın en büyük tamamlayıcısı gülümsemem. Saçlarım ve ellerim her daim bakımlı olursa her şey iyi görünür düşüncesindeyim. Kombinlerimi ise stilimin çerçevesinde, gideceğim lokasyona göre yapıyorum. Spor tarzda dahi olsam, şıklığıma önem veriyorum. İçimde yaşattığım bir sürü kadın var ve onlar bana her hali yaşatıyorlar. Kombin yapma matematiğini seviyorum. Fakat şunu itiraf etmeliyim ki topuklu ayakkabı giydiğimde kendimi daha iyi hissediyorum.

Çabasız şıklığın sırrı sizce nedir? Kadın gardırobunun olmazsa olmazları neler?

Çabasız şıklığın sırrı, birbiriyle olağan bir şekilde kombinlenen bir gardırop yaratmaktır. Böyle bir gardırop yarattığınızda giyeceğiniz her şey kolayca şık bir hal alır. Aslında her kadın kendi dolabına, bir markanın tasarımcısı gibi bakmalıdır. Kendi zamansız gardırobunu yaratıp sezon trendlerini buna ekleyerek ilerlemelidir. Kadın gardırobunun olmazsa olmazları arasında ise; basic beyaz tişört, poplin gömlek, iyi kalıpta jean pantolon, basic triko, blazer ceket, siyah elbise, clutch çanta, sneaker ayakkabı ve nude stiletto olmalıdır.

İleriye yönelik hedefleriniz neler?

Türkiye'de yurt içi ve yurt dışı müşterilerimizden gelen yoğun bir ilgi var. Ama biz küçülerek büyümeyi düşünüyoruz. Kalitemizden ödün vermemek ve yaptığımız yüksek terzi kalitesini kendimiz takip edebilmek için, uzun vadede sadece yurt dışı odaklı planlarımız var. Ayrıca önceki yıllarda olduğu gibi Bağdat Caddesi'nde de yeni bir mağaza açılışımız olacak.

Sizin için başarının sırrı nedir?

Daima çok çalışmak, özgün olmak ve yaptığın işi sevmek.

Seyahat etmeyi çok sevdiğinizi biliyoruz. Farklı kültürlerde yaşamak size ilham veriyor mu?

Seyahat etmek benim tutkum, kaşif olmak çok güzel. Sanata, farklı kültürlere, yaşam çeşitliliğine şahit olmak her zaman kendimin yeni versiyonlarını bulmamı sağlıyor. Bu yeni versiyonlar da yeni ilhamlara ve yaratımlara kapı aralıyor.

Candan Varnalı'nın İlham Veren Düğün Sofraları

2023 Yılının En Popüler Düğünleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier
Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier

Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in Hıdırellez Kutlaması
Four Seasons Hotel Sultanahmet'in Hıdırellez Kutlaması

Four Seasons Hotel Sultanahmet'in Hıdırellez Kutlaması

Şehirde Gündelik Rutininize Yogayı Ekleyin
Şehirde Gündelik Rutininize Yogayı Ekleyin

Şehirde Gündelik Rutininize Yogayı Ekleyin

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve BCA Global, Çocuklar İçin Bir Arada
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve BCA Global, Çocuklar İçin Bir Arada

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve BCA Global, Çocuklar İçin Bir Arada

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı
Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Yazın Nereye Gitmeli? Hillside Beach Club'ın Yaz Programı

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT
Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie
Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Bütünsel Cilt Bakım Serisi: Caudalie

Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3
Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3

Sürüş Deneyimi: BYD ATTO 3

Eğitim Maratonu
Eğitim Maratonu

Eğitim Maratonu

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği
Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Saçların Güzellik Rutini: Tangle Teezer ve Everclaw
Saçların Güzellik Rutini: Tangle Teezer ve Everclaw

Saçların Güzellik Rutini: Tangle Teezer ve Everclaw

Sürdürülebilir Kozmetik İçin Başvurular Başladı
Sürdürülebilir Kozmetik İçin Başvurular Başladı

Sürdürülebilir Kozmetik İçin Başvurular Başladı