BEMBEYAZ BİR DÜŞ: KAYAK ROTALARI

Seyahat ve tatil deyince sadece yaz aylarını değil, kış mevsimini de sevenlerden misiniz? O zaman karlarla kaplı yerlere seyahatin tam zamanı!

ABONE OL
20 Ocak 2016 Çarşamba 16:01 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
BEMBEYAZ BİR DÜŞ: KAYAK ROTALARI

Bembeyaz karlarla kaplı dağlardan kayarak özgürlüğün tadını bir kez aldığınız zaman vazgeçemeyeceğiniz bir mutluluk kaynağıyla tanışmış olacaksınız. İşte sizi bembeyaz karlarla kaplı son trendlerle buluşturacak dünyanın en gözde kayak merkezleri..../ vip.com.tr

 

DÜNYANIN GÖZDESİ: CHAMONIX 

 

 

Asıl adı Chamonix-Mont-Blanc olan kayak merkezi, Fransa’nın Rhône – Alpes bölgesinde, ‘beyaz dağ’ anlamındaki Mont Blanc Dağı’nın eteklerinde kurulu. Fransa, İtalya ve İsviçre sınırlarının kesişim noktasına yakın olan Avrupa’nın gözde kayak merkezi kozmopolit bir yapıya sahip. Tüm dünyada kayak tutkunlarının sevdiği Chamonix, 69 kayak pisti, daha uzun pistlere ve daha fazla manzaraya olanak tanıyan 2805 metre dağ yüksekliği, 49 kayak asansörü, canlı sosyal hayatının yaşandığı 69 restoranı, 2 tane 5 yıldızlı oteli ve 61 hosteli ile Avrupa’nın en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri. Çoğu merkezde bulunmayan buz tırmanışı da Chamonix’in bir diğer özelliği. Yüzeye tutunmak için buz baltaları gibi ekipmanların kullanılarak donmuş uçurum kenarlarından/şelalelerden tırmanma aktivitesi adrenal tutkunları için Chamonix’i eşsiz bir merkez haline getiriyor. Ayrıca kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapması da profesyonel kayak yamaçlarının bulunduğunu gösteriyor. 

 

İSVİÇRE’NİN MASAL KENTİ: ST. MORITZ

 


İsviçre’nin masal kentine; spor, alışveriş ve eğlence dolu bir yolculuğa hazır mısınız? Alp Dağları denince akla ilk gelen ülke olan İsviçre’nin en ünlü kayak merkezi St. Mortiz. Bu unvanı heyecan dolu pistleri ve eşsiz doğasıyla olduğu kadar onun çekimine kapılıp her kış bu kente ayak basmadan rahat edemeyen krallar ve kraliçelerin yanı sıra Kate Moss ve George Clooney gibi ünlülere de borçlu.


Zümrüt yeşili ormanları, 350 kilometrelik pistleri, 322 gün boyunca dağların üstünde yükselen parlak güneşi ve tüm sezon boyunca koruduğu kar kalitesi ile dünyanın en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri konumunda olan St. Moritz’in çevresinde, 4 ünlü kayak bölgesi bulunuyor: Corviglia, Corvatsch, Diavolezza ve Zuoz. St. Mortiz’de deneyimli kayakçıların tercihi Diavolezza-Lagalb Bölgesi olurken, buranın zorlu pistlerinde oldukça tatmin edici bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz. 350 kilometreye varan pistleriyle, St. Moritz orta seviye sporcular için de ideal. Bu kayak cenneti kendini geliştirmek isteyen sporcular için bulunmaz bir fırsat sunuyor: İsviçre’nin ilk kayak okulu, 1929 yılında kurulan Schweizer Skischule’de snowboard ya da kayak dersleri alarak tekniğinizi geliştirebilirsiniz.

 

Mutlaka Görün
Eğik Kule: Tarihi 12. yüzyıla dayanan kule St. Moritz’in simgesi konumunda.
Heidi’nin Kulübesi: Heidi’yi hatırlar mısınız? İşte meşhur Heidi’nin kulübesi St. Mortiz’de bulunuyor. Filmin çekildiği kulübe, şehri ziyaret eden seyyahların gözdesi.

 

KÜLTÜREL BİR TATİL DESTİNASYONU: MEGÈVE

 


Fransa’nın sınır kasabası Megève, sadece kayak değil, kültürel bir tatil isteyenlere de hitap ediyor. 1920’lerden bu yana popüler olan lüks kayak merkezinde 3 önemli kayak bölgesi bulunuyor: Mont d’Arbois, Rochebrune ve La Jaillet. İleri seviyede kayakçılara olduğu kadar, kayağa yeni başlayanlar için de alanlara sahip olan Megève çok sayıda festival ve etkinliğe de ev sahipliği yapıyor. Gittiğiniz zaman, güzel bir müzik konserine veya gurme festivaline denk gelmeniz son derece olası. 


Denizden yüksekliği 1113 metre olan Megève’de en yüksek istasyon 2350 metre seviyesinde bulunuyor. Toplam pist sayısı 131 ve toplam pist uzunluğu 300 km olan Megève’de; trekking, yamaç paraşütü ve duvar tırmanışı gibi alternatif etkinliklere katılmak da mümkün. 


Temiz Havada Yemek Keyfi
Megève’e gitmişken Alpler’in tepesinde bir öğle yemeği yiyebilirsiniz. Orta Çağ kasabasının dar sokaklarını keşfetmek için çıkacağınız gezintide ise 13. yüzyıl ambiyansını yaşayabilirsiniz. Üç sinema, bir de bowling salonunun bulunduğu merkezde; jazz kulüpleri, piyano-barlar, gece kulüpleri de mevcut. Ayrıca bölgenin aktiviteleri içine briç kulübünü ve dünyaca ünlü güzellik merkezlerini de eklemek gerekiyor. Megève ayrıca alışveriş açısından da oldukça zengin bir merkez. 

 

İTALYAN SOSYETESİNİN GÖZ BEBEĞİ: CORTINA D’AMPEZZO

 


Alp Dağları’nın güneyinde, Dolomitler Bölgesi’nde bulunan Cortina d’Ampezzo küçük nüfuslu bir kent olmasına rağmen İtalyan sosyetesinin göz bebeği konumunda. Farklı zorluk derecelerindeki çok sayıda pistiyle kış sporları tutkunlarının da...


Birçok kış sporu dünya kupası etkinliğine ev sahipliği yapan şehrin bir başka önemli özelliğiyse 1956 yılında Dünya Kış Olimpiyat Oyunları’nın burada düzenlenmiş olması. Şehrin ünü sadece spor karşılaşmalarıyla sınırlı değil. Cortina d’Ampezzo denince alışveriş, leziz İtalyan yemekleri ve hareketli gece hayatından bahsetmemek imkansız. Doğal güzellikleri ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakan Cortina, göz okşayan özellikleriyle sinemada da sağlam bir yere sahip. “Pembe Panter”den tutun da, 1981 yapımı James Bond filmi “Yalnız Senin Gözlerin İçin” de dahil olmak üzere birçok filmin unutulmaz sahneleri burada çekilmiş olması tesadüf değil elbette. Cortina’da pistler saat 5 civarı boşalıyor ve kent sakinleri Cortina’nın heyecan ve eğlence dolu gecelerine hazırlanmaya başlıyor. Tüm gün kaymanın keyfini sürdükten sonra, şehrin havalı butiklerinde ünlü tasarımcıların kıyafetlerini bulabilir, Michellin yıldızlı restoranlarda leziz yemekler tadabilir ve günün yorgunluğunu ışıklı gece kulüplerinde atabilirsiniz. Kaymayı ve alışveriş yapmayı seviyorsanız, bu kış olmanız gereken yer kesinlikle Cortina! 

 

DOLOMITI BÖLGESİ’NİN İNCİSİ: MADONNA DI CAMPIGLIO

 

 

Kayak tatiliniz için tercih edebileceğiniz bir diğer yer ise deniz seviyesinden 1.500 metre yüksekte bulunan Madonna di Campiglio, UNESCO tarafından Dünya Mirasları listesinde yer alan Madonna di Campiglio’da beyazın ve yeşilin koynunda, Dolomites Bölgesi’nin eşsiz manzarasının tadını çıkararak büyülü bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz. 


Pist bakımı söz konusu olduğunda resmi olarak, İtalya’nın en bakımlı pistleri burada bulunuyor. Başlangıç pistleriyle çaylaklar için ideal olduğu kadar, zorluk derecesi yüksek pistleriyle profesyonel kayakçılar için de ideal bir ortam sunuyor. İtalya’daki diğer kayak merkezleriyle karşılaştırıldığında daha sakin bir merkez olan Madonna di Campiglio’nun fazla kalabalık olmaması tabii ki lift sırasında daha az beklemeniz anlamına geliyor. Böylelikle lift sırasında daha az vakit kaybederek sınırları ağaçlarla belirlenen pistlerin tadını çıkarabiliyorsunuz. 
Superskirama pass; Folgarida, Marilleva ve Pinzolo gibi civardaki diğer kayak merkezlerinde de geçerli. Böylece birçok farklı pistte kayma şansına sahip oluyorsunuz. Freestyle kayanlar Groste’de bulunan İtalya’nın en iyi kayak parkına gidebiliyorlar. Madonna di Campiglio’da diğer kayak merkezleri gibi hafta sonları kalabalıklaşıyor. Özellikle de Ferrari F1 takımı ve Ducati buraya yıllık ziyaretlerini gerçekleştirdiğine…


Leziz İtalyan pizzalarını Michelin yıldızlı restoranlarda tadabilirsiniz.
Aileler ve gruplar için gelenekselden moderne uzanan, geniş otel seçenekleri bulunuyor. Üstelik birçok otele kayarak geri dönebiliyorsunuz.

 

AMERİKA’NIN GÖZDE KAYAK MERKEZİ: ASPEN 

 


Colorado Dağları’nın en güzel yerlerinden birinde konumlanan ve dünyanın en iyi kayak destinasyonlarından bir olarak bilinen Aspen, kış ayları boyunca Amerikan starlarının da içinde olduğu elit tabakaya ev sahipliği yapıyor. 


Colorado’nun en kalabalık yerleşim birimi olarak bilinen, geçmişte, gümüş çılgınlığının yaşandığı dönemde bir madenci kasabası olan Aspen adını yöreye özgü bir kavak türünden alıyor. Kasabanın kayak geçmiş ise 1930’lara kadar uzanıyor. İlk kez 1930’larda bir kayak merkezi olarak keşfedilen Aspen, 1946 yılında kurulan kayakçılık şirketi sayesinde kısa sürede ünlenerek dünyanın en popüler kayak merkezlerinden biri haline gelir. Sanayici Walter Paepcke’in Aspen’e yerleşerek dünyanın en uzun lifti / teleferiğini inşa etmesiyle, düne kadar küçük bir madenci kasabası olan Aspen’in popüleritesi birdenbire beklenmedik bir şekilde artar. 


Uçsuz bucaksız tepelere hakim muhteşem manzarası, şehrin kalabalığına karşın rahatça kayak yapmayı sağlayan pistleri ile Amerikan ve dünya sosyetesinin gözbebeği olan Aspen, ünlü modacıların ürünlerinin sergilendiği birbirinden şık butiklerle dolu. Lüks butiklerin Aspen’in elitist ruhuna ekstra bir cazibe kattığına ise hiç kuşku yok! Kayakçılara sunduğu olanakların yanı sıra; farklı lezzetlere ev sahipliği yapan dağ restoranları, sayısız konaklama imkanı ve cezbedici gece hayatıyla anılan Aspen, Amerika’nın en iyi kayak destinasyonlarından biri. 


Dünyanın en ünlü, en lüks ve en gösterişli kayak merkezi olarak tanımlanan Aspen, yalnızca sunduğu kayak ve snowboard imkanlarıyla değil, farklı eğlence ve dinlence imkanlarıyla da kayakçıların gözdesi. Kış sporlarının popüler destinasyonlarından biri olan, Hollywood starlarınınsa ikinci adresi olan merkez, her seviyede kayakçıya hitap eden pistlere sahip dört tepeden oluşuyor. Aspen (Ajax), Buttermilk, Aspen Highlights ve Snowmass tepeleri yeni başlayanlardan profesyonellere kadar hemen her seviyeden kayak tutkununu tatmin edecek derecede donanımlı.


Kalabalık olmayan pistleri, konaklama imkanlarının fazlalığı Aspen’in en çok turist çeken özellikleri... Aspen’de en iyi pistlerde gönlünüzce kayak yapmanın yanı sıra en iyi dağ restoranlarında yemek yiyebilir, canlı gece hayatının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 


Akşam saatlerinde hareketlenmeye başlayan bar ve gece kulüpleri ile birlikte Aspen’in enerjisi de yükselmeye başlıyor. Haftanın günlerine göre her gün canlı bir performans Aspen’de sizi bekliyor. Cumaları blues, cumartesi geceleri tango ve Latin dansları tatilinizi keyiflendirecek aktiviteler arasında yer alyor. 


Aspen ve çevresinde yapabileceğiniz aktivitelere gelince; havanın kayak yapmaya elverişli olmadığı günlerde Aspen havaalanına 5 dakika mesafedeki Woody Creek’teki kış sürüş deneyimlerine katılarak buzda araç sürmeyi öğrenebilir, gerçek bir yarış pistinde sürüş yapmanın heyecanını ve keyfini yaşayabilirsiniz.

EN ÇOK OKUNANLAR

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

1 dakika okunma süresi
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

14 dakika okunma süresi
Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası

14 dakika okunma süresi
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu
Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu

Meri Krutzo'dan “Divinity” Koleksiyonu

Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier
Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier

Zamansız Koleksiyon: HiVa Atelier

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği
Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Elie Saab ve Tor Holding İş Birliği

Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de
Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de

Talip Keser'in “Surc-i Lisan” Sergisi New Jersey'de

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu
Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Mavi x Kıvanç Tatlıtuğ'dan Mavi Edition Koleksiyonu

Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi
Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi

Esteé Lauder ile “Peach Make Up” Trendi

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım
Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Abtira'dan Yenilikçi Yaklaşım

Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi
Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi

Pınar Tınç ile Çini Mürekkebi Resmi

Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği
Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği

Mango Man x Antoine Griezmann İş Birliği

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT
Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Sürüş Deneyimi: Audi e-tron GT

Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap
Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap

Orkestra Şefi Nisan Ak ile Soru-Cevap