BİLGE EREN: “22 ŞUBAT’TA BİKAP FLORYA KERMESİ GALA KAŞIBEYAZ’DA”

BİKAP (Başarılı İş Kadınları Platformu) Florya Kermesi 22 Şubat’ta Florya Gala Kaşıbeyaz’da gerçekleşecek. Gün boyu sürecek ve Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne bağış sağlayacak kermes öncesi, projenin sahibi ve koordinatörü BİKAP Kurucusu Bilge Eren, ana sponsorlar Kaşıbeyaz Lezzet Grubu adına Seda Kaşıbeyaz ve Lion Diamond Kurucusu Öznur Yakın ile bir araya geldik.

ABONE OL
17 Şubat 2016 Çarşamba 13:43 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
BİLGE EREN: “22 ŞUBAT’TA BİKAP FLORYA KERMESİ GALA KAŞIBEYAZ’DA”

Bilge Eren kurucusu olduğu BİKAP’la (Başarılı İş Kadınları Platformu) sektörlerinde başarılı olan bütün iş kadınlarını tek platformda toplamayı hedefliyor. Bu anlamda hedefine ulaşan BİKAP, 22 Şubat’ta Florya Gala Kaşıbeyaz’da düzenleyeceği keyifli ve gösterişli bir kermese imza atmaya hazırlanıyor.11:00-19:00 saatleri arasında sürecek olan kermesin katılımcı yelpazesi oldukça geniş... Bilge Hanım, büyük firma ve markaların yer aldığı 49 katılımcı ile misafirlerini ağırlayacak. Kermesi ziyaret etmek ve tüm gün keyifli vakit geçirmek isteyenler ise aynı zamanda BİKAP aracılığıyla Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne bağışta bulunacak. Zira kermesin giriş ücretinden elde edilecek gelirin tamamı derneğe bağışlanacak. Kermes öncesi projenin sahibi ve koordinatörü BİKAP Kurucusu Bilge Eren, Kaşıbeyaz Lezzet Grubu adına Seda Kaşıbeyaz ve Lion Diamond Kurucusu Öznur Yakın ile bir araya geldik.


BİKAP’ın oluşumundan, yüklendiği vizyon ve misyonundan söz eder misiniz?
Bilge Eren:
Temel misyonumuz sektörlerinde başarısını ispatlamış, alanlarında etkili ve söz sahibi kadınları, farklı sosyal sorumluluk projelerinde bir araya getirmek. Artık sektörde etkili kadın girişimciler ve kadınlar mevcut ve biliyorum ki hepsi bireysel olarak birçok derneğe ya da vakıfa tüm güçleriyle destek oluyor. Ama bazen bireysel destekler yetersiz kalabiliyor. Bizler de aynı amaç, düşünce ve inanca sahip olan kadınların bir çatı altında güçlerini birleştirip, var olan ve çok güzel işlere imza atan dernek ve vakıflara güç olmayı amaçlıyoruz. Bugün benim başlattığım BİKAP projesinin sosyal sorumluluk projelerinde bir çok kadını harekete geçirmesi ve iş dünyasındaki kadınların bu anlamda yüzü olmasını umuyorum. 


BİKAP Florya Kermesi için hazırlıklar devam ediyor...  Kermesin oluşum sürecinden ve nasıl bir iş birliği söz konusu olduğunu öğrenebilir miyiz?
B.E.:
BİKAP Florya Kermesi benim iş hayatıma ara verdikten sonraki ilk projem. Başarısını ispatlamış ve hakikaten benim de takdir ettiğim benzeri çok etkinlik var. Kendime ilk sorum “Farklı ne yapabilirim?” oldu ve lokasyon olarak çok farklı bir yer seçtim. Kimilerine göre riskli görüldü ama başarının yolu da riskten geçmiyor mu? Proje oluştuktan sonra projeyi o lokasyondaki en köklü firmaya, arkadaşım olan Seda Kaşıbeyaz’a sundum. Başarısını çok takdir ettiğim ve bence sektöründe çok iyi bir çıkış ve ivme yakalayan aynı zamanda da arkadaşım Öznur Yakın’a da projeyi anlattım. Duydukları ilk andan itibaren bana ve projeme inanıp, güvendiler ve ana sponsorlarım oldular. İki arkadaşım da en büyük destekçilerim ve yol arkadaşlarım. Her iki arkadaşıma da bana ve bu işe inandıkları ve hep yanımda oldukları için minnettarım…


Öznur Yakın: Lion Diamond Ailesi olarak ben ve ekibim başarılı aynı zamanda kaliteli işlere imza atmak konusunda çok titiziz. BİKAP Florya Kermesi proje sahibi ve koordinatörü Bilge Eren bu projeyi bana ilk sunduğunda kaliteli bir iş olacağını hissetmiştim. Genelde iş hayatındaki hislerim beni hiç yanıltmadı. Karşımdaki insanın işine olan saygısı, işindeki hakimiyeti, çalışkanlığı ve ciddiyeti benim için çok  önemli. Tabii bir de bu projenin sosyal sorumluk yüzünün de olması ve tüm kapı giriş ücretini Yaratıcı Çocuklar Derneği’nin alıyor olması benim için bir anne olarak göz ardı edilemeyecek bir etkendi.

 

Seda Kaşıbeyaz: Bilge Hanım ilk bu projeyi bizlere sunduğunda onun heyecanına ben de ortak oldum. İnanmak başarıda en büyük etkenlerden biri benim için. Ana sponsorlar; Kaşıbeyaz Lezzet Gurubu ve Lion Diamond olarak kermes alanındaki en büyük stantları alarak arkadaşımıza tüm gücümüzle ve inancımızla destek olduk. Kısacası bu işe, projenin sağlamlığına ve Bilge’nin inancına bizler de inanıp bu projede birlikte yürümeye başladık. Şu an bakıyoruz ki arkamızda işlerini başarılıyla icra eden bir çok kadın var. Tabii ki çok mutlu ve gururluyuz.

 

Kermese hem önemli isimler hem de önemli markalar katılıyor... Bu iş birlikleri adına düşüncelerinizi alabilir miyiz?
B.E.: “Devler Gala’da” olacak diye yola çıktık. O yüzden firmalarımızı titizlikle belirledik. Hakikaten çok önemli isimler ve başarısını ispatlamış markalar bizimle. Bunu başarmak gerçekten zordu ama emeklerimizin karşılığını aldığımızı düşünüyorum. Tüm bu dönemde harika dostluklar edinmişim ilk düşündüğüm şeylerden biri de buydu açıkçası. Bir işe başlamak en zor olanıdır, güç ve manevi destek çok önemli. Tüm bu isimler ve markalar ilk projeyi anlattığımda 'yanındayız' dediler hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.


Kermesin içeriğinden bahseder misiniz? Konuklarınızı o gün ne tür hediyeler ya da sunumlar bekliyor olacak?
B.E.:
Dediğim gibi 49 dev marka dedik ama stantlarımız bitmiş olmasına rağmen katılım için ilgi zincirleme devam ediyor. O kadar iyi markalar arar oldu ki geri çevirmekte zorlandığım, onlar için de bir çözüm üretip 'bu sayıyı yükseltebiliriz' dediğim... O gün ziyaretçilerimizi harika bir gün bekliyor olacak, küçük bir alışveriş merkezi tadında ama çok daha sıcak ve samimi... Ve tek tek her firmamızın katılımcılarımız için güzel jestleri ve sürprizleri olacak. Mesela Kaşıbeyaz Lezzet Gurubu tüm gün boyunca katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize  özel lezzetli sunumlar ikram edecek, yiyeceklerimizde satış olmayacak, tamamen Kaşıbeyaz Lezzet Grubu'nun BİKAP’a özel  ikramı olacak. Lion Diamond, standını ziyaret eden tüm misafirlerimizi de yapılacak çekilişte kendilerine hediye edilmek üzere özel bir tasarım bekliyor olacak. Ve tabii ki diğer tüm firmalarımız bunlar gibi güzel sürprizler hazırladı.

 

S.K.: Her şeyden önce benim keyifle yapacağım bir ev sahipliği olacak. Kaşıbeyaz Ailesi olarak hem ev sahibiyim hem de içeride yeni oluşumuna girdiğim işimle; 'CODE Sağlıklı Yaşam Merkezi Hizmeti' ile alakalı tamamen bireysel bir standım var. Benim için de farklı bir heyecan bu aslında. Bu kermesle Seda Kaşıbeyaz olarak yeni işimle de orda karşınızda olacağım. Diğer yandan 22 Şubat’ta Kaşıbeyaz Lezzet Grubu olarak tüm katılımcı firmalarımıza ve ziyaretçilerimize muhteşem lezzetlerimizden oluşan o güne ve BİKAP’a  özel tüm gün zengin çeşitlerden oluşan ikramlarımız olacak. 

 

Ö.Y.: Lion Diamond denildiğinde artık göz alıcı, zarif ve şık tasarımlar akla geliyor. Tabii ki bu doğrultuda yine zengin bir ürün yelpazesi, göz alıcı bir koleksiyon kermeste ziyaretçilerimizi bekliyor olacak. O gün markamızın yüzleri haline gelen sevgili Buket Dereoğlu ve Özgür Özgülgün bizlere eşlik edecek. Standımızı ziyaret edecek konuklarımıza da o güne özel bir çekiliş ile tasarımlarımızdan birini hediye edeceğiz.


Kermes aynı zamanda sosyal bir sorumluluk projesiyle hem kadınlara hem çocuklara destek veriyor... Bu anlamda sosyal sorumluluk projeleri hakkında fikirlerinizi alabilir miyiz?

B.E.: Kadın ve çocuk Yaradan’ın bile ölene kadar birbirinden ayırmaya kıyamadığı varlıklar. Bu anlamda  her yerde, gerek aile yaşantısında, gerek iş dünyasında, sosyal yaşamda veya sosyal sorumluluk projelerinde, kadının önceliği çocuklardır. Bu anlamda çok başarılı bir dernek olan Yaratıcı Çocuklar Derneği ile yollarımız kesişti. Tabii ki yardım etme ve destekleme şansımız varsa bu hakkımızı bir anne olarak çocuklardan yana kullandık ve kullanmaya devam edeceğiz.

 

Ö.Y.: Her iş kadının bireysel ya da markası için yaptığı tüm projelere böyle anlamlar yüklemesi gerektiğini düşünüyorum. Bilge Hanım'ın bu zamana kadar bu sosyal sorumluluk projelerinde edindiği birikimi BİKAP olarak bizlere kazandırmasını çok anlamlı buluyorum. O gün ben dahil bir çok kadın hem işlerini icra edip hem de sosyal sorumluluk anlamında Yaratıcı Çocuklar Derneği’ne destek verecekler. Bu anlamda Bilge Hanım’ın ve BİKAP’ın yapacağı tüm etkinliklerde zevkle yer almak isteriz. Bu kadar başarılı ve anlamlı bir projede yer almamıza imkan tanıyan arkadaşıma teşekkür ederim.

 

S.K.: Kaşıbeyaz Lezzet Grubu olarak sosyal sorumluluk projelerine karşı olan hassasiyetimiz sektörde bilinen bir şey. Son zamanlarda da gerçekten bu anlamda gerçekleştirilen bir çok başarılı projeyi ilgiyle takip ediyor ve destekliyoruz.

 

Gelecek adına ne tür projeleriniz, meşguliyetleriniz ya da planlarınız var? 
B.E.:
Marka danışmanlığı yaptığım firmalarımla birlikteliklerim devam ediyor. Bu firma ve markalarla ismimi güzel ve başarılı işlerde göreceksiniz. Ama diğer yandan bu proje gibi kendime ait farklı projeler ve iş birlikleriyle sıkça karşılaşıyor olacağız.

 

S.K.: Şimdilerde kardeşlerimle birlikte çok sevdiğimiz ve inandığımız bir projenin temellerini atmış durumdayız. Mart ayında açılışını planladığımız bu proje CODE adı altında sağlıklı yaşam üzerine geliştirdiğimiz, yeme-içme ve spor anlamında kişiye özel hizmetler sağlayan bir merkez olma özelliğini sağlayarak fark yaratıyor. Bu şekilde iş hayatına farklı bir sektörle geri dönüş yapmış bulunuyorum...

 

Ö.Y.: Gelen yorumlarla markam Lion Diamond olarak  geçen sene çok başarılı işlere ve projelere imza attığımızı düşünüyorum.. Bundan sonraki projelerde de bu çıtayı daima yükseltip beklentileri karşılamak ilk hedefimiz.

Röportaj: Beyza Özel 
Fotoğraflar: Ertan Demirbilek

EN ÇOK OKUNANLAR

2024/25 Cruise Defileleri
2024/25 Cruise Defileleri

2024/25 Cruise Defileleri

1 dakika okunma süresi
77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri
77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri

77'inci Cannes Film Festivali'nin En İyi Kırmızı Halı Stilleri

1 dakika okunma süresi
77. Cannes Film Festivali'ne Katılan Türk İsimler
77. Cannes Film Festivali'ne Katılan Türk İsimler

77. Cannes Film Festivali'ne Katılan Türk İsimler

1 dakika okunma süresi
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

1 dakika okunma süresi
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN
EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

EN ROMANTİK GÜNÜN MİMARI VİOLA CHAN

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”
GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

GELİNLİK TASARIMCISI GALIA LAHAV: “SOPHIA LOREN’İ GİYDİRMEK İSTERDİM”

EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA
EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA

EMMA SHAPPLIN İLE KAPADOKYADA

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER
GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

GIS PROJECT 2017 İLHAM VEREN ROL MODELLER

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI
MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

MÜCEVHERİN DAHİ İSMİ SEVAN BIÇAKÇI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI
DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

DELFINA DELETTREZ FENDI İSTANBULDAYDI

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ
ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

ASLI PEHLİVANLARIN LÜKSLERİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ
GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

GÜL AĞIŞIN LUG VON SIGA HİKAYESİ

ŞAMPİYON BABALAR
ŞAMPİYON BABALAR

ŞAMPİYON BABALAR

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?
BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

BU YAZ KİM, NE OKUYOR?

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"
SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

SERRA KASLOWSKİ "TUTKU DOLU BİR HAYAT"

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ
AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ

AURELIE BIDERMANN’IN LÜKSLERİ