Avrupa'nın En Güzel 15 Adası

Ada kültürünün verdiği rahatlık ve huzur hissini sevenler için Avrupa'nın en güzel adaları.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
2 Ağustos 2022 Salı 14:42 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
Avrupa'nın En Popüler Adaları

Avrupa'nın En Popüler Adaları

Korsika / Fransa

Coğrafi olarak İtalya'ya daha yakın olsa da Fransa'ya bağlı Korsika'da iki kültürden de izler görmek mümkün. Henry Matisse'in renge aşık olduğu yer olarak bilinen adada yemyeşil doğa koruma altında. Muhteşem yürüyüş yolları, çeşitli su sporlarına imkan sağlayan plajlar ve tarihi görünümüyle büyüleyen evler... Matisse'in neden hayran olduğunu çok net bir şekilde anlamanıza yardımcı oluyor.


Malta

Üç büyük ve iki küçük adadan oluşan adalar devleti Malta, Güney Avrupa'da Sicilya'nın güneyinde yer alıyor. Bu nedenle Malta'ya kadar gitmişken, bir değil de sırasıyla tüm adalarını gezebilirsiniz. Comino, üç ana adanın en küçüğü ve adada yalnızca bir otel var. Buna rağmen Malta'nın en popüler rotalarından biri. Bunun nedeni ise bakir kalmış adanın manzaraları ve tabii ki olağanüstü güzellikteki masmavi lagünler. Gozo, Malta'nın ikinci büyük adası. Güneşli plajlar, lezzetli yemekler ve Akdeniz kültürünü doyasıya yaşamayı dileyenler için ideal bir ada. Vallatta ise Malta'nın başkenti. Bembeyaz binalar arasında masmavi bir deniz, saatlerce sıkılmadan bakabileceğiniz bir manzara yaratıyor. 1500'lerden kalan şehir yapılanması, sandal turuyla sakin sakin gezilerek gözlemlenebilir.


Sardinya / İtalya

Çağlar boyunca Fenikeliler, Kartacalılar, Bizanslılar ve Romalıların işgaline uğrayan Sardinya, bir yandan köklerine aşılanmış bir bağımsızlık kültürüne sahipken, bir yandan da tüm bu toplumlardan izler taşıyan bir mozaiğe sahip. Renkli liman kasabası Santa Maria Navaresse, denizden bakıldığında da muazzam bir manzara sunuyor. Batıda engebeli Supramonte masifi ve doğuda parıldayan Tiren Denizi ile çevrili daha az bilinen bölgelerinde ise dünyanın dört bir yanından gelen yürüyüşçüler için bir destinasyon ortaya çıkarılmış. Sardinya'da ev yapımı şarapları içerken Akdeniz manzaralarına doyabilirsiniz.


İbiza / İspanya

Muhtemelen yalnızca Avrupa'nın değil, dünyanın da en ünlü yerlerinden biri olan İbiza'nın en güzel adalar listemizde de yer almasının başlıca nedenleri var. Her ne kadar Balear Adaları'nın en büyüğü Mallorca olsa da İbiza, son yıllarda turizmin doruk yaptığı bölgelerden biri. Avrupa'nın eğlence merkezlerinden biri olan İbiza; Sapce, Pacha, Privilege, Amnesia, Eden ve Es Paradis gibi dünyaca ünlü gece kulüplerine ev sahipliği yapıyor. Tabii ki eğlence ve ada kelimelerini yan yana getirdiğimizde zihnimizde otomatik olarak canlanan 'beach'lerin de en ünlüleri burada bulunabilir. Ada, ziyaretçilerine tekne partileri ve su sporları konusunda da bolca seçenek sunuyor. Ayrıca İbiza'nın büyük bir kısmı UNESCO Dünya Mirası olarak koruma altında. Bu nedenle de gerek doğası gerekse de tarihi olarak adanın korunmasına özen gösteriliyor.


Azorlar / Portekiz

Atlantik Okyanusu'nun ortasında yer alan ve Portekiz'e bağlı Azorlar, sahip olduğu bol çiçekli bitki örtüsüyle neredeyse Avrupa'nın doğal parfümü denebilecek kadar farklı ve gösterişli kokulara sahip. Yeşil manto, Japon sedirleri, kayınlar, asırlık üzüm bağları ve liste bu şekilde uzayıp gidiyor... Adadaki volkanik yapılar gökyüzüne doğru uzanırken, mağaralar gizemli gezilere imkan sağlıyor. Uyuyan yanardağların yamaçlarındaki göller de adanın doğal tablolar yaratan manzarasına bir o kadar destek oluyor.


Hvar / Hırvatistan

Bu Hırvat adası, her köşesinde tarih yatan popüler bir yazlık tatil beldesi. Hvar Adası'nda 13. yüzyıldan kalma surları, kalesi ve çarpıcı katedralleri görebilirsiniz. Sahil tatilini tercih ediyorsanız da eklemeliyiz ki Hvar, Avrupa'nın en güzel sahillerinden bazılarına en sahipliği yapıyor. Haziran-Temmuz gibi lavanta mevsiminde adayı ziyaret ediyorsanız, iç kesimlere gittikçe kilometrelerce uzanan lavanta tarlalarını görebilirsiniz. Bu noktada tercih size kalmış; ister albümünüzü yüzlerce fotoğrafla doldurun ister hasada katılın isterseniz her ikisi de.


Leros / Yunanistan

Yunanistan'ın Güney Ege kesiminde bulunan Leros Adası, Bordum Yalıkavak ve Didim'in karşısında yer alıyor. Yani buralardan feribotla geçmeye oldukça müsait. Sakin ve huzurlu bir ada tatili ve bolca yüzme imkanı arayanlar için en uygun seçeneklerden biri. Adada, sahillerin ve 'beach'lerin yanı sıra yemek yiyip içerken bir yandan da masadan kalkıp iki dakika serinleyip gelebilmenize uygun restoranlar da var. Vromolithos Beach ile Leros Kalesi'nin arasında kalan Dimitris o Karaflas, adanın en meşhur restoranlarından biri olmakla birlikte, terasından inanılmaz bir ada ve deniz manzarası sunuyor. Kokteyl tutkunları da aynı şekilde tepeden göz alıcı bir manzara sağlayan Harris Bar Leros'u tercih edebilir.


Kapri / İtalya

Muhtemelen Kapri'ye gitmemiş olsa da bu İtalyan adasını duymayan pek kimse yoktur. Lezzetinin dünyaca tanındığı yemekleri, lüks alışveriş merkezlerinden biri olması, nefes kesici manzaraları, ünlü kayalıklı kıyı şeridi ve Blue Grotto; Avrupa'nın en popüler adalarından olmasının birkaç küçük nedeni.


Gotland / İsveç

İsveç'in Günedoğu kıyılarında yer alan Gotland, hem doğası hem tarihi kalıntıları iyi korunmuş bir ada. Çiçeklerle ve canlı renklerle sarmalanmış büyüleyici evler, Ortaçağ'dan kalan tarihi bir duvar ve eski şehir, Unesco Dünya Mirası Alanları arasında yer alıyor. Ancak Baltık Denizi, muhteşem adalarla dolu olsa da Akdeniz'in sıcak sularına alışanlar için biraz zorlu bir yüzme deneyimi olabilir.


Skye / İskoçya

İskoçya'nın batısındaki Hebridler takımadasında yer alan Skye'ın ana geçim kaynağı tarım ve balıkçığın yanı sıra turizm. Bu da adanın ne kadar popüler bir destinasyon olduğunu gösteriyor. Sarp kayalıkları, pitoresk limanları ve serin iklimiyle püfür püfür bir ada tatiline ihtiyaç duyanların adresi. Adından da anlaşılacağı gibi periler diyarını andıran mavi-yeşil şelaleleriyle Fairy Pools ve antik manzaralarıyla döngüsel bir yürüyüş alanı sağlayan Quiraing'i ziyaret etmemek olmaz.


Ischia / İtalya

Kapri kadar insan kalabalığının olmadığı bir İtalyan adasını deneyimlemek istiyorsanız, Napoli kıyılarındaki Ischia sizin için ideal bir Amalfi destinasyonu. Güzel antik kaleleri ve tabii ki dünyaca ünlü spagettisiyle, rahatlama ve yeme-içme tatilini tercih edenler için biçilmiş kaftan.


Milos / Yunanistan

Milos'un eşsiz kaya oluşumları ve kumları, adayı yalnızca Yunanistan'ın değil, dünyanın da en ilginç yerlerinden biri haline getiriyor. Kendinizi fotoğraf çekmek zorunda hissedeceğiniz manzarasıyla Sarakiniko Plajı, en çok tercih edilen sahillerden.


Torshavn / Faroe Adaları

Torshavn, Kuzey Atlantik'te Norveç, İzlanda ve Birleşik Krallık arasında bir dizi volkanik ada olan Faroe Adaları'nın başkenti. Büyüleyici liman ve eski şehir merkezi, özellikle yaz aylarında hareketli bir hafta sonu destinasyonu. Tatilde yaz sıcağından kaçmak isteyenler ideal rotalardan biri olan Torshavn'dın rengarenk evleri doğayla iç içe geçerek göz alıcı bir harmoni yaratıyor.


Madeira Adaları / Portekiz

Portekiz'e bağlı özerk bir bölge olan Madeira Adaları, Atlas Okyanusu'nda yer alıyor. Başkenti Funchal, en popüler yerlerden biri. İnanılmaz derecede bereketli olan Madeira, tropikal bir tatil ile bir Avrupa kasabası arasında harika bir karışım gibi hissettiriyor. Porto Moniz'in doğal yüzme havuzunda yüzüp, panoramik manzaralar için seyir noktasına kadar Vereda dos Balcões'te yürüyüş yapabilir ve adanın yemyeşil yapraklı ormanındaki Risco şelalesini görebilirsiniz.


Kıbrıs

Günümüzün kültürel manzarası hakkında öğrenilecek çok şey sunan Kıbrıs'ın zengin tarihi de aşikar. Teknik olarak Asya'da olduğu için bonus olarak listemize giren Kıbrıs, bir Avrupa adası olmasa da en az Avrupa adaları kadar göz alıcı bir yer. Gerek pudra şekeri gibi kumları gerekse de turkuaz deniziyle Akdeniz'in en güzel özelliklerini fazlasıyla taşıyor. KKTC'ye pasaportsuz, yalnızca kimlikle girebileceğiniz gibi Schengen vizesi ile Güney Kıbrıs'a da geçebilirsiniz. Kıbrıs'ın hem kendine özgü hem de Türk yemeklerinden izler taşıyan lezzetlerini denerken; meyhane kültüründe balık ve meze ağırlıklı bir sofra görmeyi bekleyebilirsiniz, ancak et yemekleri ve özellikle de kebaplara düşkünlüğüyle bilinen Kıbrıs'ın meyhaneleri de bolca et ve mezeden oluşan sofralar sunuyor.


30'lu Yaşlarda Gezmeniz Gereken Ülkeler

Feribotla Ulaşılabilen En Popüler 6 Yunan Adası

Çiftler İçin Seyahat Önerileri

Etiketler: seyahat, gezi, tatil

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Seyahat Rehberi: Midilli Adası
Seyahat Rehberi: Midilli Adası

Seyahat Rehberi: Midilli Adası

AlUla Seyahat Rehberi
AlUla Seyahat Rehberi

AlUla Seyahat Rehberi

Seyahat Rehberi: Kopenhag
Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Kopenhag

Seyahat Rehberi: Patmos Adası
Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Seyahat Rehberi: Patmos Adası

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller
2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller

2024 Yılında Dünyada Açılan En Yeni Oteller

Seyahat Rehberi: Kos Adası
Seyahat Rehberi: Kos Adası

Seyahat Rehberi: Kos Adası

Puglia Seyahat Rehberi
Puglia Seyahat Rehberi

Puglia Seyahat Rehberi

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri
Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Avrupa'nın En İyi Sağlıklı Yaşam Otelleri

Seyahat Rehberi: Simi Adası
Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Simi Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası
Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Meis Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası
Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası

Seyahat Rehberi: Kalimnos Adası