Oscar'a Aday Olması Beklenen En İddialı 20 Film

Oscar sezonu tüm coşkusuyla yaklaşıyor. 27 Mart 2022'de gerçekleşmesi beklenen 94. Oscar Ödülleri'nde aday olarak yarışacağı düşünülen en iddialı 20 filmi derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
8 Kasım 2021 Pazartesi 17:46 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Oscar Yarışındaki En İddialı 20 Film


"Belfast"

Yönetmen: Kenneth Branagh

Uluslararası Toronto Film Festivali'nde People's Choice ödülünü kazanan "Belfast", İrlandalı bir ailenin 1960'lı yıllarda geçen hayatta kalma hikayesini anlatan siyah-beyaz bir film. Kenneth Branagh'ın yazıp yönettiği "Belfast"in 2022 yılı Oscar Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen kategorileri için güçlü bir aday olacağı tahmin ediliyor.



"King Richard"

Yönetmen: Reinaldo Marcus Green

Ünlü tenis oyuncuları Venus ve Serena Williams'ın babalarının koçluğuyla bu alanın en önde gelen isimlerine dönüşüşünü anlatan "King Richard" filminde baba Richard Williams'ı Will Smith canlandırırken Serena Williams rolünde Demi Singleton'ı ve Venus Williams rolünde Saniyya Sidney'i görüyoruz. "King Richard"ın 2022 yılı Oscar Ödülleri'nde En İyi Film ve En İyi Yönetmen dallarında aday olması beklenirken Will Smith'in En İyi Erkek Oyuncu dalında güçlü bir aday olacağı konuşuluyor.



"The Power Of The Dog"

Yönetmen: Jane Campion

Geçmişte saplanmış, çiftlik sahibi Phil, erkek kardeşinin yeni eşine ve onun oğluna kötü davranmaktadır. Ancak kalbi zamanla yumuşayan Phil, farklı bir yola sapacaktır. Jane Campion'ın yönettiği "The Power of The Dog"un başrollerinde Benedict Cumberbatch ve Kirsten Dunst'ı izliyoruz. Daha önce "The Piano" filmiyle dikkatleri çeken Jane Campion'ın "The Power of The Dog" ile birden fazla kez En İyi Yönetmen adayı olan ilk kadın yönetmen olması bekleniyor.



"Dune"

Yönetmen: Denis Villeneuve

Türkiye'de 22 Ekim'de vizyona giren "Dune" ilk çıktığı günden beri çok ses getiriyor. Müziklerinden oyunculuklarına, yönetmenliğinden sinematografisine iltifatlarla söz edilen "Dune", ailesinin başına geçtiği gezegendeki güç mücadeleleri nedeniyle ailesini ve evini kaybeden Paul Atreides'i bekleyen büyük kaderin hikayesini anlatıyor. "Dune" filminin 2022 Oscar'larında En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo, En İyi Film dahil birçok kategoride yarışacağı tahmin ediliyor.



"The French Dispatch"

Yönetmen: Wes Anderson

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye ve Hollywood Critics Association gibi büyük adaylıklar ile dikkatleri çeken "The French Dispatch"in ismini 2022 Oscar Ödülleri'nde de bolca duyacağız gibi görünüyor. Wes Anderson'ın yönetmenliğini yaptığı, Roman Coppola ve Hugo Guiness ile senaryosunu yazdığı "The French Dispatch", 20. yüzyılda kurgusal bir Fransız şehrindeki gazetede geçiyor. "The French Dispatch"in, yaratım sürecinde Fransız sinemasından ilham aldığını belirten usta yönetmen Wes Anderson'a En İyi Yönetmen ve En İyi Film adaylıkları getirmesi bekleniyor.



"Spencer"

Yönetmen: Pablo Larrain

Pablo Larrain'in yönettiği, Steven Knight'ın senaryosunu yazdığı "Spencer", 2021'in en çok beklenen filmlerinden biri. Kristen Stewart'ın Prenses Diana'yı canlandırdığı "Spencer" filmi, Prenses Diana ve Prens Charles'ın evliliklerinin son dönemine odaklanıyor. 12 Kasım'da ülkemizde vizyona girecek olan "Spencer"da, Kristen Stewart'ın Diana'yı nasıl canlandırdığı heyecanla bekleniyor. Bu performansıyla Kristen Stewart'ın En İyi Kadın Oyuncu dalında güçlü bir aday olacağı düşünülüyor.



"House of Gucci"

Yönetmen: Ridley Scott

"House of Gucci"nin yönetmenliğini "Blade Runner" ve "The Martian" filmleriyle sevdiğimiz Ridley Scott yapıyor. Ünlü modacı Maurizio Gucci'nin eski karısı Patrizia Reggiani'nin tuttuğu bir kiralık katil tarafından öldürülmesini anlatan "House of Gucci"de güç, ihanet ve intikam dolu bir hikaye izliyoruz. Adam Driver'ın Maurizio Gucci'yi canlandırdığı "House of Gucci" filminde Driver'a Salma Hayek, Jared Leto, Al Pacino, Jeremy Irons, Lady Gaga gibi ünlü isimler eşlik ediyor.


"The Tragedy of Macbeth"

Yönetmen: Joel Coen

2021 yılı New York Film Festivali'nin açılış filmi "The Tragedy of Macbeth", karısının da desteğiyle hırsına yenik düşen Lord Macbeth'in klasik hikayesini anlatıyor. "No Country For Old Man" ve "Fargo" ile dört kez Oscar kazanmış olan Joel Coen'in bu film ile beşinci Oscar'ını da eve götürebileceği düşünülüyor. "The Tragedy of Macbeth", başrollerindeki Denzel Washington ve Frances McDormand ile En İyi Oyuncu dallarına da aday olabilir.



"C'mon C'mon"

Yönetmen: Mike Mills

Başrollerinde Joaquin Phoenix, Gaby Hoffmann ve Woody Norman'ın yer aldığı "C'mon C'mon", genç yeğeniyle uzun bir yolculuğa çıkmak durumunda kalan bir gazetecinin hikayesini anlatan bir yol filmi. Daha önce Joker rolüyle büyük övgü toplayan Joaquin Phoenix'in "C'mon C"mon" filmindeki gazeteci Johnny karakteriyle de En İyi Erkek Oyuncu dalında güçlü bir aday olacağı tahmin ediliyor.



"Tick, Tick... Boom!"

Yönetmen: Lin-Manuel Miranda

30. yaşına yaklaşan genç bir besteci olan Jon'un aşk, arkadaşlık ve New York'ta yaşamaya çalışan bir sanatçı olarak hayatın yarattığı baskılar arasındaki gel gitlerini konu alan "Tick, Tick... Boom!" filminin başrollerinde Andrew Garfield, Alexandra Shipp ve Robin de Jesus yer alıyor. Andrew Garfield'ın bu roldeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu dalında yarışabileceği düşünülüyor.



"Licorice Pizza"

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

İlk aşkı keşfeden Alana Kane ve Gary Valentine'ın hikayesini anlatan "Licorice Pizza", 1973 yılında geçiyor. "Licorice Pizza" filminin 2022 Oscar Ödülleri'nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Orijinal Senaryo gibi büyük dallarda yarışması bekleniyor.



"The Lost Daughter"

Yönetmen: Maggie Gyllenhaal

Sahilde keyifli bir tatil yapan bir kadının geçmişinden gelen problemlerle sarsılmasını anlatan "The Lost Daughter"ın, ilk filmini yöneten Maggie Gyllenhaal'a En İyi Yönetmen adaylığını getireceği umuluyor. "The Lost Daughter" filminin başrolündeki Olivia Colman'ın ise her yıl büyük ödül törenlerinde olduğu gibi 2022 yılı Oscar'ında da En İyi Kadın Oyuncu adayları arasında yer alması bekleniyor.



"Nightmare Alley"

Yönetmen: Guillermo del Toro

Guillermo del Toro'nun senaryo ekibinde yer aldığı ve yönettiği "Nightmare Alley", birkaç sözüyle insanları kolaylıkla manipüle edebilen bir adamın, ondan daha tehlikeli psikiyatrist bir kadınla tanışmasını anlatıyor. "Nightmare Alley" filminin En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo gibi adaylıkların yanı sıra başrolündeki Rooney Mara'ya En İyi Kadın Oyuncu adaylığı getirmesi bekleniyor.


"West Side Story"

Yönetmen: Steven Spielberg

1957 yapımı müzikalin bir uyarlaması olan "West Side Story", yasak aşk ve farklı etnik kökenlerdeki gençler arası çete savaşlarının klasik hikayesini anlatıyor. "West Side Story"nin bu uyarlamasında Tony rolüyle Ansel Elgort'u, Maria Vasquez rolündeyse Rachel Zegler'i izliyoruz. "West Side Story" filminin, En İyi Sinematografi, En İyi Kostüm Tasarımı, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dallarında Oscar'a aday olacağı düşünülüyor.



"A Hero"

Yönetmen: Asghar Farhadi

İranlı ünlü yönetmen Asghar Farhadi'nin yazıp yönettiği son film "A Hero", ödeyemediği borcu nedeniyle hapishaneye giren Rahim'in iki günlük izninde borçlu olduğu adamı bulup şikayetini çekmesini istemesini anlatıyor. "A Hero" filminin En İyi Orijinal Senaryo dalında yarışması bekleniyor.



"Parallel Mothers"

Yönetmen: Pedro Almodovar

Aynı anda doğum yapan iki annenin hikayesini anlatan "Parallel Mothers"ın başrollerine Penelope Cruz, Aitana Sanchez-Gijon ve Rossy de Palma gibi isimleri görüyoruz. "Parallel Mothers" filminin Penelope Cruz'a En İyi Kadın Oyuncu adaylığı getirebileceği düşünülüyor.



"Being The Ricardos"

Yönetmen: Aaron Sorkin

Aaron Sorkin'in yazıp yönettiği "Being The Ricardos"un başrollerinde Javier Bardem, Nicole Kidman ve J.K. Simmons gibi ünlü isimler yer alıyor. "Being The Ricardos" filmi, evliliklerini ve kariyerlerini bitirebilecek bir problemle yüzleşmekte olan Lucy ve Desi'nin hikayesini anlatıyor.



"The Harder They Fall"

Yönetmen: Jeymes Samuel

Bir Western filmi olan "The Harder They Fall", düşmanının hapisten çıktığını öğrenen bir haydutun intikam hikayesini anlatıyor. Jeymes Samuel'in yazıp yönettiği filmin oyuncu kadrosunda Jonathan Majors, Zazie Beetz, Regina King gibi isimler yer alıyor.



"Don't Look Up"

Yönetmen: Adam McKay

İki gökbilimcinin, insanlığı yok edecek bir kuyruklu yıldızın Dünya'ya yaklaştığı haberini vermek için dev bir medya turuna çıkmasını anlatan "Don't Look Up" filminin başrollerinde Timothee Chalamet, Leonardo DiCaprio ve Jennifer Lawrence yer alıyor. "Don't Look Up" filminin En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Kurgu dallarında Oscar'a aday olabileceği düşünülüyor.



"Passing"

Yönetmen: Rebecca Hall

Rebecca Hall'un yazıp yönettiği "Passing", iki lise arkadaşının beklenmedik bir şekilde yeniden bir araya gelmesinin, dikkatlice inşa edilmiş gerçekliklerini tehdit eden bir saplantıya dönüşmesini anlatıyor. Tessa Thompson'ın başrolünde yer aldığı "Passing" filminin Ruth Negga'ya En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adaylığı getirmesi bekleniyor.

Wes Anderson'dan Film Tavsiyeleri

"Last Night In Soho" Filmi İKSV Galaları'nda

Tüm Zamanların En Sevilen Yılbaşı Temalı Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri
Şubat Ayı Dizi Önerileri

Şubat Ayı Dizi Önerileri