Kasım 2022 Konserleri

Kasım 2022'de İstanbulluları bekleyen poptan caza, rock'tan elektroniğe tüm konser ve müzik festivallerini keşfediyoruz.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
31 Ekim 2022 Pazartesi 18:26 | Son Güncellenme:
22 dakika okunma süresi
Kasım 2022 Konserleri

"Emir Ersoy Plays Cuban Classics"

(Zorlu PSM, Touché, 2 Kasım)

Popüler projelerinin yanı sıra Grammy ödüllü müzisyenlerle kurduğu "Quartera" grubu ile uluslararası birçok projede yer almış piyanist Emir Ersoy, "Cuban Classics" projesini Volkan Öktem, Caner Üstündağ, Aleiksi Contreras ve Sercan Kerpiççiler ile birlikte 2 Kasım akşamı touché'de sahneliyor.


"Gürer Aykal: 80. Yaş Günü"

(Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, 3 Kasım)

Borusan Sanat, BİFO'nun onursal şefi Gürer Aykal yönetiminde verdiği, her sezon ilgiyle izlenen konserlerinin ilkinde müzikseverlerle birlikte Aykal'ın 80. yaş gününü kutluyor. 3 Kasım Perşembe günü Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde "Gürer Aykal: 80. Yaş Günü" başlıklı konserde izleyicisi ile buluşacak olan BİFO; Charles Ives, George Antheil ve Arnold Schönberg gibi 20. yüzyıla damga vurmuş bestecilerin eserlerinin yorumuyla dikkat çeken Finlandiyalı piyanist Joonas Ahonen'e eşlik ediyor. Bu özel konserde, bir dönem Aykal'ın da öğretmeni olan eğitimci, besteci ve müzikolog Ahmet Adnan Saygun'un 1. Piyano Konçertosu ve Prokofiev'in bir ve iki numaralı Romeo ve Juliet Süiti'nden bölümler seslendirilecek.


New Model Army Konseri

(Zorlu PSM, %100 Studio, 3 Kasım)

40 yılı aşkın kariyerlerini ve on yedi albümlük devasa kataloglarını özel 40. yıl turnesiyle kutlayan New Model Army, Zorlu PSM %100 Studio konseriyle yeniden ülkemize geliyor. Geçtiğimiz seneyi Londra, Amsterdam ve Köln gibi şehirlerde tüm biletleri tükenen geleneksel yılbaşı konserleriyle kapatan New Model Army, bahar aylarını bir Birleşik Krallık turnesiyle geçirdikten sonra, tüm enerjisi ve hızıyla Avrupa konserleri kapsamında ülkemizdeki hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.


Manu Katché Konseri

(Cemal Reşit Rey Konser Salonu, 4 Kasım)

Müzik sektörü tarafından "zirvedeki davulcu" olarak nitelendirilen, ülkemizde "Sting'in davulcusu" olarak da tanınan Manu Katché, son albümü "The Scope" ile 4 Kasım'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda konser veriyor. Katche'nin sevenleriyle buluşmasında, ona sahnede; Jérôme Regard, gitarda Patrick Manouguian, klavyede ise Jim Henderson eşlik edecek.


Adamlar Konseri

(Küçükçiftlik Park, 5 Kasım)

Alternatif müziğin son dönemdeki en iyi gruplarından Adamlar, 2013'ten bu yana hip-hoptan uzun havaya, tangodan rock müziğin en damar hallerine ve oradan da elektronik müziğe farklı janraları başarıyla harmanlayan Türkçe sözlü müzik üretiyor. Tolga Akdoğan (vokal ve elektrik gitar), Bartu Özbatur (davul), Gürhan Öğütücü (elektrik gitar) ve Berat İşçioğlu'dan (bas gitar) oluşan grup "Eski Dostum Tankla Gelmiş" isimli ilk albümlerini 2014'te, "Rüyalarda Buruşmuşuz" adlı ikinci albümlerini 2016'da, üçüncü stüdyo albümleri "Dünya Günlükleri"ni ise 2019'da yayımladı. Uzun süren sessizliklerini, 2021 yılının sonunda dört şarkıdan oluşan "Harekete Kimse Mâni Olamaz. Part1" adlı EP ile bozan Adamlar, başarılarını katlayarak yoluna devam ediyor. Türkçe sözlü alternatif rock müziğin aranan gruplarından Adamlar, 100% Müzik Sunar: Park'ta Rock için 5 Kasım'da bir kez daha KüçükÇiftlik Park sahnesinde.


Tanerman Konseri

(Babylon, 5 Kasım)

Trap ve hip-hop sahnesinden yükselen birçok parçanın mimarı, DJ ve prodüktör Taner Yıldırım; solo üretimlerini "Tanerman" ismi altında dinleyicisiyle paylaşıyor. Müzik hayatı boyunca beatmaker'lıktan DJ'liğe, radyoculuktan aranjörlüğe kadar birçok rol üstlenen Tanerman, yerli hip-hop sahnesinden müzisyenlere verdiği beat'lerle dikkatleri üzerine çekti. Dönüşen ve kitlelere ulaşan sound'uyla 2019 ve 2020 yıllarında "Islak Kum", "Ela", "Leyla" ve "Diskotek" gibi prodüksiyonlarını paylaştı. Geçtiğimiz Ağustos ayında ilk albümü "Orkestra"yı yayımladı. Albümde Contra, Reckol, Yung Ouzo, Lia Shine, Elanur, Ravend, Kum ve Morphia gibi isimlerle yaptığı ortak üretimleri de yer alıyor. Albümün çıkışıyla beraber DJ kabininin başına da yeniden geçen Tanerman; performanslarında, trap ve R&B arşivinden seçtiği parçaları kendi prodüksiyonlarıyla harmanladığı özel remix'lerini sunuyor.


Atatürk'ü Anma Konserleri

(AKM, Türk Telekom Opera Salonu, 10-11 Kasım)

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, aramızdan ayrılışının 84. yılında Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü özel bir konserle anıyor. 10 Kasım 2022 Perşembe akşamı, AKM - Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleşecek konserde, Cumhuriyet dönemi ikinci kuşak bestecilerinden Nevit Kodallı'nın müziği ve ünlü şair Cahit Külebi'nin metninden oluşan "Atatürk Oratoryosu" seslendirilecek. Konserde; soprano Perihan N. Artan, mezzosoprano Jaklin Çarkçı, tenor Berk Özbek, bariton Alper Göçeri solist olarak yer alacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu ile gerçekleşecek konserin orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini Paolo Villa üstleniyor. 11 Kasım'da AKM - Türk Telekom Opera Salonu'nda gerçekleşecek Atatürk'ü Anma Konseri ise İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Denizbank konserleri kapsamında gerçekleşiyor. Şef Murat Göktaş yönetimindeki orkestra Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 84. yılında Atatürk'ün Fikrimin İnce Gülü, Bülbülüm Altın Kafeste ve Yemen Türküsü gibi sevdiği şarkılardan oluşan özel bir repertuvar seslendirecek.


"Nünü Caz Söylüyor"

(İş Sanat, İş Kuleleri Salonu, 16 Kasım)

Türk pop müziğine güçlü sesi ve hafızalarda yer eden şarkılarıyla adını yazdıran Nükhet Duru, 16 Kasım Çarşamba günü "Nünü Caz Söylüyor" isimli özel konseriyle İş Kuleleri Salonu'nda sevenleriyle buluşuyor. Sahnede POW Trio ve gitarist Cenk Erdoğan'ın eşlik edeceği konserde Duru, kendi şarkılarının yanı sıra kabare ve caz şarkıları seslendirecek.


Jenny Hval Konseri

(Babylon, 16 Kasım)

Jenny Hval; sanat, feminizm ve cinsellik gibi konuları sorgulayan tutkulu bakış açısını müziğine yansıtıyor. Folk, caz, spoken word ve elektronik müzik türlerini derinlikli vokaliyle harmanladığı sound'uyla birlikte etkileyici ve provokatif söz yazımıyla ortaya çıkan alışılagelmişin dışında müzikal üretimler yapıyor. Kendi ismiyle solo çalışmalarına 2011'deki çıkış albümü "Viscera" ile başlayan Jenny Hval, iki sene sonra yayımladığı "Innocence Is Kinky" albümüyle dikkatleri iyice üzerine çekti. Atmosferik ve rüyalı seslerden, noise ve indie rock'ı birleştirdiği tarzlara evrilen müzisyen, 2015'te Sacred Bones etiketi taşıyan "Apocalypse, Girl" albümünde 60'ların Norveçli caz vokallerinden etkilendi. Takip eden albümlerini ağırlıklı caz etkisinde ortaya çıkaran Jenny Hval, enstrümantal ve elektronik ögeleri de müziğine ekledi. 2016 senesinde yayımladığı albümü "Blood Bitch"; 70'lerin korku ve gerilim filmleri, Hval'in geçmiş tur deneyimleri ve evi Norveç'in gotik ve metal sahnelerinden ilhamla ortaya çıktı. Dinleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini toplayan "Blood Bitch"i takiben 2019'da "The Practice of Love" albümünü paylaştı. Birçok sanatçıyla iş birliği yapan ve farklı projeleri olan müzisyenin, Håvard Volden ile deneysel müzik projesi olan Lost Girls; çıkış albümü "Menneskekollektivet"i 2021'de yayımladı. 4AD etiketiyle 2022'de çıkan son albümü "Classic Objects", Jenny Hval'in pop anlayışını yansıtıyor. Pandeminin getirdiği izolasyon, sanatçının kendisine odaklanarak "yalnızca ben" konseptiyle yazdığı, hayata dair yalın hikayelerini anlatıyor. Albüm resmedildiğinde; Hval'in geçmişinden gelen ve özlemini duyduğu mekanların yanı sıra rüyaların, halisünasyonların, ölümün ve sanatın onu götürebileceği gelecekteki hayali mekanları da içinde barındıran bir harita ortaya çıkıyor.


Tuğçe Şenoğul Konseri

(Babylon, 17 Kasım)

"Seni Görmem İmkansız" ve "Kahinar" projeleriyle ismini duyuran söz yazarı ve besteci Tuğçe Şenoğul solo projesinin ilk albümü "Gölgelerine"yi 2017'de paylaştı. Albüm, Türk müziğinden Fransız chanson'larına uzanan, trap ve hip-hop'tan beslenen bir sonik dünyaya sahip. Tekinsizliğin duygusallık, naifliğinse şiirsel bir melankoliyle birleştiği "Gölgelerine"; varoluşun doğasındaki karanlığın ve korkuların yansımalarını aktarıyor. 2017'den bu yana yaptığı iş birlikleriyle adından sıkça bahsettiren Tuğçe Şenoğul, ikinci albümü için hazırlıklarını sürdürüyor.


"Carmen" Operası

(AKM, Türk Telekom Opera Salonu, 19 Kasım)

İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği "Carmen" operası, AKM - Türk Telekom Opera Salonu'nda sanatseverlerle buluşuyor. Dünyanın en seçkin opera eserlerinden olan ve dünya genelinde en çok sahnelenen operaların başında gelen, bestesi Fransız besteci Georges Bizet'ye ait olan "Carmen"in librettosu Prosper Mérimée'nin aynı isimli kısa romanından yola çıkılarak Ludovic Halévy ve Henri Meilhac tarafından kaleme alındı. İlk kez 1875 yılında Paris'de sahnelendiğinde sert eleştirilere maruz kalan "Carmen" operası, ne yazık ki Bizet'nin ölümünden sonra, muhteşem başarısını yakaladı ve dünya çapında ün kazandı. İtalyan rejisör Vincenzo Grisostomi Travaglini'nin sahneye koyduğu "Carmen" operasında orkestrayı Zdravko Lazarov yönetiyor. Dekor tasarımı Zeki Sarayoğlu'na, kostüm tasarımı Ayşegül Alev ve Gizem Betil'e, koreografisi Ayşem Sunal Savaşkurt'a, ışık tasarımı Giovanni Pirandello'ya ve dramaturjisi Ravivaddhana Monipong Sisowath'a ait olan eserin koro şefliğini Paolo Villa, çocuk korosu şefliğini ise Sercan Gazeroğlu üstleniyor.


Duygu Soylu "Good Vibes Only" Konseri

(Zorlu PSM, touché, 19 Kasım)

Duygu Soylu, "iyi hislerle" dolu neşeli seçkisiyle 19 Kasım akşamı touché'de. Geçtiğimiz sezon, Zorlu PSM'nin keyifli caz kulübünde "Black Diamond Band" olarak sahne alan sanatçının, yeni projesi "Good Vibes Only" sahneden dinleyicilere pozitif hisler gönderiyor.


Jakuzi Konseri

(Babylon, 21 Kasım)

2016 yılında kurulan Jakuzi, "Koca Bir Saçmalık" ile bağımsız müzik sahnesine hızlı bir giriş yaptı. Synth-pop, new-wave, dark wave, post-punk, krautrock ve lo-fi ağırlıklı parçalarıyla dikkat çeken ekip; ilk albümleri "Fantezi Müzik"i kaset formatıyla, Taner Yücel prodüktörlüğünde Domuz Records etiketiyle çıkardı. Albüm, Berlin merkezli plak şirketi City Slang Records etiketiyle dört yeni parçanın eklendiği edisyonuyla yeniden yayımlandı. The Quietus ve The Guardian gibi birçok önemli mecrada yer alan Jakuzi; Avrupa'da Paris, Londra, Berlin, Amsterdam, Zurich gibi pek çok şehirde performanslar sergiledi. Primavera Club, Donaufest, Synästhesie Festival, Pop Kultur gibi birçok büyük festivalde yer alan ekip; müzikal idolleri John Maus ile birlikte, Berlin'de biletleri tamamen tükenen bir konser de verdi. Vokalde Kutay Soyocak, davulda Can Kalyoncu, gitar ve synth'lerde Ahmetcan Gökçeer'den oluşan Jakuzi; karanlık bir yaklaşımla, kendine ve dış etkenlere rağmen günümüzde hayatta kalma çabasını konu alan ikinci albümleri "Hata Payı"nı 2019'da yayımladı. Pandemi döneminde üzerinde çalıştıkları "Açık Bir Yara" kısaçalarını 2021'in yaz aylarında yayımlayan grup; Taner Yücel prodüktörlüğünde 2015 yılında yaptıkları ilk demo olan tekli "Merasim"i aynı sene Shalgam Records etiketiyle dinleyicisiyle paylaştı. Bugünlerde Avrupa'da ve Türkiye'de aktif olarak konser vermeye devam eden grup, üçüncü stüdyo albümleri için hazırlıklarına devam ediyor.


Ferit Odman Quintet

(Zorlu PSM, touché, 23 Kasım)

Türkiye'nin caz sahnesinin önemli isimlerini bir araya getiren Ferit Odman Quintet, 23 Kasım akşamı touché'de dinleyenleriyle buluşuyor. Türkiye'de caz davulunun öncülerinden Ferit Odman; Downbeat dergisinden dört yıldızla taçlandırılmış olan "Autumn In New York" ve "Nommo" albümlerindeki quintet aranjmanlarına yer veriyor. Odman'ın quinteti ile hard-bop dünyasının derinlerinde güzel bir yolculuğa çıkıyoruz.


"Simply Sinatra" Konseri

(İş Sanat, İş Kuleleri Salonu, 24 Kasım)

İş Sanat, Londra prodüksiyonu "Simply Sinatra" konserini 24 Kasım Perşembe, İş Kuleleri Salonu'nda ilk kez seyirci ile buluşturuyor. London Concert Orchestra'nın sahne alacağı konserde solistler Stephen Triffitt ve Katie Birtill'in seslendireceği Sinatra şarkılarına dans eşlik edecek. Müzik ve dansın bir araya geldiği "Simply Sinatra", Avrupa'nın önemli kültür sanat merkezlerinden Barbican Center'ın sezon programında da yer alıyor.


"Don Kişot" Balesi

(AKM, Türk Telekom Opera Salonu, 25 Kasım)

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, Miguel de Cervantes'in aynı ismi taşıyan romanından seçilmiş bazı bölümlerden esinlenerek sahneye taşınan "Don Kişot" balesini, AKM Türk Telekom Opera Salonu'nun atmosferinde sanatseverlerle buluşturuyor. Yüksek seviyedeki bale tekniğiyle dünyaca ünlü toplulukların repertuvarlarında değişmez bir yeri olan, Ayşem Sunal Savaşkurt'un sahneye koyduğu "Don Kişot"da orkestrayı Murat Kodallı yönetiyor. Eserde, dekor tasarımı İsmail Dede'ye, kostüm tasarımı Gizem Betil'e, ışık tasarımı Önder Arık'a ait.


Kerem Görsev Trio

(Zorlu PSM, touché, 25 Kasım)

Caz dünyasının önde gelen isimlerinden Kerem Görsev, kontrbasta Volkan Hürsever, davulda Ferit Odman'dan oluşan trio ekibiyle 25 Kasım'da touché'de seyircisiyle buluşuyor.


Kasım 2022'de Gezilebilecek Sergiler

Kasım 2022'de Gerçekleşen Müzayedeler

Artweeks 7. Edisyonuyla Akaretler'de

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Mart Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri
Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Milano Tasarım Haftası'nın Dikkat Çekenleri

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar
Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

Sanat Tarihinde Gölgede Kalmış Kadın Sanatçılar

Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp
Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp

Şehrin Yeni Buluşma Noktası: Komedi Kulüp

Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi
Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi

Art Dubai: Orta Doğu'nun Sanat Mabedi

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dijital Deneyim Müzesi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor
Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

Gustav Klimt'in Kayıp Eseri Müzayedeye Çıkıyor

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur
Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Sanatçı Keşfi: Buse Belle Cesur

Mart Ayı Tiyatro Rehberi
Mart Ayı Tiyatro Rehberi

Mart Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi
Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Nisan Ayı Tiyatro Rehberi

Daniil Margulis English National Operası'nda
Daniil Margulis English National Operası'nda

Daniil Margulis English National Operası'nda