HBO Max'te İzleyebileceğiniz En İyi 20 Film

HBO Max'in geniş film kataloğundaki Oscar Ödüllü dramlardan romantik komedilere, bilim kurgudan süper kahraman yapımlarına, korkudan gerilime dek pek çok farklı türde izleyebileceğiniz en iyi filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
18 Nisan 2023 Salı 14:16 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
HBO Max Film Önerileri

En Popüler HBO Max Filmleri

HBO Max çatısı altında; Warner Bros, DC Comics ve HBO bünyesindeki ödüllü, büyük bütçeli ve prestijli yapımları görebiliyoruz. HBO Max'in geniş film kataloğundaki dram, komedi, bilim kurgu, süper kahraman, korku, gerilim, romantik komedi ve daha nice türdeki en dikkat çeken filmleri bir araya getirdik.


1.The Banshees of Inisherin (2022) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon, Barry Keoghan, Pat Shortt

İki çocukluk arkadaşından biri ilişkilerini aniden bitirdiğinde, her ikisi de endişe verici sonuçlarla kendilerini bir çıkmazda bulurlar. "The Banshees of Inisherin" filmi, En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Müzik, En İyi Senaryo, Colin Farrell'ın aldığı En İyi Erkek Oyuncu ve Brendan Gleeson için En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde olmak üzere toplam dokuz Oscar adaylığına sahip.


2.The Batman (2022) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Jeffrey Wright, Colin Farrell, Paul Dano, John Turturro, Andy Serkis, Peter Sarsgaard

"The Batman" filminde sadist bir seri katil, Gotham'daki önemli siyasi figürleri öldürmeye başlayınca Batman, şehrin gizli yolsuzluğunu araştırmak ve ailesinin bu işe karışmasını sorgulamak zorunda kalır.


3.Elvis (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Tom Hanks, Austin Butler, Olivia DeJonge

"Elvis" filmi, Amerikan müzik ikonu Elvis Presley'in çocukluğundan 1950'lerde menajeri Albay Tom Parker ile karmaşık bir ilişki sürdürürken bir rock ve film yıldızı olmasına kadar geçen hayatını konu alıyor.


4.The Silence of the Lambs (1991 ) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney

Genç bir F.B.I. ajanı, bir seri katili yakalamak için hapisteki başka bir seri katilden yardım almaya karar verir, ancak yardım aldığı Hannibal Lecter, muhtemelen yakalamaya çalıştığı katilden çok daha tehlikeli ve manipülatif bir yamyamdır. 90'lara damgasını vuran "The Silence of the Lambs"in hikayesi Thomas Harris'in romanından sinemaya uyarlanıyor.


5.Kimi (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Zoe Kravitz, Byron Bowers, Rita Wilson, Erika Christensen, India de Beaufort

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "Kimi" filminde, Seattle'da yaşayan agorafobik bir teknoloji çalışanı, bir suçun kanıtını ortaya çıkarır.


6.Drive My Car (2021) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Ryusuke Hamaguchi

Oyuncular: Hidetoshi Nishijima, Toko Miura, Reika Kirishima

Dram türündeki "Drive My Car" filminde, tanınmış bir tiyatro oyuncusu ve yönetmen, büyük bir kişisel kayıpla başa çıkmaya çalıştığı bir dönemde Hiroşima'da "Vanya Amca"nın uyarlamasını yönetmesi için teklif alır. "Drive My Car" filmi, En İyi Uluslararası Film dalında Oscar kazandı.


7.Bad Education (2019) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Cory Finley

Oyuncular: Hugh Jackman, Allison Janney, Ray Romano, Welker White, Annaleigh Ashford, Stephanie Kurtzuba

Biyografi, komedi ve suç türlerindeki "Bad Education" filminde, New York'taki Roslyn okul bölgesinin sevilen müfettişi, personeli, arkadaşları ve akrabaları, Amerikan tarihindeki en büyük devlet okulunda zimmete para geçirme skandalının ortaya çıkmasında baş şüpheliler haline gelir.


8.Son of Monarchs (2020) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Alexis Gambis

Oyuncular: Paulina Gaitan, Tenoch Huerta, William Mapother, Electra Stone

Dram türündeki "Son of Monarchs" filminde, New York'ta yaşayan Meksikalı bir biyolog, Michoacán'ın görkemli kelebek ormanlarında yer alan memleketine döner. Yolculuk, onu geçmiş travmalarla yüzleşmeye ve melez kimliği üzerinde düşünmeye zorlayarak kişisel bir metamorfozu ateşler.


9.Singin' in the Rain (1952) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Stanley Donen, Gene Kelly

Oyuncular: Gene Kelly, Donald O'Connor, Debbie Reynolds, Jean Hagen

Müzikleriyle sinema tarihinin en unutulmaz müzikal filmlerinden biri haline gelen "Singin in the Rain", HBO Max arşivindeki güçlü yapımlardan. Gerek komedisi gerekse de şarkılarıyla asla eskimeyen filmlerden biri olan "Singin' In The Rain", 1920'ler Hollywood'unda ilk sesli filmlere geçiş dönemini anlatıyor. Kathy, ünlü bir film yıldızı olmasına rağmen sesi çok kötü olan Lina'nın dublörlüğünü yapmaya başlar. Lina, başta bu durumdan memnunken bir süre sonra, çoğu filmdeki partneri Don ile Kathy arasındaki yakınlaşmadan rahatsız olmaya başlar.


10.Let Them All Talk (2020) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Steven Soderbergh

Oyuncular: Meryl Streep, Gemma Chan, Dianne Wiest, Christopher Fitzgerald, Candice Bergan

Komedi ve dram türlerindeki "Let Them All Talk" filminde ünlü bir yazar, sıkıntılı geçmişiyle hesaplaşırken eğlence ve mutluluk bulmak için arkadaşları ve yeğeniyle bir gemi yolculuğuna çıkar.


11. 500 Days of Summer (2009) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Zooey Deschanel, Joseph Gordon-Levitt, Chloe Grace Moretz, Matthew Gray Gubler, Clark Gregg

Romantik komedi ve dram türlerindeki "500 Days of Summer" filminde, umutsuz romantik Tom, ruh eşi sandığı Summer tarafından terk edildiğinde ilişkisini gözden geçirerek nerede yanlış yaptığını ve hayatının aşkını nasıl geri kazanacağını çözmeye çalışır.


12.The Shawshank Redemption (1994) – IMDB Puanı 9.3

Yönetmen: Frank Darabont

Oyuncular: Tim Robbins, Morgan Freeman, Bob Gunton, William Sadler, Clancy Brown, Gil Bellows

Yedi dalda Oscar adayı olay ünlü dram filmi "The Shawshank Redemption", hapishanede geçirdikleri birkaç yıl boyunca dostluk kuran, birlikte teselli, kefaret ve nihayetinde bir kaçış yolu arayan iki hükümlüyü merkezine alıyor.


13.Casablanca (1942) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Michael Curtiz

Oyuncular: Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Claude Rains, Conrad Veidt, Sydney Greenstreet

Romantik dram ve savaş filmi olan "Casablanca"da, Fas'ta yaşayan alaycı bir Amerikalı kafe sahibi, eski sevgilisi ve onun kaçak kocasının Nazilerden kaçmasına yardım edip etmemeye karar vermekte zorlanır. Sinema tarihinin en ikonik filmlerinden "Casablanca", En İyi Senaryo, En İyi Yönetmen ve En İyi Film dallarında Oscar Ödülü sahibi.


14. Wonder Woman (2017) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Patty Jenkins

Oyuncular: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Lucy Davis, Connie Nielsen, Danny Huston, David Thewlis, Said Taghmaoui, Wewn Bremner, Eugene Brave Rock, Elena Anaya

"Wonder Woman", erkek egemen bir türün içinde geç de olsa doğan bir kadın süper kahraman filmi olarak oldukça başarılı oldu. Bu nedenle de DC'yi bir adım öne taşıdı. Her ne kadar başarısını diğer filmlerde gösterememiş olsa da modern süper kahraman filmleri için önemli bir atılımdı. "Wonder Woman" filminde, bir savaş pilotu olan Steve Trevor, kaza yaparak Amazon savaşçılarının yaşadığı dış dünyadan gizli bir adaya düşer. İnsanların dünyasının savaş halinde olduğunu öğrenen Diana ise Steve'le birlikte evini terk ederek kaderini keşfetmek ve savaşı sona erdirmek için yola çıkar.


15.The Fallout (2021) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Megan Park

Oyuncular: Jenna Ortega, Maddie Ziegler, Niles Fitch, Will Ropp, Julie Bowen, Shailene Woodley, Chrisine Horn, Austin Zajur

Dram türündeki "The Fallout" filminde, liseli bir öğrenci olan Vada, bir okul trajedisinin ardından yaşadığı duygusal bir süreçten geçmektedir. Bu deneyim; ailesi ve arkadaşları ile ilişkilerini ve dünya görüşünü sonsuza dek değiştirir.


16.Barbarian (2022) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Zach Cregger

Oyuncular: Georgina Campbell, Bill Skarsgad, Justin Long, Matthew Patrik Davis

Korku, gerilim ve gizem türlerindeki "Barbarian" filminde, Airbnb'den ev kiralayan bir kadın, evin bir başkası tarafından da kiralandığını görür ancak gidecek başka bir yeri olmadığı için mecburen geceyi bu tanımadığı evde, tanımadığı adamla geçirmek zorunda kalır.


17.Last Night in Soho (2021) – IMDb Puanı 7.0

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Diana Rigg, Rita Tushingham

Dünya prömiyerini Eylül 2021'de Venedik Film Festivali'nde yapan "Last Night In Soho"; 1960'ların müziğine, gece hayatına, moda dünyasına ve Londra'ya dair nostaljik referanslarla dolu bir film. Edgar Wright'ın hem yönetmenliğini yaptığı hem de Krysty Wilson-Cairns ile birlikte senaryosunu yazdığı yapım, tarzıyla da 1970'lerin İtalyan gerilim filmlerinden esinleniyor. Zaman yolculuğuyla gerilimi ustaca birleştiren "Last Night in Soho", moda tutkunu bir genç kızın, kendini bir anda 1960'larda bularak, günümüzden özendiği yaşam tarzına geçmesini ve bu durumun yarattığı beklenmedik, ürkütücü sonuçları anlatıyor.


18.Shazam! (2019) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: David F. Sandberg

Oyuncular: Zachary Levi, Mark Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Djimon Hounsou, Grace Caroline Currey, Meagan Good, Michelle Borth, Ross Butler

Yeni bir koruyucu ailenin yanına verilmiş genç bir çocuk, annesini bulmayı kafaya koymuştur. Ancak bunun yerine beklenmedik süper güçler bulur. Artık "Shazam!" kelimesini söylediğinde süper güçlü bir yetişkine dönüşebilmektedir. İşin kötü yanı ise çok kısa sürede, güçlü bir düşman da kazanır. "Shazam!" filmi, yayınlanmadan önce izleyicinin büyük bir beklentisi olmasa da hikayesi, anlatımı, oyunculukları ve komedisiyle çoğu kişinin gönlünü kazanmayı ve kendine ait bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı.


19.Hereditary (2018) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne, Alex Wolff, Christy Summerhays

Korku, gizem ve dram türlerindeki "Hereditary" filminde, trajik ve rahatsız edici olayların peşini bırakmadığı yas tutan bir aileyi takip ediyoruz.


20.The Lobster (2015) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, Jacqueline Abrahams, Roger Ashton-Griffiths

Bilim kurgu ve romantik dram türlerindeki "The Lobster" filminde, distopik bir yakın gelecekte, The City yasalarına göre, bekar insanlar The Hotel'e götürülür ve orada 45 gün içinde romantik bir partner bulmak zorunda kalırlar ya da bir hayvana dönüştürülüp The Woods'a gönderilirler.


HBO Max'in En Sevilen Dizileri

Seri Katilleri Konu Alan En Heyecanlı Filmler

Son Yılların En İyi DC Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları