MONACO TARKAN’I BEKLİYOR!

Tarkan, beş yıllık bir aradan sonra Monaco’da sahne almaya hazırlanıyor. Etkinliğin mimarlarından Monte Carlo SBM’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’sunun Özel Danışmanı Hülya Biren ve Demet Sabancı Çetindoğan ile bir araya geldik.

ABONE OL
8 Ocak 2020 Çarşamba 11:29 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
MONACO TARKAN’I BEKLİYOR!

Ayça BARUT TANMAN – [email protected] / Fotoğraflar: Fevzi ONDU
Monaco, 14-15 Şubat’ta bir kez daha Türk ve Monaco kültürlerinin buluşmasına sahne olacak. SBM organizasyonuyla gerçekleşecek “Tarkan hafta sonu”, 14 Şubat’ta Monte-Carlo Bay Hotel’de Sevgililer Günü kutlamasıyla başlayacak. Türk kültürünün tanıtılması için gönüllü olarak mücadele eden Demet Sabancı Çetindoğan, bu kez Pera Palace Hotel’in Şefi Gökay Çakıroğlu’nun lezzetlerini konuklarla buluşturacak. 15 Şubat’ta eğlence Sporting Monte-Carlo Yıldızlar Salonu’nda Tarkan konseriyle devam edecek. Etkinliğin mimarlarından Monte Carlo SBM’in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’sunun Özel Danışmanı Hülya Biren ve Demet Sabancı Çetindoğan ile bir araya geldik.

Demet Sabancı Çetindoğan
Türkiye’nin önemli kültür elçilerinden birisiniz. Ülkemizin tanıtımı için gönüllü olarak mücadele etmeye nasıl başladınız?

Çok teşekkür ederim. Bu içimden gelen bir ses, bir güç. Eğitim için yurt dışına çıktığımda bu gücü keşfettim. Barışa, insanın refahına, çocukların mutluluğuna ve toplumun eğitimine ilişkin konular beni bir mıknatıs gibi çekiyor. Çocukla, barışla, sanatla, eğitimle ilgili her konuda kendimi bir çalışmanın içinde buluveriyorum. Ailemin etkisi çoktur elbette. Ama dediğim gibi bu içimde hissettiğim bir güç ve bunun için Tanrı’ya minnettarım.

Bugüne kadar birçok tanınmış ismi İstanbul’da ağırladınız. Türk kültürüyle ilgili en çok nelere ilgi gösteriyor yabancılar sizce?
Ne yazık ki yeme içme ve doğal güzelliklere daha çok hakimler. Oysa Türkiye ve İstanbul okyanustaki bir ada, altın kumları olan bir plaj değil. Türkiye Kapadokya’dan, Antalya’dan, Mardin’den fazlası. İstanbul Kapalıçarşı’dan, kebaptan ve Boğaz’dan fazlası. Onlara hep bu engin birikimi anlatmaya ve göstermeye çalışıyorum. Burada birbirinin üzerine kurulmuş onlarca medeniyet var ve her biri tarihe yön vermiş. Doğu Roma’nın başkentini, Osmanlı’nın başkentini bir turistik şehir olarak görmek yetmez bana göre. Elbette Boğaz’ı gören gözlerine inanamıyor. Elbette Ayasofya’nın bir benzeri yok. Elbette Kapalıçarşı dünyanın yaşayan en büyük müzesi ama arkada bunlara can veren çok çok büyük bir güç var. İşte esas amaç bunları yansıtmak.

Turkey - ONE Derneği’nin kurucularındansınız. Derneğin faaliyetlerini sizden dinleyebilir miyiz?
Turkey - ONE Derneği olarak da dünya medeniyetinin ortak değerlerine hizmet etmek ve evrensel bir dünya kültürü kurulmasına aracılık etmek için çalışıyoruz. Özellikle ülkemiz coğrafyasında bütün dinlerin merkezi olması doğal olarak herkesin ilgilenmesine neden oluyor. İşte bu noktada ülkemizde bulunan evrensel değerlerin tanıtılması ve korunması için Turkey - One Derneği ile var gücümüz ile çalışıyoruz. Türkiye’nin uluslararası platformlardaki tanıtımını geliştirmek ve teşvik etmek; etkinliklerimiz ile yabancı kamuoyunu bilinçlendirmek, aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak; ülke tanıtımını amaçlayan çalışmalara destek vermek; derneğin çalışma alanlarıyla ilgili uluslararası organizasyonlarla ortak çalışmalara imza atmak; Türkiye’nin turizm ve tanıtım stratejisine katkıda bulunmak Türkiye’nin bir marka olarak bilinirliliğini artırmak ve buna bağlı olarak Mozaik Yolu projemiz ile eşsiz mozaiklerin tüm dünyada bilinirliliğinin artmasını sağlamak faaliyetlerimiz arasında. T- ONE Derneği’mizin Mozaik Yolu projesi de geçmişini arayan ve geleceği anlamaya çalışan bütün toplumların dikkatini çekiyor. Sanat ve görsel sanatlar alanında Türk sanatçılarının yurt dışında tanıtılması, Türk çağdaş sanatının farkındalığının arttırılmasını sağlamak; 
imza Türk yemekleri aracılığıyla Anadolu’nun benzersiz tarihi ve kültürel mirası konusunda farkındalık yaratmak üzere girişimlerde bulunmak gibi daha pek çok önemsediğimiz faaliyetimiz bulunuyor.

Türk mutfağının tanıtımına da büyük önem veriyorsunuz. Geçtiğimiz yıl sizin çabalarınızla Oscar töreninin menüsüne Türkiye’ye özel lezzetler de eklenmişti. Mücadelenizin karşılık bulması neler hissettiriyor size?
Anlatılmaz bir duygu... Milli bir gurur inanın. Tüm dünya yemek kültürümüzü bilsin istiyorum. Günümüzde “gastronomi” geleneksel sektörleri geride bırakarak Türkiye’nin turizm gelirini artıran önemli ve yeni bir fırsat alanı olmaya aday. Bu bağlamda komitemiz; aynı listeye dahil edilebilecek, Türkiye’yi ziyaret eden turistler tarafından sevilen, bize özgü, Türkiye’nin imza yemeklerini belirleyerek, dünya otelleri ve restoranlarının menülerinde yer almasını sağlamayı hedeflemektedir. 
Hatta ilk aklıma gelen Türk kahvaltısının bilinilirliğini artırmak;  bu amaç doğrultusunda brunch menüsü olan yabancı restoranlar ve yabancı otel zincirlerinin menüsüne girmek ve “Turkish Breakfast Dishes” adı altında çeşitli yemek ve ürünleri  önermek. Bu doğrultuda etkinlik ve atölyeler düzenleyerek ciddi anlamda çaba gösteriyoruz. Anadolu’nun benzersiz tarihi, kültürel mirası ve gastronomi konularında farkındalık yaratmak üzere girişimlerde bulunuyoruz.
14 Şubat’ta bu kez Türk lezzetleri Monaco’da olacak. Monte Carlo Bay Hotel’in Blue Gin Salonu’nda gerçekleşecek kutlamada Pera Palace Hotel’in Şefi Gökay Çakıroğlu ve Michelin yıldızlı şef Marcel Ravin’in yemekleri ikram edilecek. 

Bu özel gece hakkında neler söylemek istersiniz?
Hatırlayacağınız üzere 2015 yılında yine Monaco’da Pera Palace şeflerinin hazırladığı yemekler ve Tarkan’ın benzersiz performansı eşliğinde Cumhuriyet Bayramı’nı kutlamıştık. Bu organizasyon hem Monaco’da hem Türkiye’de büyük sükse yaratmıştı. Monaco’nun o dönemki Başbakanı Michel Roger başta olmak üzeredevlet düzeyinde pek çok önemli ismin yanı sıra, İstanbul cemiyet hayatından da birçok dostumuz bizlerleydi. Bu yıl da Sevgililer Günü’nde; Monte-Carlo La Societe des Bains de Mer’in (SBM) Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’sunun Özel Danışmanı sevgili arkadaşım Hülya’nın desteğiyle yine eşsiz bir geceye imza atmaya hazırlanıyoruz. Pera Palace Hotel’in yetenekli Executive Şefi Gökay Çakıroğlu Türk mutfağının enfes lezzetlerini davetlilere sunarken, megastarımız Tarkan da konuklara unutulmaz bir gece yaşatacak. Bu tip organizasyonların ülkemizin kültürünü ve eğlence anlayışını tanıtmak anlamında çok önemli olduğunu düşünüyorum. İlerleyen yıllarda da farklı formatlarda bu tarz projelerde yer almaya devam etmeyi planlıyoruz. 

Gökay Çakıroğlu ile hazırlayacağı menü hakkında fikir alışverişinde bulundunuz mu? Misafirler hangi Türk yemeklerini tatma fırsatı bulacak?
Ülkemizin yemek kültürünü, dünya gastronomisi tarafından yeterince keşfedilmemiş lezzetlerini, yöresel ve yerel tarım ürünlerimizi kullanarak; modernizasyonu layığıyla yaparak en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyoruz. 14 Şubat’ta Monaco’daki menüyü de Gökay Çakıroğlu bu doğrultuda hazırlayacak. O gün davete katılacak seçkin misafirler Erzincan üzüm şırası, Trakya keçi peyniri, İzmir lokması, Karadeniz hamsisi gibi muhteşem Türk lezzetlerini deneyimleyecek. Türk gastronomisinin tanıtımı için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Tarkan hafta sonuna katılmak isteyenler Tatilsa’dan paket programları öğrenebilirler.

15 Şubat’ta da eğlence Tarkan konseriyle devam edecek. Konser heyecanlandırıyor mu sizi? En sevdiğiniz Tarkan şarkısı hangisi?
Tarkan sanatı, sesi, duruşu ve sahnesiyle milli bir değer… Dünya müzik listelerine giren, uluslararası birçok ödüle layık görülen Türkiye’nin megastarı Tarkan sonuçta! Tabii ki heyecanlandırıyor. Harbiye konseri heyecanlandırırken, Monaco’da Tarkan konserini izlemek ayrı bir heyecan. Ayrıca; otelimiz Pera Palace’ın Şefi Gökay Çakıroğlu’nun Türk yemekleri sunumları ile unutulmaz  Sevgililer Günü programına dahil olmak ayrı bir mutluluk, tatlı bir telaş. Tarkan’ın tüm şarkılarını seviyorum ama “Şıkıdım’” özellikle Cannes, Nice, Courchevel ve Monte-Carlo’da çok iyi biliniyor.

Hülya Biren
Tarkan, 15 Şubat’ta Monaco’da üçüncü kez sahne alacak. Geceyi sizden dinleyebilir miyiz?

Biliyorsunuz bu Tarkan’ın Monte-Carlo’daki üçüncü konseri. En son konserini 30 Ekim 2015’te vermişti ve inanılmaz bir hayranlıkla seyredildi. Monaco Tarkan’a doyamadı. Beş yıl sonra üçüncü konserini gerçekleştireceğiz. Tarkan’ın inanılmaz başarılı bir Avrupa turnesi oldu. Bu Avrupa turnesinde sanırım son durak biziz. Turne dışında oldu aslında, gala konseri olarak gerçekleştiriyoruz. Dünyanın her yerinden büyük ilgi var. Biletler neredeyse tükenmek üzere. Monaco’da oturan Rus, Azeri, Monacolu, Fransız, İtalyan, İngiliz bir sürü hayranı şimdiden biletlerini aldı. Türkiye’den gelecek konuklarımız için üç otelimizde paket programlar oluşturduk; Hotel de Paris, Hotel Hermitage ve Monte-Carlo Bay Hotel’de. Tarkan hafta sonu iki gecelik bir program oldu. Bu otellerimizde konaklayanlar için 14 Şubat Sevgililer Günü’nde çok özel bir partimiz olacak, 15 Şubat’ta da Tarkan konserinde bir araya geleceğiz. Bizim konserler yemekli; önce herkes yemeği yiyor ve daha sonra konser gerçekleşiyor. Çok özel bir ortamda, 800 kişilik Yıldızlar Salonu’nda olacak. İnanıyorum ki Tarkan yine unutulmaz bir konser verecek. 

Yabancı hayranlarından yoğun bir talep gelmiş yanılmıyorsam. 
Monte-Carlo’da 14 Şubat’ta okullar tatil. 15 Şubat’ta Tarkan konserini izleyip Pazar günü seyahate çıkacak olanların sayısı bir hayli fazla. Tarkan konserine göre plan yaptılar.

Konserden bir gün önce de özel bir Sevgililer Günü kutlaması var. Pera Palace Hotel’in şefi Gökay Çakıroğlu’nun hazırlayacağı Türk lezzetleri, DJ Gaydar’ın müzikleri ve Baturay Yarkın Quartet’in performansı bekliyor Türk ve yabancı misafirleri. Bu etkinlik hakkında neler söylemek istersiniz?
Pera Palace Hotel’in Şefi Gökay Çakıroğlu ve Monte-Carlo Bay Hotel’in Michelin yıldızlı Şefi Marcel Ravin’in hazırlayacağı lezzetler konuklarla buluşacak. Demet çok sevdiğim bir arkadaşım ve Pera Palace Hotel de gerçekten Türkiye’nin incisi. Dünyada da çok özel bir yeri olan bir otel. 29 Ekim partisini de sevgili Demet ile Pera Palace Hotel ve Hermitage Hotel ekibiyle gerçekleştirmiştik. Monte-Carlo Bay Hotel de bizim çok özel bir otelimiz. Marcel Ravin ve Gökay Çakıroğlu, Türk ve Monaco mutfağından özel lezzetleri sunacaklar. Monaco’yu çok iyi bilen DJ Gaydar ve Blue Gin Bar’ın DJ’i Nicolas Saad ile hem Türk hem dünya müzikleriyle keyifli anlar yaşatacaklar. 

Demet Sabancı Çetindoğan ile nasıl bir araya geldiniz bu kutlama için?
Demin de belirttiğim gibi Demet benim çok değer verdiğim bir arkadaşım. Türkiye’nin dünyada tanıtımı için çok çabalayan bir değer. İkimiz bu konuda çok iyi anlaşıyoruz. Birçok projeyi de birlikte gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 29 Ekim’de çok başarılı olmuştuk ve bunu devam ettirmek istedik. Pera Palace Hotel ve Monte-Carlo Bay Hotel ile Sevgililer Günü’nde unutulmaz bir partiye imzamızı atmaya karar verdik. 

Türkiye’den kimler katılacak?
En büyük sürprizimiz bir Tarkan hayranı olan Çağatay Ulusoy’un da gelecek olması. Sevgililer Günü partisine de katılacak. Feryal Gülman, Nilüfer Çiftçi, Dalia Garih, Merih Turan, Nora Kalpakçıoğlu, Mete Düren, Emir Bahadır, Aynur Özderici, Gizem Sabancı geleceği kesinleşen ilk konuklarımızdan.

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde
Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

Anadolu'nun 500 Yılı Beymen'in "Golden Opulence" Belgeselinde

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü
Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri
Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri

Mina Dilber'in 2024 Yılı Dilekleri

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?
Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar
Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Hikayesiyle İlham Veren Kadınlar

Olivier Reza ile Soru-Cevap
Olivier Reza ile Soru-Cevap

Olivier Reza ile Soru-Cevap

Mine Kalpakçıoğlu'nun Antrenman Rutini
Mine Kalpakçıoğlu'nun Antrenman Rutini

Mine Kalpakçıoğlu'nun Antrenman Rutini

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener
Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler
Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler

Hilal Altınbilek ve Onur Tuna Hakkında Bilinmeyenler

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”
Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”

Mandarin Oriental Bosphorus, Istanbul'dan “MO Talks Serisi”

Pervin Ersoy ile Mardin Turu
Pervin Ersoy ile Mardin Turu

Pervin Ersoy ile Mardin Turu

Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar
Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar

Ünlü Erkeklere İlham Veren Kadınlar