FAUCHON İLE FRANSIZ LEZZETLERİ ÜZERİNE

Geleneksel Fransız lezzetlerini günümüze ayak uyduran dinamikleri ile harmanlayan Fauchon, klasik bir lezzet durağı olmaktan çok daha fazlasını vadediyor.

ABONE OL
20 Kasım 2018 Salı 17:26 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
FAUCHON İLE FRANSIZ LEZZETLERİ ÜZERİNE

Dilara Taşkın – dilara.taskin@alem.com.tr / Portre fotoğraflar Ertan DEMİRBİLEK

Paris denildiğinde sizin de gözünüzün önünden rengarenk macaron'lar, eklerler geçiyor mu? Eğer cevabınız 'evet' ise, bundan tam 132 sene önce Paris’in kalbinde doğmuş olan ve üç yıl önce Türkiye’deki ilk şubesini Zorlu Center’da açan Fauchon'u yakın markaja almanızda fayda var. Neden mi? Detayları kısa bir süre önce İstanbul’a gelen Fauchon Paris CEO’su Samy Vischel ve Orta Doğu Operasyon Direktörü Bassel Ammar'dan dinlemek üzere sizi söyleşimizle baş başa bırakıyoruz.

Bize Fauchon’un tarihinden bahseder misiniz?
Samy Vischel: Fauchon’un hikayesi, 1886 yılında Auguste Fauchon’un Place de la Madeleine’de açtığı seyyar bir dükkan ile başladı. Fauchon, yakaladığı başarı sonrasında tam da satış yaptığı yerde bulunan dükkanı satın almaya karar verdi. Hatta bugün hala orada hizmet veriyoruz. Şu anda dünya çapında 100 şubemiz bulunuyor, gözde şubelerimizden biri de üç yıl önce Zorlu’da açtığımız bu şube. 

Fauchon’u kendi ifadelerinizle nasıl tanımlarsınız?
S.M: Fauchon’u, çağdaş Fransız mutfağının ve yaşam biçiminin sanatkarı olarak tanımlarım. Fauchon, yemek yemeyi, yemekten lezzet almayı seven ve Fransız mutfağına düşkün insanlara hitap ediyor. Yani aslında Fauchon bir yaşam tarzı…. Ayrıca belirtmem gerekir ki Fauchon, 130 senedir kadınlara aşık bir marka, kadınlar da Fauchon’a bayılıyorlar.
B.A: Fauchon, bence de çağdaş Fransız mutfağının bir sanatkarı çünkü her sene kendini geliştiriyor, hiçbir zaman yerinde saymıyor. Çok tarihi bir marka olmasına rağmen arkasındaki genç ekip sayesinde trend kalmayı başarabiliyor. Benim için Fauchon, tarihi mirasıyla eski, genç ekibiyle ise yeni bir marka. 

Fauchon’da nasıl bir ambiyans yaratmayı amaçlıyorsunuz?
S.M: Fauchon’un rahat, çağdaş ve oldukça samimi olmasını istiyoruz. İç tasarımda pembe rengi farklı biçimlerde kullanmak bizim için önemli. Bu bize iddialı bir hava katıyor, zaten biz de lezzetlerimizde iddialıyız. Başka yerlerde tadamayacağınız lezzetler yaratmaya çalışıyoruz. 
B.A: Her markanın amacı eninde sonunda müşterileri için rahat ve samimi bir ortam sağlamak. Fauchon da bu konuda aynı görüşte. İnsanların buraya gelip lezzetli yemeklerden keyif almasını istiyoruz. Yani amacımız buraya gelenleri mutlu bir şekilde ağırlamak. 

Menüdeki favori lezzetleriniz neler?
B.A: Pastane ürünlerimiz her zaman imza niteliğinde, tadan herkes çok beğenir… Salatalar da çok trend ve sağlıklı. Ayrıca birçok özel aromalı çayımız var. 
S.M: Birçok kişi buraya lezzetli tatlılarımız için geliyor. Bu yüzden de ana yemekte seçimi sağlıklı yapmak istiyorlar. Salatalarımız da çok taze ve lezzetli. 

Biraz da Fauchon’da yapılan yeniliklerden bahsedelim. Ambiyans, menü… Bu yenilikleri yaparken neleri gözettiniz?
S.M: İstanbul’dan bahsedecek olursak; öncelikle Zorlu’ya adapte olmak zorundaydık. Alışveriş merkezi ve etrafımızda bulunan mağazaların kimliğiyle uyum sağlayan bir atmosfer yaratmak istedik. Altın, siyah gibi renklerin kullanımıyla kimliğimizi koruyarak yenilendik. 
B.A: Konumu her zaman dikkate aldık. Her alışveriş merkezinde ya da her ülkede bazı kısıtlamalar var. İstanbul’u farklı kılansa şubenin konumunun ta kendisi… Burayı bir kafe olarak gördüğümüz için buna yönelik lezzetler servis ediyoruz. Fauchon’un samimi atmosferini koruyup aynı zamanda imza niteliğindeki lezzetlerimizi de sunuyoruz. Fauchon, zamanla İstanbul’da tüm yeni modellerini uygulayıp daha da gelişecek. 
 

EN ÇOK OKUNANLAR

Regé-Jean Page Kimdir?
Regé-Jean Page Kimdir?

Regé-Jean Page Kimdir?

8 dakika okunma süresi
Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri
Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri

Astrolog Zeynep Turan'ın 2021 Yılı Astrolojik Öngörüleri

10 dakika okunma süresi
2021 Yılında Burçların ‘En'leri
2021 Yılında Burçların ‘En'leri

2021 Yılında Burçların ‘En'leri

8 dakika okunma süresi
Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap
Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap

Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap

3 dakika okunma süresi
Doğayla İç İçe Lokasyonlar
Doğayla İç İçe Lokasyonlar

Doğayla İç İçe Lokasyonlar

1 dakika okunma süresi
Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni
Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni

Aslışah Alkoçlar & Kaan Demirağ Nişan Töreni

1 dakika okunma süresi
Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?
Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?

Kapsül Gardırop Nasıl Oluşturulur?

7 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Hikayeler Üzerine İletişim
Hikayeler Üzerine İletişim

Hikayeler Üzerine İletişim

Seda Gazioğlu ile Sanat Üzerine
Seda Gazioğlu ile Sanat Üzerine

Seda Gazioğlu ile Sanat Üzerine

Ahu Büyükkuşoğlu Serter Sanat Koleksiyonerliğini Anlatıyor
Ahu Büyükkuşoğlu Serter Sanat Koleksiyonerliğini Anlatıyor

Ahu Büyükkuşoğlu Serter Sanat Koleksiyonerliğini Anlatıyor

Melis Göral Salargil ile Tasarım Sohbeti
Melis Göral Salargil ile Tasarım Sohbeti

Melis Göral Salargil ile Tasarım Sohbeti

Ahu Akın ile Mimari Projelerini Konuştuk
Ahu Akın ile Mimari Projelerini Konuştuk

Ahu Akın ile Mimari Projelerini Konuştuk

Modanın Sofra Sanatıyla Buluşması
Modanın Sofra Sanatıyla Buluşması

Modanın Sofra Sanatıyla Buluşması

Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap
Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap

Esra Bilgiç ile 5 Soru 5 Cevap

Mitoloji İlhamı
Mitoloji İlhamı

Mitoloji İlhamı

Sevil Dolmacı ile 5 Soru 5 Cevap
Sevil Dolmacı ile 5 Soru 5 Cevap

Sevil Dolmacı ile 5 Soru 5 Cevap

Banu Çarmıklı ile Sanat Turu
Banu Çarmıklı ile Sanat Turu

Banu Çarmıklı ile Sanat Turu

Yasemin Kay Allen ile 5 Soru 5 Cevap
Yasemin Kay Allen ile 5 Soru 5 Cevap

Yasemin Kay Allen ile 5 Soru 5 Cevap

Tanem Sivar Dirvana'nın Annelik Macerası
Tanem Sivar Dirvana'nın Annelik Macerası

Tanem Sivar Dirvana'nın Annelik Macerası