FAUCHON İLE FRANSIZ LEZZETLERİ ÜZERİNE

Geleneksel Fransız lezzetlerini günümüze ayak uyduran dinamikleri ile harmanlayan Fauchon, klasik bir lezzet durağı olmaktan çok daha fazlasını vadediyor.

ABONE OL
20 Kasım 2018 Salı 17:26 | Son Güncellenme:
5 dakika okunma süresi
FAUCHON İLE FRANSIZ LEZZETLERİ ÜZERİNE

Dilara Taşkın – dilara.taskin@alem.com.tr / Portre fotoğraflar Ertan DEMİRBİLEK

Paris denildiğinde sizin de gözünüzün önünden rengarenk macaron'lar, eklerler geçiyor mu? Eğer cevabınız 'evet' ise, bundan tam 132 sene önce Paris’in kalbinde doğmuş olan ve üç yıl önce Türkiye’deki ilk şubesini Zorlu Center’da açan Fauchon'u yakın markaja almanızda fayda var. Neden mi? Detayları kısa bir süre önce İstanbul’a gelen Fauchon Paris CEO’su Samy Vischel ve Orta Doğu Operasyon Direktörü Bassel Ammar'dan dinlemek üzere sizi söyleşimizle baş başa bırakıyoruz.

Bize Fauchon’un tarihinden bahseder misiniz?
Samy Vischel: Fauchon’un hikayesi, 1886 yılında Auguste Fauchon’un Place de la Madeleine’de açtığı seyyar bir dükkan ile başladı. Fauchon, yakaladığı başarı sonrasında tam da satış yaptığı yerde bulunan dükkanı satın almaya karar verdi. Hatta bugün hala orada hizmet veriyoruz. Şu anda dünya çapında 100 şubemiz bulunuyor, gözde şubelerimizden biri de üç yıl önce Zorlu’da açtığımız bu şube. 

Fauchon’u kendi ifadelerinizle nasıl tanımlarsınız?
S.M: Fauchon’u, çağdaş Fransız mutfağının ve yaşam biçiminin sanatkarı olarak tanımlarım. Fauchon, yemek yemeyi, yemekten lezzet almayı seven ve Fransız mutfağına düşkün insanlara hitap ediyor. Yani aslında Fauchon bir yaşam tarzı…. Ayrıca belirtmem gerekir ki Fauchon, 130 senedir kadınlara aşık bir marka, kadınlar da Fauchon’a bayılıyorlar.
B.A: Fauchon, bence de çağdaş Fransız mutfağının bir sanatkarı çünkü her sene kendini geliştiriyor, hiçbir zaman yerinde saymıyor. Çok tarihi bir marka olmasına rağmen arkasındaki genç ekip sayesinde trend kalmayı başarabiliyor. Benim için Fauchon, tarihi mirasıyla eski, genç ekibiyle ise yeni bir marka. 

Fauchon’da nasıl bir ambiyans yaratmayı amaçlıyorsunuz?
S.M: Fauchon’un rahat, çağdaş ve oldukça samimi olmasını istiyoruz. İç tasarımda pembe rengi farklı biçimlerde kullanmak bizim için önemli. Bu bize iddialı bir hava katıyor, zaten biz de lezzetlerimizde iddialıyız. Başka yerlerde tadamayacağınız lezzetler yaratmaya çalışıyoruz. 
B.A: Her markanın amacı eninde sonunda müşterileri için rahat ve samimi bir ortam sağlamak. Fauchon da bu konuda aynı görüşte. İnsanların buraya gelip lezzetli yemeklerden keyif almasını istiyoruz. Yani amacımız buraya gelenleri mutlu bir şekilde ağırlamak. 

Menüdeki favori lezzetleriniz neler?
B.A: Pastane ürünlerimiz her zaman imza niteliğinde, tadan herkes çok beğenir… Salatalar da çok trend ve sağlıklı. Ayrıca birçok özel aromalı çayımız var. 
S.M: Birçok kişi buraya lezzetli tatlılarımız için geliyor. Bu yüzden de ana yemekte seçimi sağlıklı yapmak istiyorlar. Salatalarımız da çok taze ve lezzetli. 

Biraz da Fauchon’da yapılan yeniliklerden bahsedelim. Ambiyans, menü… Bu yenilikleri yaparken neleri gözettiniz?
S.M: İstanbul’dan bahsedecek olursak; öncelikle Zorlu’ya adapte olmak zorundaydık. Alışveriş merkezi ve etrafımızda bulunan mağazaların kimliğiyle uyum sağlayan bir atmosfer yaratmak istedik. Altın, siyah gibi renklerin kullanımıyla kimliğimizi koruyarak yenilendik. 
B.A: Konumu her zaman dikkate aldık. Her alışveriş merkezinde ya da her ülkede bazı kısıtlamalar var. İstanbul’u farklı kılansa şubenin konumunun ta kendisi… Burayı bir kafe olarak gördüğümüz için buna yönelik lezzetler servis ediyoruz. Fauchon’un samimi atmosferini koruyup aynı zamanda imza niteliğindeki lezzetlerimizi de sunuyoruz. Fauchon, zamanla İstanbul’da tüm yeni modellerini uygulayıp daha da gelişecek. 
 

EN ÇOK OKUNANLAR

Sanatla Anlamı, İletişimle Dönüşümü Arayan Bir Yolculuk: Selin Bozkurt
Sanatla Anlamı, İletişimle Dönüşümü Arayan Bir Yolculuk: Selin Bozkurt

Sanatla Anlamı, İletişimle Dönüşümü Arayan Bir Yolculuk: Selin Bozkurt

27 dakika okunma süresi
İstanbul'da Jennifer Lopez Fırtınası
İstanbul'da Jennifer Lopez Fırtınası

İstanbul'da Jennifer Lopez Fırtınası

1 dakika okunma süresi
6 AĞUSTOS 2025
6 AĞUSTOS 2025

6 AĞUSTOS 2025

1 dakika okunma süresi
Bir Hayali Gerçeğe Dönüştürmek: Ahmet Karaçöl
Bir Hayali Gerçeğe Dönüştürmek: Ahmet Karaçöl

Bir Hayali Gerçeğe Dönüştürmek: Ahmet Karaçöl

13 dakika okunma süresi
Prime Video'da Mutlaka İzlenmesi Gereken Romantik Diziler
Prime Video'da Mutlaka İzlenmesi Gereken Romantik Diziler

Prime Video'da Mutlaka İzlenmesi Gereken Romantik Diziler

18 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Kendi Yolunda, Kendi Stiliyle: İpek Sever
Kendi Yolunda, Kendi Stiliyle: İpek Sever

Kendi Yolunda, Kendi Stiliyle: İpek Sever

Boğaz'da Rüya Gibi Bir Gece: Aslan Gülman ve Mariam Mekhdieve Evlendi
Boğaz'da Rüya Gibi Bir Gece: Aslan Gülman ve Mariam Mekhdieve Evlendi

Boğaz'da Rüya Gibi Bir Gece: Aslan Gülman ve Mariam Mekhdieve Evlendi

Sadece Restoran Değil, Deneyim: Nazlı Sönmez Gigi Rigolatto Bodrum'u Anlatıyor
Sadece Restoran Değil, Deneyim: Nazlı Sönmez Gigi Rigolatto Bodrum'u Anlatıyor

Sadece Restoran Değil, Deneyim: Nazlı Sönmez Gigi Rigolatto Bodrum'u Anlatıyor

Zamansız Tavrın İzinde: Şebnem Çapa
Zamansız Tavrın İzinde: Şebnem Çapa

Zamansız Tavrın İzinde: Şebnem Çapa

Esma Dereboy ile Zamana Dokunan Sofralar
Esma Dereboy ile Zamana Dokunan Sofralar

Esma Dereboy ile Zamana Dokunan Sofralar

Aybige Su Irçağ: Dalgaları Aşan Genç Bir Kadın
Aybige Su Irçağ: Dalgaları Aşan Genç Bir Kadın

Aybige Su Irçağ: Dalgaları Aşan Genç Bir Kadın

Konstantinos Argiros'un İlk İstanbul Konseri Heyecanı
Konstantinos Argiros'un İlk İstanbul Konseri Heyecanı

Konstantinos Argiros'un İlk İstanbul Konseri Heyecanı

Sanatla Anlamı, İletişimle Dönüşümü Arayan Bir Yolculuk: Selin Bozkurt
Sanatla Anlamı, İletişimle Dönüşümü Arayan Bir Yolculuk: Selin Bozkurt

Sanatla Anlamı, İletişimle Dönüşümü Arayan Bir Yolculuk: Selin Bozkurt

Karaköy'ün Kalbinde Deneyimsel Bir Evren
Karaköy'ün Kalbinde Deneyimsel Bir Evren

Karaköy'ün Kalbinde Deneyimsel Bir Evren

Evinin Her Köşesi Ruhunun Bir Parçası: Manolya Tanla
Evinin Her Köşesi Ruhunun Bir Parçası: Manolya Tanla

Evinin Her Köşesi Ruhunun Bir Parçası: Manolya Tanla

Gastronomi, Sanat ve Alışverişle Şekillenen Bir Bodrum Hikayesi
Gastronomi, Sanat ve Alışverişle Şekillenen Bir Bodrum Hikayesi

Gastronomi, Sanat ve Alışverişle Şekillenen Bir Bodrum Hikayesi

Ayakkabının Gücü Adına: Edgardo Osorio ile Aquazzura Dünyası
Ayakkabının Gücü Adına: Edgardo Osorio ile Aquazzura Dünyası

Ayakkabının Gücü Adına: Edgardo Osorio ile Aquazzura Dünyası