CEYLAN KENDİR & TUĞÇE ERKAYA

Misafirliq’in yaratıcıları Ceylan Kendir ve Tuğçe Erkaya ile Maslak 42’deki mekanlarında geleneksel yılbaşı lezzetlerini tatmak için bir araya geldik.

ABONE OL
18 Aralık 2019 Çarşamba 08:49 | Son Güncellenme:
4 dakika okunma süresi
CEYLAN KENDİR & TUĞÇE ERKAYA

Lara MUTLU - [email protected] / Fotoğraflar Fevzi ONDU

Misafirliq nasıl ortaya çıktı?
Ceylan Kendir: Misafirliq bizim ihtiyaçlarımızdan doğdu. İkimiz de hem iyi yemek yemeyi hem de davet vermeyi çok seviyoruz. Fakat fark ettik ki, davet verirken lezzetli ve uygun fiyatlı yemeklere ulaşmanın kolay bir yolu yok. Ya catering şirketleriyle uzun telefon görüşmeleri sonunda menüye karar verip, yüksek bir ödeme yapmak gerekiyor ya da büyük bir market alışverişi yapıp yemekleri kendimiz evde hazırlamamız gerekiyor.
Tuğçe Erkaya: Bunca zahmete katlanmadan, daha pratik bir şekilde davet verebilmek için “online catering” kavramını oluşturduk. Artık internet sitemizden kolaylıkla davetinizin türüne göre hazırlanmış menüyü bulup ödüllü şeflerimizin hazırladığı çok lezzetli yemekleri ulaşılabilir fiyatlara satın alabiliyorsunuz. Size sofranızı kurup misafirlerinizi beklemek kalıyor.

Maslak 42’nin içinde mekan açmaya nasıl karar verdiniz? Lokasyon olarak neden burayı tercih ettiniz?
C.K.: Daha önceki mutfağımız Levent civarında dışarıya kapalı, yani ziyaretçi kabul etmediğimiz bir yerdi. İlk senenin sonunda iş hacmimizin büyümesiyle mevcut mutfak altyapımızın bize yetmediğini gördük ve arayışa başladık.
T.E.: İki sene süren yer arayışımız boyunca, gelen talepleri göz önünde bulundurarak; yemeklerimizi herkesin tadabileceği, bizi tercih edenlere davetleri için mekan sağlayabileceğimiz bir açık mutfak kurmaya karar verdik. Bu sırada, 42 Maslak yönetimi Türk Lezzet Müzesi kapsamında catering hizmeti verebilecek ve açık mutfak konseptini oluşturacak bir şirket ararken yollarımız kesişti. 

Başka şubeler açmayı düşünüyor musunuz?
C.K.: Evet, düşünüyoruz. Ankara, İzmir gibi şehirlerden çok talep geliyor. Yakın zamanda olmasa bile ileride İstanbul dışında Ankara, İzmir, Bodrum gibi başka şehirlerde şubelerimiz olmasını planlıyoruz. 
T.E.: Farkımız online olarak hizmet verebiliyor olmamız. Bu sistemi sadece yurt içi değil yurt dışında da kurup geliştirmeyi planlıyoruz.

Bu mekanın nasıl bir servis anlayışı var? Ne tarz bir menüye sahipsiniz?
T.E.: Misafirliqhane hem hafta içleri 12:00-14:00 arası sağlıklı yemeklerden oluşan bir açık büfe şeklinde öğle servisi verdiğimiz hem de misafirlerimizi ağırlayıp tadımlar yapabildiğimiz ve etkinlikler düzenlediğimiz bir mekan. Burası aynı zamanda özel etkinlikler için de kiralanabiliyor ve 
misafirler davetini diledikleri gibi tasarlayabiliyorlar. 
C.K.: Menümüzde modern Türk mutfağından çeşitli lezzetler bulunuyor. Büfemizde her gün iki çeşit ana yemeğin yanı sıra çorbalar, mezeler, zeytinyağlılar, salatalar ve tatlı alternatifleri oluyor.

Yılbaşı için hazırladığınız menüde hindi var. Lezzetli bir hindi pişirmek için birkaç ipucu verir misiniz?
C.K.: Lezzetli bir hindi için öncelikle hindiyi ‘brine’ etmek gerekiyor. Bu bir çeşit salamura ve marinasyon yöntemi. Hindinin kendine has kokusunu gidermek için 
önemli bir adım.
T.E.: Biz ayrıca lezzet vermesi için çeşitli baharatlar da kullanıyoruz. Özellikle yıldız anason ve tarçın hindiye çok yakışıyor.

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

Contemporary Istanbul x ALEM Daveti
Contemporary Istanbul x ALEM Daveti

Contemporary Istanbul x ALEM Daveti

1 dakika okunma süresi
Hacim Veren En İyi 10 Maskara
Hacim Veren En İyi 10 Maskara

Hacim Veren En İyi 10 Maskara

1 dakika okunma süresi
"A Taste of Tiffany" Daveti
"A Taste of Tiffany" Daveti

"A Taste of Tiffany" Daveti

1 dakika okunma süresi
Zayıflama Hastalığı Nedir? Zayıflama Hastalığının Belirtileri Nelerdir?
Zayıflama Hastalığı Nedir? Zayıflama Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Zayıflama Hastalığı Nedir? Zayıflama Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

3 dakika okunma süresi
En İyi 10 Cilt Temizleyici
En İyi 10 Cilt Temizleyici

En İyi 10 Cilt Temizleyici

1 dakika okunma süresi
Contemporary Istanbul Ön İzlemesi
Contemporary Istanbul Ön İzlemesi

Contemporary Istanbul Ön İzlemesi

1 dakika okunma süresi
Haftanın Stil İlhamı: Kapitone Ceketler
Haftanın Stil İlhamı: Kapitone Ceketler

Haftanın Stil İlhamı: Kapitone Ceketler

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Büşra Develi ile 5 Soru 5 Cevap
Büşra Develi ile 5 Soru 5 Cevap

Büşra Develi ile 5 Soru 5 Cevap

Lily Collins ile “Emily in Paris”in İkinci Sezonunu Konuştuk
Lily Collins ile “Emily in Paris”in İkinci Sezonunu Konuştuk

Lily Collins ile “Emily in Paris”in İkinci Sezonunu Konuştuk

Sibil Çetinkaya'nın Paris Favorileri
Sibil Çetinkaya'nın Paris Favorileri

Sibil Çetinkaya'nın Paris Favorileri

Ece Sükan Hakkında Merak Edilen Her Şey
Ece Sükan Hakkında Merak Edilen Her Şey

Ece Sükan Hakkında Merak Edilen Her Şey

Cemre Baysel ve Aytaç Şaşmaz Hakkında Merak Edilenler
Cemre Baysel ve Aytaç Şaşmaz Hakkında Merak Edilenler

Cemre Baysel ve Aytaç Şaşmaz Hakkında Merak Edilenler

Ünlü İsimlerden Dizi Tavsiyeleri
Ünlü İsimlerden Dizi Tavsiyeleri

Ünlü İsimlerden Dizi Tavsiyeleri

Nazlı Keçili ile Sanat Üzerine
Nazlı Keçili ile Sanat Üzerine

Nazlı Keçili ile Sanat Üzerine

Sanat ve Sürdürülebilirlik
Sanat ve Sürdürülebilirlik

Sanat ve Sürdürülebilirlik

Nazlı Kayı x Louis Vuitton
Nazlı Kayı x Louis Vuitton

Nazlı Kayı x Louis Vuitton

Hande Baladın ve Ferhat Arıcan ile Under Armour Üzerine
Hande Baladın ve Ferhat Arıcan ile Under Armour Üzerine

Hande Baladın ve Ferhat Arıcan ile Under Armour Üzerine

Seçkin Pirim ile Sanatı, Yeni Projeleri ve İş Birlikleri Üzerine
Seçkin Pirim ile Sanatı, Yeni Projeleri ve İş Birlikleri Üzerine

Seçkin Pirim ile Sanatı, Yeni Projeleri ve İş Birlikleri Üzerine

Buse İskenderoğlu ile 5 Soru 5 Cevap
Buse İskenderoğlu ile 5 Soru 5 Cevap

Buse İskenderoğlu ile 5 Soru 5 Cevap