Prens Harry'nin Anılar Kitabı "Spare" Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Prens Harry “Spare” adlı anılar kitabı için “Bu kitabı prens olarak değil dönüştüğüm adam olarak yazıyorum” diyor.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
27 Ekim 2022 Perşembe 12:31 | Son Güncellenme:
27 dakika okunma süresi
Prens Harry'nin Anılar Kitabı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Prens Harry'nin Anılar Kitabı: "Spare"

Prens, Dük, aktivist, medya yöneticisi unvanlarına yazarlığı da ekleyen Harry, 'Kendisini şekillendirmeye yardımcı olan deneyimlerini, maceralarını, kayıplarını ve yaşam derslerini' anlattığı "Spare" adlı bir anı kitabı yazdı. Prens Harry'nin "Spare" adlı anı kitabı, Penguin Random House tarafından 10 Ocak 2023'te basılı, dijital ve sesli formlarda yayınlandı.

Prens Harry "Bu Kitabı Prens Olarak Değil Dönüştüğüm Adam Olarak Yazıyorum"

Kamusal çalışmalardan elde ettiği gelirleri hayır kurumuna bağışlayan Sussex Dükü Harry'nin, kitaptan elde edeceği gelirle alakalı ne yapacağı henüz belli değil. Prens kimliğine vurgu yapan Sussex Dükü Harry'den şaşırtıcı bir yorum geldi. Kitabı Prens unvanından ziyade, dönüştüğü adam olarak yazdığına vurgu yapan Sussex Dükü Harry şu sözleri söyledi: "Yıllar boyunca hem gerçek hem de mecazi olarak birçok şapka taktım ve umarım hikayemi anlatırken -inişler ve çıkışlar, hatalar, alınan dersler, nereden geldiğimiz önemli değil- düşündüğümüzden daha fazla ortak noktamız olduğunu göstermeye yardımcı olabilirim. Hayatım boyunca şimdiye kadar öğrendiklerimi paylaşma fırsatı yakaladığım için minnettarım. Ayrıca insanların hayatıma dair doğru bir kaydı ilk elden okuyacakları için de heyecanlıyım."

Prens Harry Kitabında Meghan Markle'a Yer Verecek

Prens Harry'nin Penguin Random House tarafından 10 Ocak 2023'te basılacak kitabı, Sussex Dükü'nün tüm hayatını kapsayacak. Prens Harry anılarını anlattığı kitapta 'Genç bir prens olarak yaşadığı çocukluktan Meghan Markle ile kraliyeti terk etmesine, İngiliz ordusundaki zamanlarına ve ailesiyle olan yakın ilişkilerinin iç yüzüne dek' hayatına dair her şeyi anlatacak. Penguin Random House Sussex Dükü'nün anılar kitabıyla alakalı şöyle diyor: "Prens Harry'nin yaşadığı her şeyin arkasında ilham verici, cesur ve canlandırıcı bir hikayesi olduğunu anlatan dürüst ve büyüleyici kişisel bir portre sunacağımız için heyecanlıyız." Prens Harry'nin anılarını anlatan kitap yazma kararının arkasında, Meghan Markle'ın etkisi var. Prens Harry kitap yazmaya, Meghan Markle'ın babalar ve oğullar arasındaki ilişkiyi anlattığı "The Bench" adlı kitabından sonra karar vermiş. "The Bench" kitabı yayınlandıktan kısa bir süre sonra New York Times'ın en çok satan kitabı olmuştu.

Prens Harry'den "Spare" Kitabıyla Alakalı Yeni Açıklamalar

Prens Harry 10 Ocak 2023'te basılı, dijital ve sesli formlarda yayınlanan anılar kitabı "Spare" ile alakalı yeni açıklamalarda bulundu. Abisi Galler Prensi William ile olan ilişkisine değinen Sussex Dükü Harry'nin açıklamaları Buckingham Sarayı'nda sarsıcı bir etki yarattı. Prens Harry, Galler Prensi William ile tartıştıklarını ve kendisine fiziksel şiddet uyguladığından bahsetti. Abisiyle olan 2019 yılındaki tartışmalarında, Prens William'ın kendisini yakasından tuttuğunu ve daha sonra yere fırlattığını söyledi. Yerdeki köpek maması kasesinin üzerine düşen Prens Harry, düşmenin etkisiyle kaseyi kırdığını ve bu durumun sırtında kalıcı fiziksel hasara neden olduğunu da ekledi. Galler Prensi William'ın sözcüsü, Sussex Dükünün açıklamaları karşısında Buckingham Sarayı gibi sessiz kalmayı tercih etti.

Prens Harry "Spare" Adlı Anılar Kitabı İçin J.R. Moehringer İle Çalıştı

Kitabın yayıncısı Penguin Random House ise yorum isteklerine geri dönmedi. Penguin Random House'un 'Gözü kara bir dürüstlükle yazılmış' olarak tanımladığı kitap, Amazon İngiltere'de ön siparişler arasında bir numaraya yerleşmeyi başardı. Prens Harry "Spare" için Andre Agassi ve Nike Inc. kurucu ortağı Phil Knight'ın da anılar kitabı için birlikte çalıştığı Pulitzer Ödülllü J.R. Moehringer ile çalıştı. 'Genç bir prens olarak yaşadığı çocukluktan Meghan Markle ile kraliyeti terk etmesine ve İngiliz ordusundaki zamanlarına dek' hayatına dair her şeyi anlatan Prens Harry madde bağımlılığı gibi kendisiyle ilgili hassas konulara da değindi.

Prens Harry'nin Kitabının Adı Nereden Geliyor?

Prens Harry, Tom Bradby ile İngiliz kanalı ITV'ye verdiği röportajda "Spare" adlı kitabındaki eleştirilerine rağmen ailesiyle barışmak istediğine dikkat çekmiş ve "Babamı geri istiyorum. Abimi geri istiyorum" açıklamalarında bulunmuştu. Prens Harry, çağrısının cevapsız kaldığını belirterek ailesi konusunda "Asla uzlaşma isteği göstermiyorlar. Oysa ben bir aile istiyorum, kurum değil" diyerek, sarayın şirket gibi yönetildiğinden yakınmıştı. Henüz 12 yaşındayken Prenses Diana'nın ölüm haberini babası Prens Charles'dan aldığı anı da anlatan Prens Harry, babası yatağının başucuna gelip "Sevgili oğlum" diyerek trafik kazasından bahsettiğini söylemiş, bu acıyı aşmak için yıllarca psikiyatri tedavisi gördüğünü eklemişti. Britanya kraliyetinde veliaht prensin kardeşi, taht sıralamasında "yedek" olarak nitelendirildiğine vurgu yapmak için anılar kitabına bu ismi vermiş.

Prens Harry 'nin Anderson Cooper İle Olan 60 Dakikalık Röportajından Kesitler

"Spare" adlı anı kitabının röportajı için CBS kanalında Anderson Cooper ile 60 dakika programına katılan Prens Harry sözlerine, sert eleştirilerine ve sarsıcı dürüstlüğüne rağmen ailesiyle barışma isteğine dair güvence vererek başladı. Prens Harry, "Kardeşim ve ben birbirimizi seviyoruz. Onu derinden seviyorum. Son altı yıldır ikimizin arasında çok fazla acı yaşandı. Yazdığım ve dahil olduğum hiçbir şey ailemi incitmeyi amaçlamıyor sadece genel resmin açık bir ifadesini veriyor." Prens Harry İngiliz Kraliyet Ailesi'yle ilgili sorunlarını Meghan Markle ile birlikte özel bir şekilde aileyle konuşarak çözmeye çalıştıklarını söyledi ancak karşı tarafın her seferinde İngiliz medyasını kendi aleyhlerinde bilgilendirdiğini öne sürdü. Prens Harry, İngiliz Kraliyet Ailesi'nin isimsiz kaynakları kendi adlarına açıklama yapmak için kullandıklarını iddia ederek şöyle söyledi: "Biliyor musun, ailem magazin dergilerini düzenli olarak okur. Herkes bir araya geldiğinde kahvaltı masasına serilir."

Prenses Diana'nın Ölümünün Sarsıcı Etkisi

Kitabında henüz 12 yaşındayken Prenses Diana'nın ölüm haberini babası Prens Charles'dan aldığı anı da anlatan Prens Harry, babası yatağının başucuna gelip "Sevgili oğlum" diyerek trafik kazasından bahsettiğini söylemiş, bu acıyı aşmak için yıllarca psikiyatri tedavisi gördüğünü eklemişti. Paparazzilerin annelerinin ölümündeki nihai etkisini kabul eden Prens Harry röportajında, "Annemin ölmeden önce gördüğü son şey bir flaş ampulüydü. Çocukluk yıllarımızda İngiliz basınının annemizin ıstırabındaki açık payını biliyorduk. İçimde inanılmaz bir öfke vardı ki şanslıydım bunu kimseye yansıtmadım. Ancak bu duyguyu uyuşturmak için içkiye başvurdum." Paris'teki Pont de l'Alma tünelinde meydana gelen kazayla alakalı hala soru işaretlerinin olduğuna dikkat çeken Prens Harry, paparazzilerin Diana'ya yardım etmek yerine ölmek üzereyken onun fotoğraflarını çektiğini gördüğünü açıkça hatırladığını söyledi: "Anlayamadım." Kensington Sarayı'nın dışında yas tutanlarla buluşurken ağlamadığı için suçluluk duyduğunu itiraf eden Prens Harry, "Annemiz için bırakılmış yaklaşık elli bin adet çiçek vardı ve biz insanlarla gülerek el sıkışıyorduk. Ellerinin neden ıslak olduğunu anlayamadık. Duygularını bize nazaran daha fazla gösteriyorlardı. Belki de bizim hissettiğimizden daha fazla duygu vardı."

Prens Harry "Anladıkları dilden konuşmaya başlayacağım"

Anderson Cooper, Prens Harry'e sorunlarını özel bir şekilde halletmek istemesine rağmen her şeyi bu kadar gözler önüne sermesini ima ederek şöyle dedi: "Kaliforniya'ya taşındınız. Kurumsal görevlerinizi bıraktınız. Peki neden her şey bu kadar halka açık? Babanla ve abinle olan konuşmalarını neden ifşa ediyorsun?" Prens Harry ise soruyu şöyle yanıtladı: "Ne zaman bunu özel olarak halletmek istesem ben ve Meghan hakkında türlü sızıntılar ortaya atıldı, hikayeler uyduruldu. Ailenin mottosunu biliyorsun, "Asla şikayet etme ve asla açıklama yapma." Ancak bu sadece bir slogan, gerçeklik payı yok. Bir sürü şikayet ve bir sürü açıklama var, sonu yok." İngiliz Kraliyet Ailesi'ni ima ederek sözlerine devam eden Prens Harry ekledi: "O yüzden şimdi anladıkları dilden konuşmaya başlayacağım. Başka birini ya da isimsiz kaynağı kullanmak yerine burada oturup tüm doğruları bizzat kendim söyleyeceğim." Prens Harry yaşadıkları kırılma noktasını başlatan olayın Meghan hakkında basına verilen uydurma hikayeler olduğuna dikkat çekti ve şöyle dedi: "Karımla benim ülkemden kaçmak isteyecek noktaya gelmemize dek basına karşı bu sızdırmalar devam etti. Meghan bana asla ayrılmayı teklif etmedi, bu benim kararımdı."

Meghan Markle Gözyaşlarına Boğulmuş

Prens Harry kraliyetten ayrılmaya karar verdikleri gün İngiliz medyasında çıkan Prens William'ın kendilerine zorbalık yaptığı için çiftin böyle bir karar aldığını yazan haberi ima ederek şöyle dedi: "Toplantıdan (Prens William, Kral III Charles ve Kraliçe II Elizabeth'in Meghan ve Harry'nin geri adım atma duyurusunu tartıştıkları Sandringham toplantısı) sonra arabaya bindim. Bana, benim ve kardeşim adına yapılan ortak bir açıklamayla bu iddiaların ortadan kaldırıldığı söylendi."Sözlerine devam eden Prens Harry: "İnanamadım. Kimse bana sormamıştı ya da bu açıklamaya ismimi koymak için izin istememişti."Yaşadığı bu olayı arayıp eşine söyleyen Prens Harry, Meghan'ın gözyaşlarına boğuldunu söyledi ve ekledi: "Çünkü dört saat içinde kardeşimi korumak için yalan açıklama yapmaktan oldukça mutlu oldular. Ancak üç yıl boyunca bizi korumak için doğruyu söylemeye asla ikna olmadılar." Meghan Markle bu sözler karşısında ise şöyle dedi: "O zaman bana aniden gelen düşünce şu oldu: Asla durmayacaklar. Sarayın söyledikleri, basında çıkanlar doğru değil. Onlar da doğru olmadığını biliyor ancak tüm olayların böyle birikip patlamasına izin verdiler." Prens Harry ise artık o noktadan sonra başka seçeneklerinin kalmadığını ve şöyle dediğini söylüyor: "Buradan ayrılmamız gerekiyor."

Prens Harry ve Prens William Kral III Charles ve Kraliçe Camilla'nın Evlenmelerini İstememiş

Babası Kral III. Charles ve Kraliçe Camilla'ya de eleştirilerde bulunan Prens Harry, kendisinin ve Prens William'ın çiftin evlilik kararına itiraz ettiklerini ancak görmezden gelindiklerini söyledi. Prens Harry, "O (Camilla) evliliklerindeki üçüncü kişiydi ve imajını düzeltmesi gerekiyordu. Biz (Prens William ile) evlenmelerinin gerekli olduğunu düşünmedik. İhtiyaçları olmadığı halde bu kadar ileri gitmelerinin yarardan çok zarar getireceğine inandık. Onun (Camilla) ile ne kadar mutlu olduğunu görünce, "Tamam" dedik. Prens Harry "Spare" adlı kitabında Kraliçe Camilla alakalı kişisel duygularını tüm şeffaflığı ile itiraf ederken şu sözleri söylüyor: "Onun mutlu olmasını bile istedim. Belki gerçekten mutlu olursa daha az zarar verir." Anderson Cooper 'Tehlikeli' sözüne dikkat çekerek Prens Harry'e ne demek istediğini sorunca Harry, "İmajını düzeltme ihtiyacından dolayı. İngiliz basını içinde kurduğu bağlantılar onu tehlikeli kılıyordu. Hem İngiliz basını hem de Camilla tarafında bilgi alışverişi için açık bir istek söz konusuydu. Hiyerarşi üzerine inşa edilmiş bir aile ve onunla birlikte gelen 'Kraliçe eşi' unvanı yüzünden sokakta insanlar ve cesetler olacaktı."

Kral III Charles Prensleri Paranoyak Olmakla Suçlamış

Prens Harry'nin iddiasına göre babasının basın ekibinin 'Hevesli' bir üyesinin, Kral III Charles ve Kraliçe Camilla hakkında iyi bir basın izlenimi yaratmak için kampanya tasarlayıp başlatmasının Prens William ile kendi imajları üzerinde negatif bir etki yarattığını ve Prens William'ın kendisini arayarak şöyle dediğini söylüyor: "Bunu bana son kez yaptılar. Artık dayanamayacağım." Daha sonra Prens William'ın Kral III Charles'tan konuyla alakalı manevi destek istediğini ancak babasının hem kendisine hem de William'a 'Paranoyak' dediğini belirtiyor ve ekliyor: "Bizim kötü tepkiler alırken onun iyiye gitmesi arkasında bir ekibinin olduğunu gösteriyordu."

İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Meghan Markle Önyargısı

"Spare" kitabında Kate Middleton'ın, Meghan Markle'a düğünlerinden birkaç gün önce oturup yerde ağlamasına neden olacak kadar ağır mesajlar attığını yazan Prens Harry, tüm bu mesajları ifşa etti. Kate Middleton ve Meghan Markle arasında Prenses Charlotte'un nedime elbisesinden dolayı ortaya çıkan krizde Harry, Galler Prensesinin Meghan'a "Charlotte'un elbisesi çok büyük, çok uzun, çok bol" diye mesaj attığını, Meghan'ın da yanıt olarak şöyle yazdığından bahsediyor: "Doğru, sana terzinin sabah 8'den beri beklediğini söyledim. Burada. KP'de. Diğer annelerin yaptığı gibi Charlotte'u değiştirtmeye götürebilir misin?" Prens Harry'nin iddiasına göre Kate Middleton tüm elbiselerin değiştirilmek yerine yeniden yapılmasını talep etmiş ve kendisiyle aynı fikirde olan kendi düğün tasarımcısıyla da tartışmış. Meghan ise Galler Prensesine içinde bulunduğu stresi anlaması için babası Thomas Markle ile alakalı çıkan iddialardan haberdar olup olmadığını sormuş. Prens Harry' göre Meghan Kate'den "Evet farkındayım Ancak elbiseler... Düğün dört gün sonra" cevabını almış ve karşılık olarak, "Evet, Kate biliyorum" demiş. Bunun üzerine Galler Prensesi Meghan Markle'ın 'Kendi düğününü planlama konusunda problemleri olduğunu iddia etmiş.' Meghan ise Kate Middleton'a, "Başka ne söyleyeceğimi bilmiyorum. Elbise uymuyorsa lütfen Charlotte'u Ajay'e götürün" demiş. Kate Middleton ise cevap olarak sadece "Güzel" demiş. Bu konuşmanın ardından Prens Harry eve geldiğinde Meghan'ı yerde ağlarken bulduğunu söylüyor. O dönemde İngiliz basını ağlayan tarafın Kate Middleton olduğunu söylemiş, Meghan ve Harry Oprah Winfrey ile olan röportajlarında durumun tam tersi olduğunu hatta Galler Prensesinin Meghan'dan özür dilemek için çiçek gönderdiğini açıklamıştı. Harry önyargıların (ırkçılık ve Amerikan karşıtı duygular dahil) İngiliz Kraliyet Ailesi'nin Meghan Markle hakkındaki görüşlerini ister istemez etkilediğini belirtiyor ve şöyle diyor: "Ailem magazin dergilerini okur. Ortalıkta dolaşanlara ister inan ister inanma ancak bunlar zihninizde bir iz bırakır. En başından klişeye dayalı bir önyargıya sahipseniz bu aşmanız çok zor." Prens Harry'e göre hem aile hem de basın, Harry'nin kişisel gelişimini sıkı çalışmasına değil Meghan'ın 'Cadı' olmasına bağladı.

Prens Harry'den Eski Kız Arkadaşı Chelsy Davy Hakkında İtiraf

"Spare" adlı anılar kitabında sadece İngiliz Kraliyet Ailesi ile olan ilişkisine değinmeyen aynı zamanda kendi kişisel hayatıyla alakalı itiraflarda da bulunan Prens Harry, eski kız arkadaşı Chelsy Davy hakkında konuştu. 2004-2010 yılları arasında ilişkilerini sürdüren Prens Harry ve Chelsy Davy ikilisi Güney Afrika'da tanışmış. Prens Harry tanışma hikayelerini "Spare" kitabında şöyle anlatıyor: "Bir gece tanıdığımız insanlar için akşam yemeği vermeyi konuştuk. Ancak küçük bir problemimiz vardı. Cape Town'da kimseyi tanımıyorduk. Aslına bakarsanız sonra bunun tamamen doğru olmadığını fark ettim. Yıllar önce Güney Afrika'da Berkshire Polo Kulübü'nde Chelsy adlı bir kızla tanışmıştım. Farklı biri olduğunu hatırlıyorum. Tanıdığım birçok insanın aksine görünüş, uygunluk ve kraliyet gibi kavramlara karşı kayıtsızdı. Tanıdığım birçok kızın aksine elimi sıkar sıkmaz kendisini gizlice taç giymiş halde hayal etmedi. Taht sendromu olarak adlandırılan bu yaygın rahatsızlığa karşı bağışıklığı vardı. Her zaman benimle, aklımla ve kalbimle ilgilenen; unvanımı duyunca bakışları değişmeyen bir kadınla tanışmanın nasıl bir şey olacağını merak etmiştim. Chelsy ile bu mümkün gözüktü. Unvanıma karşı sadece kayıtsız değildi aynı zamanda sıkıcı da bulmuştu. Bana 'Demek prenssin?' dedikten sonra esnediğini hatırlıyorum." Yıllar içinde inişli – çıkışlı bir ilişki yaşasalar da Prens Harry Chelsy'yi Meghan Markle ile olan düğünlerine davet ettiğini ve olayların şu şekilde geliştiğini anlatıyor: "Ayrıldıktan sonra aramızda düzenli bir iletişim yoktu bu yüzden Willy onu düğüne davet etmeden önce benimle birlikte kontrol etti. Ne Willy ne de ben onu rahatsız olmasını istemedik. Onu görmek 'zor'du. Hala orada birçok his vardı; bastırdıklarım, şüphelendiklerim. O gece peşinden giden, etrafında dönen ve onu dansa kaldırmak için ısrar eden adamlar görünce kıskançlık hissettiğimi fark ettim ve bu duygu beni ele geçirince ona söyledim. Bu durum kendimi daha kötü hissetmeme neden oldu. Biraz da acıklı."

Prens Harry Gerçek İsmini Açıkladı

Meghan Harry Kate ve William Bir Arada

Prenses Diana'nın Prens Harry Hakkındaki Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

49. People's Choice Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
49. People's Choice Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

49. People's Choice Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?
Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?

Leonardo DiCaprio Lily Gladstone'a Ne Dedi?

Bella Hadid Marka Çıkarıyor
Bella Hadid Marka Çıkarıyor

Bella Hadid Marka Çıkarıyor

Emily Blunt'tan “The Devil Wears Prada” İtirafı
Emily Blunt'tan “The Devil Wears Prada” İtirafı

Emily Blunt'tan “The Devil Wears Prada” İtirafı

96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

Kraliyet Ailesi'nden Kate Middleton Söylentilerine Cevap
Kraliyet Ailesi'nden Kate Middleton Söylentilerine Cevap

Kraliyet Ailesi'nden Kate Middleton Söylentilerine Cevap

Kral Charles'ın Hayatı
Kral Charles'ın Hayatı

Kral Charles'ın Hayatı

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

“Dune: Part 2” Filminin Tanıtım Prömiyerleri Başladı
“Dune: Part 2” Filminin Tanıtım Prömiyerleri Başladı

“Dune: Part 2” Filminin Tanıtım Prömiyerleri Başladı

Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu
Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu

Ben Affleck'ten Jennifer Lopez Yorumu

77. BAFTA Film Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
77. BAFTA Film Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

77. BAFTA Film Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı