Johnny Depp Amber Heard'e Açtığı Davayı Kazandı

Johnny Depp ve Amber Heard arasında görülen hakaret davasında kazanan taraf Johnny Depp ve ekibi oldu.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
20 Nisan 2022 Çarşamba 16:35 | Son Güncellenme:
22 dakika okunma süresi
Johnny Depp Amber Heard'e Açtığı Davayı Kazandı

1. 2015 yılında Los Angeles'taki evlerinde özel bir törenle evlenen Johnny Depp ve Amber Heard'ün evlilikleri ilk kez 2016 yılında sarsıntıya uğramış; Depp'in Amber Heard hakkındaki 'sevgi dolu ve sevecen bir eşten kendisini sürekli azarlayan ve saldıran birine dönüştüğü' iddiaları ikilinin arasındaki ipleri koparmıştı.

2. Ayrılıklarının ardından yıllar geçmesine rağmen Johnny Depp 2019 yılında, Amber Heard'e Washington Post makalesinde kendisini 'aile içi istismarı temsil eden bir halk figürü' olarak gösterdiği için 50 milyon dolarlık hakaret davası açtı. 2018 yılındaki makalede Heard, alenen isim vermemiş olsa da Depp'in avukatları oyuncuya karşı hakaret imalarının oldukça açık olduğunu gerekçe gösterdi. Amber Heard makalede, "Birçok kadın gibi ben de üniversite çağındayken tacize ve cinsel saldırıya uğradım. Ama sessiz kaldım, şikayette bulunmanın adalet getireceğini beklemiyordum. Kendimi kurban olarak görmedim" sözlerine yer vermişti.

3. 19 Nisan 2022'de Virginia'da görülen davada Johnny Depp, iddiaları doğrultusunda mahkemeye görsel kanıtlar sundu. Johnny Depp'in avukatları, Amber Heard'ün söylediği yalanlar yüzünden oyuncunun kariyerinin ve itibarının hasar aldığını savundu. Johnny Depp, kendisini mahkemeye 'aile içi şiddetin kurbanı' olarak gösteren Amber Heard ile ilgili, "Amber dahil olmak üzere hayatımdaki hiçbir kadına şiddet göstermedim" dedi. Amber Heard ise Johnny Depp'in hakaret davasına karşılık 100 milyon dolarlık karşı dava açtı.

4. Mahkeme ağırlıklı olarak Johnny Depp'in tavrına ve Amber Heard'e sözlü ya da fiziksel olarak tacizde bulunup bulunmadığına odaklandı. Johnny Depp'in avukatları yalan iddialar karşısında Amber Heard'ü, 'hayatının performansını' sergilemekle suçladı. Avukatları Johnny Depp kürsüye çıktığı zaman olay akışını Kentucky yıllarından ve annesi tarafından gördüğü duygusal istismardan başlayarak anlatmasını istedi. Johnny Depp söze, "Onun (annesinin) sinirleneceğini ve birinin bunu fark edeceğini bilirdim. O kişi hep ben olurdum" diyerek başladı. Kendisini anlattığı süre boyunca Johnny Depp, yaşadığı travmalarının sebebi olarak alkol ve uyuşturucularla olan ilişkisinin yanı sıra annesini ve onu sinir haplarını gösterdi.

5. Mahkeme jürisi Johnny Depp ve Amber Heard ikilisinin yanı sıra çiftin ilişkilerine tanık olan sağlık çalışanının ifadesini de dinledi. Johnny Depp'in uyuşturucu bağımlılığı için tutulan ve çiftin düğünlerine katılan bir hemşire zaman zaman Amber Heard'ün kasıtlı olarak ilişkide kavga çıkarmaya çalıştığına şahit olduğunu söyledi.

6. Johnny Depp ile neredeyse kariyerinin ilk yıllarından beri birlikte çalışan Keenan Wyatt ise Depp'in hiçbir zaman çocuklarına ve annelerine karşı sözlü ya da fiziksel tacizde bulunmadığını söyledi.

7. Amber Heard 2018 yılındaki "Güçlü erkeklere karşı ithamlarda bulunan kadınların ödediği bedel" hakkındaki makalesine değinerek, "Bedel ödemeye devam ediyorum. Umarım dava bittiğinde hayatıma devam edebilirim. Johnny de öyle" dedi.

8. Amber Heard'ün Johnny Depp tarafından şiddet gördüğü yıllarda fiziksel hasarını kapatmak için kullandığı makyaj malzemesinin üretici şirketinden oldukça şaşırtıcı bir tepki geldi. Avukat J. Ben Rottenborn Milani Kozmetik markasının All In One Correcting Kit ürününü göstererek 2016'da, Heard'ün şiddet gördüğü yıllarda yüzünde oluşan morlukları bu ürünle kapattığını iddia ederek şu sözleri söyledi, "Bu ürünü kullanıyordu, çok ustalaşmıştı. Farklı renkte gelişen morlukları ve çürükleri kapatmak için her gün farklı renkleri karıştırarak morluklarını örtmeye çalıştığını Amber'dan da dinleyebilirsiniz." Ancak kozmetik markası söz konusu ürününü 2017 yılına kadar piyasaya sürmediğini söyledi ve ekledi "Davanın gerçeklerini göstermek buradayız."

9. Johnny Depp'e yakın kaynaklar, oyuncunun hali hazırda davayı kazandığını söylüyor. Gerekçe olarak ise mahkemenin Depp'e, 'gerçeği söyleme, adının bütünlüğünü koruma ve ailesini onurlandırma' fırsatını sunmasını gösteriyor. Kaynaklar, "Bazıları onun büyük bir galibiyet alıp almayacağını sorgulayabilir ama o çoktan kazandı. Sessiz yolu seçmiş olsaydı, daha kolay bir hayatı olabilirdi. Ancak sonra ne olacaktı? Sadece kendisine karşı dürüst olduğunu bilerek devam edebilirdi. Johnny'nin değer sistemi tamamen ilke ve dürüstlük üzerine kuruludur. İnsanlar onun mevcut yasal işlemi neden başlattığını sorguluyor. Bu durum da çoğu insanın bu temel değerleri anlamadığını gösteriyor" diyor.

10. Johnny Depp ve Amber Heard davasında ifade verecek tanıklar arasında James Franco ve Paul Bettany var. Davanın toplamda altı hafta sürmesi bekleniyor. Dava pazartesi ve perşembe günleri arasında görülüyor.

11. Johnny Depp'in tanığı olarak ifade veren psikolog Dr. Shannon Curry Amber Heard'e iki tür kişilik bozukluğu (borderline ve histrionik) teşhisi koydu. Heard ile yaklaşık 12 saat geçiren psikolog Dr. Shannon Curry, Amber Heard üzerinde zihinsel sağlık testleri yaptıktan ve tıbbi kayıtlarını inceledikten sonra bu kanıya vardı. Mahkemeye Amber Heard'ün Johnny Depp'e 'kendisini terk etmemesi için' attığı ses kayıtlarını sunan psikolog Dr. Shannon Curry'nin bu davranışı ev içi istismar davalarına bakan avukatlar tarafından eleştirildi. Amber Heard'ün ekibi ise kişilik bozukluğu teşhislerine karşılık olarak psikolog Dr. Dawn Hughes'u tanık olarak çağırdı. Amber Heard'ün 'ev içi istirmarın kurbanı' olduğunu belirten Dr. Dawn Hughes, ikilinin terapisti Dr. Laurel Anderson'un savunduğunun aksine ortada 'karşılıklı istismar' olmadığını söyledi. Amber Heard Johhny Depp'e vodka şişesi atmakla suçlanmış, Depp'in ekibi oyuncunun fiziksel şiddet gördüğüne dair kanıtları mahkemeye sunmuştu. Johhny Depp de Amber Heard'e kafa atmakla suçlanmış ancak Heard'ün ekibi tarafından mahkemeye bununla alakalı fiziksel kanıtlar sunulmamıştı. Tek kanıt olarak Amber Heard'ün hemşiresinin, oyuncunun beyin içi sarsıntı geçirdiği ve dudağının patladığı nedeniyle hastaneye gittiğine dair notlar tuttuğu söylendi.

12. Johnny Depp'in ekibi tarafından, Amber Heard'ün davada tanık olarak göstereceği isimlerden James Franco ile ilişki olduğu iddiası ortaya atılmıştı. İlişki iddialarını reddeden Amber Heard, Johnny Depp'in bu yüzden sıklıkla kıskançlık krizlerine girerek kendisine şiddet uyguladığını söyledi. Amber Heard, "Uçak yolculuğundayken bana sırtımdan tekme attı, yere düştüm. Uçaktaki kimse ses çıkarmadı" dedi. Johnny Depp ise Heard'ün iddialarını reddederek kendisinin Amber tarafından aynı yolculukta uçağın tuvaletine kitlenerek, sözlü tacize maruz kaldığını söyledi. James Franco iddialarından sonra Amber Heard'de Johnny Depp'in bir dönem ilişki yaşadığı Winona Ryder yüzünden kendisine şiddet uyguladığını öne sürdü. Amber Heard evlenmeden önce Johnny Depp'e "Vino Forever" dövmesinin anlamını gülerek sorduğunu ve Johnny'nin de kendisine 'gülünç bir durum yok' diyerek tokat attığını söyledi. İddialarda ismi geçen ve tanık olarak gösterilen James Franco, henüz bir açıklama yapmadı. Ancak Johnny Depp'in geçmişte ilişki yaşadığı Winona Ryder, Kate Moss ve iki çocuk sahibi olduğu Vanessa Paradis hiçbir zaman oyuncuya yönelik şiddet iddiasında bulunmadığını söyledi. Amber Heard'ün tanık listesinde yer alan James Franco'nun da Heard'ün lehine ifade vermesi bekleniyor.

13. Kate Moss'un Johnny Depp hakkında söylediği olumlu sözlere rağmen Amber Heard, ifadesinde Kate Moss'a değindi. Kız kardeşi Whitney'in dahil olduğu bir kavgayı anlatırken, "Whitney Johnny'i durdurmaya çalışıyordu, sırtı merdivenlere dönüktü. Tereddüt edip beklemedim aklıma aniden Kate Moss ve merdivenler geldi. İlk kez ona vurdum, tam suratına. Kız kardeşimi merdivenlerden aşağı itmedi. Bu ana kadar Johnny'e bir kez bile vurmamıştım" dedi. Amber Heard'ün konuşma sırasında sözlerine Kate Moss'u dahil etmesi Johnny Depp ve ekibini oldukça sevindirdi. Çünkü Amber Heard'ün yeminli ifadesinde Kate Moss'tan bahsetmesi, Kate Moss'un tanık olarak çağrılmasına olanak tanıdı. Johnny Depp'in eski ilişkilerinden bahsetmesi, kendi eski ilişkilerinin de mahkemede konuşulmasına kapı açtı. Johnny Depp ve ekibini sevindiren ise Amber Heard'ün 2009 yılında eski kız arkadaşı Tasya Van Ree'ye şiddet uyguladığı şüphesiyle tutuklanmasını kanıt olarak sürebilme şansına erişmeleri oldu.

14. Johnny Depp ve Amber Heard davasına 16 Mayıs'a kadar ara verildi. 16 Mayıs'tan sonra Amber Heard, Johnny Depp'in avukatları tarafından çapraz sorguya alınacak. Kamuoyunun hatırı sayılır bir kesimi Johnny Depp'in tarafında yer alsa da uzmanlara göre davanın kazanını yok.

15. Amber Heard ve Johnny Depp davasına verilen ara bitti ve duruşma yeniden başladı. Johnny Depp'in avukatlarının Heard'ü ara sonrasında çapraz sorguya alınacağı biliniyordu. Sorgular Amber Heard'ün bir yalanını daha ortaya çıkardı. Amber, Johnny Depp'ten aldığı yedi milyon dolarlık boşanma tazminatını hayır kurumlarına bağışladığını söylemişti ancak mahkemede "Ben bağış yapmak istiyorum fakat bana dava açtığı için yapamıyorum" sözlerini söyledi. Amber Heard birkaç yıl önce boşanma tazminatının üç buçuk milyon dolarını ACLU'ya (Amerikan İnsan Hakları Birliği) diğer üç buçuk milyon dolarını da Los Angeles Çocuk Hastanesi'ne bağışladığını söylemişti.

16. Amber Heard ve ekibinden oldukça şaşırtıcı bir hamle geldi. Heard ve ekibi, Johnny Depp'i kürsüye çağırmaktan vazgeçti. Oldukça tartışmalı süren davadaki bu değişiklik dikkat çekti. Mahkemede Johnny Depp'in hareketlerini gözlemleyerek psikolojik çıkarımlarda bulunan Dr Spiegel, Johnny Depp ile ilgili olarak şu beyanda bulundu: "Davranışları hem madde kullanan hem de yakın partnerine şiddet gösteren birinin davranışlarıyla uyuşuyor." Johnny Depp ve ekibi; Dr Spiegel'in bu sonuçlara bizzat oyuncunun kendisiyle iletişim kurmadan ulaştığı için doğruluk payının olmadığını savundu. Kate Moss ise davada Johnny Depp'in lehine tanıklık vermeyi kabul etti. Moss mahkemeye video konferans yöntemiyle katılacak. Amber Heard ve ekibi; Johnny Depp ve ekibinin daha fazla davanın seyrini değiştirmeye çalışmadan sürecin sonuçlandırılmasını bekliyor.

17. Kate Moss, Amber Heard Johnny Depp davasına video konferans yöntemiyle tanık olarak katıldı. Amber Heard'ün mahkemede göndermede bulunduğu 'Kate Moss ve merdivenler' olayı ilgili açıklama yapan Kate Moss şu sözleri söyledi: "Odadan ayrılıyorduk ve Johnny benden önce çıktı. Dışarıda yağmur ve fırtına vardı. Odadan çıkarken merdivenlerden aşağıya kaydım ve sırtımı incittim. Bana ne olduğunu bilmediğim için çığlık attım çünkü acı çekiyordum. Johnny bana yardım etmek için koşarak geri geldi, beni odama taşıdı ve tıbbi yardımda bulundu." Depp'in avukatı Kate Moss'a ilişkileri boyunca kendisini 'başka merdivenlerden itip itmediğini' sordu. Moss, "Hayır beni itmedi, tekmelemedi ve herhangi bir merdivenden aşağı itmedi" dedi. Kate Moss, Amber Heard'ün ekibi tarafından çapraz sorguya alınmadı. Kate Moss'un ardından kürsüye çıkan Johnny Depp olayla ilgili olarak şu sözleri söyledi: "Kate'in kapıdan çıktığını gördüğümü hatırlıyorum. Üç tane küçük tahta merdiven vardı ve oraya basınca kaydı. Bacaklarını yukarı kaldırdı ve doğrudan kuyruk sokumunun üzerine belinin üstüne düştü. Fiziksel olarak acı çekiyordu, yaralanmıştı. Koştum ve iyi olduğundan emin olmak istedim. Tüm hikaye bu" dedi. Amber Heard ve Johnny Depp davasının hafta sonuna kadar kapanış duruşmasını gerçekleştirmesi bekleniyor.

18. Amber Heard ve Johnny Depp davasının tanık listesinde yer alan Elon Musk, ani bir kararla tanıklık etmeyeceğini açıklamıştı. Kate Moss'un Heard-Depp davasının seyrini değiştiren ifadesinden sonra, Elon Musk da ikili hakkında yorum yaptı. Podcast Lex Fridman'ın Amber Heard ve Johnny Depp davası hakkındaki Twitter yorumuna yanıt veren Elon Musk, "Umarım ikisi de hayatına devam edebilir. İkisi de ellerinden geleni yapma konusunda harika" dedi. Amber Heard ve Johnny Depp davasında sona yaklaşılıyor. ABD'de süren davada iki tarafta kapanış argümanlarını sundu. Davanın sonuçlanması için yedi kişiden oluşan jürinin karar vermesi ve oy birliğinde bulunması gerekiyor. Johnny Depp, Amber Heard ile dava süreci devam ederken Londra'ya gitti ve İngiliz gitarist Jeff Buck ile sahneye çıkarak şarkı söyledi.

19. Johnny Depp ve Amber Heard arasında görülen hakaret davasında kazanan taraf Johnny Depp ve ekibi oldu. Johnny Depp 50 milyon dolarlık açtığı hakaret davasından jürinin kararı ile 15 milyon dolar cezai ve telafi edici tazminat alacak. Jüri ayrıca Depp'in avukatı Adam Waldman'ın Amber Heard'ü kötülediği gerekçesiyle oyuncunun 2 milyon dolarlık bir kayıp tazminatı almasına karar verdi. Ancak Amber Heard'ün Virginia'nın üst sınırına göre belirlenen cezai tazminatı 350.000 dolar olacak. Johnny Depp davanın ardından Instagram hesabında bir basın açıklaması paylaştı. Amber Heard ise duygularını şu sözlerle özetledi: "Bugün hissettiğim hayal kırıklığı kelimelerin ötesinde. Eski kocamın orantısız gücüne, etkisine ve egemenliğine karşı koymak için dağ gibi kanıtlarımın hala yeterli olmamasına üzüldüm. Bu kararın diğer kadınlar için ne anlama geldiği konusunda daha da hayal kırıklığına uğradım."

En İyi Johnny Depp Filmleri

2022 Hollywood İlişkiler Gündemi

Victoria Beckham ve David Beckham'ın İlişki Evrimi

EN ÇOK OKUNANLAR

Seyahat Rehberi: Samos Adası
Seyahat Rehberi: Samos Adası

Seyahat Rehberi: Samos Adası

14 dakika okunma süresi
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

14 dakika okunma süresi
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

1 dakika okunma süresi
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları
İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

İstanbul'un En İyi Japon Restoranları

16 dakika okunma süresi
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?
2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

2024 Nisan Etkinlik Ajandası: Şehirde Neler Oluyor?

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

66. Grammy Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

Ariana Grande Yeni Albüm Çıkarıyor
Ariana Grande Yeni Albüm Çıkarıyor

Ariana Grande Yeni Albüm Çıkarıyor

“Madame Web” Filminin Prömiyeri Gerçekleşti
“Madame Web” Filminin Prömiyeri Gerçekleşti

“Madame Web” Filminin Prömiyeri Gerçekleşti

30. SAG Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
30. SAG Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

30. SAG Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde Yaşanan Son Gelişmeler
İngiliz Kraliyet Ailesi'nde Yaşanan Son Gelişmeler

İngiliz Kraliyet Ailesi'nde Yaşanan Son Gelişmeler

2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri
2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri

2023 Yılının Unutulmaz Hollywood Düğünleri

Jennifer Lopez ve Ben Affleck'ten Super Bowl Başarısı
Jennifer Lopez ve Ben Affleck'ten Super Bowl Başarısı

Jennifer Lopez ve Ben Affleck'ten Super Bowl Başarısı

96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

96.Oscar Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler
Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Taylor Swift Hakkında Merak Edilenler

Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor
Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor

Meghan Markle ve Prens Harry “Invictus Games”e Hazırlanıyor

2024 Super Bowl Halftime Show'da Neler Yaşandı?
2024 Super Bowl Halftime Show'da Neler Yaşandı?

2024 Super Bowl Halftime Show'da Neler Yaşandı?

Bella Hadid Marka Çıkarıyor
Bella Hadid Marka Çıkarıyor

Bella Hadid Marka Çıkarıyor