LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI

LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI

ABONE OL
23 Şubat 2016 Salı 00:00 | Son Güncellenme:
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
1/17
GECE VE RÜYALAR ALEXANDER MCQUEEN

Kurucusunun trajik ölümünün ardından Alexander McQueen’in kreatif direktörlüğünü üstlenen Sarah Burton, markanın 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu üçüncü çocuğunun doğumuna iki hafta kala sergiledi. Sarah Burton, ince el işçiliğinin göze çarptığı koleksiyonun gece ve rüyalarla ilgili olduğunu dile getirdi. Alexander McQueen’in yeni koleksiyonunda tılsımlarla ve sembollerle süslü tasarımlar önemli bir yere sahip. Kelebekler, at nalları, gözler ve dudaklar giysileri süslüyor. Şifon ve fırfırlı elbiseler, deri tasarımlar, toka detaylı pantolonlar ve smokin ceketler koleksiyonda öne çıkan giysiler.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
2/17
KOVBOYLAR VE PRENSESLER MARY KATRANTZOU

Mary Katrantzou’nun Londra Moda Haftası kapsamında gerçekleşen defilesi büyük ilgi çekti. Yunan asıllı tasarımcı, defileden önce Instagram hesabında “Kovboylar ve prensesler” başlığı altında paylaştığı fotoğrafla koleksiyonun teması hakkında ipucu vermişti. Mary Katrantzou’nun 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda 1950’li yılların Amerika’sı ile fütüristik detayları buluşturan tasarımlar yer alıyor. Desenli kovboy gömlekleri, kalem etekler, yakalı mini elbiseler ve kalp,yıldız, kelebek, alev, leopar desenli tasarımlar koleksiyonun yıldız parçaları. Retro havalı ayakkabılar, desenli eşarplar ve etoller giysileri tamamlayan aksesuarlar.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
3/17
NEŞELİ AKSESUARLAR ANYA HINDMARCH

Geçtiğimiz yıl çantalara yapıştırılan eğlenceli etiketleriyle moda tutkunlarının kalbini fetheden Anya Hindmarch, 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu hazırlarken 80’li yılların efsane video oyunu Pac-Man’den ilham almıştı. Hindmarch’ın çantaların yanı sıra palto, kürk, bot ve ayakkabılara yer verdiği yeni koleksiyonunda çizgiler, emoji’ler ve zeka küpü desenleri de dikkat çekiyor. Yengeç ve yumurta deseniyle süslü aksesuarlar, renkli yılan derisi çantalar ve çizmeler koleksiyonda göze çarpan tasarımlar. Askıları parıltı süslerle zenginleştirilmiş çantalar moda tutkunlarını memnun edecek cinsten.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
4/17
MODERN KOKTEYL GİYSİLERİ J.W. ANDERSON

Geçtiğimiz Kasım ayında düzenlenen İngiliz Moda Ödülleri’nde kadın giyimde ve erkek giyimde “En İyi Tasarımcı” seçilen J.W. Anderson, 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu ile moda çevrelerinden geçer not aldı. Kendi markasının yanı sıra Loewe’nin kreatif direktörlüğü de yürüten Anderson, yeni koleksiyonunu hazırlarken iç mimar David Hicks’in kendine özgülüğü öven bir sözünden yola çıkmıştı ve modern kokteyl giysilerine imza atmayı hedeflemişti. Yenilikçi kesimlerle dramatik ve volümlü siluetlerin öne çıktığı koleksiyonda çiçek yaprağı şeklinde etekler, kıvrımlı etek kısmıyla dikkat çeken gömlek elbiseler, çiçek desenli deri sweatshirt’ler, diz kısmı zımbalarla süslü motorcu pantolonları ve keşişleri akla getiren elbiseler yer alıyor.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
5/17
ÖZGÜR TASARIMLAR MICHAEL KORS

Michael Kors’un 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu sergilediği defileyi Blake Lively, Olivia Munn, Riley Keough ve Jennifer Hudson’ın da aralarında olduğu kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Kors, yeni koleksiyonunu hazırlarken vazgeçilmez ilham perileri Catherine Deneuve, Alexa Chung, Jackie Kennedy, Lee Radziwill, Diana Ross ve Cher’den ilham almıştı. Koleksiyonun kural tanımadığını söyleyen Kors, gündüz ya da gece farkı gözetmeyen ve mevsimsiz giysilere imza atmayı hedeflemişti. 1960’lı yılların çizgilerinin öne çıktığı koleksiyona bej, kahverengi, bebek mavisi, yeşil ve mor renkler hakim. Mini etekler ve elbiseler, tüylerle ve parıltılarla süslü giysiler, ekose pantolonlar ve kürkler koleksiyonda dikkat çeken tasarımlar. Tokalı ayakkabılar ve zincirli çantalar ise giysileri tamamlayan ana aksesuarlar.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
6/17
GEMİ YOLCULUĞU TOMMY HILFIGER

Tommy Hilfiger, New York Moda Haftası’nın en renkli defilelerinden birine imza attı. Tommy Hilfiger’ın marka elçisi Gigi Hadid’in açılışını yaptığı defilede Hailey Baldwin, Sara Sampaio, Martha Hunt ve Stella Maxwell gibi ünlü modeller de görev aldı. Modeller markanın 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu büyük bir Atlantik gemisi dekorunda sergilediler. Denizci temasının ağırlıkta olduğu koleksiyonda 1940’lı yıllardan ilham alan elbiseler, çizgili tasarımlar, bol pantolonlar, mini şortlar, kabarık kollu üstler ve trençkotlar başrolde. Metalik ayakkabılar ve taçlar ise koleksiyonda öne çıkan aksesuarlar.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
7/17
MİMARİYE ÖVGÜ NAEEM KHAN

Katy Perry, Vanessa Hudgens ve Jennifer Lopez’in de arasında olduğu bol yıldızlı bir müşteri profiline sahip olan Naeem Khan, New York Moda Haftası’nda gerçekleşen defilesinde 11 yaşındaki Trinity Moran’ın bir hayalini gerçekleştirdi. Make-A-Wish Foundation (Bir Dilek Tut Vakfı) aracılığıyla Texas’tan New York’a getirilen kanser hastası Trinity, ünlü tasarımcıyla podyuma çıktı. Naeem Khan, 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu hazırlarken Art Deco mimarisinden ilham almıştı. İşlemelerin, parıltıların ve altın tonlarının öne çıktığı koleksiyonda pelerin elbiseler, püsküllü ve çiçek desenli tasarımlar ve şeffaf detaylar dikkat çekiyor.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
8/17
RENKLİ DESENLER ANNA SUI

Anna Sui’nin 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu sergilediği defileyi Coco Rocha, Karen Elson ve Emily Ratajkowski’nin de arasında olduğu kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Sui, yeni koleksiyonunu hazırlarken farklı birçok sanatçıdan ilham almıştı. Koleksiyonda retro havalı bohem şık tasarımlar başrolde. Tasarımlarda çiçek, kelebek, leopar ve patchwork desenleri önemli bir yere sahip. Desenli mini elbiseler, kadife pantolonlar, fırfırlı üstler ve kürk paltolar koleksiyonun dikkat çeken parçaları.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
9/17
ROMANTİK RÜYA MARCHESA

Marchesa’nın 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu sergilediği defileyi Harvey Weinstein, Anna Wintour, Zac Posen ve Willow Shields de izledi. Markanın kreatif direktörleri Georgina Chapman ve Keren Craig, koleksiyonu hazırlarken portreleriyle tanınan ressam John Singer Sargent’ın eserlerinden ilham almışlardı. Marchesa’nın yeni koleksiyonunda prensesleri akla getiren tül elbiseler başrolde. Siyah, pembe, mavi ve altın renginin hakim olduğu koleksiyonda çiçek işlemeleriyle süslü tasarımlar da önemli bir yere sahip. İnci kolyeler ve avize küpeler koleksiyonun ana aksesuarları.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
10/17
LADY GAGA PODYUMDA MARC JACOBS

Moda haftasının son gününde düzenlenen Marc Jacobs defilesi büyük ilgi çekti. Kiernan Shipka, Christina Ricci, Sofia Coppola defilenin ünlü konuklarındandı. Marc Jacobs’ın 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu sergilediği defilenin sürprizi Lady Gaga oldu. Sıradışı tarzıyla tanınan şarkıcı podyuma çıkarak büyük alkış aldı. 1920’ler tarzında dalgalı saçları ve koyu makyajlarıyla podyuma çıkan modeller arasında Kendall Jenner da vardı. Marc Jacobs’ın 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda gotik tasarımlar başrolde. Siyahın hakim olduğu koleksiyonda mavi, pembe ve lila tonları da dikkat çekiyor. Kabarık etekler, bol pantolonlar, kurdeleli bluzlar, kürkler, çizgili ve puantiyeli elbiseler, kedi, fare ve örümcek ağı desenleriyle süslü tasarımlar koleksiyonun ana parçaları. Bağcıklı platform çizmeler ve toka detaylı çantalar giysileri tamamlayan aksesuarlar.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
11/17
MASKÜLEN & FEMİNEN RALPH LAUREN

Usta tasarımcı Ralph Lauren, 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu New York Moda Haftası’nın son gününde sergiledi. Beyazperdenin sevilen yıldızlarından Sienna Miller, defileyi Ralph Lauren’in oğlu David Lauren ile birlikte izledi. Chiara Ferragni, Anna Wintour ve Derek Blasberg defilenin konukları arasındaydı. Kuliste gazetecilerle konuşan Ralph Lauren, koleksiyonu hazırlarken günlük hayatında maskülen tarzdan hoşlanan ve davetlerde romantik giysilere rock detaylar katan bir kadını hayal ettiğini dile getirdi. Ralph Lauren’in vazgeçilmezlerinden çift düğmeli ceketler, yüksek belli pantolonlar ve ekose ceketler yeni koleksiyonda da önemli bir yere sahip. Püsküllü pançolar, fırfırlı gömlekler, kot pantolonlar, kadife ceketler koleksiyonda dikkat çeken parçalar arasında. Kırmızı ve altın rengindeki gece elbiseleri ise koleksiyonun yıldız parçalarından.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
12/17
SÜRPRİZ DETAYLAR CALVIN KLEIN

Calvin Klein’ın defilesini Kendall Jenner, Margot Robbie, Zoe Kravitz ve Abby Lee Kershaw’un da arasında olduğu kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Minimalist tarzda giysileriyle tanınan markanın kreatif direktörü Francisco Costa, 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda sürpriz detaylarıyla öne çıkan tasarımlara imza atmıştı. Taşlarla süslü yuvarlak kesik detaylarıyla dikkat çeken elbiseler koleksiyonda önemli bir yere sahip. Siyah maskülen takımlar, kürk ve deri detaylarıyla süslü elbiseler koleksiyonda geniş yer alıyor. Ekose elbiseler ve paltolar, hayvan desenleriyle süslü tasarımlar da dikkat çeken giysiler arasında.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
13/17
FOLKLORİK ALTUZARRA

Joseph Altuzarra, New York Moda Haftası’nda sergilediği 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu hazırlarken Jim Jarmusch’ın yönettiği ve Tilda Swinton ile Tom Hiddlestone’un başrolde olduğu “Only Lovers Left Alive” filmindeki karakterlerden ilham almıştı. Altuzarra koleksiyonunda Hint kumaşlarından, Venedik incilerinden, Fas ve Türk folklorik kostümlerinden izler taşıyan tasarımlar başrolde. Şal desenli, çiçeklerle ve renk bloklarıyla süslü elbiseler koleksiyonda önemli bir yere sahip. Püsküllü kazaklar, kadife pantolonlar ve parıltılı gece elbiseleri de öne çıkan giysilerden.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
14/17
ART DECO’DAN İZLER J. MENDEL

J. Mendel’ın 2016-2017 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nu sergilediği defileyi Nicky Hilton, Whitney Port ve Monaco Prensi Albert’in kızı Jazmin Grimaldi gibi tanınmış simalar izledi. Gilles Mendel, yeni koleksiyonunu hazırlarken Art Deco tarzının önemli temsilcilerinden ressam Tamara de Lempicka ve fotoğrafçı Sheila Metzner’in eserlerinden ilham almıştı. Kürk paltolar ve ceketler, parkalar, bol kesimli pantolonlar, asimetrik etekler koleksiyonda yer alan günlük parçalar. Çiçek işlemeleriyle ve parıltılarla süslü gece elbiseleri koleksiyonda öne çıkan tasarımlardan. Gece elbiselerinde kesik detaylar ve şeffaf kumaşlar da dikkat çekiyor. Botlar, bilekten bağlı ayakkabılar, el çantaları ve sallantılı küpeler giysileri tamamlayan aksesuarlar.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
15/17
PODYUMLARDA ÖNE ÇIKAN SAÇ MODELLERİ

Moda haftalarında defilelerde sergilenen tasarımlar kadar modellerin saç ve makyajları da ses getiriyor. New York Moda Haftası’nda düzenlenen defilelerde örgülü saçlar, at kuyruklu modeller ve ilginç topuzlar dikkat çekti. Podyumda öne çıkan saç modellerini sayfalarımıza taşıdık.
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
16/17
PODYUMLARDA ÖNE ÇIKAN SAÇ MODELLERİ
LONDRA VE NEW YORK MODA HAFTASI
17/17
PODYUMLARDA ÖNE ÇIKAN SAÇ MODELLERİ

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili
Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Serenay Sarıkaya'nın Unutulmaz 10 Stili

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte
Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

Trend Önerisi: Çizgiler Yükselişte

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass
“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

“The Gentlemen” Dizisinde Mob Wife Trendi: Susie Glass

En İyi Siyah Beyaz Stiller
En İyi Siyah Beyaz Stiller

En İyi Siyah Beyaz Stiller

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti
Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti

Urart x Bekir Kıraç Sergi Daveti