2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı

Rihanna'nın hamilelik duyurusundan, Hailey Bieber ve Selena Gomez'in Tyrell Hampton'un kamerasına birlikte poz vermesi ve Amber Heard, Johnny Depp davasına dek 2022 yılının unutulmaz 10 Hollywood olayı bir arada.

YAZAR: Melda Yüzbaşıoğlu
ABONE OL
23 Kasım 2022 Çarşamba 13:53 | Son Güncellenme:
2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
1/10

Rihanna'nın Hamilelik Duyurusu


Rihanna ve ASAP Rocky, 2022 yılının şubat ayında New York'ta çekilmiş özel fotoğraflarıyla ilk bebeklerini beklediklerini açıklamıştı. Pembe vintage Chanel montu içinde ASAP Rocky ile birlikte yürüyüşe çıkan Rihanna, "baby bump"ını açıkta bırakmıştı. İlk zamanlarda oversize parçalar tercih etse de hamileliğinin son dönemlerinde iddialı parçaları radarına almış ve her görünümüyle ikonik bir stil yaratarak moda tarihindeki yerini almayı başarmıştı.

2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
2/10

94'üncü Oscar Ödülleri'ne Will Smith Tokadı


2022 yılının nisan ayında gerçekleşen 94'üncü Oscar Ödülleri Töreni'ne Will Smith'in Chris Rock'a attığı tokat damga vurmuştu. Chris Rock'ın sahnede eşi Jada Pinlett-Smith'in saçlarının dökülmesiyle ilgili bir şaka yaptıktan sonra Will Smith sahneye fırlamış ve Oscar tarihinde yer eden o tokadı atmıştı. Daha sonra Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi Will Smith'in töreni terk etmesini istemiş ancak aktör bunu kabul etmemişti. İkili tarafından daha sonra yapılan açıklamada Chris Rock, "Olanları hala anlamaya çalışıyorum, bir noktada bunun hakkında konuşacağım" açıklamasını yapmış, Will Smith ise şu sözleri söylemişti: "Chris, senden özür diliyorum. Davranışım kabul edilebilir değil. Ne zaman konuşmaya hazır hissedersen buradayım."

2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
3/10

Uzun Soluklu Johnny Depp – Amber Heard Davası


2015 yılında Los Angeles'taki evlerinde özel bir törenle evlenen Johnny Depp ve Amber Heard'ün evlilikleri ilk kez 2016 yılında sarsıntıya uğramış; Depp'in Amber Heard hakkındaki 'sevgi dolu ve sevecen bir eşten kendisini sürekli azarlayan ve saldıran birine dönüştüğü' iddiaları ikilinin arasındaki ipleri koparmıştı. Ayrılıklarının ardından yıllar geçmesine rağmen Johnny Depp 2019 yılında, Amber Heard'e Washington Post makalesinde kendisini 'aile içi istismarı temsil eden bir halk figürü' olarak gösterdiği için 50 milyon dolarlık hakaret davası açmış; Amber Heard ise Johnny Depp'in hakaret davasına karşılık 100 milyon dolarlık karşı dava açmıştı. 2022 yılının nisan ayında görülen uzun soluklu süren davada tanık olarak James Franco ve Kate Moss gibi isimler yer almıştı. Çapraz sorguların, psikolojik çıkarımların ve somut kanıtlı iddiaların başı çektiği Johnny Depp ve Amber Heard mahkemesinde kazanan taraf Johnny Depp ve ekibi olmuştu. Johnny Depp 50 milyon dolarlık açtığı hakaret davasından jürinin kararı ile 15 milyon dolar cezai ve telafi edici tazminat almıştı. Jüri ayrıca Depp'in avukatı Adam Waldman'ın Amber Heard'ü kötülediği gerekçesiyle oyuncunun da 2 milyon dolarlık bir kayıp tazminatı almasına karar vermişti.

2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
4/10

Kim Kardashian'ın Marilyn Monroe'ya Ait MET Gala Kostümü


Kim Kardashian 2022 MET Gala'da, Marilyn Monroe'nun 1962'de John F Kennedy'ye "Happy Birthday Mr. President" şarkısını söylerken giydiği Jean-Louis imzalı elbiseyi giymişti. Ancak bu vintage elbisenin Marilyn Monroe'ya ait ve Ripley's Believe It Or Not Müzesi'nde sergileniyor olması eleştirilere maruz kalmasına sebep olmuştu. MET Gala'nın ardından yayınlanan fotoğraflar Kim Kardashian'ın Marilyn Monroe'nun elbisesine zarar verdiğini doğrulamıştı. Taşları dökülen, dikiş kısmında aşınmaların olduğu fiziksel zararla ilgili olarak Scott Fortner, Kim Kardashian'a yönelik kişisel bir öfkesinin olmadığını söylemiş ve şöyle devam etmişti: "Bence, yaşadığım tam olarak hayal kırıklığı. Çünkü Ripley's Believe It Or Not Müzesi daha önce elbiseyi korumak ve muhafaza etmek için ellerinden geleni yaptığını söylemişti. Bu sadece bir elbise değil, Hollywood ikonuna ait. Sorumsuzluk olduğunu düşünüyorum. 60 yıl önceye ait olan bu olay Amerikan tarihinin bir parçası; arşivlenmesi, korunması ve muhafaza edilmesi gerekirdi. Bence birçok insan Kim Kardashian'a bu konuyla ilgili sert tepki veriyor, bu sadece bana ait bir girişim değil. Çünkü bu elbise dünyanın en ünlü elbisesi."

2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
5/10

Beyonce'nin "Renaissance" Albümü


Altı yıl aradan sonra hayranlarıyla buluşan Beyonce, ilhamını 20'inci yüzyıl sonlarında ortaya çıkan Amerikan müziğinden aldığı "Renaissance" albümünü 2022 yılının temmuz ayında yayınlamıştı. 16 şarkının bulunduğu "Renaissance" albümüyle ilgili olarak Beyonce şu sözlere yer vermişti: "Geçen yıllardaki tüm izolasyon ve adaletsizliklerden sonra sanırım hepimiz kaçmaya, seyahat etmeye, sevmeye ve yeniden gülmeye hazırız. Bir rönesansın ortaya çıktığını hissediyorum ve her şekilde kaçışı mümkün olan bu beslenmenin bir parçası olmak istiyorum. Bir buçuk yıldır stüdyodayım. Bazen doğru vuruşu bulmak için binlerce ses arasından kişisel olarak arama yapmam neredeyse bir yılımı alıyor. Bir koro, 200'e kadar yığılmış armoniye sahip olabilir. Hareketsiz kaldığım o zamanlar, aynı zamanda en yaratıcı olduğum zamanlar oldu. Bu albümü oluşturmak; dünya için korkunç bir zamanda hayal kurmak ve kaçış bulmak için bir yer bulmama izin verdi."

2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
6/10

"Bennifer" Yeniden Bir Arada: Jennifer Lopez ve Ben Affleck'in Düğünü


18 yılı aşkın sürenin ardından yeniden bir araya gelen Jennifer Lopez ve Ben Affleck çifti 2022 yılının temmuz ayında evlendiklerini Instagram hesapları üzerinden duyurmuştu. 2000'li yılların ikonik çiftleri arasında yer alan "Bennifer" aslında ilk olarak evlenmeye 2002 yılında karar vermiş, ancak ikilinin romantik ilişkileri 2004 yılında sürpriz bir kararla son bulmuştu. 2021 yılında gizlice nişanlanan Jennifer Lopez ve Ben Affleck 2022 yılının temmuz ayında gizlice Las Vegas'a giderek nikah törenini gerçekleştirmişti. Jennifer Lopez nikah töreninin ardından Instagram hesabında şu açıklamaya yer vermişti: "Gece Las Vegas'a uçtuk. Diğer çiftlerle beraber sıraya girdik, dünyanın düğün başkentinde yolculuğumuzu gerçekleştirmiş olduk. Hayal edebileceğiniz en iyi şahitlerle, eski filmden bir elbise ve Ben'in dolabından bir ceket ile küçük bir şapelde yeminlerimizi ettik. Aşk güzeldir. Aşk naziktir. Ve ortaya çıkan aşk sabırlıdır. Yirmi yıl sabırlı."

2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
7/10

"Don't Worry Darling": Chris Pine ve Harry Styles Arasındaki Gerginlik


2022 yılının eylül ayında gerçekleşen "Don't Worry Darling" filminin Venedik Film Festivali prömiyeri sırasında Chris Pine ve Harry Styles arasında yaşananlar Twitter gündeminde #SpitGate başlığı altında TT olmuştu. Styles'ın Pine'a tükürdüğünü gösteren bir video yayınlanmıştı. Harry, Chris'in yanındaki koltuğa yürürken kamera açısına göre Pine'ın kucağına bir şeyler tükürür gibi olmuştu. Chris bu sırada yere bakmış ve alkışlamayı bırakmıştı. Ancak Ramin Setoodeh'nın yayınladığı videoda ise açının şaşırtıcı olduğu ortaya çıkmış; Harry ve Chris'in aynı hizada olmamaları, filmle ilgili kasti spekülasyon yaratılmaya çalışıldığının düşünülmesine neden olmuştu.

2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
8/10

Ana De Armas'ın Rekor Kıran "Blonde" Alkışı


Ana De Armas'ın Marilyn Monroe'yu canlandırdığı "Blonde" filminin 2022 yılının eylül ayında gerçekleşen Venedik Film Festivali'ndeki başarısı beyazperdenin unutulmazları arasındaki yerini almayı başarmıştı. Brad Pitt'in yapımcısı olduğu, Motion Pictures tarafından NC-17 ile derecelendiren, Pulitzer Ödülü finalisti Joyce Carol Oates'ın çok satan 1999 çıkışlı aynı adlı romanından uyarlanan, Andrew Dominik tarafından yönetilen "Blonde" filmi Venedik Film Festivali'nde 14 dakika alkışlanarak rekor kırmıştı. Ana De Armas "Blonde" filmini kabul etmeden önce Marilyn Monroe'dan izin istediğini itiraf etmiş ve tüm ekiple birlikte aktrisin Westwood Village Memorial Park'taki mezarını ziyaret ettiklerini söylemişti.

2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
9/10

Hailey Bieber ve Selena Gomez'in İkonik Fotoğrafı


Selena Gomez ve Justin Bieber arasındaki yıllardır bitmeyen spekülasyonların ardından, Hailey Bieber'ın "Call Her Daddy" podcast'indeki cesur açıklamaları, spot ışıklarını yeniden Hailey – Justin Bieber ve Selena Gomez üçlüsüne çevirmişti. Hailey Bieber'ın açıklamalarının ardından Selena Gomez hayranları Hailey'e eleştiriler yöneltirken; Hailey Bieber Selena Gomez ile ilgili olarak, "Ona çok saygı duyuyorum" açıklamasını yapmıştı. Los Angeles'taki Akademi Müzesi Galası'nda bir araya gelen Hailey Bieber ve Selena Gomez, Tyrell Hampton'un kamerasına birlikte poz vererek hem gecenin hem de 2022 yılının en çok konuşulan fotoğrafına imza atmayı başarmışlardı.


2022 Yılının Unutulmaz 10 Hollywood Olayı
10/10

Heidi Klum'un Cadılar Bayramı Kostümü


Her yıl seçtiği kostümler ve düzenlediği partilerle Cadılar Bayramı'nı ikonikleştiren Heidi Klum'un 2022 yılındaki seçimi de unutulmazlar arasındaki yerini almayı başardı. Eşi Tom Kaulitz ile ev sahipliği yaptığı 'Geleneksel Heidi Klum Cadılar Bayramı Partisi'ne, Kaulitz ile mükemmel bir ikili haline geldikleri solucan kostümüyle katılan Klum, 'Cadılar Bayramı'nın En Yaratıcısı' olmayı yine başardı. Parti ve kostüm için aylar öncesinden hazırlanmaya başlayan Heidi Klum'un Cadılar Bayramı ekibinde Oscar Ödüllü makyözler ve tasarımcılar yer alıyor. Solucan kostümüyle ilgili sürpriz bir itirafta bulunan Heidi Klum gecenin sonunda şu sözleri söylemişti: "Herkes benimle gelip fotoğraf çektirmek istiyor. Kulüp çok sıcak ve itiraf ediyorum kendime 'klostrofobik' bir kostüm seçmişim."

EN ÇOK GEZİLEN GALERİLER

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri
2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

2024 MET Gala En İyi Kırmızı Halı Görünümleri

77. Cannes Film Festivali'ne Katılan Türk Oyuncular
77. Cannes Film Festivali'ne Katılan Türk Oyuncular

77. Cannes Film Festivali'ne Katılan Türk Oyuncular

2024/25 Cruise Defileleri
2024/25 Cruise Defileleri

2024/25 Cruise Defileleri

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?
2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

2024 Miami Formula 1 Grand Prix'sinde Neler Oldu?

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri
2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

2024 MET Gala'nın En İyi Saç ve Makyaj Görünümleri

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları