Son Yılların En İyi 20 Romantik Filmi

Aşk filmlerinden vazgeçemeyenlerin içini ısıtacak, dramdan komediye, aksiyondan bilim kurguya en yeni romantik filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
23 Ocak 2023 Pazartesi 16:05 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
Son Yılların En İyi Romantik Filmleri

En Yeni Romantik Film Önerileri

Sevgililer Günü'nde izleyebileceğiniz, kalbinizi aşkla dolduracak yepyeni romantik filmleri keşfediyoruz. Modunuza göre ister dram ister komedi isterseniz de aksiyon, macera, bilim kurgu veya fantastik türlerinden seçebileceğiniz en yeni romantik filmler.

1.Three Thousand Years of Longing (2022) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Tilda Swinton, Idris Elba, Zerrin Tekindor, Erdil Yaşaroğlu, Ece Yüksel, Burcu Gölgedar

George Miller'in "Mad Max: Fury Road"dan tam yedi yıl sonra yönetmen koltuğuna geri döndüğü "Three Thousand Years Of Longing (Üç Bin Yıllık Bekleyiş)", İngiliz yazar A.S. Byatt'ın 1994 tarihli "Bülbülün Gözündeki Cin" adlı öyküsünden uyarlanıyor. Idris Alba ve Tilda Swinton'ın başrollerini paylaştığı, Cannes Film Festivali'nde prömiyerini yapan filmde Zerrin Tekindor, Ece Yüksel, Burcu Gölgedar ve karikatürist Erdil Yaşaroğlu başta olmak üzere Türkiye'den oyuncular da rol alıyor.


2.Marry Me (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Kat Coiro

Oyuncular: Jennifer Lopez, Owen Wilson, Maluma, John Bradley, Sarah Silverman, Chloe Coleman, Michelle Buteau

Başrollerinde Jennifer Lopez ve Owen Wilson'ın yer aldığı "Marry Me", Bobby Crosby'nin çizgi romanlarından uyarlama bir romantik-komedi filmi. Düğüne dakikalar kala nişanlısının kendisini aldattığını öğrenen pop yıldızı, sahnede sinir krizi geçirirken aniden kalabalıktan birini seçerek onunla evlenmeye karar veriyor.


3.Book of Love (2022) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Analeine Cal y Mayor

Oyuncular: Sam Claflin, Veronica Echeguil

Genç İngiliz yazar Henry, yeni romanında istediği başarıyı yakalayamaz. Ancak kitabı beklenmedik bir zamanda Meksika'da popüler hale gelir. Bu durum üzerine kitabın yayıncısı Henry'nin bir tanıtım turu için Meksika'ya gitmesini ister. Henry, Meksika'ya vardığında romanın popüler olmasının ardındaki nedeni öğrenir. Meksikalı çevirmen Maria, Henry'nin kitabını erotik bir roman olarak yeniden yazmıştır. Bu duruma öfkelenen Henry, Maria ile birlikte kitap turunda birlikte seyahat etmek zorunda kalır. Bu süreçte ikisi arasında beklenmedik bir yakınlık oluşur.


4.About Fate (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Marius Vaysberg

Oyuncular: Emma Roberts, Thomas Mann, Madelaine Petsch, Lewis Tan, Britt Robertson, Fikile Mthwalo

Bu romantik komedi, aşka inanan ama gerçek anlamını asla bulamayacak gibi görünen iki kişinin hikayesi. Fırtınalı bir yılbaşı gecesinde birbirinin yoluna çıkan iki kişinin kaderi kaotik ve komik bir şekilde değişir.


5.Something from Tiffany's (2022) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Daryl Wein

Oyuncular: Zoey Deutch, Kendrick Sampson, Ray Nicholson, Shay Mitchell, Leah Jeffries

Başkası için olan bir nişan yüzüğü, hayatı alt üst olmuş bir kadını, birlikte olması gereken kişiye götürüyor.


6.Your Place or Mine (2023)

Yönetmen: Aline Brosh McKenna

Oyuncular: Reese Witherspoon, Ashton Kutcher, Steve Zahn, Wesley Kimmel, Jesse Williams, Rachel Bloom

Birbirinden uzakta yaşayan ve uzun zamandır dost olan Debbie ve Peter'ın hayatları, Debbie'nin hayat boyu kurduğu hayalinin peşinden gitmeye karar verip, Peter'ın da onun ergenlik çağındaki oğluna göz kulak olmaya gönüllü olmasıyla tamamen değişir.


7.Persuasion (2022) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Carrie Cracknell

Oyuncular: Dakota Johnson, Henry Golding, Cosmo Jarvis, Richard E. Grant, Ben Bailey Smith, Yolanda Kettle, Nikki Amuka-Bird, Mia McKenna-Bruce, Edward Blueel

Mütevazı ve çekici bir adamla evlenmemesi için ikna edilen Anne Elliot, sekiz yıl sonra yolları tekrar kesiştiğinde bu kez kalbinin sesini dinleyip gerçek aşka ikinci bir şans verecek mi?


8.I Want You Back (2022) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Jason Orley

Oyuncular: Charlie Day, Jenny Slate, Scott Eastwood, Gina Rodriguez

Yeni terk edilmiş otuzlu yaşlarındaki Peter ve Emma, eski sevgililerinin yeni ilişkilerini sabote etmek ve onları sonsuza dek geri kazanmak için iş birliği yapar.


9.Moonshot (2022) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Christopher Winterbauer

Oyuncular: Cole Sprouse, Lana Condor, Zach Braff, Hanson Milam, Peter Woodward, Lukas Gage

Kendileri için önemli kişilerle bir araya gelmeye çalışan iki üniversite öğrencisi, güçlerini birleştirerek ilginç ve maceralı bir yolculuğa çıkar. "Moonshot", romantik komedi ve bilim kurguyu bir arada ekrana taşıyan bir yapım.


10.The Lost City (2022) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Aaron Nee, Adam Nee

Oyuncular: Sandra Bullock, Channing Tatum, Brad Pitt, Daniel Radcliffe, Oscar Nunez, Da'vine Joy Randolph

Kapak modeliyle bir kitap turuna çıkan münzevi bir aşk romanı yazarı, kendilerini kıyasıya bir orman macerasının içine sokan bir kaçırma girişiminin ortasına düşer. Macera, aksiyon ve romantik komedi türlerini birlikte izlemeyi sevenlere hitap eden bir yapım.


11.Meet Cute (2022) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Alex Lehmann

Oyuncular: Kaley Cuoco, Pete Davidson, Kevin Corrigan, Deborah S. Craig, Hari Nef, Rock Kohli

Sheila ve Gary tanıştıklarında, ilk görüşte birbirilerine aşık olurlar, ta ki büyülü randevularının aslında kader olmadığını anlayana kadar. Sheila'nın bir zaman makinesi vardır ve tekrar tekrar aşık olmaktadırlar. Ancak mükemmel gece asla yeterli olmadığında, Sheila Gary'nin geçmişine giderek onu mükemmel erkeğe dönüştürür.


12.Ticket to Paradise (2022) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Ol Parker

Oyuncular: Julia Roberts, George Clooney, Arielle Carver-O'Neill, Sean Lynch, Ling Cooper Tang, Kaitlyn Dever, Maxime Bouttier

Romantik komedi denince ilk akla gelen isimlerden Julia Roberts ve George Clooney'nin bir kez daha bir araya geldiği "Ticket to Paradise", boşanmış bir çiftin Bali'ye giderek kendilerinin 25 yıl önce yaptığı hatayı tekrar ettiğini düşündükleri kızlarının nikahını engellemeye çalışmasını anlatıyor.


13.Crush (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Sammi Cohen

Oyuncular: Rowan Blanchard, Auli'i Cravalho, Isabella Ferreira, Tyler Alvarez, Teala Dunn, Rico Paris

Hevesli genç bir sanatçı, lise atletizm takımına katılıyor ve daha sonra beklenmedik bir şekilde takım arkadaşına aşık olunca gerçek aşkın nasıl bir his olduğunu keşfediyor.


14.Cha Cha Real Smooth (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Cooper Raiff

Oyuncular: Cooper Raiff, Dakota Johnson, Evan Assante, Leslie Mann, Vanessa Burghardt

Cooper Raiff'in yazıp yönettiği, Dakota Johnson'ın yapımcılığını üstlendiği "Cha Cha Real Smooth" filminde her iki isim de başrolde karşımıza çıkıyor. Ailesinin banliyödeki evine geri dönen bir adam, Bar Mitzvah partisi sunucusu olarak çalışmaya başlıyor. Bu süreçte, bir anne ve onun otizimli kızıyla arkadaşlık kuruyor.


15.Mr. Malcolm's List (2022) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Emma Holly Jones

Oyuncular: Freida Pinto, Spoe Dirisu, Oliver Jackson-Cohen, Ashley Park, Theo James, Zawe Ashton, Sianad Gregory

19. yüzyıl İngiltere'sinde genç bir kadın, gizemli ve zengin bir taliple görüşmeye başlıyor. Romantik komedi türündeki dönem filmi "Mr. Malcolm's List", Suzanne Allain'in aynı adlı romanından uyarlanıyor.


16.Mrs. Harris Goes to Paris (2022) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Anthony Fabian

Oyuncular: Lesley Manville, Isabelle Huppert, Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo, Ellen Thomas, Rose Williams, Jason Isaacs

1950'lerin Londra'sında dul bir temizlikçi kadın, özel tasarım bir Dior elbiseye delicesine aşık oluyor ve bunun, kendisine ait bir elbise olması gerektiğine karar veriyor. Komedi ve dram filmi "Mrs. Harris Goes to Paris", Paul Gallico'nun romanından uyarlanıyor.


17.Wedding Season (2022) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Tom Dey

Oyuncular: Pallavi Sharda, Suraj Sharma, Arianna Afsar, Sean Kleier, Veena Soof, Rizwan Manji

Ebeveynleri tarafından eş bulmaları için baskı yapılan Asha ve Ravi, ailelerini başlarından savmak için bir düğüne sevgili gibi davranarak katılırlar. Ancak sahte aşk, zamanla gerçeğe dönüşür.


18.Spin Me Round (2022) – IMDB Puanı 5.3

Yönetmen: Jeff Baena

Oyuncular: Alison Brie, Jake Picking, Lil Rel Howery, Ego Nwodim, Alessandro Nivola, Molly Shannon, Zach Woods, Aubrey Plaza

Amber, bir şirketin Floransa dışındaki muhteşem "enstitüsüne" tüm masrafları karşılanmış bir gezi ve ayrıca restoran zincirinin zengin ve karizmatik sahibiyle tanışma şansı kazanır. Ancak hayal ettiğinden farklı bir macera bulur.


19.Disenchanted (2022) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Adam Shankman

Oyuncular: Amy Adams, Patrick Dempsey, Maya Rudolph, Gabriella Baldacchino, James Marsden, Idina Menzel, Yvette Nicole Brown, Jayma Mays, Kolton Stewart, Oscar Nunez, Alan Tudyk

Çok sevilen "Enchanted" (2007) filminin devamı olan "Disenchanted"da Giselle, "sonsuza dek mutlu yaşadılar" ile biten hikayesinin on beşinci yılında, mutluluğunu sorgulamaya başlamıştır. Giselle'in içindeki bu çatışma, gerçek dünyadikilerin ve masal diyarındakilerin hayatlarını istemeden de olsa alt üst eder.


20.Empire of Light (2022) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Olivia Colman, Colin Firth, Micheal Ward, Toby Jones, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow

Duygusal bir romantik film arayanların tercih edebileceği "Empire of Light", 1980'lerin başında bir İngiliz sahil kasabasında geçen ve çalkantılı zamanlardaki insan ilişkilerinin gücünü konu alan bir drama.


Sevgililer Günü İçin En İyi Romantik Filmler

Romantik Gençlik Filmleri

En İyi Romantik Komedi Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri