Ryan Gosling'in En İyi 20 Filmi

Hollywood'un en karizmatik oyuncularından Ryan Gosling'in, sanat filmlerinden büyük bütçeli gişe yapımlarına, romantik komediden gerilime, suçtan aksiyon ve bilim kurguya dek en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
10 Nisan 2023 Pazartesi 13:34 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Ryan Gosling'in En İyi Filmleri

Ryan Gosling'in En Popüler Filmleri

Hollywood'un en başarılı oyuncularından biri olarak kabul edilen Ryan Gosling, kariyeri boyunca birçok unutulmaz performansa imza attı. Kendine özgü tarzı, karizması ve yeteneğiyle sinema dünyasında adından sıkça söz ettiren Ryan Gosling, pek çok farklı türdeki filmde rol aldı.

Başarılı oyuncunun filmografisinde özellikle dikkat çeken ve izleyiciler tarafından en çok sevilen filmleri incelemek, onun kariyerine ve sinema dünyasındaki yerine dair fikir sahibi olmak için önemli. Ryan Gosling'in en iyi filmlerini inceleyerek, oyuncunun başarılı kariyerinde bir yolculuğa çıkıyoruz.

1. Barbie (2023)

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Hari Nef, Emma Mackey, Dua Lipa, Anna Cruz Kayne, Sharon Rooney, Issa Rae, Kate McKinnon, Nicola Coughlan, Alexandra Shipp, Ritu Arya, Helen Mirren, Aeric Ferrera, Will Ferrell, Emerald Fennell, Michael Cera

Greta Gerwig'in, senaryosunu Noah Baumbach ile birlikte kaleme aldığı "Barbie" filmi, Barbie Diyarı'nda yaşayan ve anlayamadığı bir nedenden dolayı artık hem bedeninin hem de evreninin mükemmelliğine adapte olamayan Barbie'yi merkezine alıyor. Barbie, ilk kez yüzleşmek zorunda kaldığı "kusurlarını" düzeltmek için gerçek dünyada bir maceraya atılıyor ve bu yolculukta ona Ken de eşlik ediyor. "Barbie" filminde Ken'i canlandıran Ryan Gosling'in, karakterinin absürtlüğünü büyük bir zevkle benimsediğini görüyoruz.


2. Blade Runner 2049 (2017) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Dennis Villeneuve

Oyuncular: Ryan Gosling, Harrison Ford, Ana de Armas, Dave Bautistas, Robin Wright, Jared Leto

"Blade Runner 2049" filmi, Ridley Scott imzalı "Blade Runner" (1982) isimli kült yapımın devamı niteliğinde. Genç Blade Runner K'nin uzun süredir saklı kalmış bir sırrı keşfetmesi, onu otuz yıldır kayıp olan eski Blade Runner Rick Deckard'ın izini sürmeye yönlendiriyor.


3. La La Land (2016) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Damian Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons

"La La Land" filminde, Los Angeles'ta kariyerlerinin başındaki bir piyanist ve bir aktris, gelecekle ilgili özlemlerini uzlaştırmaya çalışırken birbirlerine aşık olurlar. Komedi ve dram türlerindeki müzikal film "La La Land", Emma Stone ile Ryan Gosling'in kimyası ve Damien Chazelle'in senaryosuyla üst seviyeye çıkıyor.


4. Blue Valentine (2010) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Michelle Williams, John Doman, Faith Wladyka, Mike Vogel

"Blue Valentine" filmi, modern bir aşk hikayesini başından sonuna incelikli bir şekilde işliyor. Evli bir çiftin ilişkisi, zaman dilimleri arasında kesişerek yıllar içindeki evrimlerinin grafiğini çiziyor.


5. Drive (2011) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Ryan Gosling, Carey Mulligan, Bryan Cranston, Albert Brooks, Oscar Isaac, Christina Hendricks

Aksiyon ve gerilim türlerindeki "Drive" filminde, gizemli bir Hollywood aksiyon filmi dublörünün, komşusunun kocasının bir rehin dükkanını soymasına yardım etmek için kaçış şoförü olarak çalışınca, başı gangsterlerle derde girer.


6. The Notebook (2004) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Nick Cassavetes

Oyuncular: Ryan Gosling, Rachel McAdams, Gena Rowlands, James Garner

Romantik drama türündeki "The Notebook", bir döneme damgasını vuran en duygusal aşk filmlerinden. Fakir ama tutkulu bir genç adam, zengin bir genç kadına aşık olur ve ona özgürlük hissi verir, ancak sosyo-ekonomik farklılıkları nedeniyle ilişkilerinin önüne büyük engeller çıkar.


7. The Big Short (2015) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Ryan Gosling, Christian Bale, Steve Carell, Brad Pitt

2006-2007'de bir grup yatırımcı ABD ipotek piyasasına karşı bahse girdi ve araştırmaları sırasında piyasanın ne kadar kusurlu ve yozlaşmış olduğunu keşfetti. Gerçek olaylardan esinlenen "The Big Short", hem ünlü oyuncu kadrosu hem de başarılı hikaye anlatıcılığı ile oldukça övgü topladı.


8. Lars and the Real Girl (2007) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Craig Gillespie

Oyuncular: Ryan Gosling, Emily Mortimer, Paul Schneider

Gişe filmleri kadar sanat filmlerinde ve bağımsız yapımlarda da kendini göstermeyi seven Ryan Gosling, "Lars and the Real Girl" filminde alışık olduğumuzdan çok daha farklı bir karakteri canlandırıyor. Sanrılar gören genç bir adam, internette bulduğu bir oyuncak bebekle alışılmadık bir ilişki kurar.


9. Crazy, Stupid, Love. (2011) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Glenn Ficarra, John Requa

Oyuncular: Ryan Gosling, Steve Carell, Julianne Moore, Emma Stone, Lio Tipton, Jonah Bobo, Joey King, Marisa Tomei

Ryan Gosling'i izlediğimiz nadir romantik komedi filmlerinden biri olan "Crazy, Stupid, Love." etkileyici oyuncu kadrosu ile gönlümüzü baştan çalıyor. Orta yaşlı bir adamın hayatı, karısı ondan boşanmak istediğinde dramatik bir şekilde değişir. Yeni arkadaşı Jacob'ın yardımıyla barlardan kız tavlamayı öğrenmeye ve erkekliğini yeniden keşfetmeye çalışır.


10. First Man (2018) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Claire Foy, Jason Clarke, Kyle Chandler, Corey Stoll, Patrick Fugit

Damien Chazelle ile Ryan Gosling'i yeniden daha bir araya getiren "First Man" filmi, ünlü astronot Neil Armstrong'un hayatına ve onu 20 Temmuz 1969'da Ay'da yürüyen ilk insan olmaya götüren efsanevi uzay görevine bir bakış sunuyor.


11. The Gray Man (2022) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Anthony Russo, Joe Russo

Oyuncular: Ryan Gosling, Chris Evans, Anda de Armas, Billy Bob Thornton, Jessica Henwick, Dhanush, Alfre Woodard, Regé-Jean Page, Julia Butters

"The Gray Man", Ryan Gosling ile Chris Evans'ı karşı karşıya getiren heyecanlı bir aksiyon filmi. Gerçek kimliğini kimsenin bilmediği CIA'in en yetenekli ajanı, yanlışlıkla karanlık teşkilat sırlarını ortaya çıkardığında, psikopat eski bir meslektaşı onun başına ödül koyar ve uluslararası suikastçılar tarafından küresel bir insan avı başlatılır.


12. Half Nelson (2006) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Ryan Fleck

Oyuncular: Ryan Gosling, Anthony Mackie, Shareeka Epps, Jeff Lima, Nathan Corbett

Drama türündeki "Half Nelson" filmi ile Ryan Gosling 2007 yılında En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar adaylığı elde etti. Uyuşturucu alışkanlığı olan bir ortaokul öğretmeni, onun sırrını keşfettikten sonra öğrencilerinden biriyle beklenmedik bir arkadaşlık kurar.


13. The Ides of March (2011) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: George Clooney

Oyuncular: Ryan Gosling, George Clooney, Paul Giamatti, Philip Seymour Hoffman

George Clooney'nin yönetmenliğini yaptığı ve senaryosunu Grant Heslov ve Beau Willimon ile birlikte yazdığı "The Ides of March", dram ve gerilim türlerinde bir film. Yeni bir başkan adayının idealist çalışanı, seçim kampanyası sırasında kirli siyaset üzerine hızlandırılmış bir kurs alır.


14. The Nice Guys (2016) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Yaya DaCosta, Keith David

1970'lerin Los Angeles'ında, uyumsuz bir çift özel dedektif, kayıp bir kızı ve bir porno yıldızının gizemli ölümünü araştırır. Komedi, suç ve aksiyon türlerindeki "The Nice Guys" filminde Ryan Gosling ile Russell Crowe, eğlenceli bir ikili olmuş gibi görünüyorlar.


15. Gangster Squad (2013) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Ruben Fleischer

Oyuncular: Ryan Gosling, Sean Penn, Emma Stone, Giovanni Ribisi, Holt McCallany, Josh Brolin

Ryan Gosling'in filmografisine şöyle bir göz gezdirdiğimizde bile suç, aksiyon ve gerilim türlerindeki yapımlarda yer almayı ne kadar sevdiğini görebiliyoruz. "Gansgter Squad" da tam olarak böyle bir film. 1949 yılının Los Angeles şehri, gangsterler ve özellikle de kötü niyetli bir gangster olan Mickey Cohen tarafından yönetiliyor. Yolsuzluğu sona erdirmeye kararlı olan John O'Mara ise acımasız lideri devirmeye ve şehre barışı geri getirmeye hazır bir polis ekibi kurar.


16. The Place Beyond the Pines (2012) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Derek Cianfrance

Oyuncular: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Eva Mendes

Suç, gerilim ve dram türlerindeki "The Place Beyond the Pines" filminde, bir motosiklet dublörü, eski eşi ve yeni doğan bebeklerinin geçimini sağlamak için banka soymaya başlar ve bu karar, onu, yozlaşmış bir dedektif tarafından yönetilen bir departmanda hırslı bir çaylak polisle çarpışma rotasına sokar.


17. Only God Forgives (2013) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Nicolas Winding Refn

Oyuncular: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas, Vithaya Pansringarm

Aksiyon, suç ve dram türlerindeki "Only God Forgives" filminde, Bangkok'un yeraltı dünyasında uyuşturucu kaçakçılığı yapan Julian'ın hayatı, annesinin, onu kardeşinin ölümünden sorumlu olan kişiyi bulup öldürmeye zorlamasıyla daha da karmaşık bir hal alır.


18. All Good Things (2010) – IMDB Puanı 6.3

Yönetmen: Andrew Jarecki

Oyuncular: Ryan Gosling, Kirsten Dunst, Frank Langella

Suç, dram ve gizem türlerindeki "All Good Things" filminde, bir emlak kralı olan David Marks'ın, 1982 yılında ortadan kaybolan karısı Katie'yi öldürdüğünden şüphelenilmektedir.


19. Fracture (2007) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Gregory Hoblit

Oyuncular: Ryan Gosling, Anthony Hopkins, David Strathairn

Suç, dram ve gerilim türlerindeki "Fracture" filminde, kariyer basamaklarını tırmanarak başarıya ulaşmak isteyen bir avukat, dava açmaya çalıştığı çıkarcı bir suçlunun beklenmedik bir rakip olduğunu fark eder.


20. Stay (2005) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Marc Foster

Oyuncular: Ryan Gosling, Ewan McGregor, Naomi Watts

Dram, gizem ve gerilim türlerindeki "Stay" filminde, bir psikiyatrist, bir yandan hastalarından birinin intihar etmesini önlemeye çalışırken bir yandan da kendi gerçekliğini korumaya çalışır.


Barbie Filmi İncelemesi

Margot Robbie'nin En İyi Dizi ve Filmleri

Son Zamanların En İyi Polisiye Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler