Prime Video'da İzleyebileceğiniz Türk Film ve Dizileri

"Rüyanda Görürsün" gibi orijinal yerli içeriklerden "Neredesin Firuze?", "Issız Adam" ve "Kiralık Aşk" gibi kültleşmiş yapımlara, Amazon Prime Video'da izleyebileceğiniz Türk film ve dizileri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
1 Mart 2023 Çarşamba 14:01 | Son Güncellenme:
18 dakika okunma süresi
Prime Video'da İzleyebileceğiniz Türk Yapımları

Amazon Prime Video'daki Türk Filmleri

Türk dizi ve filmleri son yıllarda tüm dünyada büyük bir ilgiyle izleniyor ve hayran kitlesi her geçen gün artıyor. Amazon Prime Video'da yerli yapım kült diziler ve filmlerden, ödüllü belgesellere kadar birçok içeriğe erişebilirsiniz.

1. Neredesin Firuze? (2004) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Ezel Akay

Oyuncular: Haluk Bilginer, Cem Özer, Demet Akbağ, Özcan Deniz, Ruhi Sarı, Şebnem Dönmez, Ata Demirer

Levent Kazak'ın senaryosunu yazdığı ve Ezel Akay'ın yönettiği "Neredesin Firuze?", Türk filmleri içinde müzikleriyle en tanınmış yapım olabilir. "Neredesin Firuze?" filmi, bir zamanlar şarkıcı veya müzisyen olmak isteyen hemen herkesin İstanbul'da mutlaka şansını denediği Unkapanı'nda geçiyor. Hayri ve Osman, müzik piyasasında istedikleri yere ulaşamadıkları için borç içinde yüzmektedir. Ferhat ise henüz İstanbul'da keşfedilmemiş bir yetenektir. Ferhat'ın başarısı, Hayri ve Osman'a borçlarını kapama şansı getirirken, bir de hayatlarına zengin ve gizemli bir kadını dahil eder: Firuze.


2. Rüyanda Görürsün (2023) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Cemal Alpan

Oyuncular: Murat Boz, Burcu Özberk, Uğur Uzunel, Ekin Mert Daymaz, Hivda Zizan Alp, Selen Soyder, Devrim Yakut, Feridun Düzağaç

Amazon Prime Video'nun ilk yerli orijinal filmi "Rüyanda Görürsün", tersten bir aşk hikayesini anlatıyor. Tüm aşklar tanışmakla başlayıp kavuşmakla veya ayrılmakla biterken Engin ve Pelin'in hikayesi kavuşmakla başlıyor. Film, aşka ve evliliğe inanmayan Engin ile Pelin'i bir rüyada buluşturuyor. Güce, başarıya ve lüks yaşama değer veren iş insanı Engin, hayatta her istediğini elde ederken orta sınıf bir ailenin kızı olan naif, hayalperest ve güçlü Pelin onu olduğu gibi kabul edecek beyaz atlı prensini beklemesi gerektiğine inanıyor. İkilinin yolları bir partide kesişiyor ve ne olduğunu hatırlamadıkları gecenin sonunda kendilerini iki yıldır evli oldukları bir rüyada buluyorlar. Önceleri birbirine tahammül edemeyen Pelin ve Engin, bu kabustan uyanmak için türlü yollar denerken, yaşadıklarının etkisiyle giderek birbirine bağlanıyor.


3. Dayı: Bir Adamın Hikayesi (2021) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Uğur Bayraktar

Oyuncular: Uğur Bayraktar, Gizem Karaca, Turgut Tuncalp, Ahmet Varlı, timur Ölkebaş, Ümit Çırak, Beste Bereket, Banu Fotocan

Yönetmenliği, senaryosu ve başrol oyunculuğu Uğur Bayraktar'a ait olan "Dayı: Bir Adamın Hikayesi", aksiyon ağırlıklı yerli filmlerden. Cevahir, kalaycılık yaparak geçimini sağlayan bir ailenin en büyük oğludur. Köyde her kavgaya karışan Cavahir'in haylazlıklarından bıkmış olan ailesi, onu çalışması için İstanbul'da kahvehanecilik yaptığını bildikleri Seyfi'nin yanına gönderirler. Ancak Seyfi, aslında kumarhanecilik yapmaktadır ve bu durum, Cevahir'in yeraltı dünyasına girmesine neden olur.


4. Bergen (2022) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Caner Alper, Mehmet Binay

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Erdal Beşikçioğlu, Şebnem Sönmez, Tilbe Saran, Nergis Öztürk, Ali Seçkiner Alıcı, Ahmet Kayakesen, Aydan Koptur, Suzan Kardeş, Arif Pişkin, Cemal Günbaş

2022 yılının ilk yarısında ülkemizde en çok izlenen sinema filmi, "Bergen" oldu. Filmde, bir dönemin en ünlü seslerinden şarkıcı Bergen'in gerçek hikayesini takip ediyoruz. Farah Zeynep Abdullah'ın Bergen'i canlandırdığı filmin senaryosu Yıldız Bayazıt, Sema Kaygusuz ve Erdinç Ulutaş'a ait. "Bergen", konu aldığı trajediyle ve gerçek hikayesiyle Türkiye'de 2022'nin en beklenen filmlerinden biriydi, bu nedenle en çok izlenen vizyon filmi olması da şaşırtıcı olmadı.


5. Issız Adam (2008) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Melis Birkan, Cemal Hünal, Yıldız Kültür

Türk sinemasının en duygusal aşk filmlerinden biri olarak yer edinen "Issız Adam",Çağan Irmağın da en ünlü yapımlarından biri. Alper önemli bir restoranda, yüksek seviye bir aşçıdır. Hayata dair pek bir beklentisi olmayan bu yalnız adamın tek tutkusu eski plakları dinlemektir. Üstelik Ada hayatına girene kadar, aşkı da hiç tatmamıştır.


6. Sofra Sırları (2017) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Ümit Ünal

Oyuncular: Demet Evgar, Fatih Al, Alican Yücesoy, Fırat Altunmeşe, Elit Cam, Feirt Aktuğğ

Ümit Ünal'ın imzasını taşıyan "Sofra Sırları", yerli yapımlar arasında en eğlenceli suç filmi olabilir. Neslihan hayatını kocasına ve evine adamıştır. İstanbul'da doğup büyüdüğü halde, kocasının işi yüzünden hayatını Anadolu kasabalarında geçirmiştir. Yıllardır çok sakin, hiçbir olağanüstü olay olmayan uzak taşra şehrinde yaşamaktadırlar. Ancak utangaç ve sevimli bir kadının bile sabrının sınırı zorlandığında içinden bambaşka bir karanlık çıktığını herkes görecektir.


7. Aşkım Bahardı (2021) – IMDB Puanı 4.5

Yönetmen: Emir Khalilzadeh

Oyuncular: Aslı Bekiroğlu, Alper Saldıran, Serkan Kuru,

"Aşkım Bahardı" filminde Adana'nın ünlü restoran zincirinin genç patronu Levent ile üç sorunlu erkek kardeşleriyle yaşamak zorunda olan Bahar'ın yollarının kesişmesini izliyoruz. Bahar bir gün kendini Levent'in cipinin bagajında bulur. Bahar'ın bagajda baygın yattığından habersiz olan Levent polis tarafından durdurulur. Levent'i karakola götürürler. Böylece ilginç ve tesadüfi olaylar silsilesi başlamış olur.


8. Dilberay (2022) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Ketche

Oyuncular: Büşra Pekin, Ayberk Pekcan, Nursel Köse, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu, Selen Uçer

2022 yılı, Türk sinemasında kadın ses sanatçılarının hayat hikayelerinin filmlerinin yapıldığı sene olarak hatırlanabilir. 2022 yılının en çok izlenen ilk 10 filmi arasında yer almayı başaran "Dilberay", şarkıcı Dilber Ay'ın inişli çıkışlı hayat hikayesini anlatan bir dram. Nalan Merter Savaş ve Kamuran Süner'in yazdığı filmin yönetmen koltuğunda Ketche yani Hakan Kırvavaç oturuyor.


9. Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü (2017) – IMDB Puanı 4.8

Yönetmen: Onur Ünlü

Oyuncular: Kenan İmirzalıoğlu, Haluk Bilginer, Meryem Uzerli, Musa Uzunlar, Fatih Artman, Serkan Keskin, Boran Kuzum, Meriç Aral, Selim Bayraktar

'İyiliksever hırsız' olarak bilinen Cingöz Recai, yıllar sonra yeni bir soygun için sahalara döner. Ama bu soygunu kendi ekibiyle yapmayacaktır. Karanlık bir çeteye dahil olur ve bir teknoloji dehasının evini soymak için kılıktan kılığa girerek oyunlar kurar. Aslında gizli amacı, kişisel bir kin güttüğü Hayalet isimli düşmanına ulaşmaktır. "Cingöz Recai: Bir Efsanenin Dönüşü", Peyami Safa'nın romanından Pınar Bulut ve Kerem Deren tarafından sinemaya uyarlandı.


10. Arada (2018) – IMDB Puanı 4.8

Yönetmen: Mu Tunç

Oyuncular: Burak deniz, Büşra Develi, Ceren Moray, Deniz Celiloğlu, Selim Bayraktar, Seda Akman, Mu Tunç

"Arada" filmi, Ozan ve kız arkadaşı Lara'nın yer yer romantik yer yer dramatik, koşturmacalı macerasını konu alıyor. Ozan, Kaliforniya'da albüm çıkarmayı düşler. Babası Altan, darbe girişimi ile kariyerinin sona erdiği eski bir müzisyendir. Kaset dükkanı sahibi arkadaşı Deniz, Ozan'a ertesi sabah Kaliforniya'ya giden bir gemi bileti hakkında bilgi verir. Ozan ve kız arkadaşı Lara; ev partilerinden hurdalıkta yer alan çılgın disko mekanlarına, nargile bar'dan birçok yere kadar tüm şehirde bileti ararlar.


11. Bihter (2013)

Yönetmenler: Caner Alper, Mehmet Binay

Oyuncular: Farah Zeynep Abdullah, Boran Kuzum, Osman Sonant, Hande Ataizi, Helin Kandemir, Nezaket Erden, Lorin Merhart, Ebru Özkan, Mert Can Tekin, Mert İnce, Tilbe Saran

"Bihter", Halit Ziya Uşaklıgil'in unutulmaz eseri "Aşk-ı Memnu"ya yepyeni bir bakış açısı getirirken tutku, sadakatsizlik, cesaret ve korkaklığın büyük bir felakete sürüklendiği eşsiz bir hikayeyi anlatıyor. Sevilmeye aç Bihter; zengin, saygıdeğer, ancak yaşça kendisinden büyük Adnan'ı, toplumun ve para avcısı annesinin ona yaftaladıklarından kurtulmak için bir çıkış bileti olarak görür. Fakat çok geçmeden kocasının ona olan ilgisinden tatmin olmadığını, her genç kadın gibi başka ihtiyaçları olduğunu keşfeder. Bihter, Adnan'ın ailesinin genç ve yakışıklı üyesi Behlül'le yasak aşk yaşayacak ve bu aşk için ölmeyi bile göze alacak kadar cesur bir kadındır. Ancak Bihter'in kendini keşfetme ve özgürlük arayışına ne hanımı olduğu yalıdaki insanlar ne de yaşadığı dönem hazırdır.


Amazon Prime Video'daki Türk Dizileri

1. Kiralık Aşk (2015-2017) – IMDB Puanı 7.2

Oyuncular: Elçin Sangu, Barış Arduç, Salih Bademci, Nergis Kumbasar, Levent Ülgen, Kerem Fırtına, Sanem Yeles, Onur Büyüktopçu, Osman Akça, İsmail Karagöz, Melisa Giz Cengiz, Hande Ağaoğlu, Hikmet Körmükçü, Ayberk Atilla, Ferdi Merter, Selin Uzal

"Kiralık Aşk", 2010'ların ve hatta Türk televizyon tarihinin en ünlü romantik komedi dizilerinden biri oldu. Defne'nin abisi borca girip esir alınınca Defne, para karşılığında bir teklifi kabul etmek zorunda kalır. Ayakkabı tasarımcısı ve şirketi olan zengin Ömer'i kendisine aşık edip, onunla evlenmeye ikna etmelidir. Ancak planlananlar asla istendiği gibi olmaz ve bunun yerine Aslı, zamanla Ömer'e aşık olur.


2. İşler Güçler (2012-2013) – IMDB Puanı 8.6

Oyuncular: Murat Cemcir, Ahmet Kural, Sadi Celil Cengiz, Şinasi Yurtsever, Burak Satıbol, Korhan Herduran, Yılmaz Grurda, Yeliz Sar, Ceren Moray, Gaye Gürsel

"İşler Güçler", kariyerlerinde farklı noktalardaki üç oyuncunun, birlikte bağımsız bir film çekebilmek için girdikleri kısır döngünün trajikomik hikayesini anlatıyor. Ahmet, oyunculuk serüvenine başrol ile başlamış ama kariyeri boyunca bir daha başrol oynayamamış ve eski günlerinin özlemini yaşayan bir oyuncudur. Murat, geç girdiği sektörde tüm yeteneklerine ve çalışkanlığına rağmen bir türlü hak ettiği yere gelemez. Sadi ise gümrük memurluğunu oyuncu olmak için bırakmış, bu nedenle de maddi ve ailevi sorunlar yaşamaktadır.


3. Kardeş Payı (2014-2015) – IMDB Puanı 8.6

Oyuncular: Ahmet Kural, Murat Cemcir, Seda Bakan, Şinasi Yurtsever, Ahmet Arslan, Emrah Kaman, Samet Gürsel

"Kardeş Payı" dizisi, eğlenceli bir aile komedisi olarak sevilen yerli yapımlardan biri. Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis Tahsin, efsane üçlüyü hayatının sonuna kadar yaşatmak için üç çocuk yapıp, isimlerini Metin, Ali ve Feyyaz koymak ister ancak üçüncü çocuk kız olunca küçük bir isim değişikliği olur. Böylece orta halli bir mahallede büyümüş Metin, Ali ve Feyyza'nın aynı evde aileleri ile yaşamak zorunda olan kardeşlik hikayesini izleriz.


Amazon Prime'da İzleyebileceğiniz En İyi Filmler

Amazon Prime'da İzleyebileceğiniz En İyi Diziler

Anya Taylor-Joy'un En İyi Film ve Dizileri

EN ÇOK OKUNANLAR

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler
3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

18 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları
77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler