Ocak 2024'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Ocak 2024'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
28 Aralık 2023 Perşembe 14:01 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Ocak Ayı Film Önerileri

Ocak 2024 Filmleri

Kar Kardeşliği, La Sociedad de la Nieve (4 Ocak)

Yönetmen: J.A. Bayona

Oyuncular: Agustin Pardella, Esteban Kukuriczka, Francisco Romero

Macera ve dram türlerindeki tarih filmi "Kar Kardeşliği (La Sociedad de la Nieve)", 1972 yılında And Dağları'nın orta yerine düşen bir Uruguay uçağını ve hayatta kalan yolcuların birbirlerine ümitle bağlanmasını konu alıyor. "Kar Kardeşliği (La Sociedad de la Nieve)" filmi, 4 Ocak'tan itibaren Netflix'te seyirciyle buluşuyor.


Atatürk 1881-1919, 2. Film (5 Ocak)

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular: Aras Bulut İynemli, Songül Öden, Sarp Akkaya, Lidija Kordic, Alican Barlas

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı, Kurtuluş Savaşı'nın başkomutanı ve devrimci devlet insanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yaşam öyküsünün ikinci kısmı olan "Atatürk 1881-1919" filminde, 1881-1919 yılları arasındaki dönemi izliyoruz. "Atatürk 1881-1919, 2. Film", 5 Ocak'tan itibaren sinemalarda izleyici ile buluşuyor.


Good Grief, Yas Tatili (5 Ocak)

Yönetmen: Dan Levy

Oyuncular: Dan Levy, Ruth Negga, Himesh Patel

Komedi, dram ve romantik türlerdeki "Good Grief (Yas Tatili)" filminde, yas tutan bir sanatçı, en yakın iki dostuyla beraber Paris'e gider. Bu gezi sırasında karmaşık sırlar ve acı gerçekler açığa çıkar. "Good Grief (Yas Tatili)" filmi, 5 Ocak'ten itibaren Netflix ekranlarında.


Kör Noktada, Im Toten Winkel (5 Ocak)

Yönetmen: Ayşe Polat

Oyuncular: Katja Bürkle, Ahmet Varlı, Çağla Yurga

Bir Alman film ekibi Türkiye'nin kuzeydoğusunda bir belgesel çekmektedir. Uzak bir Kürt köyünde, yaşlı bir kadının kayıp oğlunun anısını canlı tutmak için tekrarlanan bir ritüel gerçekleştirdiğine tanık olurlar. Alman ekibin Kürtçe tercümanı aynı zamanda yedi yaşındaki Türk kızı Melek'in dadısıdır. Babası Zafer, uğursuz bir örgüt için çalışmaktadır ve kızına gizemli bir güç musallat olduğunda, onlara sadakat ile ailesinin iyiliği için duyduğu korku arasında sıkışıp kalır. Bu insanların kader karşılaşması yıkıcı bir güç haline gelir. "Kör Noktada (Im Toten Winkel)" filmi, 5 Ocak'ta sinemalarda.


All About Steve (12 Ocak)

Yönetmen: Phil Traill

Oyuncular: Sandra Bullock, Bradley Cooper, Thomas Haden Church

Bir CCN kameramanının gerçek aşkı olduğuna inanan eksantrik bir bulmaca çözücü, onu birbirlerine ait olduklarına ikna etmek umuduyla ülkenin dört bir yanını dolaşırken onu takip eder. "All About Steve" filmi, 12 Ocak'ta Disney+'ta.


Yaşam Koçu (12 Ocak)

Yönetmen: Burak Kuka

Oyuncular: Doğu Demirkol, Yağmur Tanrısevsin, Bülent Çolak

Komedi türündeki "Yaşam Koçu" filminde, aşkını itiraf edemeyen ve ünlü oyuncu Helin'e zorunlu bir arkadaş olarak gönülsüzce eşlik eden Cafer, yaşam koçları, enerjik bireyler, falcılarla dalga geçerken bir anda kendini ülkenin en popüler yaşam koçu olarak bulur. "Yaşam Koçu" filmi, 12 Ocak'ta sinemalarda izlenebilir.


Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day / Aleksander ve Felaket, Korkunç, Berbat, Çok Kötü Bir Gün (12 Ocak)

Yönetmen: Miguel Arteta

Oyuncular: Steve Carell, Jennifer Garner, Ed Oxenbould

Alexander'ın günü saçına sakız yapışmasıyla başlar ve ardından başka felaketler gelir. Ancak, ailesinden çok az sempati görür ve kötü şeylerin sadece kendisinin, annesinin, babasının, erkek ve kız kardeşlerinin başına gelip gelmediğini merak etmeye başlar. Bu arada hepsi de kendi korkunç, berbat, iyi olmayan, çok kötü günlerini yaşarken bulurlar kendilerini. "Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day (Aleksander ve Felaket, Korkunç, Berbat, Çok Kötü Bir Gün)" filmi, 12 Ocak'ta Disney+'ta.


Belfast (12 Ocak)

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Jude Hill, Lewis McAskie, Caitriona Balfe

Kuzey İrlanda'daki çalkantılı dönemin başlaması, mahalle sakinleri arasında gerilim ve kargaşaya neden olunca, bir çocuk çocukluk dünyasını terk eder. Bol ödüllü "Belfast" filmi, 12 Ocak'tan itibaren Netflix'te.


The Beekeeper, Arıcı: Ölüm Kovanı (12 Ocak)

Yönetmen: David Ayer

Oyuncular: Jason Statham, Josh Hutcherson, Jeremy Irons

Aksiyon ve gerilim türlerindeki "The Beekeeper (Arıcı: Ölüm Kovanı)" filminde, "Arıcılar" olarak bilinen güçlü ve gizli bir örgütün eski bir ajanı olduğu ortaya çıkan bir adamın acımasız intikam mücadelesi ulusal bir boyut kazanıyor. "The Beekeeper (Arıcı: Ölüm Kovanı)" filmi, 12 Ocak'ta sinemalarda.


Lift, Uçuk Bir İş (12 Ocak)

Yönetmen: F. Gary Gray

Oyuncular: Kevin Hart, Gugu Mbatha-Raw, Sam Worthington

Aksiyon, komedi ve suç türlerindeki "Lift (Uçuk Bir İş)" filminde, havalı ve usta bir sanat eseri hırsızı, ekibiyle birlikte imkansız bir soyguna kalkışıp bir uçaktaki yarım milyar dolarlık altını uçuş sırasında çalmayı planlar. "Lift (Uçuk Bir İş)" filmi, 12 Ocak'tan itibaren Netflix'te.


Everything Everywhere All At Once (15 Ocak)

Yönetmen: Dan Kwan ve Daniel Scheinert

Oyuncular: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan, James Hong, Tallie Medel

Artık yaşlanmakta olan Çinli bir göçmen, yaşayabileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek tek başına dünyayı kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenir. "Everything Everywhere All at Once", yalnızca 2022 yılının en iyi bağımsız filmlerinden biri değil, en iyi süper kahraman yapımlarından biri de görülüyor. Dan Kwan ve Daniel Scheinert'ın yazıp yönettiği "Everything Everywhere All at Once" 2023 yılı Akademi Ödülleri'nde En İyi Orijinal Senaryo, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyunu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Film Kurgusu olmak üzere yedi dalda Oscar kazandı. "Everything Everywhere All At Once" filmi, 15 Ocak'tan itibaren BluTV'de.


Parasite (15 Ocak)

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-hoo, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong, Woo-sik Choi, Jang Hye-jin, Lee Jeong-eun, Park Myeong-hoon

"Parasite", Akademi Ödülleri'nde En İyi Film dalını kazanan ilk yabancı yapım olarak önemli bir yere sahip. Film, aynı zamanda En İyi Yönetmen, En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Yabancı Film dallarında da ödül aldı. Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığı, zengin Park ailesi ile yoksul Kim ailesi arasındaki yeni kurulan simbiyotik ilişkiyi tehdit eder. "Parasite" filmi, 15 Ocak'tan itibaren BluTV'de.


Ambulance, Ambulans (18 Ocak)

Yönetmen: Michael Bay

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Yahya Abdul-MAteen II, Eiza Gonzalez

Aksiyon, suç ve dram türlerindeki "Ambulance (Ambulans)" filminde, iki soyguncu, soygunları ters gidince bir ambulans çalmak zorunda kalır. "Ambulance (Ambulans)" filmi, 18 Ocak'tan itibaren Netflix'te.


Lohusa (19 Ocak)

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Gupse Özay, Onur Gürçay, Hazal Türesan

Gupse Özay'ın kaleme aldığı komedi filmi "Lohusa", doğumdan sonraki ilk 40 gün boyunca hayata ayak uydurmaya çalışan bir anne ve babanın komik hikayesini anlatıyor. "Lohusa" filmini, 19 Ocak'tan itibaren sinemalarda izleyebilirsiniz.


Animal Kingdom, Le Regne Animal (19 Ocak)

Yönetmen: Thomas Cailley

Oyuncular: Adele Exarchopoulos, Romain Duris, Tom Mercier

Macera, dram ve gizem türlerindeki "Animal Kingdom (Le Regne Animal)" filminde, bazı insanların diğer hayvan türlerine dönüşmeye başladığı bir dünyada, bir baba ve oğlu arasında geçen bir macerayı izliyoruz. "Animal Kingdom (Le Regne Animal)" filmi, 19 Ocak'ta sinemalarda.


Cem Karaca'nın Gözyaşları (26 Ocak)

Yönetmen: Yüksel Aksu

Oyuncular: İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın

"Cem Karaca'nın Gözyaşları" filminde, Türkiye'nin en ilham verici ve ikonik müzisyenlerinden Cem Karaca'nın hayatını ve müzik kariyeri sürecini izliyoruz. "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi, 26 Ocak'ta sinemalarda.


Dream Scenario, Rüya Senaryo (26 Ocak)

Yönetmen: Kristoffer Borgli

Oyuncular: Nicolas Cage, Lily Bird, Julianne Nicholson

Komedi ve korku türlerindeki "Dream Scenario (Rüya Senaryo)" filminde, talihsiz bir aile babası, milyonlarca yabancının aniden onu rüyalarında görmeye başlamasıyla hayatının alt üst olduğunu fark eder. Gece görünüşleri kabusa dönüştüğünde Paul, yeni keşfettiği şöhretini yönlendirmek zorunda kalır. "Dream Scenario (Rüya Senaryo)" filmi, 26 Ocak'ta sinemalarda.


Bergman Island

Yönetmen: Mia Hansen-Love

Oyuncular: Vicky Krieps, Tim Roth, Mia Wasikowska

Komedi, dram ve romantik türlerindeki "Bergman Island" filminde, Ingmar Bergman'a gelecek filmlerinin senaryolarını yazması için ilham veren adaya çekilen bir çift için gerçeklik ve kurgu arasındaki çizgiler bulanıklaşmaya başlar. "Bergman Island" filmi, Ocak ayında BluTV'de.


The Worst Person in the World

Yönetmen: Joachim Trier

Oyuncular: Renate Reinsve, Anders Danielsen Lie, Herbert Nordrum, Hans Olav Brenner

2022 Oscar'larında En İyi Yabancı Film ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında aday olan "The Worst Person in the World (Dünyanın En Kötü İnsanı)", Joachim Trier ve Eskil Vogt'un kaleminden, Trier'in yönetmenliğiyle ortaya çıkıyor. Aşk hayatının sıkıntılı sularında gezinen ve kariyer yolunu bulmak için mücadele eden genç bir kadın olan Julie'nin, kim olduğuna gerçekçi bir şekilde bakmak zorunda kaldığı hayatındaki dört yılını izliyoruz. "The Worst Person in the World" filmi, Ocak ayından itibaren BluTV'de izlenebilir.


2024 Yılının En Çok Beklenen Filmleri

"Madame Web" Filmi Hakkında Tüm Detaylar

"Napolyon" Filmi İncelemesi

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar