Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi DC Filmleri

Süper kahraman filmleri dünyasında Marvel'ın en büyük rakibi, son yıllarda büyük gişe filmlerine imza atan DC Comics. Aksiyondan maceraya, bilim kurgudan fantastiğe en iyi DC filmlerini derledik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
6 Mart 2023 Pazartesi 16:37 | Son Güncellenme:
25 dakika okunma süresi
Son Yılların En İyi DC Filmleri

DC filmleri, son yıllarda dünya genelinde geniş bir hayran kitlesi edinmiş süper kahraman filmlerinin en ünlü yapımları arasında yer alıyor. DC Comics tarafından yaratılan süper kahraman karakterlerini ve başlarından geçen maceraları konu alan bu filmler; hareketli sahneleri, büyük bütçeli prodüksiyonları ve ünlü oyuncu kadroları ile öne çıkıyor. Yenilmez görünen süper kahramanların bazen her birimiz kadar güçsüz olabileceğini de gösteren hikayeler, en sevilen çizgi romanlardan sinemaya uyarlanıyor. Geniş hayran kitlelerine ulaşarak, popüler kültürü şekillendirecek kadar büyüyen en iyi ve en ünlü DC filmlerini mercek altına alıyoruz.

En İyi DC Filmleri

1. The Dark Knight Üçlemesi

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Gary Oldman, Morgan Freeman, Michael Caine, Heath Ledger, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Tom Hardy

Christopher Nolan'ın efsaneleşmiş "The Dark Knight" üçlemesi, "Batman Begins" (2005) ile başlayıp, "The Dark Knight"ın (2008) ardından "The Dark Knight Rises" (2012) ile sona eriyor. Christopher Nolan'ın kendine has yaklaşımıyla çektiği, uzun yıllar unutulamayan "The Dark Knight" filmleri, hala pek çok kişi tarafından en iyi "Batman" filmleri kabul ediliyor. DC'nin en ünlü süper kahramanlarının başında gelen Batman karakterinin, Gotham City'i düşmanlarından korumasını izliyoruz. Yönetmenliğin olduğu kadar oyunculukların da ön planda olduğu seride Joker karakteri ile Heath Ledger, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ı kazandı.


2. V for Vendetta (2005) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: James McTeigue

Oyuncular: Hugo Weaving, Natalie Portman, Rupert Graves, Stephen Rea, Stephen Fry, John Hurt

"V for Vendetta" filminde, distopik bir gelecekteki İngiliz tiranlığında, 'V' takma adıyla tanınan karanlık bir özgürlük savaşçısı, genç bir kadının yardımıyla var olan siyasi sistemi ortadan kaldırmaya çalışır. Bir karakterin yüzünü görmemek, onunla seyirci arasına çekilebilecek en kalın çizgidir çünkü mimiklerini okuyamadığımız birinin duygularını, kendimiz hissediyormuş gibi hissedemeyiz. Gözlerini görmediğimiz insanın, samimiyetine inanamayız. Buna rağmen yüzünü bir kez bile görmediğimiz ana karakter V'yi anlıyoruz, neyi neden yaptığını ve aslında neden haklı olduğunu çok net bir şekilde kavrıyoruz. Süper kahraman filmlerinde kahramanların maskeli olmasıyla "Bu maskenin arkasında herhangi biri olabilir, herkes olabilir. Bu, spesifik bir insan değil, bir sembol" mesajı verilmek istenir. Burada da V, yüzünü hiçbir zaman göstermeyerek, yaratmak istediği sembolü içinde yaşadığı topluma aktarmayı başarıyor ve takdirimizi kazanıyor. Bu nedenle "V for Vendetta"nın en iyi DC filmlerinden biri olduğunu kesinlikle söyleyebiliriz.


3. SHAZAM! (2019) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: David F. Sandberg

Oyuncular: Zachary Levi, Mart Strong, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Adam Brody, Djimon Hounsou

Yeni bir koruyucu ailenin yanına verilmiş genç bir çocuk, annesini bulmaya kafaya koymuştur. Ancak bunun yerine beklenmedik süper güçler bulur. Artık "SHAZAM!" kelimesini söylediğinde süper güçlü bir yetişkine dönüşebilmektedir. İşin kötü yanı ise çok kısa sürede, güçlü bir düşman da kazanır. "SHAZAM!" filmi, yayınlanmadan önce izleyicinin büyük bir beklentisi olmasa da hikayesi, anlatımı, oyunculukları ve komedisiyle çoğu kişinin gönlünü kazanmayı ve kendine ait bir hayran kitlesi oluşturmayı başardı.


4. The Lego Batman Movie (2017) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Chris McKay

Seslendirme Kadrosu: Will Arnett, Michael Cera, Rosario Dawson, Ralph Fiennes, Zach Galifianakis, Jenny Slate, Jason Mantzoukas, Conan O'Brien, Zoe Krativz

Süper kahraman filmi hayranları için şaşırtıcı bir sürpriz olan "The Lego Batman Movie", vizyona girdikten sonra hem izleyiciden hem de eleştirmenlerden beğeni topladı. Film, yalnızca "Batman" filmini değil, birçok DC süper kahramanını ve aksiyon filmini de tiye alıyor. Ancak bunu olabilecek en sempatik ve zekice şekilde yapıyor. "The Lego Batman Movie" filminde, her zamankinden daha havalı bir Bruce Wayne, Gotham City'yi ele geçirmeye çalışan düşmanlarıyla uğraşırken, yanlışlıkla onun yardımcısı olmak isteyen genç bir yetimi evlat edindiğini fark eder.


5. The Batman (2022) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Matt Reeves

Oyuncular: Robert Pattinson, Zoe Kravitz, Jeffrey Wright, Colin Farrell, Paul Dano, John Turturro, Andy Serkis, Peter Sarsgaard

Batman'den bu kadar çok bahsetmişken son dönemin en sevilen DC ve süper kahraman filmlerinden olan "The Batman"i de listemize almamak olmaz. Sadist bir seri katil, Gotham'daki önemli siyasi figürleri öldürmeye başlayınca Batman, şehrin gizli yolsuzluğunu araştırmak ve ailesinin bu işe karışıp karışmadığını sorgulamak zorunda kalır. Robert Pattinson'ı, Batman olarak izlediğimiz ve performansıyla oldukça da övgü topladığı "The Batman", bir süper kahraman filminden ziyade dedektiflik filmine yaklaşmasıyla ve etkileyici görüntüleriyle de çok beğeniliyor.


6. Joker (2019) – IMDB Puanı 8.4

Yönetmen: Todd Phillips

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy, Brett Culen

"Joker" vizyona girdiğinde herkes, tahmin ettiklerinden çok daha farklı bir filmle karşı karşıya olduğunu fark etti. DC çizgi romanlarının ünlü kötü karakteri, Batman'in ezeli düşmanı Joker, ikinci kez bir oyuncuya Oscar kazandırdı. Joaquin Phoenix'e En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazandıran "Joker" filmi, psikolojik problemleri olan Arthur Fleck'in toplum tarafından göz ardı edilmesi ve kötü muamele görmesine karşı sevilme ve komedyen olma hayallerini gerçekleştirmeye çalışmasını anlatıyor. Arthur, komedyen olarak sevilmeyeceğini ama başka bir şekilde insanların hayranlığını kazandığını fark eder: suç ve kanla. Bu yol onu yavaş yavaş Joker'e dönüştürür. "Joker" filmi, bizi hızlıca içine çekiyor ve Arthur ile çıktığımız zorlu yolculukta onu o kadar iyi anlıyoruz ki Joker'e dönüştüğünde kendimizi neredeyse onun için tezahürat yaparken buluyoruz.


7. Man of Steel (2013) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Henry Cavill, Amy Adams, Michael Shannon, Diane Lane, Russell Crowe, Kevin Costner, Laurence Fishburne

Uzaylı bir çocuk, ölmekte olan dünyasından tahliye edilir ve insanlar arasında yaşaması için Dünya'ya gönderilir. Ancak gezegeninden kurtulan diğer kişiler, Dünya'yı işgal etmeye çalıştığında Superman'in yeni evini ve sevdiklerini koruma vakti gelir. "Man of Steel" filmi, verdiği bazı hikayesel kararlarla DC'nin en sevilen süper kahramanlarından Superman'in bazı hayranlarını üzse de bir yandan da oldukça beğenildi ve en iyi DC filmlerinden biri olarak süper kahraman türündeki yerini aldı.


8. Wonder Woman (2017) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Patty Jenkins

Oyuncular: Gal Gadot, Chris Pine, Robin Wright, Lucy Davis, Connie Nielsen, Danny Huston, David Thewlis, Said Taghmaoui, Wewn Bremner, Eugene Brave Rock, Elena Anaya

"Wonder Woman", erkek egemen bir türün içinde geç de olsa doğan bir kadın süper kahraman filmi olarak oldukça başarılı oldu. Bu nedenle de DC'yi bir adım öne taşıdı. Her ne kadar başarısını diğer filmlerde gösterememiş olsa da modern süper kahraman filmleri için önemli bir atılımdı. "Wonder Woman" filminde, bir savaş pilotu olan Steve Trevor, kaza yaparak Amazon savaşçılarının yaşadığı dış dünyadan gizli bir adaya düşer. İnsanların dünyasının savaş halinde olduğunu öğrenen Diana ise Steve'le birlikte evini terk ederek kaderini keşfetmek ve savaşı sona erdirmek için yola çıkar.


9. Watchmen (2009) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Jackie Earle Haley, Patrick Wilson, Carla Gugino, Malin Akerman, Billy Crudup, Matthew Goode, Jeffrey Dean Morgan, Matt Frewer

"Watchmen" filminde, mesleği bırakmış süper kahramanların yaşadığı 1985 yılının dünyasında, eski kahramanlardan biri öldürülür. Hala aktif olarak çalışan Rorschach ise öldürülen tanıdığının cinayetini çözmeye çalışırken bir komplonun tam ortasında olduğunu fark eder. Zack Snyder'ın "Watchmen"inde kolaylıkla bağ kurabileceğimiz Dan ve Laurie gibi karakterler var. Bunlar, etik değerlerimize ve genel geçer doğru-yanlışlara daha yakın insanlar. Ancak bir yandan Rorschach ve Dr. Manhattan gibi karakterler de var. Bunlar ise ya insan olmaktan çok daha üstün ya da daha gri alanlarda gezen karakterler. Yine de her bir karakteri ve motivasyonlarını anlayabiliyoruz. Hatta başkası yapsa veya söylese çok yanlış bulacağımız şeyleri, onlar yapınca veya söyleyince haklı buluyoruz. Bu da "Watchmen"in neden en iyi DC filmlerinden ve hatta en iyi süper kahraman yapımlarından biri olduğunu gösteriyor.


10. Constantine (2005) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Keanu Reeves, Rachel Weisz, Djimon Houndou, Shia LaBeouf, Max Baker, Pruitt Taylor Vince, Gavin Rossdale, Tilda Swinton, Peter Stormare, José Zuniga

DC'nin sevilen çizgi roman karakterinden uyarlanan "Constantine" filminde doğaüstü şeytan kovucu ve iblis bilimci John Constantine, bir kadın polis memurunun, kız kardeşinin ölümünün intihar değil, daha fazlası olduğunu kanıtlamasına yardım eder. "Constantine" filminin senaryosu, Jamie Delano ve Garth Ennis'in "Hellblazer" çizgi romanından Kevin Brodbin tarafından uyarlandı.


11. Suicide Squad (2016) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: David Ayer

Oyuncular: Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Viola Davis, Joel Kinnaman, Cara Delevigne, Jai Courtney

Gizli bir devlet kurumu, önceden hapsettikleri bir grup süper kötüye bu sefer dünyayı kıyametten kurtarma görevini verir. En İyi Saç ve Makyaj Oscar'ını kazanan "Suicide Squad" filmi; Harley Quinn, Deadshot, Joker gibi DC'nin ünlü kötü karakterlerini merkezine alarak onları, eğlenceli bir şekilde sunuyor.


12. Birds of Prey, And the Fantabulous Emancipation of one Hrley Quinn (2020) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Cathy Yan

Oyuncular: Margot Robbie, Rosie Perez, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett, Ewan McGregor, Ella Jay Basco Chris Messina

Tam adı "Birds of Prey and the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn" olan "Birds of Prey" filminde Margot Robbie bir kez daha Harley Quinn karakterine hayat vermek için dönüyor. DC Comics'in sevilen karakterlerinden biri olan Harley Quinn, Joker'den ayrılmasının ardından yeraltı dünyasında adeta bir kenara atılmış olur. Bir zamanlar kraliçe gibi yaşayan Harley, bir kral olmadan da önemli olduğunu ve istediği noktaya gelebileceğini kanıtlamaya çalışır. Ancak bu süreçte küçük bir kızı, bir suç lordundan korumak zorunda kalınca Black Canary, Huntress ve Rene Montoya'dan oluşan başka bir grupla bir araya gelmek durumunda kalır. Margot Robbie, Harley Quinn'in hafif deli, hafif kötü, bazen de iyi ama her zaman sempatik karakterini bir kez daha oldukça başarılı bir şekilde yansıtmayı başarıyor.


13. Aquaman (2018) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Jason Momoa, Amber Heard, Willem Dafoe, Patrick Wilson, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Yahya Abdul-Mateen II

Atlantis'in sualtı krallığının yarı insan varisi Arthur Curry, okyanus ve yeryüzü arasında bir savaşı önleme arayışına giriyor. Bol özel efektli ve aksiyonlu "Aquaman" filmi, Jason Momoa'nın eğlenceli karakteri ile keyifli vakit geçirebileceğiniz DC filmlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor.


14. Batman vs Superman: Dawn of Justice (2016) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Jesse Eisenberg, Diane Lane, Laurence Fishburne, Jeremy Irons, Holly Hunter, Gal Gadot

"Batman vs Superman" belki DC'nin en beğenilen filmi olmayabilir ama DC evreninin en sevilen iki süper kahramanı Batman ve Superman'i sinema perdesinde bir araya getirdiği için listemizde yer vermemiz gereken bir yapım. Superman'in eylemlerinin kontrolsüzleşmesinden endişelenen Batman, Superman ile karşı karşıya gelirken dünya, süper kahramanlarına yeniden ihtiyaç duyduğu bir noktaya gelir.


15. Justice League (2017) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Zack Snyder

Oyuncular: Ben Affleck, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller, Henry Cavill, Amy Adams, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen, J.K. Simmons, Ciaran Hinds

İnsanlığa olan güvenini tazeleyen ve Superman'in özverili davranışlarından ilham alan Bruce Wayne, daha da büyük bir düşmanla yüzleşmek için yeni bulduğu müttefiki Diana Prince'in ve daha büyük bir süper kahraman ekibinin yardımını ister. "Justice League"in yönetmeni Zack Snyder'ın, kızının ölümü nedeniyle filmi yarım bırakmak zorunda kalmasının üzerine Joss Whedon yönetmen koltuğuna geçer ve ortaya Snyder'ın kurguladığından bambaşka bir film çıkar. Aradan geçen beş yılın ardından, hayranların da baskısıyla Zack Snyder'ın orijinal yapımına uygun şekilde 242 dakikalık "Zack Snyder's Justice League" (2021) filmi de yayınlanır. Böylece aynı konunun, aynı hikaye ve oyunculukların yani aslında aynı filmin, iki farklı yönetmenin bakış açısıyla sunulduğu bambaşka iki yapım ortaya çıkarılarak sinema tarihinde bir ilke imza atılır. Böyle bir fırsatı kolay kolay yakalamak mümkün olmadığı için süper kahraman filmlerini sevmiyorsanız bile bir sinemaseverseniz, gözlem yapmak için harika bir kaynak olarak bu iki filmi izleyebilirsiniz.


16. DC League of Super-Pets (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Jared Stern, Sam J. Levine

Seslendirme Kadrosu: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Vanessa Bayer, Natasha Lyonne, Diego Luna, John Krasinski, Marc Maron, Kate McKinnon, Keanu Reeves, Dascha Polanco, Ben Schwartz, Jameela Jamil

Bonus olarak listemizin son sırasında DC imzalı bir animasyon filmi olan "DC League of Super-Pets"e yer vermek istedik. Bu sefer süper kahramanların dünyasına onların sadık dostları olan evcil hayvanlarının gözünden bakıyoruz. Süper Köpek Krypto ve Superman, aynı süper güçleri paylaşan ve Metropolis'te yan yana suçla savaşan ayrılmaz en iyi arkadaşlardır. Ancak Krypto, Superman kaçırıldığında bir kurtarma görevi için kendi güçlerinde ustalaşmak zorundadır. Jared Stern ve John Whittington'ın senaryosunu yazdığı filmin yönetmenliğini ise yine Jared Stern ile birlikte Sam Levine paylaşıyor.


Tüm Zamanların En İyi Marvel Filmleri

Bize Anti-Kahramanları Sevdiren Dizi ve Filmler

Son Yılların En İyi 18 Süper Kahraman Filmi

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler