Mart 2024'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Mart 2024'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
28 Şubat 2024 Çarşamba 16:52 | Son Güncellenme:
20 dakika okunma süresi
Mart Ayı Film Önerileri

Mart 2024 Filmleri

Dune: Part 2, Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2 (1 Mart)

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgard, Florence Pugh, Léa Seydoux, Austin Butler, Christopher Walken

Denis Villeneuve'ün imzasını taşıyan "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 1 (Dune: Part 1)"(2021) filminin çok sevilmesinin ardından, yönetmen Frank Herbert'in epik bilimkurgu romanının ikinci yarısı ile bir kez daha karşımıza çıkıyor. Paul Atreides, ailesini yok eden komploculardan intikam almak isterken Chani ve Fremenlerle birleşir. "Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2" filmi 1 Mart'tan itibaren sinemalarda vizyona giriyor.


Kuru Otlar Üstüne (1 Mart)

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici

Senaryosu Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan ve Akın Aksu'ya ait olan dram türündeki "Kuru Otlar Üstüne" filminde genç bir öğretmen, küçük bir köydeki zorunlu görevinden sonra İstanbul'a atanmayı ummaktadır. Uzun süre bekledikten sonra bu kasvetli hayattan kurtulma umudunu kaybeder. Ancak meslektaşı Nuray, onun yeni bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olur. "Kuru Otlar Üstüne" filmi, 76. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için aday gösterilirken; filmin başrollerinden Merve Dizdar da En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanarak bir ilke imza attı. "Kuru Otlar Üstüne" filmi, 1 Mart'ta Netflix'te izleyiciyle buluşuyor.


Anyone But You, Senden Başka (1 Mart)

Yönetmen: Will Gluck

Oyuncular: Sydney Sweeney, Glen Powell, Alexandra Shipp, Nat Buchanan, Josh Bonello, Hadley Robinson, Michelle Hurd, Gata, Dermot Mulroney, Rachel Griffiths, Darren Barnet, Bryan Brown

Romantik komedi "Anyone But You (Senden Başka)", William Shakespeare'in "Much Ado About Nothing (Kuru Gürültü)" isimli tiyatro eserinden esinleniyor. Klasik bir düşmandan arkadaşa ve aşığa dönüş hikayesi ile karşı karşıyayız. Muhteşem bir ilk buluşmanın ardından, Bea ve Ben arasındaki çekim, yerini kocaman bir soğukluğa bırakır. Ta ki kendilerini Avustralya'daki bir düğünde beklenmedik bir şekilde yeniden bir araya gelmiş halde bulana kadar. Olaylar birbirini kovalar ve ikili, çiftmiş gibi davranmak zorunda kalır. "Anyone But You (Senden Başka)" filmi, 1 Mart'ta sinema izleyicisiyle buluşuyor.


Spaceman, Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu (1 Mart)

Yönetmen: Johan Renck

Oyuncular: Adam Sandler, Carey Mulligan, Paul Dano

Macera, dram ve bilim kurgu türlerindeki "Spaceman (Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu)" filminde, tek başına göreve çıkan yalnız bir astronot, görevin altıncı ayında gemisinde saklanan gizemli bir yaratığın yardımıyla evliliğindeki sorunlarla yüzleşir. "Spaceman (Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu)" filmi, 1 Mart'ta Netflix'te.


The Holdovers, Geride Kalanlar (8 Mart)

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Paul Giamatti, Da'Vine Joy Randolph, Dominic Sessa, Carrie Presyon, Brady Hepner

Komedi ve dram türlerindeki "The Holdovers (Geride Kalanlar)" filminde, uzak bir hazırlık okulunda çalışan huysuz bir tarih öğretmeni, gidecek yeri olmayan sorunlu bir öğrencisiyle birlikte tatil boyunca kampüste kalmak zorunda kalır. Bol ödüllü "The Holdovers (Geride Kalanlar)" filmi, 8 Mart'ta sinemalarda.


Freelance, Tetikçi (8 Mart)

Yönetmen: Pierre Morel

Oyuncular: John Cena, Alison Brie, Juan Pablo Raba, Alice Eve

Aksiyon ve komedi türlerindeki "Freelance (Tetikçi)" filminde, eski bir özel kuvvetler ajanı, bir diktatörle röportaj yapan bir gazetecinin güvenliğini sağlamak için işe girer, ancak röportajın ortasında askeri darbe patlak verince ormana kaçmak zorunda kalırlar. "Freelance (Tetikçi)" filmi, 8 Mart'ta sinemalarda.


Damsel (8 Mart)

Yönetmen: Juan Carlos Fresnadillo

Oyuncular: Millie Bobby Brown, Ray Winstone, Angela Bassett

Aksiyon, macera ve fantastik türlerindeki "Damsel " filminde, yakışıklı bir prensle evlenen genç bir kadın, ateş soluyan bir ejderhaya kurban olarak sunulunca kendisini zorlu bir ölüm kalım mücadelesinin içinde bulur. "Damsel" filmi, 8 Mart'ta Netflix'te.


Memory, Hatıra (8 Mart)

Yönetmen: Michel Franco

Oyuncular: Jessica Chastain, Peter Sarsgaard, Alan Nehama, Brooke Timber

Dram türündeki "Memory (Hatıra)" filminde, Sylvia, basit ve düzenli bir hayat süren bir sosyal hizmet görevlisidir. Saul ise Sylvia'yı lise buluşmalarından eve kadar takip eder. Sürpriz karşılaşmaları her ikisini de derinden etkileyecek, geçmişin kapılarını aralayacaktır. "Memory (Hatıra)" filmi, 8 Mart'ta sinemalarda.


Imaginary, Hayali (8 Mart)

Yönetmen: Jeff Wadlow

Oyuncular: DeWanda Wise, Tom Payne, Taegen Burns, Pyper Braun, Veronica Falcon, Betty Buckley

Blumhouse'un bu orijinal korku filmi "Imaginary (Hayali)", ailesiyle birlikte çocukluğunun geçtiği eve geri taşınan bir kadının, üvey kızının bodrumda bulduğu pelüş bir ayıya bağlandığını ve onu giderek daha tehlikeli oyunlara zorladığını keşfetmesini konu alıyor. "Imaginary (Hayali)" filmi, 8 Mart'ta sinemalarda.


Romantik Hırsız (14 Mart)

Yönetmen: Recai Karagöz

Oyuncular: Birkan Sokullu, Esra Bilgiç

Aksiyon ve romantik türlerindeki "Romantik Hırsız" filminde, peşine düştüğü sanat eseri hırsızının eski sevgilisi olduğunu öğrenen bir Interpol ajanı, onu suçüstü yakalamak için bir plan yapar. "Romantik Hırsız" filmi, 14 Mart'ta Netflix'te.


The Last Year of Darkness (15 Mart)

Yönetmen: Benjamin Mullinkosson

Geniş çaplı değişimlerden geçen Çin'deki gençliğin neon renkli portresini gözler önüne seren, Çin'in underground dans sahnesini anlatan hipnotize edici bir belgesel. Çengdu bölgesindeki alternatif gece kulüplerinden Funky Town'da çalışan DJ'lerin, burayı bir dans mabedine çeviren müdavimlerin, drag queen'lerin, müzisyenlerin hikayelerini beş yıla yayılan bir süre boyunca takip eden belgesel, alışıldığın çok dışında bir Çin manzarası sunuyor. "The Last Year of Darkness" isimli belgesel, 15 Mart'tan itibaren MUBI'de.


Irish Wish, İrlanda Rüyası (15 Mart)

Yönetmen: Janeen Damian

Oyuncular: Lindsay Lohan, Jane Seymour, Elizabeth Tan, Ed Speleers, Alexander Vlahos, Ayesha Curry

Komedi, fantastik ve romantik türlerindeki "Irish Wish (İrlanda Rüyası)" filminde, hayallerindeki erkek ile en yakın arkadaşının evlenmesine günler kala İrlanda'daki kadim kayanın üzerinde dilek tutan Maddie, ertesi gün uyandığında müstakbel gelinin ta kendisidir. "Irish Wish (İrlanda Rüyası)" filmi, 15 Mart'ta Netflix'te.


Düet (16 Mart)

Yönetmen: İdil Akkuş, Ekin İlkbağ

Oyuncular: Defne Bakırcı, Mısra Gündeş

İki eski sporcunun, İdil Akkuş ve Ekin İlkbağ'ın beraber imza attığı "Düet", senkronize yüzmede olimpiyat hedefleri kuran iki genç sporcuyla, Mısra ve Defne'yle tanıştırıyor bizi. Onlar ülkemizde nadir bilinen düet dalında hayalleri için çalışırken, yeri geliyor kendi mayolarını dikiyorlar, motivasyonlarını kendileri ayakta tutmaya çalışıyorlar, her türlü önyargıyla baş etmek zorunda kalıyorlar. Mısra ve Defne'nin mücadelesi, ülkedeki kadınların mücadelesinden, sokaklara taşan isyandan yankılar taşırken, bir yandan da sporun dönüştürücü gücü ve dostluğa dair son derece neşeli ve isyankar bir hikayeyle taçlanıyor. Pek çok festival dolaşıp ödüller toplayan "Düet" filmi, 16 Mart'tan itibaren MUBI'de.


Road House (21 Mart)

Yönetmen: Doug Liman

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Daniela Melchior, Conor McGregor

Aksiyon ve gerilim türlerindeki "Road House" filminde, eski UFC dövüşçüsü Dalton, Florida Keys'teki bir yol kenarı lokantasında fedai olarak işe başlar, ancak bu cennetin göründüğü gibi olmadığını keşfeder. "Road House" filmi, 21 Mart'ta Prime Video'da.


The Iron Claw, Demir Pençe (22 Mart)

Yönetmen: Sean Durkin

Oyuncular: Zac Efron, Jeremy Allen White, Harris Dickinson, Maura Tierney, Holt McCallany

Biyografi ve dram türlerindeki spor filmi "The Iron Claw (Demir Pençe)", 1980'lerin başında profesyonel güreşin yoğun rekabetçi dünyasında tarih yazan ayrılmaz Von Erich kardeşlerin gerçek hikayesini anlatıyor. "The Iron Claw (Demir Pençe)", 22 Mart'ta sinemalarda.


Shirley, Shirley Chisholm: Beyaz Saray'a Aday (22 Mart)

Yönetmen: John Ridley

Oyuncular: Regina King, Lance Reddick, Terrence Howard

Biyografi, dram ve tarih türlerindeki "Shirley (Shirley Chisholm: Beyaz Saray'a Aday)" filminde, ABD Kongresine seçilen ilk siyahi kadın olan Shirley Chisholm (Oscar ödüllü Regina King), 1972'de Demokrat Parti'nin başkan adaylığı için çığır açan bir kampanya yürütür. "Shirley (Shirley Chisholm: Beyaz Saray'a Aday)" filmi, 22 Mart'ta Netflix'te.


Eflatun (22 Mart)

Yönetmen: Cüneyt Karakuş

Oyuncular: İrem Helvacıoğlu, Kerem Bürsin, Nazan Diper

Çocukluğundan beri görme engelli bir kadın olan Eflatun, babasının çeşitli gölge ve ses oyunları sayesinde hayata tutunabilmiştir. Eflatun'a babasının mesleği olan saat tamirciliği miras kalır. Bir gün dükkana sesine aşık olduğu bir adam gelir. "Eflatun" filmi, 22 Mart'ta sinemalarda.


Oppenheimer (29 Mart)

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Cillian Murphy, Florence Pugh, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Rami Malek, Josh Hartnett, Benny Safdie

En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, En İyi Sinematografi, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik dallarında Oscar kazanan "Oppenheimer" filmi, bilim insanı ve atom bombasının babası olarak bilinen J. Robert Oppenheimer'ın hayatını konu alıyor. "Oppenheimer" filmi, 29 Mart'tan itibaren Prime Video'da.


Oldboy, İhtiyar Delikanlı (29 Mart)

Yönetmen: Park Chan-Wook

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong

On beş yıl boyunca kaçırılıp hapsedildikten sonra, Oh Dae-Su serbest bırakılır, ancak kendisini tutsak edeni beş gün içinde bulması gerektiğini öğrenir. Gerilim ve dram türlerindeki ünlü "Oldboy (İhtiyar Delikanlı)", 29 Mart'ta Başka Sinema'da izleyiciyle buluşuyor.


Ghostbusters: Frozen Empire, Hayalet Avcıları: Ürperti (29 Mart)

Yönetmen: Gil Kenan

Oyuncular: Carrie Coon, Paul Rudd, McKenna Grace, Finn Wolfhard, Kumail Nanjiani, Patton Oswalt

Antik bir eserin keşfi şeytani bir gücü serbest bıraktığında, yeni ve eski Hayalet Avcıları, evlerini korumak ve dünyayı ikinci bir buzul çağından kurtarmak için güçlerini birleştirmelidir. "Ghostbusters: Frozen Empire (Hayalet Avcıları: Ürperti)" filmi, 29 Mart'ta sinemalarda.


Delicatessen, Şarküteri

Yönetmen: Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet

Oyuncular: Marie-Laure Dougnac, Dominique Pinon, Pascal Benezech

Amelie ile adını geniş kitlelere adını duyuran Fransız yönetmen Jean-Pierre Jeunet'nin Marc Caro'yla birlikte imza attığı bu sürrealist modern klasik, kendine has renk paleti, ikonik karakterleri ve çizgisellikten uzak anlatısıyla unutulmaz bir dünya kuruyor. Jeunet'nin vazgeçilmez oyuncusu Dominique Pinon'un da sıradışı bir karakteri canlandırdığı film, yakın gelecekte post-apokaliptik bir tasavvur sunuyor. "Delicatessen (Şarküteri)", bir yandan alabildiğine karanlık bir yapıya sahipken diğer yandan da çocuksu mizahıyla eşsiz bir tat bırakıyor. "Delicatessen (Şarküteri)" filmi, mart ayında MUBI'de.


Bir Nefes Daha

Yönetmen: Nisan Dağ

Oyuncular: Hayal Köseoğlu, Ushan Çakır, Oktay Çubuk

Nisan Dağ, Shakespeare'in ölümsüz metni Romeo ve Juliet'in rap ritminde serbest bir uyarlamasını hayata geçiriyor. Başrolleri Oktay Çubuk ve Hayal Köseoğlu'nun paylaştığı, müziğin başrolde olduğu bu umutsuz aşk öyküsünde çok farklı bir Romeo ve Juliet çıkıyor karşımıza. Romeo, şehrin kenar mahallelerinden bonzai bağımlısı bir rap şarkıcısı, Juliet ise yukarı mahallelerden bir elektronik müzik bestecisi olarak boy gösteriyor. Romeo'yu bağımlılığından çekip çıkarmaya kararlı Juliet'in hikayesi, romantik ve kaotik bir ritimle günümüz İstanbulunda bambaşka bir çehreye bürünüyor. "Bir Nefes Daha" filmi, mart ayında MUBI'de.


"Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2" Filmi Hakkında Tüm Detaylar

"Anyone But You" Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

"Dune: Part One" Film İncelemesi

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar