Mart 2023'te Vizyona Giren Yerli ve Yabancı Film Önerileri

Mart 2023'te izleyebileceğiniz, vizyonda ve çevrimiçi platformlarda yayınlanan en yeni yerli ve yabancı filmleri bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
23 Şubat 2023 Perşembe 14:39 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Mart Ayı Film Önerileri

Empire of Light – 1 Mart

Yönetmen: Sam Mendes

Oyuncular: Olivia Colman, Colin Firth, Micheal Ward, Toby Jones, Tom Brooke, Tanya Moodie, Hannah Onslow

Duygusal bir romantik film arayanların tercih edebileceği "Empire of Light", 1980'lerin başında bir İngiliz sahil kasabasında geçen ve çalkantılı zamanlardaki insan ilişkilerinin gücünü konu alan bir drama. "Empire of Light", 1 Mart'tan itibaren Disney Plus'ın film arşivindeki yerini alıyor.


Eres Tu (İlk Öpücükte Aşk) – 3 Mart

Yönetmen: Alauda Ruiz de Azua

Oyuncular: Alvaro Cervantes, Silvia Alonso, Susana Abaitua, Gorka Otxoa, Fabia Castro

"Eres Tu (İlk Öpücükte Aşk)", aşk konusunda medyumluk yeteneği olduğunu keşfeden Javier'in öyküsünü anlatıyor. Javier, bir ilişkiyi hiç yaşamadan, tek bir öpücükle o ilişkinin geleceğini görebiliyor. Bu yüzden de kız arkadaşlarından daha işler kötü gitmeye başlamadan ayrıldığı için hiç kalıcı bir ilişki yaşayamadan bir yetişkin oluyor. Ancak Lucia ile tanıştığında her şey karmakarışık bir hal alıyor. Romantik komedi türündeki "Eres Tu (İlk Öpücükte Aşk)" filmi, 3 Mart'tan itibaren Netflix izleyicisinin karşısında.


Living - 3 Mart

Yönetmen: Oliver Hermanus

Oyuncular: Billy Nighy, Aimee Lou Wood, Alex Sharp, Oliver Chris, Adrian Rawlins

1950'lerin Londra'sında, mizahtan yoksun bir memur, amansız bir teşhis konulduktan sonra hayatı deneyimlemek için işten izin almaya karar verir. Akira Kurosawa'nın 1952 yapımı "Ikiru" filminden uyarlanan, senaryosunu Kazuo Ishiguro'nun kaleme aldığı "Living", 3 Mart'ta sinemalarda.


A Man Called Otto (Hayata Röveşata Çeken Adam) - 3 Mart

Yönetmen: Marc Forster

Oyuncular: Tom Hanks, Rachel Keller, Manuel Garcia-Rulfo

Otto, karısını kaybettikten sonra hayattan vazgeçmiş ve her şeye bir son vermek isteyen huysuz biridir. Yakınlarına genç bir ailenin taşınması, dünyasını değiştirecek bir arkadaşlığa yol açar. Duygusal komedi "A Man Called Otto (Hayata Röveşata Çeken Adam)", 3 Mart'ta sinemalarda.


Tom Medina - 3 Mart

Yönetmen: Tony Gatlif

Oyuncular: David Murgia, Slimane Dazi, Karoline Rose Sun, Suzanne Aubert

Yönetmenliği ve senaryosu Tony Gatlif'e ait olan "Tom Medina" filminde, Fransa'nın mistik bölgesi Camargue'de Tom Medina, gözetim altındayken, büyük yürekli Ulysses'in kapısının önünde belirir. Tom iyi bir insan olmayı hayal eder. Ancak, kendisine yöneltilen ve hiçbir azalma belirtisi göstermeyen düşmanlıkla hayalleri engellenir. "Tom Medina" filmini 3 Mart'ta sinemalarda izleyebilirsiniz.


The Whale – 8-9, 14-16, 21-22, 25, 28 Mart

Yönetmen: Darren Aronosky

Oyuncular: Brendan Fraser, Sadie Sink, Hong Chau

Münzevi bir İngilizce öğretmeni, görüşmediği genç kızıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışır. Samuel D. Hunter'ın senaryosunu yazdığı film, film festivali ve ödül törenlerinde o kadar ilgi gördü ki kazandığı Oscar adaylıkları kimse için şaşırtıcı olmadı. Performansıyla övgü toplayan Brendan Fraser, En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ına aday olurken Hong Chau da En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Oscar için yarışıyor. "The Whale (Balina)" filmi, 8, 9, 14, 15, 16, 21, 22, 25 ve 28 Mart günlerinde Atlas 1948 Sineması'nda izlenebilir.


Scream VI (Çığlık 6) - 10 Mart

Yönetmenler: Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin

Oyuncular: Jenna Ortega, Courtney Cox, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Hayden Panettiere, Mason Gooding, Devyn Nekoda, Josh Segarra, Jack Champion, Liana Liberato, Tony Revolori, Dermot Mulroney

Korku filmlerini ve "Scream (Çığlık)" serisini sevenler için "Scream VI (Çığlık 6)", 10 Mart'ta vizyona giriyor. Ghostface cinayetlerinden kurtulanlar Woodsboro'yu geride bırakıyor ve New York'ta yeni bir sayfa açıyor. Ancak tabii ki ölüm, onların peşini bırakmıyor.


Luther: The Fallen Sun (Luther: Batan Güneş) – 10 Mart

Yönetmen: Jamie Payne

Oyuncular: Idris Elba, Cynthia Erivo, Andy Serkis, Dermot Crowley

"Luther: The Fallen Sun (Luther: Batan Güneş)", ödüllü efsanevi dizinin film olarak yeniden yorumlanan bir devamı niteliğinde. Korkunç bir seri katil Londra'ya dehşet saçarken, başarılı ama gözden düşmüş dedektif John Luther parmaklıklar arkasındadır. Zamanında yakalayamadığı siber psikopat şimdi onunla alay etmektedir ve Luther, yarım bıraktığı işi ne pahasına olursa olsun bitirmek için hapishaneden kaçmaya karar verir. "Luther: The Fallen Sun (Luther: Batan Güneş)" filmi, 10 Mart'ta Netflix'te.


Uçuş 811 - 10 Mart

Yönetmen: Hakan Kerim Karademir

Oyuncular: Burcu Kara, Emre Karayel, Yosi Mizrahi, Ömer Akgüllü, Beste Bereket, Cemal Çelik

Yerli gerilim filmi "Uçuş 811", ABD'de 2 milyon dolarlık değerli bir taşı müzayedeye çıkaran Azra ve Cengiz çiftinin 811 numaralı uçaktaki hikayesini konu alıyor. İstanbul'dan New York'a giden uçakta gerçekleşen bir ölüm tüm yolcuların kaderini değiştirir. "Uçuş 811" filmi, 10 Mat'ta sinemalarda yerini alıyor.


65 - 10 Mart

Yönetmenler: Bryan Woods, Scott Beck

Oyuncular: Adam Driver, Ariana Greenblatt, Chloe Coleman, Nika King, Brian Dare

Gizemli bir gezegene düşen bir astronot olan Mills, düştüğü gezegenin 65 milyon yıl önceki Dünya olduğunu ve burada yalnız olmadığını keşfeder. Bilim kurgu ve macera türlerindeki "65" filmi, 10 Mart'ta sinemalarda.


The Quiet Girl (Sessiz Kız) - 10 Mart

Yönetmen: Colm Bairead

Oyuncular: Carrie Crowley, Andrew Bennett, Catherine Clinch

1981 yılında İrlanda'nın kırsal bölgesinde geçen film, sessiz ve ihmal edilmiş küçük bir kızın, işlevsiz ailesinden alınarak yaz için koruyucu bir ailenin yanında yaşamaya gönderilir. Onların bakımında kendini toparlayan küçük kız, sırların olmadığı sanılan bu ailede önemli bir tane keşfeder. "The Quiet Girl (Sessiz Kız)", 10 Mart'ta sinemalarda.


The Shining – 10-12, 17, 19, 24 Mart

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

Başyapıtların yaratıcısı olarak sinema tarihinde çığır açmış olan sinema dehası Stanley Kubrick hakkında bugüne kadar yapılmış en kapsamlı retrospektif sergisi, İstanbul Sinema Müzesi'nde Mart sonuna kadar ziyaretçilerle buluşuyor. Stanley Kubrisck Sergisi kapsamında usta yönetmenin "Shining", "Clockwork Orange", "2001: A Space Odyssey" ve "Eyes Wide Shut" filmleri de Atlas 1948 Sineması'nde seyircinin karşısına çıkıyor. Stanley Kubrick'in yönetmenliğini üstlendiği "The Shining", kışın bakımını üstlendiği izole bir hotele yerleşen üç kişilik bir ailenin başından geçenleri konu alıyor. Stephen King'in romanından uyarlanan filmde korku unsurları, aile içindeki çatışmalar ve karakterlerin hoteldeki kişisel deneyimleriyle sunuluyor. "The Shining", bugün korku ve gerilim sinemasının en kült filmlerinden biri kabul edilmekte ve birçok yeni yapımda referanslarla filme selam verilmekte. "The Shining" filmini, 10, 11, 12, 17, 19 ve 24 Mart günlerinde Atlas 1948 Sineması'nda izleyebilirsiniz.


Shazam! Fury of the Gods (Shazam! Tanrıların Öfkesi) - 17 Mart

Yönetmen: David F. Sandberg

Oyuncular: Zachary Levi, Helen Mirren, Rachel Zegler, Lucy Liu, Grace Caroline Currey, Meagan Good, Adam Brody, Diedrich Bader, Djimon Hounsou, Jack Dylan Grazer, Asher Angel, Ross Butler, Marta Milans

2019 yılında yayınlanan ve izleyicilerden oldukça olumlu dönüşler alan "Shazam" filminin devamı "Shazam! Fury of Gods (Shazam! Tanrıların Ökfesi)" ismiyle 17 Mart'ta vizyona giriyor. Bir kez daha koruyucu ailedeki gençlerin, sihirli "SHAZAM!" kelimesini söyleyerek, süper güçlere sahip yetişkinlere dönüşmesini ve dünyayı kurtarmalarını izliyoruz.


Amsterdam – 22 Mart

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Christian Bale, Margot Robbie, John David Washington, Anya Taylor-Joy, Taylor Swift, Robert De Niro, Chris Rock, Matthias Schoenaerts, Zoe Saldana, Rami Malek

David O. Russell imzalı "Amsterdam" filmi, yıldızlar geçidi gibi oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. 1930'lu yıllarda geçen film, kendilerini, tanık oldukları cinayetin şüphelileri konumunda bulan üç yakın arkadaşın bir suç zincirinin ortasında kalışını anlatıyor. Dram ve macera türlerindeki "Amsterdam" filmi, 22 Mart'ta Disney Plus seyirciyle buluşuyor.


Perfect Addiction - 24 Mart

Yönetmen: Castille Landon

Oyuncular: Kiana Madeira, Ross Butler, Matthew Noszka

MMA eğitmeni Sienna, sonunda hayatını düzene soktuğunu düşünür; güzel bir daire, hayalindeki iş ve hayatının aşkı Jax'e sahiptir. Jax'in kendisini aldattığını öğrenene kadar Sienna için her şey mükemmeldir. Sienna, intikam için Jax'i, en çok üzüleceğini bildiği yerden yani kariyerinden vurmak ister. Huysuz, küskün ve disiplinsiz ama başarılı bir dövüşçü olan Kayden ile tanışan Sienna, onu Jax'in en büyük rakibi haline getirecektir. "Perfect Addiction" filmi, 24 Mart'ta Amazon Prime Video'da seyirciyle buluşuyor.


John Wick: Chapter 4 - 24 Mart

Yönetmen: Chad Stahelski

Oyuncular: Keanu Reeves, Donnie Yen, Bill Skarsgård, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Shamier Anderson, Lance Reddick, Rina Sawayama, Ian McShane, Natalia Tena

Keanu Reeves'in başrolünde olduğu, sevilen aksiyon serisi "John Wick", dördüncü filmiyle geri dönüyor. John Wick, The High Table'ı yenmenin yolunu keşfediyor. Ancak Wick, özgürlüğünü kazanmadan önce, dünya çapında güçlü ittifaklara ve eski dostları düşmana çeviren güçlere sahip yeni bir düşmanla yüzleşmek zorunda. "John Wick: Chapter 4", 24 Mart'ta sinemalarda izlenebilir.


Le Otto Montagne (Sekiz Dağ) - 24 Mart

Yönetmenler: Felix van Groeningen, Charlotte Vandermeersch

Oyuncular: Luca Marinelli, Alessandro Borghi, Lupo Barbiero, Christiano Sassella, Elena Lietti, Filippo Timi

"Le Otto Montagne (Sekiz Dağ)" filmi, bir dostluğun hikayesini anlatıyor. Babalarının izinden gitmemeye çalışan, ancak girdikleri kıvrımlar ve dönüşlerle sonunda her zaman eve dönen adamlara dönüşen insanları izliyoruz. Pietro şehirli bir çocuk, Bruno ise unutulmuş bir dağ köyünün son çocuğu. Yıllar geçtikçe Bruno dağına sadık kalırken, Pietro gelip giden birine dönüşüyor. Pietro ve Bruno ömür boyu gerçek arkadaş olmanın ne demek olduğunu keşfederken, karşılaşmaları onlara aşkı ve kaybı tanıtır, kökenlerini hatırlatır, kaderlerinin ortaya çıkmasına izin verir. Drama türündeki "Le Otto Montagne (Sekiz Dağ)" filmi, 24 Mart'ta sinemalarda.


Maybe I Do - 31 Mart

Yönetmen: Michael Jacobs

Oyuncular: Emma Roberts, Susan Sarandon, Richard Gere, Luke Bracey, Diane Keaton

Romantik komedi türündeki "Holidate" filminde başrolü paylaşan Emma Roberts ve Luke Bracey, yeni bir romantik komedi filmi "Maybe I Do" için bir kez daha partner oluyor. İlişkilerini bir sonraki aşamaya taşımak isteyen Michelle ve Allen, evlilik hakkında konuşmak için ebeveynlerini bir araya getirmeye karar verirler. Ancak görünüşe göre, ebeveynler zaten birbirini iyi tanıyor, bu da evlilik hakkında bazı farklı görüşlere yol açıyor. "Maybe I Do", 31 Mart'ta sinemalarda yerini alıyor.


Missing (Kayıp) - 31 Mart

Yönetmenler: Will Merrick, Nicholas D. Johnson

Oyuncular: Storm Reid, Nia Long, Daniel Henney

Annesinin kaybolmasının ardından genç bir kadın, internette kendisine sunulan araçları kullanarak onu evinden çıkmadan bulmaya çalışır. Gerilim ve dram türlerindeki "Missing (Kayıp)", 31 Şubat'ta sinemalarda.


Tchaikovsky's Wife (Çaykovski'nin Karısı) - 31 Mart

Yönetmen: Kirill Serebrennikov

Oyuncular: Odin Lund Biron, Alyona Mikhailova, Miron Fedorov

Tüm zamanların en ünlü Rus bestecisi Pyotr Çaykovski ile eşi Antonina Milyukova arasındaki çalkantılı ilişkiyi izlediğimiz "Tchaikovsky's Wife (Çaykovski'nin Karısı)" filmi biyografik bir drama. Kirill Serebrennikov'un yazıp yönettiği yapımın oyuncu kadrosunda Pyotr Çaykovski rolünde Odin Lund Biron ve Antonina Miliukova rolünde Alyona Mikhailova'yı izliyoruz. " Tchaikovsky's Wife (Çaykovski'nin Karısı)", 31 Mart'ta sinemalarda.


Anya Taylor-Joy'un En İyi Film ve Dizileri

Paris'te Geçen En Etkileyici Filmler

Marie Antoinette: Hayatı, Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi