Greta Gerwig'in En İyi 15 Filmi

Hem oyuncu hem senarist hem de yönetmen olarak kendini kanıtlayan, “Barbie” ile 2023 yılına damga vuran Greta Gerwig'in en iyi filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
31 Temmuz 2023 Pazartesi 13:50 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
Greta Gerwig'in En İyi Filmleri

Greta Gerwig Kimdir?

Oyuncu, senarist ve yönetmen Greta Gerwig, son dönem Hollywood'un yükselen isimlerinden. Greta Gerwig, 4 Ağustos 1983'te Kaliforniya'da doğdu. Sinema sektörüne oyunculuk ve senaristlikle giren Greta Gerwig, ilk solo yönetmenlik deneyimini "Lady Bird"(2017) filmi ile gerçekleştirdi.

Karakter odaklı kişisel hikayeleri ile tanınan Greta Gerwig, bağımsız yapımlardan büyük gişe filmlerine uzanan bir kariyere sahip. Üniversitede İngiliz Edebiyatı ve Felsefe okuyan Greta Gerwig, her iki ilgi alanını da filmlerinde yansıtmayı başarıyor.

Greta Gerwig ve eşi Noah Baumbach, özellikle iş birliği yaptıkları başarılı yapımlarla isimlerini duyurdu. "Lady Bird" ile En İyi Senaryo ve En İyi Yönetmen dallarında Oscar'a aday olan Greta Gerwig, "Little Women"(2019) isimli filmi ile de 2020 yılında En İyi Senaryo dalında Oscar adaylığı almıştı.

Hem oyunculuk hem senaristlik hem de yönetmenlik alanlarında kendini kanıtlayan Greta Gerwig'in en iyi filmleri listemizde hem oyuncu hem senarist hem de yönetmen olarak parladığı yapımlarına yer verdik.


Greta Gerwig'in Filmleri:

1. Barbie (2023) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Margot Robbie, Ryan Gosling, Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Simu Liu, Ncuti Gatwa, Hari Nef, Emma Mackey, Dua Lipa, Anna Cruz Kayne, Sharon Rooney, Issa Rae, Kate McKinnon, Nicola Coughlan, Alexandra Shipp, Ritu Arya, Helen Mirren, Aeric Ferrera, Will Ferrell, Emerald Fennell, Michael Cera

Greta Gerwig'in, yönettiği ve senaryosunu Noah Baumbach ile birlikte kaleme aldığı ve tüm dünyada izlenme rekorları kıran "Barbie" filmi, Barbie Diyarı'nda yaşayan ve anlayamadığı bir nedenden dolayı artık hem bedeninin hem de evreninin mükemmelliğine adapte olamayan Barbie'yi merkezine alıyor. Barbie, ilk kez yüzleşmek zorunda kaldığı "kusurlarını" düzeltmek için gerçek dünyada bir maceraya atılıyor ve bu yolculukta ona Ken de eşlik ediyor.


2. Little Women (2019) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Florence Pugh, Timothée Chalamet, Emma Watson, Eliza Scanlen, Laura Dern, Bob Odenkirk, Tracy Letts, James Norton, Louis Garrel

Greta Gerwig'in yönetmenlik yolculuğundaki önemli yapımlardan biri olan "Little Women", İç Savaş'tan kısa bir süre sonrasında, dört kız kardeşin hikayesini takip ediyor. Film, rollerinin, genellikle kocalarına bağımlı bir ev hanımı olmakla sınırlı olduğu bir toplumda kadın olma yolunda ilerleyen bu kızları izliyor. Ancak kız kardeşler, özellikle de Jo, normlara meydan okumaya ve dünyada kendi izlerini bırakmaya çalışıyor. Louisa May Alcott'un aynı isimli kitabından uyarlanan "Little Women" filminin senaryosu da Greta Gerwig'in imzasını taşıyor.


3. Lady Bird (2017) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts, Lucas Hedges, Timothée Chalamet, Beanie Feldstein, Lois Smith

Hem eleştirmenlerce hem de izleyici tarafından çok beğenilerek Greta Gerwig'in ismini Holywood'un yıldız isimleri arasına yazdıran "Lady Bird", 17 yaşındaki sanata yatkın Lady Bird'ü ve annesiyle olan bol çatışmalı ilişkisini konu alıyor. Greta Gerwig'in hem yazıp hem de yönettiği "Lady Bird"ün; En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yönetmen ve En İyi Orijinal Senaryo dallarında Oscar adaylıkları bulunuyor.


4. White Noise (2022) – IMDB Puanı 5.7

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Adam Driver, Raffey Cassidy, Greta Gerwig, Don Cheadle, Jodie Turner-Smith

"White Noise (Beyaz Gürültü)" filminde modern bir Amerikan ailesi, gündelik yaşamın sıradan sorunlarıyla boğuşurken aşk ile ölüm gibi evrensel gizemler ve belirsiz bir dünyada mutluluk ihtimali üzerine kafa yoruyor. Oyuncu olarak karşımıza çıktığı "White Noise" filmde Greta Gerwig, Babette karakterine hayat veriyor.


5. Frances Ha (2012) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver, Michael Zegen, Michael Esper, Charlotte d'Amboise, Grace Gummer

"Frances Ha", 2010'lu yılların en samimi yapımlarından biri olabilir. Üstelik New York'u en ince detayına kadar hissettiren bir film. New York'lu bir kadın, bir dans kumpanyasında çıraklık yapar ve hayallerini gerçekleştirme olasılığı giderek azalsa da kendisini hayal kurmaktan geri tutamaz. Greta Gerwig, Frances karakteri ile başrolde yer aldığı "Frances Ha" filminin senaryosunu, Noah Baumbach ile birlikte kaleme aldı.


6. Night and Weekends (2008) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Greta Gerwig, Joe Swanberg

Oyuncular: Greta Gerwig, Joe Swanberg, Jay Duplass

Greta Gerwig ve Joe Swanberg ikilisinin, birlikte hem senaryosunu yazdığı hem yönettiği hem de başrollerinde yer aldığı "Night and Weekends" filmi, romantik dram türünde karşımıza çıkıyor. "Night and Weekends" filminde, bir erkek ve kadın, uzun mesafeli bir ilişki sırasında aralarında oluşan gerilimle yüzleşmek zorunda kalıyor.


7. Isle of Dogs (2018) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Wes Anderson

Seslendirme Kadrosu: Bryan Cranston, Koyu Rankin, Edward Norton, Bob Balaban, Jeff Goldblum, Bill Murray, Greta Gerwig, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Tilda Swinton, Ken Watanabe

Bir Wes Anderson filmi olan "Isle of Dogs", bir köpek gribi salgınından sonra köpeklerin sürgüne gönderildiği bir zamanda, kurgusal Japon şehri Megasaki'de geçiyor. Hikaye, köpeği Spots'u geri getirmek için çılgın bir maceraya atılan 12 yaşındaki kararlı bir çocuğu takip ediyor. Greta Gerwig, "Isle of Dogs" filminde Tracy Walker karakterini seslendiriyor.


8. 20th Century Women (2016) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Mike Mills

Oyuncular: Annette Bening, Elle Fanning, Greta Gerwig, Billy Crudup, Lucas Jade Zumann, Alison Elliott, Thea Gill

Greta Gerwig'in, Abbie Porter isimli karaktere hayat verdiği "20th Century Women" filmi, 1979 yılında Güney Kaliforniya'da sevgi içinde ve özgürce yaşayan genç bir oğlan, annesi ve onu yetiştirmeye yardım eden iki diğer kadının hikayesini konu alıyor.


9. Jackie (2016) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Pablo Larrain

Oyuncular: Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt, Richard E. Grant

"Jackie" filmi, yakın tarihin en göz alıcı ve gizemli 'First Lady'lerinden biri olan Jackie Kennedy'i merkezine alıyor. Bu biyografik drama, 1963'te kocasının öldürülmesinden hemen sonra Jackie Kennedy'nin hayatına odaklanıyor. PTSD'yi (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) görsel olarak temsil etmekte oldukça başarılı bir iş çıkaran Pablo Larrain'in yönettiği "Jackie" filminde Greta Gerwig, Nancy Tuckerman karakterini canlandırıyor.


10. Maggie's Plan (2015) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Rebecca Miller

Oyuncular: Greta Gerwig, Ethan Hawke, Julianne Moore, Maya Rudolph, Bill Hader

Greta Gerwig, romantik dram ve komedi türlerindeki "Maggie's Plan" filminde Maggie karakteri ile başrolde yer alıyor. Maggie, bir bebek sahibi olmak ve onu tek başına büyütmek ister, ancak evli bir adam olan John'la romantik bir ilişkiye başlayınca işler karışır ve Maggie'nin tüm dengeleri alt üst olur.


11. Mistress America (2015) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Lola Kirke, Shana Dowdeswell

Yalnız bir üniversite birinci sınıf öğrencisinin hayatı, müstakbel üvey kız kardeşi tarafından aceleci ve oldukça maceracı bir şekilde alt üst edilir. Greta Gerwig, senaryosunu Noah Baumbach ile birlikte kaleme aldığı "Mistress America" filminde Brooke isimli karaktere hayat veriyor.


12. To Rome With Love (2012) – IMDb Puanı 6.3

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Woody Allen, Penélope Cruz, Jesse Eisenberg, Elliot Oage, Greta Gerwig, Alison Pill, Alessandro Tiberi, Alec Baldwin, Roberto Benigni

Romantik komedi türündeki "To Rome with Love" filminde, Roma'nın bazı ziyaretçilerinin ve sakinlerinin yaşamlarını ve içine düştükleri aşkları, maceraları ve çıkmazları izliyoruz. Greta Gerwig, "To Rome With Love" filminde Sally karakterini canlandırıyor.


13. The Humbling (2014) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Barry Levinson

Oyuncular: Al Pacino, Greta Gerwig, Nina Arianda, Charles Grodin, Dianne Wiest, Billy Porter, Li Jun Li

Yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlayan bir tiyatro oyuncusu, cinsel açıdan kafası karışmış genç bir kadınla ilişkiye girer. Greta Gerwig, "The Humbling" filminde Pegeen karakteri ile başrolde karşımıza çıkıyor.


14. Lola Versus (2012) – IMDB Puanı 5.5

Yönetmen: Daryl Wein

Oyuncular: Greta Gerwig, Zoe Lister-Jones, Hamish Linklater

Greta Gerwig, komedi türündeki "Lola Versus" filminde Lola karakteri ile başrolde yer alıyor. Erkek arkadaşı tarafından düğünlerinden sadece üç hafta önce terk edilen Lola, 30 yaşına yaklaşan bekar bir kadın olarak, bu durumu kabullenmesine yardımcı olacağını umduğu bir dizi macera için yakın arkadaşlarını bir araya getirir.


15. Northern Comfort (2010) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Rod Webber

Oyuncular: Rod Webber, Greta Gerwig, Joseph James Bellamy, Irina Peligrad

Greta Gerwig, dram türündeki "Northern Comfort" filminde Cassandra karakterine hayat verirken, filmin senaryosunu da Joseph James Bellamy ve David T. Grophear ile birlikte kaleme alıyor. "Northern Comfort" filminde, Kanada'ya doğru yol alırken iki yabancının, yolları ile birlikte hayatları da kesişir.


Kadın Yönetmenlerin Mutlaka İzlemeniz Gereken Filmleri

Barbie Filmi İncelemesi

Son Dönemdeki En İyi Bağımsız Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar