En İyi Sihirbazlık Filmleri

Bazen gizemli bazen gerilimli bazense olabildiğince fantastik en iyi sihirbazlık filmleri bir arada.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
2 Kasım 2023 Perşembe 14:52 | Son Güncellenme:
16 dakika okunma süresi
En İyi Sihirbazlık Filmleri

Büyü ve Sihir Temalı En İyi Filmler:

Sinemanın büyüsünü en iyi anlatan film türlerinden biri, sihirbazlık filmleri olabilir. Çünkü tıpkı bir sihirbazlık gösterisindeki gibi sinemada da bir hikaye yazılır, biz sahnede bazı olayları izlerken, sahne arkasında kocaman bir prodüksiyon vardır ve bizim, izlediğimiz şeye inanmamız, kendimizi hikayenin içinde kaybetmemiz beklenir. Tam da bu nedenle sihirbazlık filmlerinin, sinemanın kendi hikayesi olduğunu söyleyebiliriz. Tabii ki tüm sihirbazlık filmleri, bu kadar derinlikli ve içsel olmak zorunda değil. Aksiyondan komediye, dramdan gerilime, fantastikten gizeme dek farklı türlerde karşımıza çıkan en iyi sihirbazlık filmlerini bir araya getirdik.


1. The Prestige (2006) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Christian Bale, Hugh Jackman, Scarlett Johansson, Michael Caine, Piper Perabo, Rebecca Hall, David Bowie, Samantha Mahurin, Andy Serkis

Senaryosunu Jonathan Nolan, Christopher Nolan ve Christopher Priest'in kaleme aldığı "The Prestige", izleyiciyi bir illüzyon hikayesi üzerinden sinemanın özüne doğru yolculuğa çıkarıyor. Christopher Nolan'ın ismini en çok duymaya başladığımız film olarak değerlendirebileceğimiz "The Prestige" için hem Nolan'ın filmografisindeki hem de sinema tarihindeki en iyi filmlerden biri diyebiliriz. Trajik bir kazanın ardından, 1890'ların Londrasındaki iki sahne sihirbazı, birbirlerini alt etmek için sahip oldukları her şeyi feda ederken nihai illüzyonu yaratmak için bir savaşa girerler.


2. Harry Potter Serisi

Oyuncular: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Maggie Smith, Robbie Coltrane, Michael Gambon, Alan Rickman, Ralph Fiennes, Helena Bonham Carter

Sihirbazlık dendiğinde yalnızca illüzyonistleri düşünmemiz gerekmez, biraz da büyücülerin ve cadıların dünyasına göz atalım. "Harry Potter" serisinin, onunla büyüyen ve bugün yetişkin olan hayranlarının kalbinde hala özel bir yeri olsa da sekiz filmlik bu uzun macera, yeni neslin de gönlünü kazanıyor. "Harry Potter and the Sorcerer's Stone"(2001) ile başlayan seri, "Harry Potter and the Chamber of Secrets" (2002), "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban" (2004), "Harry Potter and the Goblet of Fire" (2005), "Harry Potter and the Order of the Phoenix" (2007), Harry Potter and the Half-Blood Prince" (2009) ile devam edip, son kitabın iki ayrı filme bölündüğü "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1" (2010) ve "Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2" (2011) ile sona erdi. Büyücü olduğunu öğrenen Harry'nin bu sihirli dünyaya girerek hem büyüyerek kendi hayatını kurmasını hem de Karanlık Lord Voldemort'la savaşını izliyoruz.


3. The Illusionist (2006) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Neil Burger

Oyuncular: Edward Norton, Jessica Biel, Paul Giamatti, Rufus Sewell, Eddie Marsan, Jake Wood, Tom Fisher, Aaron Taylor-Johnson

Dram, fantastik ve gizem türlerindeki "The Illusionist" filminde, yüzyılın başlarında Viyana'da bir sihirbaz, yeteneklerini kullanarak sosyal statüsünün çok üstünde bir kadının aşkını elde eder.


4. The Witches of Eastwick (1987) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: George Miller

Oyuncular: Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon, Cher, Jack Nicholson

Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon ve Cher'in üç cadı arkadaşı oynadığını söylemek, bu filmi izlemek için yeterli bir neden gibi ama biz konusundan da bahsedelim. Üç arkadaş, kasabalarına gelen gizemli bir adam onlara dileklerini gerçekleştirme şansı verdiğinde, bunun bir bedelle geleceğini öngöremezler. Bu gizemli adamı da Jack Nicholson'ın canlandırdığını söylersek, muhtemelen "The Witches of Eastwick"i izlememek için geriye hiçbir neden kalmaz. 80'li yılların popüler türlerinden korku komedisi olarak karşımıza çıkan filmin yönetmenliğini George Miller üstleniyor.


5. The Illusionist (2010) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Sylvain Chomet

Seslendirme Kadrosu: Jean-Claude Donda, Eilidh Rankin, Duncan MacNeil

Dram ve fantastik türlerindeki "The Illusionist" isimli animasyonda, Fransız bir illüzyonist işsiz kalınca İskoçya'ya gider ve orada genç bir kadınla tanışır. Ardından yaşadıkları macera, ikisinin de hayatını sonsuza dek değiştirir. "The Illusionist" filmi, 2011 yılında En İyi Animasyon Film kategorisinde Oscar'a aday gösterildi.


6. Now You See Me (2013) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Louis Leterrier

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Isla Fisher, Dave Franco, Melanie Laurent, Morgan Freeman, Michael Caine, Common, Michael Kelly

Boş zamanında izlemek için keyifli bir sihirbazlık filmi arayanlara; suç, gizem ve gerilim türlerindeki "Now You See Me" filmini öneririz. Bir F.B.I. ajanı ve bir Interpol dedektifi, gösterileri sırasında banka soygunları yapan ve izleyicilerini parayla ödüllendiren bir illüzyonist ekibinin izini sürer. Bu yapımı sevenler, devam filmi olan "Now You See Me 2"yu (2016) da izleyebilir.


7. Sleight (2016) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: J.D. Dillard

Oyuncular: Jacob Latimore, Seychelle Gabriel, Storm Reid

Suç, dram ve bilim kurgu türlerindeki "Sleight" filminde, genç bir sokak sihirbazı, ebeveynlerinin ölümünden sonra küçük kız kardeşine bakmak zorunda kalır ve başlarını sokacak bir çatı sağlamak için yasadışı faaliyetlere yönelir. Çok derine indiğinde, kız kardeşi kaçırılır ve onu kurtarmak için sihrini ve parlak zekasını kullanmak zorunda kalır.


8. Practical Magic (1998) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Griffin Dunne

Oyuncular: Sandra Bullock, Nicole Kidman, Stockard Channing, Dianne Wiest, Goran Visnjic, Aidan Quinn, Evan Rachel Wood

Sandra Bullock ve Nicole Kidman'ın başrollerini paylaştığı "Practical Magic"te iki kız kardeş, büyücülükten kaçınmak için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan büyülü bir ailede doğarlar. Erkek arkadaşlarından biri beklenmedik bir şekilde öldüğünde ise Owen Kardeşler kara büyüyü denerler. Ancak aynı büyü, aile soylarını sona erdirme riskiyle karşı karşıya kalmalarına neden olur.


9. An Honest Liar (2014) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmenler: Tyler Measom, Justin Weinstein

Oyuncular: James Randi, Jose Alvarez, Penn Jillette

Biyografi ve komedi türlerindeki belgesel film "An Honest Liar", paranormal olaylara bilimsel şüpheyle yaklaşan ünlü sahne sihirbazı James Randi'nin hayatı ve kariyerini konu alıyor.


10. Lord of Illusions (1995) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Clive Barker

Oyuncular: Scott Bakula, Kevin J. O'Connor, J. Trevor Edmond

Korku, gizem ve gerilim türlerindeki "Lord of Illusions" filminde, özel bir dedektif, şaşırtıcı illüzyonlarıyla dünyayı büyüleyen Philip Swan'la karşılaştığında umduğundan fazlasını elde eder, ancak aslında herkesin düşündüğü gibi değildir.


11. Houdini (2014) – IMDB Puanı 7.3

Oyuncular: Adrien Brody, Kristen Connolly, Evan Jones

Listemize biraz istisnai bir şekilde "Houdini" dizisini de dahil etmek isteriz çünkü yalnızca iki bölümlük bu mini dizi, sihirbazlık tarihinin en ünlü isimlerinden birini konu alıyor. Biyografi ve dram türlerindeki "Houdini" dizisinde, sihrin ardındaki adamın şöhrete kavuşmasını, casusluk yapmasını, spiritüalistlerle savaşmasını ve ABD başkanlarından Sir Arthur Conan Doyle ve Grigori Rasputin'e kadar dönemin en büyük isimleriyle karşılaşmasını izliyoruz.


12. The Greatest Showman (2017) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Michael Gracey

Oyuncular: Hugh Jackman, Michelle Williams, Zac Efron, Zendaya, Rebecca Ferguson, Yahya Abdul-Mateen II

Müzikal drama "The Greatest Showman", iş insanı ve "Ringling Bros and Barnum & Bailey" sirkinin kurucularından P.T. Barnum'ın yükselişini anlatıyor. "The Greatest Showman", tarihsel hikayeye sadık olmaması nedeniyle karışık eleştiriler alsa da oyuncular, performanslarıyla hayli beğenildi. Aynı zamanda "The Greatest Showman", tüm zamanların gişede en çok hasılat yapan beşinci 'live-action' müzikal filmi olmayı başardı.


13. Willow (1988) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Ron Howard

Oyuncular: Val Kilmer, Joanne Whalley, Warwick Davis

Aksiyon, macera ve dram türlerindeki "Willow" filminde, genç bir çiftçi, özel bir bebeği kötü kalpli bir kraliçeden korumak için tehlikeli bir yolculuğa çıkmak üzere seçilir. Dilerseniz daha güncel bir uyarlama için "Willow"(2022) dizisine de göz atabilirsiniz.


14. Hocus Pocus (1993) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Kenny Ortega

Oyuncular: Bette Midler, Sarah Jessica Parker, Kathy Najimy

Cadılık külliyatında da önemli bir yere sahip olan "Hocus Pocus" filmi, sihirbazlık dünyasında da göz önünde bulundurulabilir. Sanderson Kardeşler, ölümlerinden 300 yıl sonra, Salem'e yeni taşınan meraklı bir gencin becerisiyle yeniden dirilerek, insanların başına bela olur. Kenny Ortega imzalı bu komedi filmini severseniz hikayenin devamının anlatıldığı Anne Fletcher imzalı 2022 yapımı "Hocus Pocus 2" filmini de izleyebilirsiniz. Neredeyse yirmi yıl aradan sonra gelen bu devam filminde başrollerde yine aynı isimleri görüyoruz.


15. Labyrinth (1986) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Jim Henson

Oyuncular: David Bowie, Jennifer Connelly, Toby Froud, Shelley Thompson

Macera ve fantastik türlerdeki "Labyrinth" filminde, 16 yaşındaki Sarah, Goblin Kralı tarafından kaçırılan küçük kardeşini kurtarmak için bir labirenti çözmek zorunda kalır.


Tüm Zamanların En İyi Fantastik Filmleri

Cadıları Konu Alan En İyi Dizi ve Filmler

En İyi 16 Fantastik Dizi (Doğaüstü, Gizemli, Aksiyon)

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler