“Bridgerton” Sevenler İçin Dizi ve Film Önerileri

Romantizm ve eskapizm arayışımızı fazlasıyla karşılayan “Bridgerton” dizisini sevenlerin izleyebileceği dizi ve filmler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
22 Nisan 2022 Cuma 16:32 | Son Güncellenme:
14 dakika okunma süresi
“Bridgerton” Sevenler İçin Dizi ve Film Önerileri

Bridgerton Benzeri Diziler Hangileri?


Gossip Girl (2007-2012)

"Bridgerton"ın Lady Whistledown'undan önce hayatımızda uzun bir süre "Gossip Girl" vardı. Gençlik aşkları, drama, skandal, moda, dedikodu ve zenginlik... "Bridgerton" ile "Gossip Girl" arasındaki benzerlikler, farklardan çok daha fazla. Muhtemelen aralarındaki en büyük fark, "Gossip Girl"ün dönem dizisi olmaması. "Gossip Girl", New York'un Upper East Side olarak geçen yakasında ayrıcalıklı yaşamlar süren gençlerin, onları daima izleyen acımasız bir blog yazarından hiçbir sırrı saklayamadıkları hayatlarını konu alıyor. Dizinin başrollerinde Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Ed Westwick ve Chace Crawford gibi isimler yer alıyor.


The Great (2020-)

"Bridgerton"ın en sevdiğiniz yönlerinden bazıları dönem dizisi olması, gösterişli hayatlar ve renkli atmosfer ise aradığınız her şeyi "The Great"te bulabilirsiniz. 18. yüzyılda Rusya'nın kırsal kesiminde yaşayan bir kraliyet üyesi, bir imparatorla evlendiğinde kendi kişisel mutluluğu ile Rusya'nın geleceği arasında seçim yapmak zorunda kalır. "The Great"in oyuncu kadrosunda Elle Fanning, Nicholas Hoult, Phoebe Fox, Sacha Dhawan, Gwilym Lee ve Adam Godley gibi isimler yer alıyor.


Outlander (2014-)

"Outlander" dizisinin 1945 yılında yaşayan bir İngiliz savaş hemşiresinin gizemli bir şekilde 1743 yılına gitmesiyle başlayan hikayesi, yayınlanmaya başladığı 2014 yılından beri ilgiyle takip ediliyor. "Outlander"ı "Bridgerton"ın biraz daha karanlık atmosferli versiyonu olarak düşünebiliriz. Ancak aradığınız şey dönem romantizmiyse, bunu "Outlander"da da bulacağınız kesin. "Outlander"ın Caitriona Balfe ve Sam Heughan başta olmak üzere oyuncu kadrosu da çok sevilmekte.


Sanditon (2019-)

"Bridgerton" dizisi ilk çıktığında "Sanditon" dizisine benzerliği oldukça konuşulmuştu. Bu nedenle "Bridgerton"ı seviyorsanız, "Sanditon" da sizi muhakkak tatmin edecektir. Jane Austen'in 1817'deki ölümünden hemen önce yazdığı, aynı adlı tamamlanmamış romanından esinlenen "Sanditon", meraklı ve özgür ruhlu Charlotte Heywood'un hikayesini anlatıyor. Tesadüfen karıştığı bir kaza sonucu, Sanditon adlı tatil kasabasına giden Charlotte, entrikalarla dolu yaşantıların tam arasına düşüyor. Kendini kasabanın gelişimine adayan Charlotte Heywood, aynı amacı taşıyan Sidney Parker'a karşı duygular beslemeye başlıyor. "Sanditon"ın başrollerinde Rose Williams, Theo James, Charlotte Spencer, Ruth Kearney ve Kris Marshall gibi isimler yer alıyor.


Dickinson (2019-2021)

19. yüzyılda geçen "Dickinson", asi genç bir şair olan Emily Dickinson'ın bakış açısıyla toplumun, cinsiyet normlarının ve ailenin kısıtlamalarını araştırıyor. Bu dizide, "Bridgerton"ın toplumun kurallarını benimsemiş başrollerinden daha farklı bir ana karakter görüyoruz. Ancak aradığınız dizi "Bridgerton" gibi bir oturuşta bitirebileceğiniz tarzdaysa, "Dickinson"ın da bunu karşılayacağından emin olabilirsiniz. Dizide Emily Dickinson'ı başarılı oyuncu Hailee Steinfeld canlandırırken ona Adrian Enscoe, Anna Baryshnikova, Jane Krakowski, Toby Huss, Ella Hunt ve Chinaza Uche gibi isimler eşlik ediyor.


Emma (2020)

Bir diğer Jane Austen uyarlaması olan -çünkü "Bridgerton"ın yaratıcılarının Jane Austen'i ne kadar sevdiğini ve ondan ilham aldığını biliyoruz- "Emma" filmi, 1800'lerin İngiltere'sinde geçiyor. İyi niyetli ama bencil bir genç kadın olan Emma, arkadaşına kendi inandığı ölçüde aşkı bulması için yardım etmeye çalışırken kendisi de beklemediği bir aşkın esiri olur. "Emma"nın başrollerinde çok sevilen Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Mia Goth ve Bill Nighy yer alıyor.


Scandal (2012-2018)

"Bridgerton"ın yaratıcısı Shonda Rhimes'ın bir diğer dizisi olan "Scandal"ı da mutlaka izlemelisiniz çünkü Rhimes'ın tarzı bu iki yapımda oldukça benzer. Dönem, konu ve karakterler farklı olsa da iki dizinin ruhunun oldukça paralel olduğunu fark edeceksiniz. Eski bir Beyaz Saray İletişim Direktörü, kendi kriz yönetimi şirketini kurar ve müşterilerini skandallardan korumaya veya kurtarmaya çalışırken, kendi sırlarını da saklı tutmaya çabalar. "Bridgerton"da da skandalların ve dramanın ne kadar sevildiğini hepimiz biliyoruz. "Scandal"ın oyuncu kadrosunda Kerry Washington, Tony Doldwyn, Darby Stanchfield, Katie Lowes, Guillermo Diaz, Jeff Perry, Joshua Malina ve Bellamy Young'ı izliyoruz.


Harlots (2017-2019)

"Bridgerton" döneminin yalnızca birkaç yıl öncesinde geçen "Harlots", 18. yüzyılda bir genelev sahibi olan Margaret Wells'in kızlarına daha iyi bir yaşam sağlamak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Bu cümlede bir ironi gördüyseniz, çok daha fazlasını diziyi izlerken fark edeceksiniz. Kısa ömürlü olsa da beğeninizi kazanacak olan "Harlots" dizisinde Samantha Morton, Jessica Brown Findlay, Lesley Manville, Kate Fleetwood, Holli Dempsey, Eloise Smyth, Bronwyn James, Pippa Bennett-Warner, Danny Sapani, Ellie Heydon ve Liv Tyler gibi isimleri görüyoruz.


The Pursuit of Love (2021)

Üç bölümlük mini dizi "The Pursuit of Love", "Bridgerton"ın özündeki aşk arayışını tam olarak karşılayan yapımlardan. İkinci Dünya Savaşı öncesinde Avrupa'da geçen hikaye, karizmatik ve korkusuz Linda Radlett ve onun hem kuzeni hem de en iyi arkadaşı olan Fanny Logan'ın maceralarını takip ediyor. Aşk ve evlilik arzusuyla yanan bu ikili ideal kocalarını ararlar. "The Pursuit of Love"da Lily James, Emily Beecham, Dominic West, Emily Mortimer, Dolly Wells, John Heffernan, Shazad Latif, Annabel Mullion, Andrew Scott ve Freddie Fox gibi isimler yer alıyor.


Poldark (2015-2019)

"Poldark" için "Bridgerton"ın maskülen versiyonu demek pek de yanlış olmayacaktır. "Bridgerton", ağırlıklı olarak kadın ana karakterler etrafında şekillenirken "Poldark"da hikayemizin merkezinde Ross Poldark bulunuyor. Amerikan Bağımsızlık Savaşı'ndan sonra eve dönen bu adam, yeni bir iş girişimiyle hayatını yeniden kurmaya çalışırken hem yeni düşmanlar hem de beklenmedik bir aşkla karşılaşır. "Poldark"ın başrollerinde Aidan Turner, Eleanor Tomlinson ve Jack Farthing'i izliyoruz.


Pride and Prejudice (2005)

Biz listemize 2005 yılındaki yeniden yapımı ekledik, ancak dilerseniz "Pride and Prejudice"ın en sevilen film uyarlamalarından biri olan 1995 yapımına da göz atabilirsiniz veya ikisine birden. Jane Austen'in romanından uyarlanan "Pride & Prejudice"ın oyuncu kadrosunda Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Donald Sutherland, Brenda Blethyn, Rosamund Pike, Jena Malone, Carey Mulligan ve Kelly Reilly gibi isimler yer alıyor. Zengin ve gururlu bir soylu olan Mr. Darcy, kendisinden daha düşük sınıftaki Elizabeth Benneth'a aşık olur. Elizabeth ise ablasının mutsuzluğunun sorumluluğunu Mr. Darcy'de görür. İkisinin de üstesinden gelmesi gereken gurur ve önyargılar vardır. Bu filmin konusu "Bridgerton"ın birinci sezonundan tanıdık gelecektir veya "Bridgerton"ın konusu "Pride and Prejudice"tan tanıdık gelecektir, hangisini daha önce izlerseniz.


Victoria (2016-2019)

"Bridgerton"da saraya oldukça yakınız, ancak "Victoria"da sarayın tam olarak içindeyiz. Kraliçe Victoria'nın gençlik dönemini anlatan dizi, Victoria'nın 18 yaşında tahta çıkmasından, Prens Albert ile aralarında gelişen romantik ilişkiye ve evliliklerine uzanıyor. "Victoria" için "Bridgerton"ın daha da zengin versiyonu diyebiliriz. Dizinin oyuncu kadrosunda Jenna Coleman, Adrian Schiller, Tommy Knight, Jordan Waller, Nell Hudson ve Tom Hughes'ı görüyoruz.


Vanity Fair (2018)

Jane Austen'ın, "Bridgerton" serisi üzerindeki etkisi net bir şekilde belli oluyor, ancak ilham aldıkları bir yazar daha var ki o da William Makepeace Thackeray. Thackeray'nin başyapıtlarından sayılan aynı adlı romanından esinlenilen "Vanity Fair", 19. yüzyıl İngiltere'sinin elit sınıfına odaklanır. Gwyneth Hughes'ın yaratıcılığını üstlendiği mini dizinin başrollerinde Olivia Cooke, Tom Bateman, Michael Palin, Johnny Flynn ve Claudia Jessie yer alıyor.


Downton Abbey (2010-2015)

"Bridgerton"ın en sevdiğiniz yanlarından biri dönem dizisi olması ve zenginliğiyse "Downton Abbey" tam size göre. Crawley Ailesi'nin gösterişli malikanesinde geçen hikaye, tamamen aile üyeleri ve çalışanları konu alıyor. Dizinin belki de en güzel yanı herkesi sevip, aynı anda da hepsine sinirlenebilmenizi sağlaması. "Downton Abbey", tarihi göndermeler, skandallar ve İngiliz aristokrasisine doyacağınız uzun soluklu bir seyir olacaktır. Diziyi bitirip doyamazsanız, "Downton Abbey"nin 2019 ve 2022 yıllarında devam filmleri de çekildi. Bol ödüllü yapımın oyuncuları arasında Hugh Bonneville, Phyllis Logan, Elizabeth McGovern, Brendan Coyle, Laura Carmichael, Jim Carter, Michelle Dockery, Joanne Froggatt, Robert James-Collier, Sophie McShera ve Maggie Smith bulunuyor.

Az Bilinen En İyi Romantik Filmler

En İyi Romantik Filmler

Oscar Ödüllü Romantik Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi
Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri
2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

2024 İlkbahar/Yaz Çanta Trendleri

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kuvvetli Bir Alkış” Dizisi Hakkında Her Şey

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları
Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

Sundance Film Festivali 2024 Kazananları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri