BluTV'de İzleyebileceğiniz 20 Dizi Önerisi

Tüm dünyada iz bırakmış yabancı yapımlardan çok sevilen yerli dizilere, dramdan komediye, aksiyondan gerilime, bilim kurgudan romantiğe dek BluTV'de izleyebileceğiniz en iyi diziler.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
13 Nisan 2023 Perşembe 13:10 | Son Güncellenme:
25 dakika okunma süresi
BluTV'de İzleyebileceğiniz Dizi Önerileri

BluTV'nin En Popüler Yerli ve Yabancı Dizileri

Yerli dijital platformlardan BluTV, dramdan komediye, aksiyondan gerilime, bilim kurgudan romantiğe dek oldukça geniş bir dizi arşivine sahip. Yerli dizileri olduğu kadar, kaliteli yapımlarıyla tanınan HBO imzalı dünyaca ünlü dizileri de platformda bulabilirsiniz. Tüm bu içerikler arasında modunuza ve zevkinize uygun bir yapım bulmak için zaman kaybetmeyin diye BluTV'de izleyebileceğiniz en iyi dizileri derledik.


1.Rain Dogs (2023-) – IMDB Puanı 6.7

Yaratıcı: Cash Carraway

Oyuncular: Daisy May Cooper, Fleur Tashjian, Jack Farthing, Ronke Adekoluejo

Dram ve komedi türlerindeki "Rain Dogs", kendisi ve kızı Iris'in geçimini sağlamaya çalışan ve bekar bir anne olan Costello Jones'un hikayesini konu alıyor. Eski arkadaşı Selby hapisten çıktıktan sonra bu eşi benzeri olmayan üçlü, her yeni günü atlatmak için birbirlerine nasıl yardım edeceklerini bulmaya çalışır.


2.Six Feet Under (2001-2005) – IMDB Puanı 8.7

Yaratıcı: Alan Ball

Oyuncular: Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Rachel Griffiths, Freddy Rodriguez, Mathew St. Patrick, Justina Machado, Jeremy Sisto, James Cromwell

Dokuz Primetime Emmy ve üç Altın Küre ödülü alan HBO'nun unutulmaz dizisi "Six Feet Under"; cenaze evi işleten bir ailenin, babalarının ölümüyle birlikte değişen hayatlarını anlatıyor. Komedi ve dram türlerindeki kült dizi "Six Feet Under", bugün hala en çok izlenen yapımlardan biri.


3.Bartu Ben (2018) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Tolga Karaçelik

Oyuncular: Bartu Küçükçağlayan, Müfit Kayacan, Nazlı Bulum, Cemre Ebuzziya, Cem Zeynel Kılıç, Sezin Bozacı, Yener Özer, Okan Urun

Komedi dizisi olan "Bartu Ben", 10 bölümlük tek bir sezondan oluşuyor. Bir zamanlar reytingi bol dizilerde ve art-house sinema filmlerinde boy gösteren Bartu, kısa ömürlü şöhret kapısı olarak görülebilecek dizilerde oynamaktan bıkmıştır. Hızlı yaşadığı hayatı sebebiyle artık parası da kalmamıştır. Bir yandan dizilerde oynamadan hayatını kazanmanın bir yolunu arayacak olan Bartu, bir yandan da kim olduğunu ve ne istediğini bulmaya çalışacaktır.


4.The Handmaid's Tale (2017-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Bruce Miller

Oyuncular: Elisabeth Moss, Yvonne Strahovski, Ann Dowd, O-T Fagbenle, Madeline Brewer, Max Minghella, Joseph Fiennes, Samire Wiley, Amanda Brugel, Bradley Whitford, Alexis Bledel

Son yılların en ses getiren dizilerinden "The Handmaid's Tale", Margaret Atwood'un ödüllü ve çok satan "Damızlık Kızın Öyküsü" isimli romanından uyarlanıyor. 15 Emmy ve iki Altın Küre ödüllü "The Handmaid's Tale" dizisi, ABD'nin parçası olan Gilead distopyasındaki totaliter toplum hayatını konu alıyor. Çevresel felaketler ve düşen doğum oranları karşısında Gilead, kadınlara devlet mülkü gibi davranan tutucu bir rejimle yönetilmektedir. Offred son kalan doğurgan kadınlardandır ve bir Komutan'ın evinde hizmetçi olarak çalışmaktadır. Hizmetçi kadınlar bu yozlaşmış dünyada popülasyonu artırmak için damızlık olmaya zorlanmaktadır. Gilead'daki herhangi birinin casus olabileceği bu korkunç toplumda Offred; komutanlar, onların acımasız eşleri, Martha'lar ve hizmetçi arkadaşları arasındadır. Offred'in tek amacı hayatta kalmak ve kendisinden alınan kızını bulabilmektir.


5.Euphoria (2019-) – IMDB Puanı 8.4

Yaratıcı: Sam Levinson

Oyuncular: Zendaya, Maude Apatow, Angus Cloud, Eric Dane, Alexa Demie, Jacob Elordi, Barbie Ferreria, Nika King, Hunter Schafer

Dünyaca ünlenen "Euphoria" dizisi, bir grup Amerikalı gencin seks, uyuşturucu, travma ve sosyal medyayla çevrili dünyalarındaki çetrefilli hayatlarını, romantik birlikteliklerini ve arkadaşlık ilişkilerini anlatıyor. "Euphoria", 17 yaşındaki Rue'nun hikayesine odaklanıyor. Rue, yaz boyunca ortadan kaybolmuştur ve arkadaşları aşırı dozdan öldüğüne artık emindir. Ancak o, yazı değişik bir rehabilitasyon merkezinde geçirmiştir. Bir ev partisinde yaşanan olaylardan sonra Rue'nun hayatına bazı şeylerin değişebileceğini gösteren yeni biri girer.


6.The Last of Us (2023-) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcılar: Neil Druckmann, Craig Mazin

Oyuncular: Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna, Anna Torv, Merle Dandridge

Çok sevilen aynı isimli video oyundan uyarlanan "The Last of Us" dizisi, şimdiye kadar çekilmiş en iyi oyun uyarlamalarının başında geliyor. 14 yaşındaki Ellie, tüm insanlığı yok eden bir salgının tek çaresidir. Gözü pek bir kaçakçı olan Joel, Ellie'yi bilim insanlarına teslim etmek için tutulur. Baskı altında bir karantina bölgesinden Ellie'yi kaçırmak zorunda olan Joel, zamanla Ellie ile bir bağ kurar. Küçük bir iş gibi görünen bu kurtarma operasyonu vahşi ve acımasız bir hayatta kalma mücadelesine dönüşür.


7.Bozkır (2018-) – IMDB Puanı 8.0

Yaratıcılar: Levent Cantek, Şahin Altuğ

Oyuncular: Yiğit Özşener, Furkan Andıç, Cemre Baysel, Yüsra Geyik, Cemal Toktaş

Dram ve polisiye dizisi "Bozkır", mesleğinde tecrübeli bir polis olan Seyfi ile çaylak polis Nuri Pamir'in, şehirde bir çocuk cinayetiyle karşı karşıya kalışını konu alıyor. Bu cinayet, onları şehrin nüfuslu iş adamı Abbas ve kızı Dilara'ya götürür.


8.Succession (2018-2023) – IMDB Puanı 8.8

Yaratıcı: Jesse Armstrong

Oyuncular: Nicholas Braun, Brian Cox, Kieran Culkin, Sarah Snook, Matthew Macfadyen, Peter Friedman, Alan Ruck, Jeremy Strong, J. Smith-Cameron, Dagmara Dominczyk

Çok sevilen dram dizisi "Succession", dünyanın en büyük medya ve eğlence şirketini kontrol eden Roy Ailesi'ni merkezine alıyor. Şirketin patronu Logan Roy'un emekliye ayrılmasını bekleyen ve sahip oldukları medya imparatorluğunu kontrol etmek isteyen aile üyelerinin arasındaki kıyasıya rekabeti izliyoruz.


9.Chernobyl (2019) – IMDB Puanı 9.4

Yaratıcı: Craig Mazin

Oyuncular: Jessie Buckley, Jared Harris, Stellan Skarsgard, Adam Nagaitis, Emily Watson

Beş bölümlük mini dizi "Chernobyl", 1986 yılında Ukrayna'da Çernobil nükleer santralindeki patlama ve sonrasında yaşananları anlatıyor. İnsanlık tarihinin gördüğü en büyük nükleer felaketlerden biri olan trajik kazanın ardından SSCB, olayın araştırılması için ülkenin önde gelen nükleer fizikçilerinden Valery Legasov'u görevlendirir. Sovyet Başkan Yardımcısı Boris Shcherbina ile birlikte kazayı incelemeye giden Valery, olayın nasıl meydana geldiğini öğrenmek ve felaketin boyutlarını kontrol altına almak için zorlu bir mücadele verir.


10.The Sopranos (1999-2007) – IMDB Puanı 9.2

Yaratıcı: David Chase

Oyuncular: James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Steven Van Zandt, Robert Iler

David Chase'in yaratıcısı olduğu HBO yapımı, beş Altın Küre ve 21 Emmy Ödüllü "The Sopranos", televizyon tarihinin en iyi dizilerinden biri, hatta birçoklarına göre en iyisi olarak anılıyor. "The Sopranos", büyük bir İtalyan-Amerikan mafya ailesi olan Soprano Ailesi ve ihanete tahammülü olmayan mafya lideri Tony Soprano'nun hikayesini anlatıyor. Tony Soprano, sık sık geçirdiği baygınlıklardan sonra zorla psikiyatriste gider. Doktoru Melfi ve Tony arasında geçen suç, aile, adalet gibi kavramlar ve onların arasında denge kurmak dizinin ana çatışmasını oluşturur.


11.Masum (2017) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Seren Yüce

Oyuncular: Haluk Bilginer, Okan Yalabık, Ali Atay, Nur Sürer, Serkan Keskin, Tülin Özen

Emekli Komiser Cevdet ve karısı, ömürlerinin son yıllarını şehirden uzaktaki küçük çiftlik evlerinde huzur içinde geçirmektedirler. Ta ki küçük oğulları bir gece yarısı korkunç bir haberle eve gelene kadar... Berkun Oya'nın "Bayrak" adlı oyunundan uyarlanan "Masum"da kimin masum olduğunu bulmak kolay olmayacak.


12.Westworld (2016-2022) – IMDB Puanı 8.5

Yaratıcı: Lisa Joy, Jonathan Nolan

Oyuncular: Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Ed Harris, Thandiwe Newton, Tessa Thompson, James Marsden, Luke Hemsworth, Angela Sarafyan, Anthony Hopkins, Aaron Paul

Yedi kez Primetime Emmy ödülü almış "Westworld" dizisi, gelecekte zengin kesime hitap eden bir eğlence parkında, yapay zekanın karanlığına ve insanoğlunun günahkarlığına odaklanıyor. Yapay zekaların kullanıldığı, gelen ziyaretçilerin katılabildiği oyunlarla dolu bu parkta; Vahşi Batı macerası sunan bölümde bir sorun ortaya çıkar. Bir grup robotun bilinç kazanması ile başlayan hikaye, çok geçmeden yaşanan cinayetlerle tehlikeli bir maceraya dönüşür.


13.Sex and the City (1998-2004) – IMDB Puanı 7.3

Yaratıcı: Darren Star

Oyuncular: Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, David Eigenberg, Chris Noth, Willie Garson, Kyle MacLachlan, John Corbett, Evan Handler

Sekiz kere Altın Küre, yedi kere Primetime Emmy ödülü almış HBO yapımı ikonik dizi "Sex and the City", birbirinden farklı üçü 30'larında, biri 40'ında, dört New Yorklu kadının arkadaşlıklarını, ilişkilerini ve hayatlarını konu alıyor. Modaya tutkun, şehre aşık bir yazar olan Carrie; sanat galerisi işleten, duygusal ve romantik Charlotte; kariyer odaklı, bağlanmaktan kaçan avukat Miranda ve ekibin en şehvetlisi, en özgüvenlisi, bir halka ilişkiler şirketinin patronu Samantha...


14.True Detective (2014-) – IMDB Puanı 8.9

Yaratıcı: Nic Pizzolatto

Oyuncular: Matthew McConaughey, Mahrshala Ali, Colin Farrell, Vince Vaughn, Rachel McAdams, Taylor Kitsch, Woody Harrelson

Beş Primetime Emmy ödülü sahibi ve HBO'nun en prestijli dizilerinden olan "True Detective", her sezon farklı bir cinayet ve polis soruşturmasıyla birlikte polislerin sırlarla dolu kişisel hayatlarına odaklanıyor. Dizinin antoloji yapısından dolayı her sezon, oyuncu kadrosunda ve başrollerde başka ünlü isimleri görüyoruz.


15.Aynen Aynen (2019-) – IMDB Puanı 7.5

Yaratıcı: Yunus Ozan Korkut, Osman Kaya

Oyuncular: Nilperi Şahinkaya, Kerem Bürsin, Uraz Kaygılaroğlu

"Aynen Aynen" eğlenceli kadın-erkek ilişkisini konu alan yeni nesil bir mini dizi. "Aynen Aynen"de hayal kırıklıklarıyla dolu bir ilişkiden çıkan Nil, yeni ev arkadaşı Deniz'le eğlence ve aşk dolu maceralara atılıyor. Nil ve Deniz'in birbirlerini tanımaya başladığı bu süreçte hem karşı tarafa kendilerini göstermek istedikleri hallerini hem de aslında kendi gerçek düşüncelerini görüp bu zıtlıklardan meydana gelen komediyi izliyoruz.


16.Game of Thrones (2011-2019) – IMDB Puanı 9.2

Yaratıcı: David Benioff, D.B. Weiss

Oyuncular: Emilia Clarke, Peter Dinklage, Kit Harington, Lena Headey, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, Iain Glen

George R.R. Martin'in çok satan kitaplarından uyarlanan, David Benioff ve D.B. Weiss'in yaratıcısı olduğu HBO yapımı fenomen dizi "Game of Thrones"; Westeros'un mistik toprakları ve Yedi Krallık'ın kontrolü için mücadeleye giren dokuz soylu ailenin taht oyunları ve düşmanlıklarının anlatıldığı inanılmaz bir macera sunuyor. Tüm dünyada izlenme rekorları kıran, IMDB'de En Çok Oylanan Diziler Listesi'nde ilk sırada yer alan ve 2011 yılında ilk bölümünün yayınlanmasının ardından tüm dünyanın konuştuğu, her sezonun ayrı bir gündem yarattığı "Game of Thrones", iki yıl üst üste En İyi Dizi ve En İyi Senaryo dahil sayısız Primetime Emmy ödülünün de sahibi.


17.The Wire (2002-2008) – IMDB Puanı 9.3

Yaratıcı: David Simon

Oyuncular: Dominic West, Lance Reddick, Sonja Sohn, Wendell Pierce, John Doman, Deirdre Lovejoy, Seth Gilliam, Domenick Lombardozzi, Clarke Peters

Yapımcılığı ve yazarlığını iki kez Primetime Emmy Ödülü almış David Simon'ın yaptığı HBO yapımı "The Wire" dizisi, televizyon tarihinin en gerçek, en yalın ve en iyi yapımlarından biri olarak kabul ediliyor. "The Wire", Baltimore'un uyuşturucu ile dolu sokaklarını, suç-ceza kavramını, polislerin uyuşturucu ile savaşını, iyi ve kötü insanları konu alıyor. Ve bazen iyi ile kötüyü ayırt etmek için bir rozetten fazlasına ihtiyacınız oluyor. "The Wire" dizisi, insanların, hayalleri ve idealleri uğruna neler yapabileceğini, nasıl değişimler geçirebileceğini de büyük bir ustalıkla anlatıyor.


18.Yeşilçam (2021) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Selin Şekerci, Afra Saraçoğlu, Bora Akkaş, Bige Önal, Yetkin Dikinciler

1960'lar Türkiye'sinin gölgesinde, altın çağını yaşamaya başlayan Yeşilçam'da bir yapımcının ayakta kalma hikayesini anlatan "Yeşilçam" dizisinde; Semih Ateş hikayeler olmadan yaşayamayan, sinemadan gözü dönen, "Film çekemezsem ölürüm ben" diyen hırslı bir prodüktördür. Yapım şirketi Ateş Film'i rakibi Vehbi'ye kaybettikten sonra Semih'in iki amacı vardır: yeni şirketi Büyük Ateş'i de kaybetmeden bol gişeli bir film yapmak. Aynı zamanda unutamadığı eski eşi, Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Mine Cansu'yu geri kazanmak. Hem Semih'in ortağı hem de Mine'nin kardeşi olan Hakan tesadüfen gördüğü ve star ışığı olduğuna inandığı Tülin'i Semih ile tanıştırır. Genç ve yetenekli bir kız olan Tülin, Semih'in hayatında yavaşça dengeleri değiştirir.


19.Killing Eve (2018-2022) – IMDB Puanı 8.1

Yaratıcı: Phoebe Waller-Bridge

Oyuncular: Jodie Comer, Sandra Oh, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell

Luke Jennings'in romanlarından uyarlanan ve ilk sezonunu Phoebe Waller-Bridge'in kaleme aldığı "Killing Eve", iki kadının parçası olduğu bir kedi fare oyununu anlatıyor. Masa başı işinden sıkılan Eve, casus olma fantezilerini yerine getirememiş, suikastçılar ve öldürme yöntemleriyle kafayı bozmuştur. Villanelle ise acımasız ve yetenekli bir katildir. Şiddet dolu işinin ona sağladığı tüm avantajları sonuna kadar kullanır. Eve'in yolu Villanelle ile kesiştiğinde iki kadının hayatları ayrılmaz bir şekilde birbirine dolanmaya başlar.


20.Bonkis (2021-) – IMDB Puanı 6.7

Yaratıcılar: Michael Önder, Emre Erdoğdu

Oyuncular: Deniz Tezuysal, Vildan Atasever, Burak Sevinç, Sergen Deveci, Öykü Naz Altay, Serhat Parıl, Lale Mansur, Cem Emüler, Çağdaş Onur Öztürk

Komedi ve dram dizisi "Bonkis", şahsına münhasır, inatçı ve tutkulu bir kadın olan Deniz'i takip eder. Mimarlık mesleğini yapmak yerine hayallerinin peşinden gidip Bonkis adında bir kafe açmış ancak tozpembe hayalleri gerçeklerle uyuşmamıştır. Ekonomik olarak ayakta kalmakta zorlanan kafesini yaşatmaya çalışan Deniz, bir yandan ailesinin pek karmaşık hayatıyla uğraşırken, aşkı da unutamadığını henüz farkında olmadığı, evlenmek üzere olan eski sevgilisinin kayınbiraderinde bulmaya kalkışınca işler iyice karışır.


BluTV'de İzleyebileceğiniz Film Önerileri

Netflix'te İzleyebileceğiniz Türk Dizileri

Disney Plus'ta İzleyebileceğiniz En İyi 10 Dizi

EN ÇOK OKUNANLAR

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları