Netflix'te İzleyebileceğiniz Türk Dizileri

Netflix'te izleyebileceğiniz Türk dizilerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
2 Mart 2023 Perşembe 16:00 | Son Güncellenme:
26 dakika okunma süresi
Netflix'te İzleyebileceğiniz Türk Dizileri

En Çok İzlenen Netflix Türk Dizileri

1.Şahmaran (2023-) – IMDB Puanı 5.1

Oyuncular: Serenay Sarıkaya, Burak Deniz, Mustafa Uğurlu, Mert Ramazan Demir, Ebru Özkan, Mahir Günşiray

Umur Turagay'ın yaratıcılığını üstlendiği, Netflix orijinal yerli yapımı "Şahmaran" dizisi ile Anadolu mitolojisinde fantastik bir yolculuğa çıkıyoruz. Şahsu, öğretim görevlisi olarak gittiği Adana'da yıllar önce annesini terk eden büyükbabasıyla yüzleşmeye kararlıdır. Bu yolculukta kendisini Şahmaran'ın soyundan gelen ve Mar adı verilen sıra dışı ve gizemli bir topluluğun ortasında bulur. Aşkın ve bilgeliğin en büyük sembollerinden olan Şahmaran efsanesine inanan Mar ırkı, Şahsu'nun da gelmesiyle tarihi kehanetin tamamlanmasını beklemektedir.


2.Pera Palas'ta Gece Yarısı (2022-) – IMDB Puanı 7.0

Oyuncular: Hazal Kaya, Tansu Biçer, Selahattin Paşalı, Engin Hepileri, James Chalmers, Yasemin Szawlowski

Charles King'in aynı adlı ödüllü kitabından uyarlanan "Pera Palas'ta Gece Yarısı" dizisi, Elif Usman'ın kaleminden, Emre Şahin'in yönetmenliğiyle ortaya çıktı. Dizi, genç bir gazeteci olan Esra'nın İstanbul'daki efsanevi Pera Palas Oteli ile karşılaşmasıyla başlayan olayları konu alıyor. Otel hakkında yazı yazmak üzere Pera Palas'a gelen Esra, yapının tarihi odalarından birinde kalırken gizemli bir şekilde kendini 1919 yılında bulur. Esra, geçmişe yaptığı bu yolculuğu çözmeye çalışırken, modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e karşı düzenlenen siyasi bir komplonun ortasına düşer. Artık Esra, kurnaz otel müdürü Ahmet ile birlikte Türkiye tarihinin akışını ve geleceğini korumak zorundadır. Ancak Esra, İstanbul'un en çılgın kulübünün sahibi, yakışıklı ve gizemli Halit ile tanışır tanışmaz, 1919 İstanbul'unda hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını ve kimsenin aslında söylediği kişi olmadığını anlar.


3.Kulüp (2021-2022) – IMDB Puanı 7.8

Oyuncular: Gökçe Bahadır, Asude Kalebek, Fırat Tanış, Salih Bademci, Barış Arduç, Metin Akdülger, Merve Şeyma Zengin

Rana Denizer'in ailesinin hayatından esinlenilerek Rana Denizer, Aysin Akbulut ve Necati Şahin tarafından senaryosu yazılan "Kulüp" dizisi, 1950'li yıllardaki İstanbul'un renkli ve hareketli dünyasında geçiyor. Matilda, genel aftan yararlanarak 17 yılın ardından hapisten çıkar. Doğumdan sonra görmediği kızı Raşel ise yetimhanede annesinden haberi olmadan büyümüştür. Raşel'in hırsızlık yaptığı gece kulübünde, borcunu kapatmak için işe giren Matilda bir yandan geçmişiyle yüzleşir, bir yandan da kızı Raşel'le aile bağı kurmaya çalışır. "Kulüp" dizisinin yönetmenliğini Zeynep Günay Tan ve Seren Yüce üstleniyor.


4.Bir Başkadır (2020) – IMDB Puanı 8.5

Oyuncular: Öykü Karayel, Fatih Artman, Funda Eryiğit, Defne Kayalar, Tülin Özen, Derya Karadaş, Bige Önal, Settar Tanrıöğen, Alican Yücesoy, Nesrin Cavadzade, Öner Erkan, Gökhan Yıkılkan

"Bir Başkadır" dizisi, korkuları ve hayalleri farklı olan, birbirinden zıt görünseler de yolları kesiştiğinde aradaki sınırların ortadan kalktığı hayatların hikayesini anlatıyor. Berkun Oya'nın yazıp yönettiği "Bir Başkadır", America Abroad Media'nın (AAM) kuruluşunun 10. yılını kutlamak üzere Washington'da düzenlediği gecede ödüllendirildi.


5.Aşk 101 (2020-2021) – IMDB Puanı 7.4

Oyuncular: Alina Boz, Mert Yazıcıoğlu, Kubilay aka, Selahattin Paşalı, İpek Filiz Yazıcı, Pınar Deniz, Müfit Kayacan, Kaan Urgancıoğlu, Bade İşcil, Tuba Ünsal, Fatih Al, Mert Fırat, Fatih Artman, Uraz Kaygılaroğlu

1998 yılında geçen ve günümüze uzanan "Aşk 101" dizisi, okula devam edebilmek için en sevdikleri öğretmenlerini okulda tutmak üzere plan yapan 17 yaşında bir grup asi gencin hikayesini konu alıyor. Öğretmenlerini yeni basketbol koçlarına aşık etmek üzere işe koyulduklarında ise asıl kendileri aşkı keşfetmeye başlarlar. Çıktıkları bu yolculukta birbirleri hakkında bildiklerinden çok daha fazla ortak noktaları olduğunu, beraberken ne kadar güçlü olduklarını ve sevginin zorla var edilemeyeceğini fark ederler.


6.Yakamoz S-245 (2022-) – IMDB Puanı 6.1

Oyuncular: Kıvanç Tatlıtuğ, Özge Özpirinçci, Meriç Aral, Ertan Saban, Ece Ceşmioğlu, Onur Ünsal, Ecem Uzun, Jerry Hoffmann, Güven Murat Akpınar, Ersin Arıcı, Hakan Salınmış, Alper Saldıran

Netflix'in oldukça popülerleşen "Into The Night" dizisinin evreninin uzantısı olan "Yakamoz S-245", gizemli kozmik bir olay dünyayı kasıp kavururken, askeri bir denizaltıya sığınan bir grup insanın hayatta kalabilmek için verdikleri mücadeleyi anlatıyor. Askeri denizaltıya sığınan bilim ekibi ile askerler arasındaki çatışma ve dışarıda hayatta kalanlarla aralarında geçen gerilimler sürükleyici bir seyir sunuyor. "Yakamoz S-245" dizisinin yönetmenliğini Tolga Karaçelik ve Umut Aral üstleniyor.


7.Atiye (2019-2021) – IMDB Puanı 7.0

Oyuncular: Beren Saat, Mehmet Günsür, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova, Tim Seyfi, Meral Çetinkaya

Fantastik türdeki "Atiye" dizisi, İstanbul'da mükemmel bir hayat süren genç ve güzel bir ressam olan Atiye'nin hayatını konu alıyor. Atiye'nin sevgi dolu bir ailesi, varlıklı ve yakışıklı bir sevgilisi vardır. Üstelik ilk bireysel sergisini de açmak üzeredir. Ancak kusursuz hayatı, dünyanın en eski tapınağı olan Göbekli Tepe'de yapılan bir keşif nedeniyle değişmek üzeredir. Erhan adındaki bir arkeolog, burada yaptığı kazıda bir sembol keşfeder. Bu sembol, Atiye ile Göbekli Tepe arasında son derece gizemli bir bağlantı olduğuna işaret etmektedir. Bunun üzerine Atiye, hayatını tamamen değiştirip geçmişinde ve bu antik harabelerde saklı olan sırların peşine düşecektir.


8.Kuş Uçuşu (2022) – IMDB Puanı 6.3

Oyuncular: Birce Akalay, Miray Daner, İbrahim Çelikkol, İrem Sak, Burak Yamantürk, Defne Kayalar, Zafer Ergin

Kurumsal hayatta hala karar verici pozisyonlarda bulunan X kuşağıyla, yeni gelmekte olan Z kuşağının çarpışmasını anlatan "Kuş Uçuşu", bir diğer Netflix yerli yapımı olan "Aşk 101"in yaratıcısı olan Meriç Acemi tarafından kaleme alındı. Yukarılara tırmanırken, çok çalışmanın erdemine güvenmek yerine "kuş uçuşu" gitmeye çalışan Aslı'yı ve hedefindeki Lale'yi takip ediyoruz. En üstteki koltuğa oturabilmek, masadaki önemli kişi olabilmek için mücadele eden Aslı'nın, yeni dünyanın yöntemleriyle kazanıp kazanamayacağını sorguluyoruz.


9.Fatma (2021) – IMDB Puanı 7.4

Oyuncular: Burcu Biricik, Uğur Yücel, Mehmet Yılmaz Ak, Gülçin Kültür Şahin.

Özgür Önürme'nin kaleme aldığı ve Özer Feyzioğlu ile yönetmen koltuğunu paylaştığı "Fatma" psikolojik-drama türünde altı bölümlük bir mini dizi. Temizlik işleri yapan Fatma, kayıp eşi Zafer'i ararken beklenmedik bir kaosun içine çekilir ve hem cinsiyetinin hem de sosyo-ekonomik konumunun getirdiği görünmezliği kendi yararına kullanmaya başlar.


10.Uysallar (2022) – IMDB Puanı 7.1

Oyuncular: Öner Erkan, Haluk Bilginer, Uğur Yücel, Songül Öden, İbrahim Selim, Nezaket Erden, Serkan Altunorak

Mimar Oktay Uysal, ailesinden gizli olarak bir punk hayatı sürmeye başlar. Ancak o sırada eşi, iki çocuğu ve babası da kendi gizli dünyalarını kurmanın peşindedir. Uysal Ailesi'nin yalanlarla dolu bir evi, Oktay'ın da inşa etmesi gereken bir işgal evi vardır. Senaryosunu Hakan Günday'ın kaleme aldığı "Uysallar" dizisinin yönetmen koltuğunda Onur Saylak oturuyor.


11.Sıcak Kafa (2022) – IMDB Puanı 7.2

Oyuncular: Osman Sonant, Hazal Subaşı, Şevket Çoruh, Tilbe Saran, Kubilay Tunçer, Özgür Emre Yıldırım, Gonca Vuslateri, Haluk Bilginer, Barış Yıldız

Afşin Kum'un aynı adlı romanından uyarlanan "Sıcak Kafa" dizisi, dil ve konuşma yoluyla bulaşıp insanları deliliğe sürükleyen bir salgın hastalığın kasıp kavurduğu bir dünyada geçiyor. Annesinin evine sığınıp herkesten uzak bir hayat süren eski dil bilimci Murat Siyavuş, bu hastalıktan gizemli bir şekilde etkilenmeyen tek kişidir. Ancak Salgınla Mücadele Kurumunun acımasız görevlileri peşine düşünce güvenli sığınağından çıkmak zorunda kalan Murat, İstanbul'un harap olmuş sokaklarında bir yandan kaçıp bir yandan da hastalığın kalıcı bir etkisi olan "sıcak kafa"sının sırrını çözmeye çalışır.


12.Mezarlık (2022) – IMDB Puanı 7.8

Oyuncular: Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş, Hakan Meriçliler, Berna Öztürk

Polisiye ve gerilim türlerindeki "Mezarlık", dört bölümlük bir mini dizi olarak karşımıza çıkıyor. "Mezarlık", özel bir birimin faili meçhul kadın cinayetlerini çözmek için çalıştığı karanlık bir bodrumdur. Olayları çözmeye ve bir kadın olarak hem mesleki hem de özel hayatını sürdürmeye çalışan Komiser Önem, erkek şiddetini destekleyen erkeksi önyargılarla mücadele etmek zorunda kalır.


13.50 m2 (2021) – IMDB Puanı 6.9

Oyuncular: Engin Öztürk, Aybüke Pusat, Cengiz Bozkurt, Kürşat Alnıaçık, Tolga Tekin, Özgür Emre Yıldırım, Hasan Yalnızoğlu

Aksiyon ve komedi türlerindeki "50m2" dizisinin senaryosunu Selçuk Aydemir ile birlikte dizinin yönetmen koltuğunda da oturan Burak Aksak yazdı. Gölge, kendisini büyüten Servet Nadir'in kirli işlerini yapmaktadır. Çocukluğuna dair hiçbir şey hatırlamayan Gölge, kendisini geçmişe bağlayan fotoğrafın peşinde koşmaktadır. Fotoğraftakilerin kim olduğunu araştırdıkça aslında bir yalanın içinde yaşadığını anlar. Servet Nadir'in sırlarıyla beraber kaçan Gölge, Güzelce Mahallesi'ndeki 50 metrekarelik terzi dükkanına sığınır. Mahalleli onu ölen terzi Adil'in oğlu Adem zanneder. Karanlık geçmişinin köşeye sıkıştırdığı Gölge'nin gidecek başka bir yeri yoktur ve yeni kimliğiyle 50 metrekarelik terzi dükkanında yaşamaya başlar. Ne kadar zor olsa da mahalle Gölge'yi, Gölge de mahalleyi değiştirecektir.


14.Andropoz (2022) – IMDB Puanı 6.8

Oyuncular: Engin Günaydın, Tamer Karadağlı, Derya Karadaş, Turgut Tunçalp, Şebnem Hassanisoughi, Gülçin Santırcıoğlu

İki çocuk babası sıradan bir adam olan Yusuf, andropoza girdiğini fark eder. Çok sevdiği karısını giderek daha fazla takdir etmeye başlar ve hayatlarında bazı değişiklikler yapmaya karar verir. Hayallerindeki eve taşınmaya karar veren Yusuf'un hayatı, zengin ev sahibi Mahmut Timuçin, onun yaman Rus sevgilisi Svetlana, eski karısı Şahinde, ikiz kızları ve Yusuf'un tuhaf kız kardeşiyle eniştesinin karmaşık hayatları ile iç içe girer. Absürt komedi unsurlarıyla bezenmiş bir aile draması olan "Andropoz"un yaratıcılığı Engin Günaydın'a ait.


15.Masum (2017) – IMDB Puanı 8.3

Oyuncular: Haluk Bilginer, Nur Sürer, Ali Atay, Okan Yalabık, Serkan Keskin, Tülin Özen, Bartu Küçükçağlayan, Mehmet Özgür, İrem Altuğ

Polisiye ve gerilim türlerindeki "Masum" dizisinin senaryosu Berkun Oya'ya, yönetmenliği ise Seren Yüce'ye ait. Sekiz bölümlük mini dizi "Masum", emekli başkomiser Cevdet ve ailesinin izole ve dışarıdan huzurlu görünen hayatlarının, Cevdet'in eski öğrencisi Yusuf Komiser'in ziyareti ile alt üst oluşunu ve ortaya çıkan karanlık sırları konu alıyor.


16.Hakan Muhafız (2018-2020) – IMDB Puanı 6.5

Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Hazar Ergüçlü, Ayça Ayşin Turan, Okan Yalabık, Burçin Terzioğlu, Yurdaer Okur, Engin Öztürk, Taner Ölmez, Funda Eryiğit

İlk Netflix orijinal yerli yapımı olan "Hakan Muhafız" dizisi, Osmanlı Dönemi'nden günümüze uzanan fantastik bir hikayeyi anlatıyor. Gizli bir antik tarikatla bağları olduğunu keşfeden, modern İstanbul'da yaşayan genç bir adam olan Hakan, şehri ölümsüz düşmanlarından kurtarmak için maceralara atılır. Hakan'ın geçmiş ve gelecek arasındaki yolculuğunu izlediğimiz "Hakan Muhafız"ın yaratıcılığını Binnur Karaevli üstleniyor.


17.Bir Erkek Bir Kadın (2008-2015) – IMDB Puanı 7.8

Oyuncular: Demet Evgar, Emre Karayel

Romantik komedi türündeki "Un Gars, Une Fille"(1997) dizisinden uyarlanan "Bir Erkek Bir Kadın", 2008-2015 yılları arasında toplam 416 bölüm yayınlandı. Dizinin tüm bölümleri Netflix'te olmasa da nostaljik ve keyifli vakit geçirmek için değerlendirebileceğiniz bir seçenek olarak izleme listenize kaydetmenizi kesinlikle öneririz. "Bir Erkek Bir Kadın" dizisi, Zeynep ve Ozan'ın ilişkileri üzerinden kadın-erkek ilişkilerinin, ev ve aşk hayatının derinliklerine indiğimiz eğlenceli durum komedilerinden oluşuyor.


18.Zeytin Ağacı (2022-) – IMDB Puanı 6.3

Oyuncular: Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz, Murat Boz, Fırat Tanış, Rıza Kocaoğlu, Füsun Demirel, Serkan Altunorak, Umut Kurt

Senaryosu Nuran Evren Şit'e ait olan romantik dram türündeki "Zeytin Ağacı" dizisinin yönetmen koltuğunda Burcu Alptekin oturuyor. Üniversitede ev arkadaşı olan Ada, Sevgi ve Leyla'nın arkadaşlığı yıllar geçtikçe güçlenir. Grup, Sevgi'ye kanser tanısı konduktan sonra birbirlerine iyice kenetlenir. Hep birlikte, Sevgi için Ayvalık'a doğru yola çıkarlar. Amaçları aile dizimi seansları düzenleyen Zaman adlı bir adamı bulmaktır. Ancak her birinin ailelerini ve atalarını tanımalarını sağlayıp bambaşka bir benlikleri daha olduğunu keşfetmesine yol açan bu yolculuğun hayatlarını değiştireceğinden henüz habersizdirler.


19.Erşan Kuneri (2022) – IMDB Puanı 6.7

Oyuncular: Cem Yılmaz, Zafer Algöz, Ezgi Mola, Çağlar Çorumlu, Merve Dizdar, Nilperi Şahinkaya, Uraz Kaygılaroğlu, Bülent Şakrak, İbrahim Selim, Necip Memili, Can Yılmaz

Komedi türündeki "Erşan Kuneri" dizisinin senaryo ve yönetmenliği Cem Yılmaz'a ait. 1970'ler Türkiyesi'nin en popüler erotik film yapımcılarından biri olan Erşan Kuneri, ün kazandıkça, gelecek nesillere bırakacağı miras konusunda daha fazla endişelenir. Korkularıyla yüzleşmek için radikal bir karar alan yapımcı, erotik film dünyasını arkasında bırakarak daha saygın filmler yapmaya girişir. Yapımcı dostları onu vazgeçirmek için ellerinden geleni yapsalar da o, her bölümde yeni bir tür film çekecektir. Henüz vakti varken ne yapıp edip sinema tarihinde anlamlı bir iz bırakmayı uman ünlü yapımcı; tarihi aksiyon-macera, korku, intikam, sosyal içerikli film, İran sanat filmi, ödüllü İtalyan filmi, Kung Fu ve Orta Çağ macerası gibi farklı türlere el atar.


20.Saklı İstanbul (2022) – IMDB Puanı 6.4

Anlatıcı: Cem Akoğul

Netflix'te izleyebileceğiniz Türk dizileri listemizin son sırasında bonus olarak altı bölümlük bir belgesel dizi olan "Saklı İstanbul"a yer vermek istedik. "Saklı İstanbul"da Cem Akoğul'un rehberliğinde, İstanbul'un tarihinde ve muhteşem manzaraları arasında büyüleyici bir yolculuğa çıkıyoruz.


21.Terzi (2023-)

Yönetmen: Cem Karcı

Oyuncular: Çağatay Ulusoy, Salih Bademci, Şifanur Gül, Olgun Şimşek, Ece Sükan, Zeynep Özyurt Tarhan, Murat Kilic, Celile Toyon, Vedat Erincin, Lila Gürmen

Dram, gizem ve gerilim türlerindeki "Terzi" dizisi, yeteneğini büyükbabasından miras alan genç ve başarılı terzi Peyami'nin hikayesini anlatıyor. Dedesinin ölümünden sonra herkesten sır gibi sakladığı, akli dengesi yerinde olmayan babası Mustafa'nın bakımını üstlenmek zorunda kalan Peyami, en büyük sırrını İstanbul'daki hayatının tam merkezine yerleştirmeye mecbur kalır. İstismar edildiği bir ilişkiden canı pahasına kaçmakta olan Esvet ise kendi sırlarıyla Peyami'nin ve Mustafa'nın hayatına girer. Netflix orijinal yapımı olan "Terzi" dizisi, 2 Mayıs 2023'ten itibaren seyirciyle buluşuyor.


Netflix'teki En İyi Dönem Dizileri

En Çok İzlenen 18 Netflix Dizi ve Filmleri

"Pera Palas'ta Gece Yarısı" Dizi İncelemesi

EN ÇOK OKUNANLAR

Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“The Idea of You” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler