BluTV'de İzleyebileceğiniz 15 Yerli ve Yabancı Film

Bilim kurgudan drama, romantikten komediye, maceradan aksiyona ve animasyona kadar BluTV'de izleyebileceğiniz yerli ve yabancı film önerileri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
12 Nisan 2023 Çarşamba 13:05 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
BluTV'de İzleyebileceğiniz Film Önerileri

BluTV'de Yayınlanan En Dikkat Çeken Filmler

Yerli dijital platformlardan BluTV, bilim kurgudan drama, romantikten komediye, maceradan korkuya, aksiyondan gerilime, ailecek izleyebileceğiniz içeriklerden animasyona dek dolu dolu bir film arşivine sahip. Dilediğiniz türde yerli ve yabancı yapımı bulabileceğiniz BluTV'deki en dikkat çeken filmleri bir araya getirdik.

1.Tenet (2020) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Christopher Nolan

Oyuncular: Robert Pattinson, John David Washington, Andrew Howard, Clémence Poésy, Kenneth Branagh, Dimple Kapadia, Laurie Shepherd, Yuri Kolokolnikov

Christopher Nolan'ın zaman kurgularından hoşlananlar, "Tenet" filmini izlerken bir bulmaca çözüyormuş gibi hissedebilir. "Tenet", dünyayı büyük bir tehlikeden kurtarmak için savaşan bir kahramanın hikayesini konu ediyor. Gerçek zamanın ötesinde bir yerde uluslararası bir casusluk görevini yerine getirmeye çalışan kahraman, dünyayı kurtarabilmek için savaşmak zorunda kalır.

2.Whiplash (2014) – IMDB Puanı 8.5

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Miles Teller, J.K. Simmons, Paul Reiser

"Whiplash" filminde, bir tarafta öğrencilerinin korkulu rüyası, caz öğretmeni Terrence Fletcher, diğer tarafta 'en iyi' olmayı kafaya koymuş, aşırı hırslı genç öğrencisi Andrew Neyman'ı izliyoruz. İki taraf da baskın karakterinden taviz vermeyince, çok geçmeden mantık dışı olaylar gelişmeye başlar. Bu süreçte elleri çalışmaktan kanlar içinde kalan Neyman, Fletcher'ın hakaretle bezeli eğitim tekniklerine boyun eğmek zorunda kalır. Ama Neyman'ın da kendine göre numaraları vardır ve en sonunda, karşı karşıya kalacakları müzikal düellodan önce işler iyice çıkmaza girer.

3.Zuhal (2021) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Nazlı Elif Durlu

Oyuncular: Nihal Yalçın, Sadi Celil Cengiz, Aysan Sümercan, Fatih Al, Şebnem Sönmez, Nur Sürer, Sarp Aydınoğlu, Serpil Gül, Ilgaz Kocatürk, Gizem Taştan

"Zuhal" filminde, iyi bir işe, hoş bir eve, uzun sürekli bir ilişkiye sahip olan üst orta sınıfa mensup Zuhal isimli bir kadını takip ediyoruz. Zamanını rutin koşuşturmalarla geçiren Zuhal'in hayatı, bir gece duyduğu kedi miyavlamasıyla değişir. Sesin apartmanın içinden geldiğini düşünen Zuhal, bu nedenle uzak durmayı tercih ettiği komşularıyla iletişim kurmak zorunda kalır. Ancak Zuhal dışında kimse sesin varlığına inanmaz.

4.Her (2013) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Spike Jonza

Oyuncular: Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson, Rooney Mara, Chris Pratt, Olivia Wilde

Bilim kurgu ve dram türlerindeki "Her" filmi, sevgi ve aşka bakış açınızı değiştirebilecek kadar güçlü bir yapım. Theodore Twombly hayatını, yakın gelecekte nadir bulunan bir şeye dönüşmüş olan el yazımı mektupları yazarak kazanmaktadır ve bu yıllarda insanların işlerini artık bilgisayar programları yerine getirmektedir. Theodore, karısından boşandıktan sonra bir apartman dairesinde tek başına yaşamaya başlar ve bir gün karşılaştığı bir teknoloji reklamıyla birlikte hayatı değişir. Kusursuz bir yapay zeka programı sunan yeni bir işletim sistemi, onu son derece çekici bir kadın olan Samantha ile tanıştırır. Sanal bir varlık olan ve sadece bir sesten ibaret olan Samantha, Theodore'u dünya ve hayat üzerine sorduğu sorularla birlikte bambaşka bir gerçeklikle tanıştırır. Ağır bir depresyonun içerisinde olan Theodore, yavaş yavaş hayatın keyifli yanlarını fark etmeye başlarken yapay zeka programıyla arasındaki ilişki de gitgide tuhaflaşır.

5.The Breadwinner (2017) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Nora Twomey

Seslendirme Kadrosu: Saara Chaudry, Soma Chhaya, Noorin Gulamgaus, Laara Sadiq, Ali Badshah

En İyi Animasyon kategorisinde Oscar adaylığı kazanan "The Breadwinner", baskı ve savaş dönemi Afganistan'ında, haksız bir şekilde tutuklanan babasını aramaya koyulan 11 yaşındaki genç kız çocuğu Parvana'nın hikayesini anlatıyor. Parvana, ailesiyle birlikte Kabil'de savaştan zarar görmüş küçük bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Parvana, Taliban'ın sıkı kuralları altında, babasının para kazanmak için pazar yerinde insanların mektuplarını yazdığı ve okuduğu hikayeleri dinleyerek büyür. Bir gün babası tutuklanır ve Parvana'nın hayatı sonsuza dek değişir. Kadınların erkekler olmadan evlerinden çıkmalarına izin verilmediği bu zamanda ailesinde para kazanacak ve yiyecek alışverişi yapacak hiç kimse kalmaz. Parvana ailesine yardım edebilmek için saçlarını kestirmeye ve erkek kılığına bürünmeye karar verir. Başörtüsü olmadığı için zaten tehlike altında olan Parvana babasını kurtarmanın yolunu bulmayı kafasına koymuştur.

6.La La Land (2016) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Damian Chazelle

Oyuncular: Ryan Gosling, Emma Stone, Rosemarie DeWitt, J.K. Simmons

"La La Land" filminde, Los Angeles'ta kariyerlerinin başındaki bir piyanist ve bir aktris, gelecekle ilgili özlemlerini uzlaştırmaya çalışırken birbirlerine aşık olurlar. Komedi ve dram türlerindeki müzikal film "La La Land", Emma Stone ile Ryan Gosling'in kimyası ve Damien Chazelle'in senaryosuyla üst seviyeye çıkıyor.

7.Spy Who Dumped Me (2018) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Susanna Fogel

Oyuncular: Mila Kunis, Kate McKinnon, Justin Theroux

Aksiyon, macera ve komedi türlerindeki "Spy Who Dumped Me" filmi, 30'lu yaşlarında olan iki en yakın arkadaş Audrey ve Morgan'ı merkezine alıyor. Los Angeles'ta sürdürdükleri hayat, Audrey'in eski sevgilisinin bir anda evlerine gelmesiyle karışır. Peşinde ölümcül suikastçılar olan bu adam ile ikili, kendilerini bu maceranın içinde bulurlar. Avrupa boyunca peşlerindeki suikastçılardan kaçan ekip, bu süreçte dünyayı kurtaracak bir plan yapmak zorundadır.

8.İnsanlar İkiye Ayrılır (2020) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Tunç Şahin

Oyuncular: Burcu Biricik, Pınar Deniz, Aras Aydın, Başak Daşman, Erdem Akakçe, Metin Akdülger, Nezaket Erden, Gökay Müftüoğlu, Sabahattin Yakut, Eşref Seyitoğlu

"İnsanlar İkiye Ayrılır" filminde, uzun zamandır iş bulamayan genç bir kadın olan Duygu, son çare olarak bankalar adına telefonla borç tahsilatı yapan şirketlerden birinde çalışmaya başlar. Borçlular üzerinde psikolojik baskı kurma metotları öğretilen Duygu, kısa zaman içinde çalıştığı şirketin en başarılı elemanlarından birine dönüşür. En yüksek tahsilatı yapan çalışanın ek prim kazandığı firmada, başka bir dişli çalışan olan Bahadır ile Duygu arasında kıyasıya bir rekabet başlar. Duygu ve Bahadır arasındaki çekişme, Ceren Köse adlı genç bir kadının dosyası üzerinde çalışmaya başlamalarıyla içinden çıkılmaz bir hal alır. Her ikisi de Ceren'i manipüle ederek kendi tarafına çekmeye çalışır. Ceren başlangıçta Duygu ile birlikte hareket etmeyi seçse de Bahadır'ın çekimine karşı koyamaz ve zamanla genç adamın etki alanına girer. Ancak Ceren Gürel dosyası göründüğünden çok daha büyük bir sürpriz içermektedir.

9.Jerry Maguire (1996) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Cameron Crowe

Oyuncular: Tom Cruise, Cuba Gooding Jr., Renée Zellweger, Jonathan Lipnicki, Kelly Preston, Jerry O'Connell, Jay Mohr, Bonnie Hunt, Regina King

"Jerry Maguire" için Tom Cruise'un sık sık canlandırdığı baba sorunları olan karakterleri oynamaktan, sorunları olan babayı oynamaya geçiş yaptığı film diyebiliriz. Bir spor menajeri olan Jerry Maguire, yaşadığı ahlaki ikilemi ifade ettiği için kovulur. Maguire da yeni felsefesini, yanında kalan tek sporcu ve eski meslektaşı ile bağımsız bir menajer olarak çalışmaya başlayarak test etmeye karar verir. Bekar bir anne olan Dorothy de bu mesleki yolculukta Jerry'e katılınca ortaya yer yer dramatik, yer yer romantik ve zaman zaman da komik bir film çıkar.

10.The Nice Guys (2016) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Shane Black

Oyuncular: Ryan Gosling, Russell Crowe, Angourie Rice, Matt Bomer, Margaret Qualley, Yaya DaCosta, Keith David

1970'lerin Los Angeles'ında, uyumsuz bir çift özel dedektif, kayıp bir kızı ve bir porno yıldızının gizemli ölümünü araştırır. Komedi, suç ve aksiyon türlerindeki "The Nice Guys" filminde Ryan Gosling ile Russell Crowe, eğlenceli bir ikili olmuş gibi görünüyorlar.

11.Lord of the Rings Üçlemesi

Yönetmen: Peter Jackson

Oyuncular: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Orlando Bloom, Sean Bean, Sean Astin, Billy Boyd, Andy Serkis, Ian Holm, Cate Blanchett, Christopher Lee, John Rhys-Davies, Liv Tyler, Hugo Weaving

Sinema tarihinde "Lord of the Rings" serisinden daha uzun ve daha ünlü bir yolculuk filmi bulmak mümkün olmayabilir. Yolculuk filmlerinin ana kaynağı, mitolojik yolculuk hikayeleri olduğu için ve fantastik filmler de mitolojiden hayli esinlendiği için izlemesi oldukça heyecanlı bir macerayla karşı karşıyayız. "Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" (2001), "Lord of the Rings: The Two Towers" (2002) ve "Lord of the Rings: The Return of the King" (2003) filmlerinden oluşan üçlemenin tamamını BluTV'de bulabilirsiniz. Shire'da sakin bir hayat yaşayan bir Hobbit ve sekiz arkadaşı, güçlü 'Tek Yüzük'ü yok etmek ve Orta Dünya'yı Karanlık Lord Sauron'dan kurtarmak için uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkar. Özellikle üçüncü filmin, bugün hala sinema tarihinin en iyi savaş sahnelerini barındırdığı düşünülüyor.

12.Arrival (2016) – IMDB Puanı 7.9

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Amy Adams, Jeremy Renner ve Forest Whitaker

Denis Villeneuve'ün başyapıtlarından biri olarak kabul edilen "Arrival", ilginç hikaye ve kurgusuyla en kafa karıştırıcı ve düşündürücü filmler listelerine girmeyi başardı. Bu filmi tanımlarken "bilim kurgu türüne seviye atlatan" tanımını yaparsak, çoğu izleyici ve eleştirmen bize katılacaktır. Seviye atlatmayan filmleri sevmediğimizden değil, seviye atlatanları unutamadığımızdan... Denis Villeneuve'ün "Arrival"ı için söyleyebileceğimiz tek şey; filmi çözmek için sonuna dek bekleyin ve sonra yeniden izleyin. Dünyanın farklı bölgelerine aynı anda 12 uzay aracı iner. Ancak uzaylıların amacı anlaşılamaz. Bir dilbilimci, uzay araçlarından birine gönderilerek uzaylıların dilini ve amaçlarını çözmeye çalışır.

13.As Good As It Gets (1997) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: James L. Brooks

Oyuncular: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear, Cuba Gooding Jr., Skeet Ulrich, Shirley Knight

Dram ve komedi türlerindeki "As Good As It Gets" filmi, oldukça zor bir insan olan Melvin Udall'ı konu alıyor. Obsesif kompülsif ve başarılı bir yazar olan Udall, sahip olduğu korkular sebebiyle sokak kapısını dört kez kapamakta, Yahudilerden ve siyahilerden nefret etmekte ve tüm bu ayrımcı özelliklerini hiçbir şekilde gizlememektedir. Hiç hoşlanmadığı eşcinsel komşusu Simon saldırıya uğrayınca Melvin, hiç istemese de ona yardım etmek zorunda kalır. Simon, onun sevimli köpeği Verdell ve Melvin'in müdavimi olduğu restoranda garson olarak çalışan Carol, bu ruhsuz davranan adamın kalbini ısıtmayı başarabilecek midir?

14.Sen Aydınlatırsın Geceyi (2013) – IMDB Puanı 7.7

Yönetmen: Onur Ünlü

Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Ali Atay, Serkan Keskin, Cengiz Bozkurt, Damla Sönmez, Ayşenil Şamlıoğlu, Demet Evgar, Ercan Kesal, Güler Ökten, Nadir Sarıbacak, Tansu Biçer

"Sen Aydınlatırsın Geceyi" filminin merkezinde Manisa'nın Akhisar kasabasında babasıyla yaşayan ve kendi berber dükkanlarında çalışan Cemal yer alıyor. Cemal'in içine bir sıkıntı çöker, kendisi bile ne olduğunu bilemez. Öte yandan hemen hemen herkesin birbirini tanıdığı bu kasabada, gayet sıradan gibi görünen insanların olağanüstü güçleri vardır. Kimi zamanı durdurur, kimi duvarların ardını görür, kimi ölümsüzdür. Ama hiçbiri de süper kahraman değildir. Herkes her şeyi bilir ve normal hayatına devam eder...

15.Ghostland (2018) – IMDB Puanı 6.4

Yönetmen: Pascal Laugier

Oyuncular: Crystal Reed, Emilia Jones, Mylène Farmer, Taylor Hickson

Korku türündeki "Ghostland" filminde Colleen ve kızları, teyzesinin ölümünün ardından onun evine taşınır. Ancak yeni evlerindeki ilk gecelerinde, katiller eve girer ve Colleen'i, kızlarının hayatını kurtarmak için savaşması gereken bir duruma sokar. Kızlar gece boyunca korkunç bir travma yaşadıklarında, farklı kişilikleri daha da farklılaşır. 16 yıl sonra kızları ve anneleri, Colleen ve Vera'nın yaşamaya devam ettiği evde tekrar bir araya gelirler, işte o zaman garip olaylar olmaya başlar.

Ryan Gosling'in En İyi Filmleri

Hafta Sonu Başlayıp Bitirebileceğiniz Film Serileri

Tom Cruise'un En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri