Binnur Kaya'nın En İyi Dizi ve Filmleri

Tiyatrodan televizyon ve sinemaya dek pek çok alanda oyunculuğuyla dikkat çeken Binnur Kaya'nın en iyi dizi ve filmlerini bir araya getirdik.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
20 Aralık 2023 Çarşamba 14:16 | Son Güncellenme:
21 dakika okunma süresi
Binnur Kaya'nın En İyi Dizi ve Filmleri

Binnur Kaya Kimdir?

Tiyatrodan dizi ve filmlere dek yer aldığı her yapımda başarılı performansları ile kalbimizi kazanan Binnur Kaya, 19 Nisan 1972'de Ankara'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümünü bitiren Kaya, İstanbul'da tiyatro kariyerine başladı. Kısa bir süre içinde televizyon ve sinemada da kendine yer bulan başarılı oyuncu, ikonik karakterlere hayat vererek, güçlü performansları ile hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden büyük övgüler toplamaya devam ediyor.

Binnur Kaya'nın Dizileri:

1. Yalı Çapkını (2023) – IMDB Puanı 6.2

Oyuncular: Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir, Çetin Tekindor, Şerif Sezer, Gülçin Santırıcıoğlu, Emre Altuğ, Binnur Kaya

Gaziantep'in köklü ailelerinden birinin reisi olan Halis Ağa, asi torunu Ferit'i yola getirmek için onu evlendirmeye karar verir ve bunun üzerine olaylar gelişir. Binnur Kaya, Nükhet Korhan karakteri ile yardımcı oyuncu olarak "Yalı Çapkını" dizisinin kadrosuna katıldı.


2. Güzel Günler (2022-2023) – IMDB Puanı 7.4

Oyuncular: Binnur Kaya, Ecem Erkek, Leyla Tanlar, Zeynep Çamcı, Olgun Toker, Burak Dakak, Yıldıray Şahinler, Duygu Köse,

Selma, tüm imkanların tükendiğini düşündüğü bir anda kendisine kalan mirası almak için Van'dan İstanbul'a gelir. Mirası almanın tek şartı ise mirasın diğer ortağını, eski aşkı Mihran'ı bulmaktır. Kendisiyle aynı gün doğan, doğdukları gün birbirlerini büyük bir aşkla sevecekleri kehanetinde bulunulan, Selma'nın günah keçisi ilan edildiği yangından sonra İstanbul'a göç eden Mihran. Selma, Mihran'ı İstanbul'da bulur. Böylece sadece Selma ve Mihran'ın değil, tüm ailenin hayatı değişir. Binnur Kaya, "Güzel Günler" dizisinde başrollerden biri olan Kıymet karakterine hayat verdi.


3. Masumlar Apartmanı (2021-2022) – IMDB Puanı 7.8

Oyuncular: Ezgi Mola, Merve Dizdar, Birkan Sokullu, Melisa Şenolsun, Aslıhan Gürbüz, Binnur Kaya

Dışarıdan genç, yakışıklı ve karizmatik bir iş adamı gibi görünen Han'ın zihni, ailesinin acı dolu anıları ve trajedisiyle doludur. ABD'den döndükten sonra hayatını kız kardeşlerine ve babasına adar. Kız kardeşleri, çocukluk travmalarının ve aile geçmişlerinin trajik bir sonucu olarak Han gibi farklı farklı psikolojik sorunlardan muzdariptir. Binnur Kaya, "Kırmızı Oda" dizisinde canlandırdığı Doktor Manolya Yadigaroğlu karakterine "Masumlar Apartmanı" ve "Doğduğun Ev Kaderindir"(2020) isimli dizilerde de hayat vermeye devam etti.


4. Kırmızı Oda (2020-2022) – IMDB Puanı 7.4

Oyuncular: Binnur Kaya, Tülin Özen, Meriç Aral, Burak Sevin, Gülçin Kültür Şahin

Kırmızı Oda, İstanbul'da bir terapist muayenehanesinde geçiyor ve burada tedavi olmak, travma ve sorunlarıyla başa çıkmak için gelen savunmasız kadın ve erkekleri görüyoruz. Binnur Kaya, terapist Dr. Manolya Yadigaroğlu karakteri ile başrolde yer alıyor.


5. Aramızda Kalsın (2013-2015) – IMDB Puanı 7.6

Oyuncular: Binnur Kaya, Uğur Yücel, Gökçe Bahadır, Caner Cindoruk, Cengiz Bozkurt, Ayça Damgacı, Uğur Serhan

Hayatında hiç başka bir seçeneği olmamış, iki çocuklu, 30 yaşında bir kadının hayatı, eşinin onu aldattığını öğrenmesi ile tamamen değişir. Yadigar, çocuklarını da alıp Gaziantep'ten İstanbul'a, annesinin arkadaşı Hüsne'nin yanına gelir. Ancak Hüsne ve ailesinin de kendine göre dertleri vardır. Binnur Kaya, "Aramızda Kalsın" dizisinde Hüsne karakteri ile oldukça başarılı bir performans sergiliyor.


6. Muhteşem Yüzyıl (2011) – IMDB Puanı 6.9

Oyuncular: Halit Ergenç, Meryem Uzerli, Vahide Perçin, Nebahat Çehre, Okan Yalanık, Nur Fettahoğlu, Selma Ergeç, Binnur Kaya

Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerinden, Osmanlı yapımlarının önünü açan "Muhteşem Yüzyıl" dizisi, 1520 yılından itibaren Kanuni Sultan Süleyman'ı, Hürrem Sultan'ı ve çevrelerindekileri takip ediyor. Binnur Kaya, "Muhteşem Yüzyıl" dizisine, Duacı Hatun rolüyle konuk oyuncu olarak katıldı.


7. Avrupa Yakası (2007-2009) – IMDB Puanı 8.6

Oyuncular: Gazanfer Özcan, Hümeyra, Gülse Birsel, Ata Demirer, Müşfik Kenter, Gönül Ülkü, Engin Günaydın, Levent Üzümcü, Binnur Kaya, Şenay Gürler

Oldukça geleneksel olan Sütçüoğlu Ailesi'nin yaşamı ve Nişantaşı'nın yüksek profilli çağdaş yaşamına uyum sağlamak için verdikleri komik mücadeleleri izliyoruz. Binnur Kaya, çok sevilen "Avrupa Yakası" dizisinde, televizyon tarihinin en ikonik karakterlerinden Şahika Koçarslanlı ve Dilber Hala karakterlerine hayat veriyor.


8. Yabancı Damat (2004-2007) – IMDB Puanı 6.8

Oyuncular: Erdal Özyağcılar, Sumru Yavrucuk, Nehir Erdoğan, Özgür Çevik, Arif Erkin, Zeki Alasya, Binnur Kaya

Türk kızı Nazlı, Yunan bir genç olan Niko ile evlenir. İki ulus arasındaki tarihsel düşmanlık, iki farklı ailenin birleşmesine izin verecek midir? İçten bir aile komedisi olan "Yabancı Damat" dizisinde Binnur Kaya, Nazire Demir rolünde karşımıza çıkıyor.


9. 7 Numara (2003) – IMDB Puanı 8.8

Oyuncular: Şebnem Sönmez, Engin Alkan, Tuba Erdem, Okan Selvi, Ayça Mutlugil, Nuray Uslu, Gülden Güney, Volkan Girgin, Binnur Kaya

Çocukları olmayan bir çift, dört şehirli kız ve üç taşralı oğlan, hepsi aynı çatı altında; tartışıyor, kavga ediyor ve bazen o kadar da farklı olmadıklarını anlıyorlar. Binnur Kaya, döneminin en popüler yapımlarından "7 Numara" dizisinde Hürrem karakteri ile konuk oyuncu olarak yer aldı.


10. Bir Demet Tiyatro (2000-2002) – IMDB Puanı 8.5

Oyuncular: Yılmaz Erdoğan, Demet Akbağ, Zerrin Sümer, Erdoğan Dikmen, Serhat Özcan, Erdal Tosun, Suzan Kardeş, Binnur Kaya

Türk televizyon tarihinin en efsanevi yapımlarından "Bir Demet Tiyatro", Çıtır Ailesi'nin ve bu ailenin çevresindekilerin komik hikayelerini konu alıyor. Binnur Kaya, "Bir Demet Tiyatro"da Berna, Manyak ve Pala Şamuran rolleri ile karşımıza çıkıyor.


11. Kaynanalar (1996) – IMDB Puanı 6.9

Oyuncular: Tekin Akmansoy, Leman Çıdamlı, Defne Yalnız, Sevda Aydan, Ege Aydan, Münir Caner, Binnur Kaya

Nuri Kantar ve ailesi, Anadolu'dan İstanbul'a göç eder. Aile bireyleri bir yandan geleneksel yaşamlarını sürdürürken bir yandan da büyük şehrin kurallarına ayak uydurmaya çalışırlar. Binnur Kaya, 1974-2005 yılları arasında yayınlanan "Kaynanalar" dizisine Rukiye karakteri ile konuk oyuncu olarak dahil oldu.


Binnur Kaya'nın Filmleri:

1. Sen Ben Lenin (2021) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Tufan Taştan

Oyuncular: Barış Falay, Saygın Soysal, Hasibe Eren, Binnur Kaya, Melis Birkan, Serdar Orçin, Nur Sürer, Salih Kalyon, Özgür Çevik

İki dedektif, Türkiye'nin kuzey kıyısında yer alan küçük bir kasabanın sakinlerini, daha sonra kıyıya vuran ve turistleri çekmek için kasaba meydanına dikilen kayıp Lenin heykelini bulmak için sorguya çeker. Binnur Kaya, "Sen Ben Lenin" filminde İffet isimli karaktere hayat veriyor.


2. Azizler (2021) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Durul Taylan, Yağmur Taylan

Oyuncular: Engin Günaydın, Haluk Bilginer, Binnur Kaya, Öner Erkan, İrem Sak, Fatih Artman

Komedi ve dram türlerindeki "Azizler" filmi, varoluşsal bir kriz geçiren Aziz'in gençliğine duyduğu özlemin hikayesini anlatıyor. Ne işinden ne de bir süredir onunla birlikte yaşayan kız kardeşi ve ailesinden memnun bir adamın arayışlarını izliyoruz. Binnur Kaya, "Azizler" filminde, Kamuran rolünde karşımıza çıkıyor.


3. Cinayet Süsü (2019) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Ali Atay

Oyuncular: Uğur Yücel, Binnur Kaya, Cengiz Bozkurt, Feyyaz Yiğit, Mert Denizmen, Mehmet Özgür, Osman Alkaş, Açelya Topatoğlu

Bir seri katil, her yeri boyalar, işaretler ve şiirlerle gülünç bir şekilde süslenmiş suç mahalleri yaratmaktadır. Bu sırada bir polis ekibi ise en yanlış yöntemleri kullanarak ülkenin en gizemli cinayet vakasını çözmeye çalışır. Binnur Kaya, "Cinayet Süsü" filminde, Komiser Asuman karakterini canlandırıyor.


4. Bizi Hatırla (2018) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Altan Erkekli, Tolga Tekin, Özge Özberk, Binnur Kaya, Sumru Yavrucuk, Nazan Öncel, Su Burcu Yazgı Coşkun

Kaan, iyi bir kariyer yaptığı işinde daha yüksek bir pozisyona gelmekte zorlanmaktadır. Eşi, çocukları ve işiyle meşgulken babasını oldukça ihmal etmiştir. Ta ki bir gün ona bakmak zorunda kalana kadar. "Bizi Hatırla" filminde Binnur Kaya'yı, Fatoş rolünde izliyoruz.


5. Sen Kiminle Dans Ediyorsun? (2017) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Burak Aksak

Oyuncular: Binnur Kaya, Demet Özdemir, Uraz Kaygılaroğlu

Tezini bitirmek için 100. hastasını arayan genç doktor Selim, intihara kalkışan güzeller güzeli genç bir kız olan Aysel'le karşılaşır. Olası bir tedavi olarak dans ana odak noktaları haline gelir ve tesadüf eseri kendilerini Şengül Dans Okulu'nun rehberliğinde yarışmalara katılırken bulurlar. Binnur Kaya, "Sen Kiminle Dans Ediyorsun?" isimli filmde, Şengül karakterine hayat veriyor.


6. Şarkı Söyleyen Kadınlar (2014) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Reha Erdem

Oyuncular: Binnur Kaya, Philip Arditti, Deniz Hasgüler, Kevork Malikyan, Aylin Aslım, Vedat Erincin

Olası bir deprem nedeniyle bir ada boşaltılır, ancak bazı insanlar bu emre uymaz ve adada kalmaya karar verir. Binnur Kaya, "Şarkı Söyleyen Kadınlar" isimli bol ödüllü filmde Esma karakterini canlandırıyor.


7. Mutlu Aile Defteri (2013) – IMDB Puanı 6.0

Yönetmen: Nihat Durak

Oyuncular: Tuncel Kurtiz, İlker Aksum, Binnur Kaya, Bülent Parlak, Büşra Pekin

Emekli bir albayın çocukları, babaları çatıdan düştükten sonra bir araya gelirler ve bu kısıtlı birliktelik onların yalanlarını gün be gün ortaya çıkarır. Binnur Kaya, komedi türündeki "Mutlu Aile Defteri" filminde Asuman rolünde başarılı bir performans sergiliyor.


8. Vavien (2009) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Durul Taylan, Yağmur Taylan

Oyuncular: Engin Günaydın, Binnur Kaya, Settar Tanrıöğen, Serra Yılmaz, İlker Aksum, Binnaz Ekren, Şinasi Yurtsever

Borçla boğuşan pervasız bir elektrikçi, karısını öldürmeye ve birikimlerini çıkış yolu olarak kullanmaya karar verir. Sevgili karısı, ailesiyle birlikte olmak için ölümden geri döndüğünde planı beklenmedik bir hal alır. Binnur Kaya, "Vavien" filminde canlandırdığı Sevilay karakteri ile 42. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri'nde ve 3. Yeşilçam Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu seçildi.


9. Hayatımın Kadınısın (2006) – IMDB Puanı 6.1

Yönetmen: Uğur Yücel

Oyuncular: Türkan Şoray, Uğur Yücel, Yıldırım Memişoğlu, Ezgi Mola, Kadir Kandemir, Settar Tanrıöğen, Selim Erdoğan, Binnur Kaya

Romantik dram türündeki "Hayatımın Kadınısın" filminde, terk edilmiş bir adam, bir şarkıcıya duyduğu platonik aşkın farkına varır. Binnur Kaya, "Hayatımın Kadınısın" filminde, Firdevs karakterine hayat veriyor.


10. Babam ve Oğlum (2005) – IMDB Puanı 8.2

Yönetmen: Çağan Irmak

Oyuncular: Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra, Tuba Büyüküstün, Şerif Sezer, Binnur Kaya, Yetkin Dikinciler, Ege Tanman

Sol görüşlü bir gazetecinin ailesi, Türkiye'de 1980 yılında gerçekleşen askeri darbenin ardından parçalanır. Yıllar sonra bir nedenden ötürü gazeteci, küçük oğlunu da alıp ailesinin yanına gelir. Binnur Kaya, "Babam ve Oğlum" filminde Firdevs karakterini canlandırıyor.


11. Abuzer Kadayıf (2000) – IMDB Puanı 5.4

Yönetmen: Tunç Başaran

Oyuncular: Metin Akpınar, Aziz Üstel, Talat Bulut, Sibel Turnagöl, Özlem Savaş, Binnur Kaya

Gündüzleri sosyoloji profesörü, geceleri ünlü bir sanatçı; Ersin Balkan ikili hayatını dengelemekte her geçen gün daha da zorlanmaktadır.


12. Kaçıklık Diploması (1998) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Tunç Başaran

Oyuncular: Ayda Aksel, Selçuk Yöntem, Meriç Başaran, Binnur Kaya

Ayşe Nil Tahralı'nın aynı adlı eserinden uyarlan "Kaçıklık Diploması", Binnur Kaya'nın yer aldığı ilk sinema filmi. Nur, bipolar depresyon ve psikozdan muzdarip bir kadındır. Bir akıl hastanesinde kalırken hayatıyla yüzleşir; çocukluğuyla, ailesiyle ve evliliğiyle... Ve bu süreçte kendini sevmeyi öğrenmeye çalışır.


Tolga Karaçelik'in En İyi Dizi ve Filmleri

Merve Dizdar'ın En İyi Dizi ve Filmleri

Çağatay Ulusoy'un En İyi Dizi ve Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler
“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

“Bridget Jones'un Günlüğü 4” Filmi Hakkında Merak Edilenler

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları
43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

43. İstanbul Film Festivali'nin Dikkat Çeken Yapımları

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler