Anya Taylor-Joy'un En İyi Film ve Dizileri

“The Witch” filmiyle Hollywood'da, “The Queen's Gambit” dizisiyle ise tüm dünyada adını duyuran Anya Taylor-Joy'un en iyi film ve dizileri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
8 Şubat 2023 Çarşamba 14:06 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
Anya Taylor-Joy'un En İyi Film ve Dizileri

1.The Witch (2015) – IMDb Puanı 6.9

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie, Julia Richings, Harvey Scrimshaw

Robert Eggers'ın senaryosunu da yazdığı "The Witch", yönetmenin ilk hit filmi oldu. Bağımsız bir korku filmi olan "The Witch", folklorik bir anlatıma sahip olup, 1630'larda New England'ın kırsalında yaşayan çiftçi bir ailenin Şeytan ile karşılaşma hikayesini konu alıyor. Anya Taylor-Joy, kendisini haksız yere cadılıkla suçlanmış olarak bulan Thomasin karakterini canlandırıyor. Bu projenin ve övgü toplayan performansının ardından Hollywood'da pek çok dizi ve filmin kapısının başarılı oyuncuya açıldığını söyleyebiliriz.


2.The Queen's Gambit (2020) – IMDb Puanı 8.6

Yaratıcılar: Scott Frank, Allan Scott

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp, Marcin Dorocinski, Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram, Harry Melling, Isla Johnston, Janina Elkin, Matthew Dennis Lewis, Russell Dennis Lewis

Tüm dünyada satranç öğrenme isteği uyandıran, satranç takımlarında rekor bir artışa neden olacak kadar insanları etkileyen "The Queen's Gambit", yedi bölümlük bir mini dizi. Ülkemizde de izlenme rekoru kıran "The Queen's Gambit", Anya Taylor-Joy'un canlandırdığı satranç dehası Beth Harmon'ın 1960'larda geçen hikayesini anlatıyor. Gönderildiği çocuk esirgeme kurumunda satrancı keşfeden Beth, evlat edinildikten sonra bu yeteneğini geliştirerek yarışmalara katılmaya başlar ve yolu, onu dünya şampiyonasına çıkarır. "The Queen's Gambit", bir oturuşta başlayıp bitirebileceğiniz kadar kısa ve sürükleyici bir yapım.


3.Last Night in Soho (2021) – IMDb Puanı 7.0

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Thomasin McKenzie, Matt Smith, Diana Rigg, Rita Tushingham

Dünya prömiyerini Eylül 2021'de Venedik Film Festivali'nde yapan "Last Night In Soho", 1960'ların müziğine, gece hayatına, moda dünyasına ve Londra'ya dair nostaljik referanslarla dolu bir film. Edgar Wright'ın hem yönetmenliğini yaptığı hem de Krysty Wilson-Cairns ile birlikte senaryosunu yazdığı yapım, tarzıyla da 1970'lerin İtalyan gerilim filmlerinden esinleniyor. Zaman yolculuğuyla gerilimi ustaca birleştiren "Last Night in Soho", moda tutkunu bir genç kızın, kendini bir anda 1960'larda bularak, günümüzden, özendiği yaşam tarzına geçmesini ve bu durumun yarattığı beklenmedik, ürkütücü sonuçlarını anlatıyor.


4.Split (2016) – IMDb Puanı 7.3

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Haley Lu Richardson, Jessica Sula, Betty Buckley

Dissosiyatif kimlik bozukluğu olan bir adam, 23 farklı kişiliğinden birinin kontrolünü kaybeder ve üç genç kızı kaçırır. Kızlar, 24. korkunç kişilik ortaya çıkmadan önce kaçmalıdır. M. Night Shyamalan'ın "Unbreakable" (2000), "Split" ve "Glass" (2019) filmlerinden oluşan üçlemesinin ikincisi olan yapımda James McAvoy ve Anya Talor-Joy'un oyunculukları büyük övgü topladı.


5.Glass (2019) – IMDb Puanı 6.6

Yönetmen: M. Night Shyamalan

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, James McAvoy, Bruce Willis, Samuel L. Jackson, Sarah Paulson, Spencer Treat Clark, Charlayne Woodard, Luke Kirby

M. Night Shyamalan'ın yazıp yönettiği, "Unbreakable" (2000) ile başlayıp, "Split" (2016) ile devam eden film üçlemesinin sonuncusu olan "Glass" (2019), ne yazık ki serinin ilk iki yapımı kadar başarılı bulunmadı. Buna rağmen Anya Taylor-Joy'un oyunculuğu övgüyü hak ediyor. Psikiyatri kliniğindeki üç adam, özel güçlerini dünyayı kurtarmak için mi yoksa yok etmek için mi kullanmaları gerektiğine dair kendi aralarında bir mücadeleye girerler. İlk iki filmi sevdiyseniz, hikayenin nasıl birleşerek tamamlandığını görmek ve başarılı oyunculukları için "Glass"ı da izleyebilirsiniz.


6.Emma. (2020) – IMDb Puanı 6.7

Yönetmen: Autumn de Wilde

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Johnny Flynn, Mia Goth, Josh O'Connor, Callum Turner, Bill Nighy, Miranda Hart, Ruper Graves, Gemma Whelan, Amber Anderson

Jane Austen'in aynı adlı romanından uyarlanan "Emma"da Anya Taylor-Joy, hikayeye ismini veren ana karakteri canlandırıyor. 1800'ler İngiltere'sinde geçen film, sosyal çevresinin romantik ilişkilerine takıntılı, genç ve zarif bir kadını merkezine alıyor. Emma, kendini başkaları için sevgi arayan, kendi arzularını yerine getirme arayışını görmezden gelen bir çöpçatan olarak görüyor. Romantik bir dönemsel hiciv hikayesi olan filmde Taylor-Joy, rolünün hakkını atmosfere en uygun şekilde veriyor. Asil ve zeki olmasına rağmen aslında oldukça saf olan ve yardımcı olmaya çalışırken her şeyi daha da mahveden karakteri gerçekçi ama bir yandan da komik bir şekilde canlandırıyor.


7.The Northman (2022) – IMDb Puanı 7.1

Yönetmen: Robert Eggers

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Alexander Skarsgard, Nicole Kidman, Claes Bang, Ethan Hawke, Gustav Lindh, Willem Dafoe, Elliott Rose

Bu yüksek bütçeli Viking destanının yönetmenliğini üstlenen Robert Eggers, filmin senaryosunu da Sjon ile birlikte yazdı. İskandinav mitolojisinden esinlenen "The Northman", öldürülen babasının intikamı peşinde koşan bir Viking olan Amleth'in hikayesini anlatıyor. Anya Taylor-Joy, yıldız isimlerden oluşan bir oyuncu kadrosunda bile başarılı performansıyla öne çıkmayı başarıyor.


8.Thoroughbreds (2017) – IMDb Puanı 6.6

Yönetmen: Cory Finley

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Olivia Cooke, Anton Yelchin, Paul Sparks, Francie Swift, Kaili Vernoff

Connecticut banliyösünde üst sınıftan iki genç kız, yıllar süren ayrılığın ardından yeniden bir araya gelirler. Birlikte, bedeli ne olursa olsun tüm sorunlarını çözmek için bir plan yaparlar. Radar altı kalmış olsa da vaat ettiği komedi ve gerilimi karşılamayı başaran "Thoroughbreds", Olivia Cooke ile Anya Taylor-Joy'u bir araya getiriyor ve ikilinin kimyası oldukça güçlü. Cory Finley'nin hem yazıp hem de yönettiği film, Anya Taylor-Joy'un bugüne kadarki en iyi performanslarının başında gösteriliyor.


9.Morgan (2016) – IMDb Puanı 5.8

Yönetmen: Luke Scott

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Kate Mara, Rose Leslie, Michael Yare, Toby Jones, Boyd Holbrook, Michelle Yeoh, Paul Giamatti

Anya Taylor-Joy'un "The Witch"ten sonra ilk yer aldığı film, ünlü yönetmen Ridley Scott'un oğlu Luke Scott'ın ilk yönetmenlik deneyimi olan bilim kurgu türündeki "Morgan" oldu. Bir kurumsal risk yönetimi danışmanı, yapay olarak yaratılmış bir insansı varlığı yok edip etmemeye karar vermelidir. Yapay zeka ve özgür irade ile ilgili temaları ilginç bir şekilde işlemesine rağmen "Morgan", benzer konuları ele alan 2014 yapımı "Ex Machina"nın gölgesinde kaldı. Ancak Anya Taylo-Joy'un oyunculuğu yine de övgü topladı.


10.The New Mutants (2020) – IMDb Puanı 5.3

Yönetmen: Josh Boone

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton, Henrique Zaga, Blu Hunt, Alice Braga

Josh Boone tarafından yönetilen "The New Mutants"ın senaryosu da yine Boone ile birlikte Knate Lee'ye ait. İnanılmaz yeteneklere sahip bir grup genç mutant, gizli bir tesiste tutulurken, yeteneklerini ve neden orada tutulduklarını keşfediyor. Gerilim türünde tasarlanan film, Marvel'ın yeni bir serisi olması beklenirken, ne yazık ki umut edilen başarıyı gösteremediği için devamı gelmedi. Ancak Anya Taylor-Joy başta olmak üzere oyunculuk performansları kesinlikle izlenmeyi hak ediyor.


11.Marrowbone (2017) – IMDb Puanı 6.7

Yönetmen: Sergio G. Sanchez

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, George MacKay, Charlie Heaton, Mia Goth, Kyle Soller, Nicola Harrison, Matthew Stagg, Tam Fisher

Sergio G. Sanchez'in hem yazıp hem de yönettiği "Marrowbone"da, birlikte kalabilmek için çok sevdikleri annelerinin ölümünü sır olarak saklayan genç bir adam ve üç küçük kardeşi, yaşadıkları geniş malikanede uğursuz bir varlık tarafından rahatsız edilir. Bu psikolojik korku draması, 1960'larda geçen bir dönem filmi.


12.Radioactive (2019) – IMDb Puanı 6.2

Yönetmen: Marjane Satrapi

Oyuncular: Rosamud Pike, Yvette Feuer, Mirjam Novak, Ralph Berkin, Sam Riley, Anya Taylor-Joy

Lauren Redniss'in kitabından uyarlanan "Radioactive", radyoaktiviteyi keşfeden Marie Sklodowska-Curie'nin ve dünyayı değiştiren Nobel Ödüllü eserinin inanılmaz gerçek hikayesini anlatıyor. Radyumun hem hayat kurtarma hem de yok etme konusundaki gücü filmde ilginç bir anlatı ile sunuluyor. Anya Taylor-Joy'u filmde çok görmesek de başarılı oyuncu, Rosamund Pike tarafından canlandırılan Marie Curie'nin en büyük kızı Irene rolünde karşımıza çıkıyor.


13.Here Are The Young Men (2020) – IMDb Puanı 4.7

Yönetmen: Eoin Macken

Oyuncular: Anya Taylor-Joy, Dean-Charles Chapman, Finn Cole, Ferdia Walsh-Peelo

Dublinli gençler Matthew, nihilist Rez ve dengesiz Kearney, okulu bırakarak, şok edici suç eylemlerine düşüyor. Rob Doyle'un romanından Eoin Macken tarafından sinemaya uyarlanan ve yönetilen "Here Are The Young Men", bir büyüme hikayesi. Film, çok başarılı bir çıkış yapamamış olsa da oldukça başarılı bir oyuncu kadrosuna ve ilginç bir olay örgüsüne sahip.


Cate Blanchett'ın En İyi Filmleri

Angelina Jolie'nin En İyi Filmleri

Margot Robbie'nin En İyi Filmleri

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Fly Me To The Moon” Filmi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler