Altın Palmiye Adayı 21 Film

76. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül olan Altın Palmiye'ye aday gösterilen 21 film.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
26 Mayıs 2023 Cuma 12:41 | Son Güncellenme:
17 dakika okunma süresi
76. Cannes Film Festivali'nde Yarışan Filmler

2023 Cannes Film Festivali Filmleri

1. Club Zero (2023) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Jessica Hausner

Oyuncular: Mia Wasikowska, Sidse Babett Knudsen, Sam Hoare, Elsa Zylberstein, Amir El-Masry, Amanda Lawrence

Dram ve gerilim türündeki "Club Zero" filminde bir öğretmen, seçkin bir okulda işe başlar ve beş öğrencisiyle güçlü bir bağ kurar - bu ilişki sonunda tehlikeli bir hal alır.


2. The Zone of Interest (2023) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Sandra Hüller, Christian Friedel, Ralph Herforth, Max Beck

Dram, tarih ve savaş filmi olan "The Zone of Interest", Auschwitz'in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın yanındaki bir ev ve bahçede aileleri için rüya gibi bir hayat kurmaya çalışırlar.


3. Kuolleet Lehdet, Fallen Leaves (2023) – IMDB Puanı 7.4

Yönetmen: Aki Kaurismaki

Oyuncular: Alma Pöysti, Alina Tomnikov, Jussi Vatanen, Sakari Kuosmanen, Martti Suosalo, Janne Hyytiainen, Maria Heiskanen

Aki Kaurismaki'nin yazıp yönettiği "Kuolleet Lehdet (Fallen Leaves)", Helsinki gecesinde tesadüfen karşılaşan ve hayatlarının ilk aşkını bulmaya çalışan iki yalnız insanı konu alıyor. Aki Kaurismaki imzalı "Kuolleet Lehdet (Fallen Leaves)", 76. Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.


4. Les Filles d'Olfa, Four Daughters (2023) – IMDB Puanı 5.8

Yönetmen: Kaouther Ben Hania

Oyuncular: Eya Chikhaoui, Tayssir Chikhaoui, Olfa Hamrouni, Nour Karoui, Majd Mastoura, Ichrak Matar, Kal Naga, Hind Sabri

Tunuslu bir kadın ve dört kızının annesi olan Olfa, aydınlık ve karanlık arasında durmaktadır. Bir gün, iki büyük kızı ortadan kaybolur. Onların yokluğunu doldurmak için film yapımcısı Kaouther Ben Hania profesyonel oyuncuları davet eder ve Olfa ile kızlarının hayat hikayelerinin üzerindeki örtüyü kaldıracak benzersiz bir sinema deneyimi yaratır. Toplumlarımızın temellerini sorgulayacak umut, isyan, şiddet, aktarım ve kardeşlik üzerine samimi bir yolculuk.


5. Asteroid City (2023) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Edward Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Steve Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Willem Dafoe, Margot Robbie

1955 yılında geçen "Asteroid City"nin konusu, yıllık Junior Stargazer kongresi için kurgusal bir çöl kasabasına giden bir grup öğrenci ile velilerini ve sonrasında gelişen olayları takip ediyor. Bir bilim kurgu romantik komedisi olarak tanımlanan "Anteroid City" filmi, Wes Anderson'ın filmografisindeki bir başka gösterişli, sinematik deneyim.


6. Anatomie D'Une Chute, Anatomy of a Fall (2023) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Justine Triet

Oyuncular: Sandra Hüller, Swann Arlaud, Milo Machado Graner, Antoine Reinartz, Samuel Theis, Jehnny Beth, Saadia Bentaieb, Camille Rutherford

Suç, dram ve gerilim türündeki "Anatomie D'Une Chute (Anatomy of a Fall)" filminde, kocasını öldürdüğünden şüphelenilen bir kadını ve tek tanık olarak ahlaki bir ikilemle karşı karşıya kalan kör oğlunu izliyoruz. Justine Triet imzalı "Anatomie D'Une Chute (Anatomy of a Fall)" filmi, 76. Cannes Film Festivali'nde büyük ödül olan Altın Palmiye'yi kazandı.


7. Kaibutsu, Monster (2023) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Kore-Eda Hirokazu

Oyuncular: Sakura Ando, Eita Nagayama, Soya Kurokawa, Hinata Hiiragi, Mitsuki Takahata, Akihiro Kakuta, Shido Nakamura, Yuko Tanaka

Dram ve gerilim türlerindeki "Kaibutsu (Monster)" filminde, oğlu garip davranmaya başladığında öğretmeninden cevap isteyen bir anneyi takip ediyoruz. Kore-Eda Hirokazu imzalı "Kaibutsu (Monster)" film, 76. Cannes Film Festivali'nden En İyi Senaryo ödülü ile döndü.


8. Il Sol Dell'Avvenire, A Brighter Tomorrow (2023) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Nanni Moretti

Oyuncular: Nanni Moretti, Margherita Buy, Silvio Orlando, Barbora Bobulova, Mathieu Amalric

Komedi ve dram türlerindeki "Il Sol Dell'Avvenire (A Brighter Tomorrow)"da bir film yönetmeni, bir yandan ailesiyle olan ilişkisi bir yandan da SSCB'nin 1956'da Macaristan'ı işgalinin İtalyan Komünist Partisi üzerindeki etkisini konu alan son filmiyle mücadele etmektedir.


9. L'Été Dernier, Last Summer (2023) – IMDB Puanı 5.6

Yönetmen: Catherine Breillat

Oyuncular: Léa Drucker, Olivier Rabourdin, Clotilde Courau, Samuel Kircher, Angela Chen, Serena Hu

Dram ve gerilim türlerindeki "L'Eté Dernier (Last Summer)" filmi, kocası Pierre ve kızlarıyla birlikte yaşayan parlak bir avukat olan Anne'i takip ediyor. Anne, Pierre'in önceki evliliğinden olan oğlu Theo ile yavaş yavaş tutkulu bir ilişkiye girerek kariyerini ve aile hayatını tehlikeye atar.


10. Kuru Otlar Üstüne (2023) – IMDB Puanı 8.6

Yönetmen: Nuri Bilge Ceylan

Oyuncular: Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Musab Ekici

Senaryosu Ebru Ceylan, Nuri Bilge Ceylan ve Akın Aksu'ya ait olan dram türündeki "Kuru Otlar Üstüne" filminde genç bir öğretmen, küçük bir köydeki zorunlu görevinden sonra İstanbul'a atanmayı ummaktadır. Uzun süre bekledikten sonra bu kasvetli hayattan kurtulma umudunu kaybeder. Ancak meslektaşı Nuray, onun yeni bir bakış açısı kazanmasına yardımcı olur. Merve Dizdar, "Kuru Otlar Üstüne" filmindeki performansı ile 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazanarak Türk sinema tarihi için bir ilke imza attı.


11. La Chimera (2023)

Yönetmen: Alice Rohrwacher

Oyuncular: Isabella Rossellini, Josh O'Connor, Alba Rohrwacher, Carol Duarte, Luca Chikovani, Milutin Dapcevic

Komedi ve dram türlerindeki "La Chimera" filmi, bir grup arkeoloğu takip ederken, tarihi eserlerin karaborsasını konu alıyor.


12. La Passion de Dodin Bouffant, The Pot-au-Feu (2023) – IMDB Puanı 6.5

Yönetmen: Tran Anh Hung

Oyuncular: Juliette Binoche, Pierre Gagnaire, Benoit Magimel, Jean-Marc Roulot

Dram ve tarih türlerindeki romantik film "La Passion de Dodin Bouffant (The Pot-au-Feu)", saygın bir aşçı olan Eugenie ve 20 yıldır yanında çalışan iyi bir gurme olan Dodin'in hikayesini anlatıyor. Tran Anh Hung imzalı "La Passion de Dodin Bouffant (The Pot-au-Feu)" filmi, 76. Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen ödülünü kazandı.


13. Rapito, Kidnapped (2023) – IMDB Puanı 6.8

Yönetmen: Marco Bellocchio

Oyuncular: Barbara Ronchi, Fabrizio Gifuni, Filippo Timi, Paolo Pierobon, Corrado Invernizzi, Fausto Russo Alesi

Dram ve tarih türlerindeki "Rapito (Kidnapped)" filminde, Yahudi bir çocuk kaçırılır ve 1858 yılında Katolikliğe döndürülür.


14. May December (2023) – IMDB Puanı 7.1

Yönetmen: Todd Haynes

Oyuncular: Natalie Portman, Julianne Moore, Jocelyn Shelfo, Charles Melton, Cory Michael Smith, Piper Curda, D.W. Moffett, Drew Scheid, Kelvin Han Yee, Elizabeth Yu, Hans Obma, Allie McCulloch

Romantik dram türündeki "May December" filminde, kötü şöhretli magazin aşklarının tüm ülkeyi sarmasından 20 yıl sonra evli bir çift, bir aktrisin geçmişleriyle ilgili bir film için araştırma yapmaya gelmesiyle baskı altında kalır.


15. Qing Chun, Flavors of Youth (2023) – IMDB Puanı 6.6

Yönetmen: Wang Bing

Oyuncular: Taito Ban, Dorothy Elias-Fahn, Matt Fowler, Crispin Freeman, Ikumi Hasegawa, Mariya Ise, Billy Kametz, Minako Kotobuki

Romantik dram türündeki animasyon filmi "Qing Chun (Flavors of Youth)", Çin'in farklı şehirlerindeki üç farklı gençlik hikayesini takip ediyor.


16. The Old Oak (2023)

Yönetmen: Ken Loach

Oyuncular: Trevor Fox, Debbie Honeywood, Dave Turner, Ebla Mari, Laura Lee Daly, Andy Dawson, Reuben Bainbridge

Dram türündeki "The Old Oak" filmi, İngiltere'nin kuzeydoğusunda, maden ocakları kapandığı için insanların topraklarını terk ettiği bir köyde kalan son pub olan The Old Oak'u merkezine alıyor. Evlerin ucuz ve müsait olması burayı Suriyeli mülteciler için ideal bir yer haline getiriyor.


17. Banel e Adama (2023) – IMDB Puanı 5.9

Yönetmen: Ramata-Toulaye SY

Oyuncular: Khady Mane, Mamadou Diallo, Binta Racine Sy, Moussa Sow, Ndiabel Diallo, Oumar Samba Dia, Amadou Ndiaye

Dram türündeki "Banel e Adama", Ramata-Toulaye SY imzalı ilk film olma özelliği taşıyor. Senegal'de genç bir çift Banel ve Adam, köylerinin ilişkilerini onaylamamasıyla mücadele etmek zorundadır.


18. Perfect Days (2023) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Wim Wenders

Oyuncular: Yumi Aso, Tokio Emoto, Sayuri Ishikawa, Tomokazu Miura, Arisa Nakano, Min Tanaka, Koji Yakusho, Aoi Yamada

Dram türündeki "Perfect Days" filmi, işleri arasında rock müzik dinleyerek araba kullanan Japon bir kapıcıyı takip ediyor. Wim Wenders imzalı "Perfect Days" filmi, 76. Cannes Film Festivali'nde Koji Yakusho'ya En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandırdı.


19. Firebrand (2023) – IMDB Puanı 6.7

Yönetmen: Karim Ainouz

Oyuncular: Alicia Vikander, Jude Law, Eddie Marsan, Sam Riley, Ruby Bentall, Erin Doherty, Bryony Hannah, Simon Russell Beale, Amr Waked

Dram, tarih ve korku filmi "Firebrand", Kraliçe Catherine Parr ve 8. Henry'nin evliliğini takip ediyor.


20. Black Flies (2023) – IMDB Puanı 6.2

Yönetmen: Jean-Stéphane Sauvaire

Oyuncular: Katherine Waterston, Sean Penn, Tye Sheridan, Michael Pitt, Mike Tyson, Raquel Nave

Dram ve gerilim türlerindeki "Black Flies" filminde genç bir sağlık görevlisi, New York'ta işindeki ilk yılını geçirmektedir.


21. Le Retour, Homecoming (2023) – IMDB Puanı 5.3

Yönetmen: Catherine Corsini

Oyuncular: Aissatou Diallo Sagna, Suzy Bemba, Esther Gohourou, Lomane de Dietrich, Cédric Appietto, Marie-Ange Geronimi, Virginie Ledoyen, Estelle Lescure

Dram türündeki "Le Retour (Homecoming)" filminde 40'lı yaşlarındaki Kheididja, kendisine Korsika'da bir yaz boyunca çocuklarına bakma fırsatı sunan Parisli zengin bir aile için çalışmaktadır. Bu, kızları Jessica ve Farah ile birlikte 15 yıl önce trajik koşullarda terk ettikleri adalarına dönmeleri için bir fırsattır.


76. Cannes Film Festivali'nde Dikkat Çekenler

Nuri Bilge Ceylan'ın En İyi Filmleri

"Asteroid City" Filmi Hakkında Merak Edilenler

EN ÇOK OKUNANLAR

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

“Yüzyıllık Yalnızlık” Dizisi Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler
Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Sevgilinizle Birlikte İzleyebileceğiniz En Romantik Filmler

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Anyone But You” Filmi Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey
“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Deadpool & Wolverine” Filmi Hakkında Her Şey

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

Mart Ayı Dizi Önerileri
Mart Ayı Dizi Önerileri

Mart Ayı Dizi Önerileri