2023 Yılında Oscar Adayı Olması Beklenen Filmler

12 Mart 2023'te gerçekleşecek 95. Oscar Ödülleri'nde aday olması beklenen, yılın en dikkat çeken filmleri.

YAZAR: Çisem Danacı
ABONE OL
23 Aralık 2022 Cuma 14:54 | Son Güncellenme:
15 dakika okunma süresi
2023 Yılının En Güçlü Oscar Adayları

2023 Yılında Oscar Adayı Olması Beklenen Filmler

1.The Fabelmans (2022) – IMDB Puanı 7.6

Yönetmen: Steven Spielberg

Oyuncular: Michelle Williams, Gabriel LaBelle, Paul Dano, Judd Hirsch ve Seth Rogen

İkinci Dünya Savaşı sonrası Arizona'da büyüyen Sammy Fabelman adında genç bir adam, ailesini sarsan bir sırrı keşfeder ve filmlerin gücünün gerçeği görmesine nasıl yardımcı olabileceğini araştırır. Tony Kushner ile senaryosunu yazdığı "The Fabelmans"; En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Müzik ve En İyi Senaryo dallarında Altın Küre adayı oldu ve En İyi Film, En İyi Yönetmen ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında Oscar'a da aday olabileceği düşünülüyor.


2.Babylon (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Damien Chazelle

Oyuncular: Brad Pitt, Margot Robbie, Jean Smart, Olivia Wilde

Sevilen yönetmen Damien Chazelle'in yazıp yönettiği "Babylon", devasa bir hırsın ve aşırılığın hikayesini anlatıyor. Erken Hollywood'un şaşasını kaybedip, dizginlenemeyen çöküşü, birkaç karakterin yükselişi ve düşüşü üzerinden anlatılıyor. "Babylon"un En İyi Yönetmen, En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Kadın Oyuncu dallarında güçlü bir aday olduğu düşünülüyor.


3.Avatar: The Way of Water (2022) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: James Cameron

Oyuncular: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Kate Winslet, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder

13 yılın ardında James Cameron, "Avatar" hikayesinin devam filmiyle yeniden karşımıza çıktı. "Avatar: The Way of Water", ilk filmin kaldığı yerden devam ediyor. Bu sefer ana karakterimiz, tanıdık bir tehdide karşı bir kez daha Pandora'yı savunmak ve diğer kabileleri bir araya getirmek zorundadır. Yıllarca adından söz ettiren ve sinema endüstrisinde çığır açan "Avatar" filminin uzun zamandır bahsedilen devamı, "Avatar: The Way of Water"in En İyi Görsel Efekt gibi teknik kategorilerde pek çok ödülü alması bekleniyor.


4.Everything Everywhere All At Once (2022) – IMDB Puanı 8.0

Yönetmen: Dan Kwan, Daniel Scheinert

Oyuncular: Michelle Yeoh, Stephanie Hsu, Jamie Lee Curtis, Ke Huy Quan, James Hong, Tallie Medel

Artık yaşlanmakta olan Çinli bir göçmen, yaşayabileceği hayatlarla bağlantılı diğer evrenleri keşfederek tek başına dünyayı kurtarabileceği çılgın bir maceraya sürüklenir. "Everything Everywhere All at Once", yalnızca 2022 yılının en iyi bağımsız filmlerinden biri değil, en iyi süper kahraman yapımlarından biri olarak da görülüyor. Dan Kwan ve Daniel Scheinert'ın yazıp yönettiği "Everything Everywhere All at Once", bağımsız bir film olarak ortaya çıksa da 2022'de isminden en çok söz ettiren yapımlardan biri olmayı başardı. "Everything Everywhere All at Once"ın En İyi Film, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında adaylık kazanabileceği söyleniyor.


5.The Banshees of Inisherin (2022) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Martin McDonagh

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Kerry Condon

İki çocukluk arkadaştan biri ilişkilerini aniden bitirdiğinde, her ikisi için de endişe verici sonuçlarla kendilerini bir çıkmazda bulurlar. Martin McDonagh'ın yazıp yönettiği "The Banshees of Inisherin" filminin başrollerini Colin Farrell ve Brendan Gleeson paylaşıyor. İki ismin de En İyi Erkek Oyuncu kategorisine aday olabileceği söyleniyor. Film, En İyi Sinematografi ve En İyi Yönetmen dallarında da güçlü bir aday.


6.Tar (2022) – IMDB Puanı 7.5

Yönetmen: Todd Field

Oyuncular: Cate Blanchett, Noemie Merlant, Nina Hoss, Sophie Kauer

Cate Blanchett'e En İyi Kadın Oyuncu Oscar'ını kazandırabileceği düşünülen "Tar", yaşayan en büyük besteci-şeflerden biri ve büyük bir Alman orkestrasının ilk kadın müzik yönetmeni olarak kabul edilen Lydia Tár'ı merkezine alıyor. Todd Field'ın yazıp yönettiği yapım, En İyi Film kategorisinde de adından söz ettiriyor.


7.Elvis (2022) – IMDB Puanı 7.3

Yönetmen: Baz Luhrmann

Oyuncular: Austin Butler, Olivia DeJonge, Tom Hanks, Dacre Montgomery, Luke Bracey, Kodi Smit-McPhee, David Wenham

Elvis Presley'nin hayatının anlatıldığı "Elvis" filminin senaryosunu Baz Luhrmann ve Craig Pearce kaleme alırken, yönetmen koltuğunda da "Romeo + Juliet", "Moulin Rouge!" ve "The Great Gatsby" filmleriyle ünlü Baz Luhrmann oturuyor. Film, Rock'n Roll'un Kralı olarak efsaneleşmiş Elvis Presley'nin şöhretle dolu hayatını anlatıyor. Filmde Austin Butler, Elvis Presley'i canlandırırken Olivia DeJonge da Presley'nin eşi Priscilla rolüyle karşımıza çıkıyor. "Elvis", Austin Butler'a En İyi Erkek Oyuncu ve Tom Hanks'e de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'larını getirebilir.


8.The Whale (2022) – IMDB Puanı 7.8

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Brendan Fraser, Sadie Sink, Ty Simpkins, Hong Chau

Münzevi bir İngilizce öğretmeni, görüşmediği genç kızıyla yeniden bağlantı kurmaya çalışır. Samuel D. Hunter'ın senaryosunu yazdığı ve Darren Aronofsky'nin yönetmenliğini yaptığı "The Whale"ın başrolündeki Brendan Fraser'ın En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını kazanacağına kesin gözüyle bakılıyor. Şimdiye kadar gösterildiği tören ve festivallerde ayakta alkışlanan yapım, En İyi Film ve En İyi Yönetmen için de güçlü adaylardan.


9.Top Gun: Maverick (2022) – IMDB Puanı 8.3

Yönetmen: Joseph Kosinski

Oyuncular: Tom Cruise, Jennifer Connelly, Miles Teller, Val Kilmer, Bashir Salahuddin, John Hamm, Charles Parnell, Glen Powell

Gişe rekorlarını üst üste kırarak, tüm zamanların en çok gişe başarısı elde eden filmleri arasına giren "Top Gun: Maverick", Tom Cruise'un ünlü "Top Gun" filminin devamı olarak çekildi. Donanmanın en iyi havacılarından biri olarak otuz yıldan fazla hizmet vermiş olan Pete Mitchell, rütbe almaktan kaçınıp, cesur bir test pilotu olarak kariyerine devam etmeye çalışmaktadır. "Top Gun: Maverick"in En İyi Özel Efekt ve En İyi Müzik kategorilerinde adaylık kazanabileceği düşünülüyor.


10.Bones and All (2022) – IMDB Puanı 6.9

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Taylor Russell, Timothée Chalamet, Michael Stuhlbarg, André Holland, Chole Sevigny

Genç bir kadın olan Maren, toplumun sınırlarında nasıl hayatta kalacağını öğrenmeye çalışmaktadır. Luca Guadagnino'nun yönetmenliğini üstlendiği "Bones and All"un senaryosu David Kajganich tarafından Camille DeAngelis'nin romanından uyarlandı. Korku ve dram türlerindeki "Bones and All"un En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Oscar listesine adını yazdırması bekleniyor.


11.The Menu (2022) – IMDB Puanı 7.2

Yönetmen: Mark Mylod

Oyuncular: Anya Taylor Joy, Nicolas Hoult, Ralph Fiennes

Mark Mylod tarafından yönetilen, Seth Reiss ve Will Tracy tarafından yazılan, bir Amerikan kara komedi-korku filmi olan "The Menu" ilk olarak yıldız kadrosuyla dikkat çekiyor. Emmy Ödüllü "Succession" ekibinin yapımda yer alması bir yana başrollerinde Anya Taylor Joy, Nicolas Hoult ve Ralph Fiennes'ı ağırlayan film, ünlü bir şefin sahip olduğu seçkin bir restoranda yemek yemek isteyen genç bir çift olan Margot ve Tyler'ın hikayesini anlatıyor. İkili sadece tekneyle ulaşılan, uzak bir adada yer alan, Şef Slowik'in restoranına gidiyor. Ancak şef, zengin misafirleri için oldukça rahatsız edici menüler ve yemekler hazırlıyor. "The Menu"nün ismini En İyi Yönetmen, En İyi Sinematografi gibi kategorilerde görebiliriz.


12.Women Talking (2022) – IMDB Puanı 7.0

Yönetmen: Sarah Polley

Oyuncular: Rooney Mara, Claire Foy, Jessie Buckley, Frances McDormand, Judith Ivey

En İyi Yönetmen yarışının güçlü adaylarından Sarah Polley imzalı "Women Talking"in senaryosu da Polley ile birlikte Miriam Toews'a ait. Oldukça sert bir hikayeyi anlatan filmin En İyi Senaryo kategorisinde de yarışabileceği düşünülüyor. Hiçbir şey yapma. Kal ve savaş ya da git. 2010 yılında, tecrit edilmiş bir dini cemaatin kadınları, acımasız bir gerçeği inançlarıyla uzlaştırmaya çalışıyor. Başroldeki Rooney Mara'yı En İyi Kadın Oyuncu dalının iddialı adayları arasında, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında ise Claire Foy ve Jessie Buckley'i görebiliriz.


En İyi Kitap Uyarlaması Filmler

Cate Blanchett'ın En İyi Filmleri

Yetişkinler İçin En İyi Animasyon Filmler

EN ÇOK OKUNANLAR

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler
3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

3. CI Bloom Hakkında Merak Edilenler

18 dakika okunma süresi
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları
İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

İlkbahar/Yaz 2024 Podyumlarından En Güzel Saç Aksesuarları

1 dakika okunma süresi
Mayıs Ayı Burç Yorumları
Mayıs Ayı Burç Yorumları

Mayıs Ayı Burç Yorumları

20 dakika okunma süresi
“Challengers” Filmi İncelemesi
“Challengers” Filmi İncelemesi

“Challengers” Filmi İncelemesi

14 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Mart Ayı Film Önerileri
Mart Ayı Film Önerileri

Mart Ayı Film Önerileri

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları
77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

77. Cannes Film Festivali Altın Palmiye Adayları

Mayıs Ayı Dizi Önerileri
Mayıs Ayı Dizi Önerileri

Mayıs Ayı Dizi Önerileri

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları
74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

74. Berlin Uluslararası Film Festivali Kazananları

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

Nisan Ayı Film Önerileri
Nisan Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Film Önerileri

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi
“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Dune: Çöl Gezegeni Bölüm 2” Filmi İncelemesi

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar
“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Beetlejuice Beetlejuice” Filmi Hakkında Tüm Detaylar

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler
“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

“Feud: Capote vs. The Swans” Dizisi Hakkında Merak Edilenler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler
En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

En İyi Shakespeare Uyarlaması Filmler

Mayıs Ayı Film Önerileri
Mayıs Ayı Film Önerileri

Mayıs Ayı Film Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri
Nisan Ayı Dizi Önerileri

Nisan Ayı Dizi Önerileri