Film Önerileri; En Çok İzlenen Son Yılların En Muhteşem Filmleri

Son senelerin en çok izlenen güzel film önerileri listesi. Bir kere daha yaşadığımız “zaman ne kadar çabuk geçti” nidaları arasında bu yıl güzel filmler de izledik. Unutulmaz mutlaka izlenmesi gereken filmler listesi sizi geriye dönüp baktığımızda gişesiyle, aldığı ödüllerle ya da kalbimizde kazandığı yerle son yılların en çok izlenen 16 filmini bir araya getirdik.

ABONE OL
10 Eylül 2021 Cuma 17:10 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Film Önerileri; Son Yılların En Efsane 16 Filmi

Anons Filmi Konusu

Mehmet Fazıl Coşkun'un yönettiği Anons filminde 60'lı yıllarda ordudan tasfiye edilmiş dört askerin bir gece boyunca darbe anonsu yapmanın peşinde koşarken yaşadıkları kara mizah tadında anlatılıyor. 75. Venedik Film Festivali'nin uluslararası yarışma bölümü Orizzonti'de yarışan ve Jüri Özel Ödülü'ne layık görülerek göğsümüzü kabartan filmin başrollerinde Ali Seçkiner Alıcı, Tarhan Karagöz, Murat Kılıç ve Şencan Güleryüz rol aldı. Ödülün gerekçesinde bahsedilenler ise filmi izlemeyenlere ipucu veriyor: "Anons, bir darbenin etraflı kaydını ve kutsallığını yitirmesini, metaforik bir üslupla, zekice bir kara mizah ve ahenk içerisinde anlatıyor. Akdeniz komedisine yenilikler katan bir sinematografik dil icat eden yönetmen, olağanüstü maharetiyle, bir senfonideki notaların geçişi gibi mizahi dengeyi yakalıyor."

A Quiet Place Filmi Konusu

American Film Enstitute'un bu yıl onurlandıracağını açıkladığı 10 film içinde yer alan A Quiet Place'in yönetmeni John Krasinski, bundan daha iki hafta önce devam filmi müjdesini vermişti. Zira bu müjdeye şunu eklemeden de geçemedi: "Ben aslında bunu bir devam filmi olarak görmüyorum, buna bir kitap serisinin ikinci kitabı gbi bakabiliriz. Bu, bir dünyanın genişmelesi..." Bunu kendisine söyleyen de, filmin başrol oyuncularından, Krasinski'nin de eşi Emily Blunt. Krasinki ve Blunt, gerilim filminde ses çıkardıkları anda ortaya çıkan canavardan korunmak için çocuklarıyla birlikte sessiz bir yaşam süren bir anne babayı canlandırıyor. Çocukların oyun oynamasını bile engelleyen sessizlik, büyük bir gerilim unsuru olarak çıkıyor karşımıza.

Ahlat Ağacı Filmi Konusu

Dünya prömiyerini yaptığı 71. Cannes Film Festivali'nden eli boş dönen ama dakikalar boyunca ayakta alkışlanarak seyircinin kalbinde that kuran Ahlat Ağacı, baş karakter Sinan'ın üniversiteyi bitirdikten sonra memleketinde döndüğünde yakın çevresiyle yaşadığı sıkıntıları anlatıyor. Sinan, bir yandan dışlanmış babasıyla uğraşırken bir yandan da kendi kendisiyle yüzleşiyor. Doğu Demirkol, Murat Cemcir gibi komedyenleri de filminde oynatarak kendisi için bir ilke imza atan Nuri Bilge Ceylan, filmde Hazar Ergüçlü, Serkan Keskin, Ercüment Balakoğlu ve Bennu Yıldırımlar'a da yer veriyor. Ceylan, film için çocukluğunun geçtiği Çanakkale'ye döndü.

Annihilation Filmi Konusu

Aynı isimli Jeff VanderMeer'in kitabından uyarlanan bilimkurgu/ korku tarzındaki Annihilation filminde yönetmen koltuğunda Alex Garland'ı, oyncular arasında Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez ve Tessa Thompson'ı görüyoruz. İzleyenlerde "Ben şimdi ne seyrettim" tepkisi yaratan filmin sonunun kafaları karıştırması üzerine filmin konusunu adım adım anlatan ve sonunun neden öyle bittiğini açıklayan ve pek tabii ki bol bol spoiler içeren siteler çıktı ortaya. Filmin "fazla entellektüel" bulunup sinemalarda gösterilmesi yerine, Netflix'te yayınlanmasının arkasında da bu sebep yatıyor.

Venom Filmi Konusu

Şimdiye kadar yaratılmış en korkutucu Marvel karakterini Tom Hardy'nin canlandıracağını duyduğumuzda aklımıza Hardy'nin The Dark Knight Rises filmindeki "Bane" karakterinin ürkütücülüğü geldi. Farklı karakterlerle karşımıza çıkmaktan hoşlanan Hardy, Spider-Man 3'ten sinematik çıkışını yapan Venom karakteri, filmin kendisinden çok daha büyük övgüler aldı. Özellikle Hardy'nin gazeteci "Eddie Brock" karakteri ile "Venom" karakteri arasındaki kimyanın çok güzel şekilde örtüşmesi filme hiç beklenilmeyen bir gişe başarısı da getirdi. Michelle Williams, Riz Ahmed, Scott Haze ve Reid Scott'ın da rol aldığı film, 845 milyon dolar hasılat yaparak 2018 yılının en çok gişe yapan beşinci filmi oldu. Venom'un ikincisinin çekileceği ise neredeyse kesinleşti.

Avengers: Infinity War Filmi Konusu

Anthony ve Joe Russo'nun yönettiği film, Marvel'in süper kahramanları Iron Man, Thor, Hulk, Captain America, Spider-Man, Black Panther ve Black Widow'u bir araya getiriyor. Dolayısıyla bir film içinde Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffolo, Chris Evans, Scarlett Johansson, Tom Holland, Benedict Cumberbatch'i izleme şansına erişiyoruz. 2019 yılında devamını izleyeceğimiz filmle ilgili dedikodular ise bitmiyor. Infinity War'un kafalarda soru işaretleri bırakan sorularının devam filminde yanıtlanacağını düşünürken Chris Evans'tan "Captain America rolü, Avengers: Infinity War ile benim için bitti" açıklaması geldi. Marvel, hangi süper kahramanın öldüğü, hangisinin devam filminde yer alacağını sır gibi saklıyor. Ancak Josh Brolin'in canlandırdığı "Thanos"un kesin olarak filmde rol alacağını biliyoruz.

Black Panther Filmi Konusu

Chadwicj Boseman'ı kurgusal bir Afrika ülkesinin lideri "T'Challa" rolüyle bir yıldız yapan Black Panther, Michael B. Jordan, Lupita N'yong'o gibi başrol oyuncularıyla da büyük ses getirdi. Yönetmeni Ryan Coogler'ın ikincisini çekmek üzere imzayı attığı, dünya çapında 1,3 milyar dolar hasılat yapan filmin önümüzdeki yılın Oscar'larında birkaç dalda aday olacağı konuşuluyor. Özellikle siyahi ırkı üzerinde büyük etki yaratan filmi Charlize Theron izlediğinde gözyaşlarını tutamadığını söylüyor. Güney Afrika'da büyüyen Theron, filmi izledikten sonra nasıl kötü şartlarda büyüdüğünü hatırladığını ve çocuklarının bir an önce büyüyüp bu filmi onlarla da izlemeyi hayal ettiğini filmin oyuncularından Michael B. Jordan'a anlatmış.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald Filmi Konusu

Fantastic Beasts and Where to Find Them filmi vizyona girdiğinde, Harry Potter filminde tanıdığımız "Albus Dumbledore"un gençliğini izleyeceğimiz için bizim kadar heyecanlananlar burada mı? J.K. Rowling'in yarattığı yepyeni Wizarding World (Büyücü Dünyası) macerasının ikincisinde Jude Law, Johnny Depp, Eddie Redmayne, Dan Fogler, Zoë Kravitz rol alıyor. Yönetmen David Yates ve senarist-yapımcı J.K. Rowling'i bir araya getiren film, ilk filmin sonunda yakalanan Gellert Grindelwald kaçmayı başarıyor ve gerçek niyetinden habersiz olan müritler topluyor. Amacı, büyü dünyasından uzak canlıların hepsine hükmedecek safkan büyücüler yetiştirmektir.

Halloween Filmi Konusu

1978 yılından bu yana hayatımızın içinde olan, hatta lugatımıza 13. Cuma kelimesini sokan Halloween, efsanevi oyuncusu Jamie Lee Curtis ile bir dönüş yaptı beyaz perdeye. Curtis'i "Laurie Strode" rolüyle yeniden izlediğimiz David Gordon Green'in yönettiği film ile John Carpenter'ın yarattığı Halloween serisinin ikincisini anımsadık biraz da. Halloween serisinin özünden uzaklaştığını düşünen Green'in Carpenter ile bir araya gelerek aldığı bir karardı bu. Ve Green, "Laurie Strode" karakterini de günümüz insanına daha yakın bir hale getirdi: Üst üste korkunç olaylara tanık olduğundan dolayı artık hiç de korkak olmayan bir kadın. Maskeli karakter "Michael Myers" ise tabii ki değişmedi: "Gerçekten bu kadar korkunç bir insan olabilir mi" düşüncesinin ispatı.

First Man Filmi Konusu

La La Land filmi ile "En iyi yönetmen" Oscar'ını kazanan Damien Chazelle, Ryan Gosling ile çalışmayı çok sevmiş olacak ki First Man filminde Gosling'i yine başrole getirdi. Caz üzerine peşpeşe üç tane film çektikten sonra konfor alanından çıkan Chazelle, Neil Armstrong'un uzaya inmesi gibi önemli bir konuyu işleyerek de zor bir görevi üstlendi aslında. 2018'in en çok konuşulan filmlerden biri olmasının sebebi gişede beklenilenin altında hasılat yapması değil, Ryan Gosling'in filmde Neil Armstrong'un aya ayak bastığında Amerikan bayrağını diktiği görüntünün yokluğu hakkındaki yorumuydu. Gosling şöyle demişti: "Bu, bir ülkenin başarısı olarak değil, insanlığın başarısı olarak görülmeli. Zaten Armstrong da kendisini bir kahraman olarak görmüyordu."

Isle of Dogs Filmi Konusu

En son The Grand Budapest Hotel filmini yapan Wes Anderson'ın yeni filmi Isle of Dogs ike çoğu izleyici kendi kendine şu soruyu sordu: "Köpekler Wes Anderson'ı bu kadar kızdıracak ne yaptı?" Anderson ise bu soruya cevaben filmin isminin hızlı okunmasını önerdi: "I love dogs" Günümüzün 20 yıl sonrasında geçen film, bir tür gribe yakalanan Rex ve Rover'ların karantina altına alınmasını konu ediyor. Tıpkı Anderson'ın bir önceki stop motion filmi Fantastic Mr. Fox gibi, Anderson köpeklerin yüzlerine onları seslendirenlerin yüz karakteristiklerini uygulatarak aşinalık kazandırıyor. Yani o köpekleri izlerken, karşımızda insanlar konuşuyor gibi hissediyoruz ve bu hissi seviyoruz.

Mamma Mia! Here We Go Again Filmi Konusu

2008 yılında ilki çekilen Mamma Mia!'nın devamı tabii ki yine ABBA şarkıları ile dopdolu. Annesinin (Meryl Streep) ölümü ile yıkılan Sophie (Amanda Seyfried), Yunanistan'da annesinin adını yaşatmak için bir otel açar. Film, aynı zamanda Donna'nın gençliğini (Lily James) göstererek, Sophie'nin potansiyel babasının kimliğini üç erkek arasından belirlemeye çalışmasına da odaklanıyor. Filmde tabii ki yine bol bol müzik, dans, aşk ve eğlence var. Mamma Mia'nın ikincisinin en büyük sürprizi ise Cher. Kendisinden üç yaş küçük Meryl Streep'in annesini canlandıran Cher için yönetmen Ol Packer'ın yorumu çarpıcı: "Cher, bu zamanın çok ötesinde birisi."

Mission: Impossible – Fallout Filmi Konusu

Christopher McQuarrie'nin yönettiği Mission: Impossible serisinin altıncısı yine Tom Cruise'un canlandırdığı "Ethan Hunt" karakteri ve onun IMF ekibi etrafında dönüyor. Filmde Henry Cavill, Ving Rhames, Rebecca Ferguson rol alıyor. Üstü üste çok fazla devamı çekilen filmler, genelde sonları tahmin edilen, kendini tekrarlayan yapımlar haline geliyor ancak Mission: Impossible 20 senedir bu genellemeyi yeniyor. Serinin şimdiye kadar en çok hasılat getiren filminin yedincisini Cruise'un uzayda çekme hayali ise biraz ütopik gözükse de pek imkansız olmayabilir; sizce?

Ocean's 8 Filmi Konusu

İlki 2001 yılında Ocean's 11 ismiyle çekilen serinin en yenisi diğerlerinden farklı olarak sadece kadınlardan oluşuyor. Gary Ross'un yönettiği filmde Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sandra Bullock, Helena Bonham Carter, Sarah Paulson, Mindy Kaling, Awkwafina ve Rihanna başrollerde. Sekiz kadın bir araya gelip Met Gala'dan 150 milyon dolar değerindeki Cartier kolyeyi çalmayı planlıyor ve bu, Steven Soderbergh'ün original filminden kopmadan ele alınıyor. Filmde ayrıca Cate Blanchett, bazı sahnelerde Sevan Bıçakçı mücevherleri takıyor.

Roma Filmi Konusu

Bu yıl Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yapan Alfonso Cuarón filmi, yönetmenin Mexico City'deki çocukluğunu anlatırken, orta sınıf bir ailenin yaşamına konuk ediyor bizi. T,me dergisi ve New York Film Critics Circle tarafından 2018 yılının en iyi filmi seçilen Roma'nın başrollerinde Yalitza Aparicio, Marina de Tavira, Marco Graf, Daniela Demesa, Enoc Leaño ve Daniel Valtierra yer alıyor. Netflix'in yayın haklarını almasının yanında, filmin önümüzdeki yılın Oscar'larında Meksika'nın adayı olacağı konuşuluyor.

Solo: A Star Wars Story Filmi Konusu

Uzay Western'I olarak tanımlanan film, bir Star Wars karakteri olan "Han Solo"nun hikayesine odaklanıyor. Star Wars serisinde Rogue One'dan sonra ikinci filmi Ron Howard yönetti. "Han Solo"yu canlandıran Alden Ehrenreich'in yanında filmde Woody Harrelson, Emilia Clarke, Donald Glover, Thandie Newton ve Paul Bettany rol alıyor. 1977 yapımı Star Wars IV: A New Hope filminin 10 yıl öncesinde geçen film "Han Solo" ve "Chewbacca"nın maceralarını konu alıyor. "Han Solo" serisini 2012 yılından bu yana planlayan Star Wars serisinin yaratıcısı George Lucas, bu filmin prodüksiyonunun 275 milyon dolara mal olduğunu söyleyerek şimdiye kadar en pahalı filmlerden birine imza attığını ispat ediyor.

Netflix Dizi Film Önerileri; En Çok İzlenenler

Emmy Ödülü Kazanan Dizi ve Film Önerileri

Dramdan Komediye Mutlaka İzlemeniz Gereken Dizi ve Film Önerileri

EN ÇOK OKUNANLAR

Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

34 dakika okunma süresi
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti
Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

Boyner İstinyePark İstanbul Mağaza Daveti

1 dakika okunma süresi
En İyi Polo Kazak Stilleri
En İyi Polo Kazak Stilleri

En İyi Polo Kazak Stilleri

1 dakika okunma süresi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi
Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

Podyumlardan İlhamla 10 Makyaj Trendi

1 dakika okunma süresi
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları
Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

Kapıda Vize ile Ziyaret Edebileceğiniz Yunan Adaları

12 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Tüm Zamanların En İyi Köpek Filmleri
Tüm Zamanların En İyi Köpek Filmleri

Tüm Zamanların En İyi Köpek Filmleri

Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri
Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri

Bilim Kurgu Filmleri: Sinema Tarihinin En İyileri

Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri
Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri

Disney Plus'ın En İyi Aile ve Çocuk Filmleri

Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi
Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi

Bollywood Filmleri: En Beğenilen 17 Hint Filmi

Marvel Karakterleri: İlk Filmden Bugüne En Sevilen Kahramanlar
Marvel Karakterleri: İlk Filmden Bugüne En Sevilen Kahramanlar

Marvel Karakterleri: İlk Filmden Bugüne En Sevilen Kahramanlar

Oscar, Golden Globe, BAFTA Ödüllü Filmler
Oscar, Golden Globe, BAFTA Ödüllü Filmler

Oscar, Golden Globe, BAFTA Ödüllü Filmler

En İyi Sinematografi Filmleri: Görsel Şölenler
En İyi Sinematografi Filmleri: Görsel Şölenler

En İyi Sinematografi Filmleri: Görsel Şölenler

Romantik Komedi Filmleri: Aşk ve Neşen Bir Arada
Romantik Komedi Filmleri: Aşk ve Neşen Bir Arada

Romantik Komedi Filmleri: Aşk ve Neşen Bir Arada

Unutulmaz Performanslar: Duygusal Rollerle İz Bırakan Oyuncular
Unutulmaz Performanslar: Duygusal Rollerle İz Bırakan Oyuncular

Unutulmaz Performanslar: Duygusal Rollerle İz Bırakan Oyuncular

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 15 Kedi Filmi Önerisi
Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 15 Kedi Filmi Önerisi

Mutlaka İzlemeniz Gereken En İyi 15 Kedi Filmi Önerisi

Aksiyon Dizileri - En İyi Adrenalin Dolu Dizi Önerileri
Aksiyon Dizileri - En İyi Adrenalin Dolu Dizi Önerileri

Aksiyon Dizileri - En İyi Adrenalin Dolu Dizi Önerileri

Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi
Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi

Birçok İnsanın Hayatını Değiştiren 14 Motivasyon Filmi