Sürekli Bağırsak Problemi Yaşayanlara: 6 Beslenme Önerisi

Bağırsak sağlığı için ne yenmeli? Bağırsak Hastalıklarında beslenme Nasıl Olmalıdır? Diyetisyen Zeynep Çapay, bağırsak problemlerine karşı beslenme önerilerini paylaşıyor. Bağırsak düzenlemeye ne iyi gelir?

29 Kasım 2019 Cuma 16:50 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Kabızlığa anında ne iyi gelir? Kabız olanlar ne yemeli?

Kabızlık toplumda çok sık görünen bir sindirim problemi. Diyetisyen Zeynep Çapay, sorunsuz bir bağırsak sisteminden bahsedebilmek için haftada en az üç kez dışkılama yapılıyor olması gerektiğini ve üç gün üst üste dışkılama olmaması haline kabızlık denilebildiğini ifade ediyor. "Kabızlığın nedeni temel olarak yeterince sıvı tüketiminin olmaması, lifli gıdalardan yetersiz beslenme, aşırı et tüketimi, hareketsiz yaşam tarzı ve stres olabilir. Bazı durumlarda ilaçlar veya metabolik bozukluklar da kabızlığa neden olmaktadır." diyen Çapay, kabızlık problemi için birkaç beslenme önerisini şöyle sıralıyor;

Kabızlık en çabuk ne geçirir? Evde Kabızlığa anında çözüm!

1- Kabızlığa yardımcı sebzeler; yaz mevsiminde kabak ve semizotu, kış mevsiminde ise pırasa bağırsak hareketini hızlandırmak için etkilidir.
2- Arpa lapası tüketmek; arpayı pişirmeden bir gün suda bekletip, sebzelerle beraber düdüklü tencerede pişirerek çorba haline getirebilirsiniz.
3- Erik kompostosu; yazın taze, kışın kuru erikten hazırlayacağınız ve şeker ilave etmeden tarçın ile kaynattığınız komposto ara öğünlerde içilebilir.
4- İncir püresi; 6 adet kuru inciri sıcak suda bekletin ve daha sonra iyice ezip püre yapın, içine 1 tatlı kaşığı kabaca öğütülmüş keten tohumu ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip küçük kavanozda bekletin. Sabahları kahvaltı öncesinde birer tatlı kaşığı aç karnına tüketin. Üzerine 1 fincan sıcak su için.
5- Keten tohumu veya chia tohumu günde birer tatlı kaşığı kullanın.
6- Bitki çaylarından faydalanın.

Barut ağacı kabuğu çayı; 1 serçe parmağı kadar barut ağacı kabuğunu 1 kupa sıcak su ile 3-4 dk kaynatın ve altını kapatıp 1 tatlı kaşığı rezene ekleyin. Ardından 4 dk demleyin. Akşam tok karnına için. (Sürekli kullanıma uygun bir çay değildir.)

EN ÇOK OKUNANLAR

İstanbul'un En Yeni Mekanları

İstanbul'un En Yeni Mekanları

48 dakika okunma süresi
Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

Haftanın Mekânı: Arbor İstanbul

4 dakika okunma süresi
“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

“Kasaba”: Karanlıkta Kalan Dostluklar

3 dakika okunma süresi
Bir Mirasın İzinde

Bir Mirasın İzinde

1 dakika okunma süresi
Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

Antik Dünyanın Gölgesinde Doğan Yeni Bir Çağdaş Miras

9 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ekim Ayında Pembe Işıklar Farkındalık İçin Parlıyor

Ekim Ayında Pembe Işıklar Farkındalık İçin Parlıyor

India Amarteifio, Jo Malone London'ın Yeni İlham Kaynağı

India Amarteifio, Jo Malone London'ın Yeni İlham Kaynağı

Teknoloji ve Konfor Arasında

Teknoloji ve Konfor Arasında

Ekim Ayında Çocuklarla Sanat Dolu Keşifler

Ekim Ayında Çocuklarla Sanat Dolu Keşifler

MotoGP Öncesi Son Zafer

MotoGP Öncesi Son Zafer

Güzellikte Yeni Bir Sayfa

Güzellikte Yeni Bir Sayfa

İstanbul'da İki Gecelik Lezzet Aşkı: Emre Şen Robatayaki Mutfağına Dokunuyor

İstanbul'da İki Gecelik Lezzet Aşkı: Emre Şen Robatayaki Mutfağına Dokunuyor

Renklerin Gücüyle Stilinizi Keşfedin

Renklerin Gücüyle Stilinizi Keşfedin

Sınırları Aşan Tutku

Sınırları Aşan Tutku

Yıldızların Altında Beden ve Zihinle Buluşma

Yıldızların Altında Beden ve Zihinle Buluşma

Karadağ'da Lüksün Yeni Tanımı

Karadağ'da Lüksün Yeni Tanımı

Dünya Türk Kahvesi Günü: 500 Yıllık Gelenek

Dünya Türk Kahvesi Günü: 500 Yıllık Gelenek