EBRU ÇEREZCİ

Moda ve gastronomi ikilisinin birbirlerine duydukları aşk, tüm dünyada yankı uyandırıyor. Jacquemus ve Bottega Veneta derken şimdi sırada Nişantaşı’nda açılan Hiref var. Mekanın geleneksel tatları, modern lezzetler ile harmanlayan menüsünü ve konseptini Hiref’in kurucu ortağı Ebru Çerezci’den dinledik.

18 Aralık 2019 Çarşamba 08:49 | Son Güncellenme:
3 dakika okunma süresi

Lara MUTLU - lara.mutlu@alem.com.tr / Fotoğraflar Merve AĞAZAT

Hiref için hem mağaza, hem cafe konsepti oluşturma fikri nasıl oluştu?
Hiref markasını ilk günden beri bir konsept olarak ele aldık. Duruşumuz, tasarım çizgimiz ve ürün kalitemiz ile zaman içinde gerçekten de “Hiref tarzı” diye bir tanım oluştu. Daima iyi bir ev sahibi olmaya özen gösterdik. Marka olarak kültürümüzü modern ve zarif bir biçimde ele alıyoruz. Misafirlerimizi bu kez ikram kültürümüz ile ağırlamak istedik. Yöresel lezzetleri, özüne saygılı bir şekilde farklı tatlar ile harmanladık. Sanatla iç içe, akıllarda yer eden bir mekan oluşturduk.

Mekanda Türk çağdaş resim sanatının önemli isimlerinin işleri dikkat çekiyor. Burayı dekore ederken aklınızda ne vardı?
Nişantaşı’ndaki bu adreste insanlar, rahat, samimi, kaliteli ve keyifli zaman geçirsin istiyoruz. Burada Nuri İyem ve Fikret Mualla gibi sanatçıların eserleri yer alıyor. Hem yemek yiyebileceğiniz hem de alışveriş yapabileceğiniz bir mekan çıktı ortaya. 

Hiref gelenekseli modernizm ile birleştiren bir marka. Bu durumu menüye nasıl yansıttınız?
Türk mutfağına büyük saygı ile yaklaştık ve bu zengin kültürü, günümüz modern anlayışı ile ele aldık. En büyük desteği Demet Sabancı Çetindoğan verdi. Geleneksel Türk mutfağına ve ağırlama kültürüne çok hakim olduğu için yönlendirmeleri kıymetli oldu. Markanın ruhunu ve geleneksel tatları çok güzel harmanladı. 

Menüde yer alan Tahinli San Sebastian da gelenekseli modernizm ile birleştiren bir tatlıydı. Bu tarz başka öne çıkan lezzetleriniz hangileri?
San Sebastian sevilen bir tat ancak bu lezzeti Hiref’te sunmak fark gerektiriyordu. Biz de cheesecake’i, tahin ile harmanladık ve sonuç harika oldu. Ayvalı Burrata salatası da menüdeki iddialı seçeneklerden. Ayva tatlısını burrata ile bir araya getirdik. Hiref Mantı da ıspanak dolgulu ve beş ay boyunca mağarada dinlendirilen Karaman yöresine ait obruk peyniri ile lezzetlendiriliyor.

RÖPORTAJIN TAMAMI BU HAFTA ALEM'DE.

EN ÇOK OKUNANLAR

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

Deva Cassel'ın En İyi 10 Stil Görünümü

1 dakika okunma süresi
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Ebru Zeynep Altay x Alaluxa ile Yılbaşı Menüsü

Olivier Reza ile Soru-Cevap

Olivier Reza ile Soru-Cevap

Pervin Ersoy ile Mardin Turu

Pervin Ersoy ile Mardin Turu

Özlem Temponi'nin 2024 Yılı Dilekleri

Özlem Temponi'nin 2024 Yılı Dilekleri

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Yılbaşı Sofrası İlhamı: Talya Sever ve Ela Şener

Mine Kalpakçıoğlu'nun Antrenman Rutini

Mine Kalpakçıoğlu'nun Antrenman Rutini

Gamze Aktaş ile Yeni Yıl Kutlaması

Gamze Aktaş ile Yeni Yıl Kutlaması

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Galler Prensesi Kate Middleton'a Ne Oldu?

Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri

Güneş Mutlu Mavituncalılar'ın 2024 Yılı Dilekleri

Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler

Zeynep Tuğçe Bayat Hakkında Bilinmeyenler

Seda Tutu ile Dubai Keşfi

Seda Tutu ile Dubai Keşfi

Gül Kamar x Roberto Bravo

Gül Kamar x Roberto Bravo