Londra'nın ikonik otellerinden Claridge's'in yılbaşı ağacı bu yıl Burberry'nin kreatif direktörü Daniel Lee'nin imzasını taşıyor.
4.8 metre yüksekliğindeki geleneksel ağacı, Viktorya döneminde birliği simgeleyen ve Burberry kumaş atıklarından yapılmış fiyonklar süslüyor.
Renkler ve dokular Birleşik Krallık'ın manzaralarından ilham alarak dış mekanı içeriye taşıyor. Ağaçta markanın atlı şövalye logosundan ilham alan pirinç çanlar ve bir İngiliz cam ustasının yaptığı el yapımı süsler yer alıyor.
Ağacın tepesinde altın bir taç, tabanında yerde duran büyük satranç taşları ile yastıklar ve battaniyeler bulunuyor. Noel'in yılın en sevdiği dönemi olduğunu söyleyen Daniel Lee, tasarladığı ağacı şu sözlerle anlatıyor: "Bunu gelenek ve birlikteliği kutlamak için bir fırsat olarak gördüm. Bu büyülü dönemi canlı renklerle ve zengin dokularla ifade ettim."
Yılbaşı ağacının yanı sıra Burberry'ye özgü detaylar otelin farklı noktalarında da öne çıkıyor. Kapıda misafirleri ikonik Burberry atkısı takan görevliler karşılarken, markanın imza deseni yeniden tasarlanan asansörde ve oda anahtarı kılıflarında da dikkat çekiyor.
Klasik Burberry trençkotu ve atkısı takan Claridge's Bell Boy Teddy Bear süsünün yanı sıra markanın özel tasarımları da yılbaşı hediye seçkisinde yer alıyor.
Daniel Lee'nin Burberry adına tasarladığı yılbaşı ağacı 4 Ocak 2026 tarihine kadar otelin lobisinde yer alacak.