Ay Burcunuz Kişiliğinizi Nasıl Etkiliyor?

Hepimizin bildiği Güneş burcunuz(öz burcunuz) haricinde, Ay burcunuz haritanızda en önemli unsur. Hatta Ay burcunuzun bulunduğu burca göre hareketleriniz şekilleniyor ve hayatı tamamen o burcun karakteri üzerinden algılıyorsunuz. Ay burcunuzun kişiliğiniz üzerindeki etkisini mercek altına aldık.

YAZAR: Pınar Kanbak
ABONE OL
21 Temmuz 2022 Perşembe 09:33 | Son Güncellenme:
19 dakika okunma süresi
Ay Burcunuzun Kişiliğiniz Üzerindeki Etkisi

Ay Burcunuzun Kişiliğiniz Üzerindeki Etkisi

Hepimizin bildiği Güneş burcunuz (öz burcunuz) haricinde, Ay burcunuz haritanızda en önemli unsur. Hatta Ay burcunuzun bulunduğu burca göre hareketleriniz şekilleniyor ve hayatı tamamen o burcun karakteri üzerinden algılıyorsunuz. Ay burcunuz dürtülerinizi, bilinçaltınızı ve bilinçsiz olarak yaptığınız hareketlerinizi temsil eder. Bilinçaltınızın sizi %95 oranında yönettiğini düşünürsek alt benliğinizde neler yattığını rahatlıkla Ay yerleşiminizden öğrenebilirsiniz. Ay burcunun ünlülerin hayatında nasıl etkiler yarattığını ve burcuna göre kişileri nasıl etkilediğini gelin, beraber inceleyelim.

Ay Burcu Koç: Angelina Jolie

Angelina Jolie, hepimizi güzelliği ile etkileyen ünlülerin başında geliyor. Naif görüntüsünün tam zıddı bir Ay burcuna sahip olması şaşırtıcı diyebilirim. Ama kariyerini incelediğinizde ve hayatını araştırdığınızda tam Koç etkili bir sanatçı olduğunu görebiliyoruz. Ay burcu Koç olan kişiler sabırsız, tutkulu, heyecanlı ve maceraperesttirler. Jolie'nin hayatında tüm bu özelliklere ek olarak özgüveni de ekleyebiliriz. Düşündüklerini ve istediklerini hayatına direk çeken bir tarafı var. Ayrıca hayatındaki insanlara kendilerini bulmaları için pozitif bir şekilde destekleyip ilham olabiliyor. Kendi içinde en büyük duygusal beslenme alanı eylem ve bağımsızlık olan Jolie'nin 'Lara Croft' rolünü bu kadar başarılı canlandırmasına şaşmamak gerek.

Ay Burcu Boğa: Hailey Bieber

Sırada yine güzelliği ve stili ile bakışları üzerine toplayan bir diğer ünlü Hailey Beiber var. Kendisi Ay burcu Boğa ve bu çok iyi bir yerleşimdir. Çünkü Ay, Boğa burcunda yücelir ve özellikle bir kadın haritasında gelebilecek en güzel konumlardan biridir. Dengeli, sabırlı ve güvenilir kişi olma özellikleri ile ön plana çıkar. Tüm bunlara ek olarak Venüs'ün yönettiği bir burçta Ay burcunun olması güzellik, stil, tasarım gibi alanlarda kendisini çok rahat ifade edebilmesine ve doğuştan bu alanlara karşı içsel bir yönelim geliştirmesine olanak sağlamış. Ruhu estetik değerlere çok duyarlı ve farklı stilleri eşleştirme kabiliyeti ile kitleleri etkileyen vizyonu, kendisini diğer meslektaşlarından ayıran en önemli unsur. İkili ilişkilerinde de her zaman güvenilir. Justin Bieber gibi bir yıldızı zaten taşımak çok zor olmalı ve bunu da ancak sabırlı ve huzurlu bir Ay burcu Boğa kadını başarabilir.

Ay Burcu İkizler: Brigitte Bardot

Fransız sinema sanatçısı, şarkıcı, model, 1950'ler ve 1960'ların en dikkat çeken kadın aktrislerinden Brigette Bardot'un Ay burcu İkizler. Sinema dünyasındaki başarıları, müzikalleri, bale kariyeri ile İkizler'in çok yönlülüğüne kesinlikle iyi bir örnek teşkil eden bir sanatçı o. Ayrıca İkizler'in haber ve iletişimi temsil eden tarafıyla kendisini sadece sanatçı kimliği ile değil siyasal düşünceleri ve dikkat çeken söylemleri ile de ifade eden bir sanatçıydı. Ününü belli bir yaştan sonra tamamen hayvan hakları için kullanarak medya aracılığı ile insanlara hayvan hakları konusunda önemli farkındalık yaratmayı başardı. Özel hayatında Ay'ın yedinci evde İkizler olması sebebiyle ilişkilerinde de iletişime çok önem verdiğini söyleyebiliriz. Ve bunu da maceracı ve değişken tarafıyla hayatında başka bir yöne kolayca geçerek, dört kez evlilik deneyimi yaşamasından anlayabiliyoruz.

Ay Burcu Yengeç: Dua Lipa

Genç, başarılı ve dinamik Dua Lipa ise Ay Yengeç yerleşimi ile dışarıya verdiği görüntüden farklı içsel kaynakları olan diğer ünlülerden bir tanesi. Öncelikle Ay Yengeç burcunda çok güzel bir yerleşimdir çünkü kendi yönettiği burç olması dolayısıyla duygusal olarak güçlü ve sağlıklıdır. Besleyen, duygusal, milliyetçi, nostaljiyi seven bir tavrı olur. Ve ailesine düşkünlükleri ile en çok dikkat çeken Ay burcu yerleşimidir. Dua Lipa'nın da iş hayatında bile ailesi başrolde ve ne kadar ünlenirse ünlensin ailesini asla geri plan itmiyor. Menajerliğini babası yapıyor. Kız kardeşini de kariyeri konusunda çok fazla destekliyor. Ayrıca Arnavut asıllı şarkıcı memleketi ile ilgili paylaşımlar yapıp, sık sık vatanını ziyaret ederek sadece ailesini değil memleketine de bağlılığını sürdürüyor.

Ay Burcu Aslan: Monica Bellucci

Işıl ışıl parlayan ve aurası ile en çok dikkat çeken dünyanın en güzel kadınları sıralamasında hatırı sayılır bir yere sahip olan Monica Bellucci ile devam ediyoruz. Tutkulu, eğlenceli, özgüvenli, güçlü manyetik enerjisi olan ve ruhu alkış isteyen bir Ay Aslan o. Her ne kadar hukuk okusa da sahne de olma dürtüsü baskın gelip kendisini bambaşka bir meslekte bulması pek şaşırtıcı değil. Oynadığı rollerde de Aslan burcu izlerine rastlamak mümkün. Antik Mısır tanrıçası 'Kleopatra' rolünü çok fazla canlandıran kişi olsa da Belluci performansıyla rolün tam hakkını vermişti. Ne de olsa Aslan kraliyeti ve hükümdarlığı temsil eden bir burç ve Bellucci ruhunda olanı bu rol ile çok güçlü bir şekilde içsel olarak yansıtma fırsatı yakaladı.

Ay Burcu Başak: Madonna

Sahnelerin ihtişamlı, öncü ve çılgın kraliçesi Madonna! Tipik bir Aslan burcu özelliği gösteren ve hayatında özellikle de sahnede ihtişamı ve etkileyiciliği kullanan Madonna'nın Ay burcu Başak. Bu yerleşim kesinlikle onun başarısını açıklayan önemli bir gösterge. Çünkü sahnede olmak ve alkış almanın arkasında çok fazla çalışma ve mükemmeliyetçi bir bakış açısı yatıyor. İşini bu kadar ciddiye alıp çok titiz çalışmasının ardında ise eski başarısının altında kalmamak ya da gözden düşme gibi endişeler de muhtemelen ona eşlik ediyor. Erken yaştaki anne kaybı ise ona daha çok duygusal tarafı bastırıp, özel hayatı geri plana itip tamamen iş odaklı bir tavır getirmiş. Tüm bunlar onu başarılı kıldı mı? Evet! Ama buzdağının görünmeyen tarafındaki hassasiyetleri efsane bir isim olurken ne gibi bedel ödediğini de açıklıyor.

Ay Burcu Terazi: Leonardo DiCaprio

Sinema dünyasının en yakışıklı aktörlerinden DiCaprio'nun Ay burcu Terazi. Ay'ının bu yerleşimi çok fazla ilişki odaklı olduğunu ve hayatında bir ilişki olmadan yaşayamadığını gösteriyor. Ay burcu aynı zamanda çok güçlü estetik algılarının olduğunu ve kişisel bakımına önem vermeyen bir kadınla birlikte olamayacağını da gösteriyor. Ayrıca güçlü Terazi yerleşimleri kendisinin de dünyanın en güzel 50 insanı arasına girmesini açıklıyor. Güzellik ve estetik konularına ek olarak Terazi burcunun temsil ettiği kavramlardan en önemlisi adalettir ve Leonardo DiCaprio'nun annesinin avukat olması pek şaşırtıcı sayılmaz. Ayrıca seçici bir tavrı ile hep iyi filmlerde oynamıştır. Sadece çok fazla filmde oynamak değil de kaliteli işlerde yer almak onun iş konusundaki tavrının Terazi'den nasıl etkilendiğini açıklıyor.

Ay Burcu Akrep: Will Smith

Mars ve Plüto yönetimindeki Ay burcu Akrep olmayı taşımak pek kolay değildir. Sıradaki ünlümüz Will Smith'in hayatında bu konumun nasıl cereyan ettiğini inceleyelim. Ay burcu Akrep olanlar tutkulu, derin, güçlü dönüşümler geçiren ve cinselliğe düşkünlükleri ile ön plana çıkan kişilerdir. Sevdiklerini de ölümüne sahiplenmeleri bu derin ve tutkulu sevgi anlayışlarından gelir. Yakın zamanda bunun bir örneğini bize Oscar Ödülleri'nde yaşattı. Eşinin hastalığı ile dalga geçen Chris Rock'a attığı tokat günlerce gündemden düşmedi. Bir diğer önemli konu ise cinselliğin hayatlarında önemli bir yer tutmasıdır.

Ay Burcu Yay: Freddie Mercury

Ay burcu Yay olan Mercury burcunun sembolize ettiği bütün özellikleri taşıyordu. Ay Yay burcunda iyimser, motivasyonu yüksek, özgürlükçü ve vizyonerdir. Freddie'nin de özellikle vizyonu zamanın çok ötesindeydi. Öyle ki "Bohemian Rhapsody" ile klasik rock formuna, opera esintileri katarak inanılmaz bir harmoni çıkardı. Denenmemişi denemek ve güçlü keşfetme arzusu müzik dünyası için yepyeni kapılar açtı. Ayrıca Yay burcu bilgiyi de temsil eden bir burçtur. Yine çocukluktan itibaren aldığı eğitimler arasında tasarımın bulunması çılgın sahne kıyafetleri hazırlamasına ve bu alanda da yenilikler getirmesine sebep oldu. Bilgi aşığı Mercury'nin astrolojiyi çok önemsediğini ve isminin de Merkür gezegeninden geldiğini ve grup logosunu bile grup üyelerinin burçlarından kendisinin tasarladığını belirtmeden geçmeyelim.

Ay Burcu Oğlak: Brad Pitt

Haritasını incelediğimde Ay Burcu'nun Oğlak olmasına çok şaşırdığım bir isim Brad Pitt. Kontrollü ve duygulardan uzak bir yerleşimdir Ay Oğlak. Bunu çok fazla yansıtmamasının sebebi ise Ay'ına tam kavuşum yapan Venüs'ten kaynaklanıyor. Çünkü Venüs, Ay'ın bu ciddi yerleşimine zarif ve diplomatik bir etki katıyor. Tabi hayatını ve kariyerini inceleyince Oğlak tarafının ona nasıl hizmet ettiğini de gördüm. "Dövüş kulübü", "Kardeş Gibiydiler" gibi filmleri canlandırabilmek için duygusal olarak zayıf olmamak kendisine avantaj sağlamış olmalı. Ayrıca Oğlak yerleşimi disiplinli, çalışkan, mantıklı olduğunu gösteriyor. Bir de gündemdeki son açıklaması ile 'Kariyerinin son virajında' olduğunu belirtmesi tipik bir Ay Oğlak olarak gerçekçi tarafını da vurguluyor.

Ay Burcu Kova: Prenses Diana

Herkesin sempatisini kazanmış bir isim: Prenses Diana! Prenses insancıl, naif tavırları ve yüzündeki masum ifadesiyle sadece ülkesinde değil tüm dünyada da sevilir bir isimdi. Aynı zamanda marjinal ve sıra dışı tavrı ile dikkat çekiyordu. Kraliyete meydan okuyan söylemleri ve kural tanımaz halleri tabii ki Ay Burcu'nun Kova oluşundan kaynaklanıyordu. Ay burcu Kova yerleşimi özgürlüğüne çok düşkün olan insanlarda görülür. Geleneksel yapıları dönüştürmekle ilgili çok fazla dürtü duyarlar. Prenses Diana da kraliyetin halka soğuk duruşunu değiştiren, onlarla birebir iletişim kuran tavrı ile birçok kalıbı yıkan isim oldu. Ve kraliyet hayatı resmen Diana'dan önce ve Diana'dan sonra olmak üzere ikiye ayrıldı.

Ay Burcu Balık: Audrey Hepburn

Zarafeti, güzelliği, asaleti ile ikon bir isim olan Audrey Hepburn'ün Ay burcu Balık. Hayatında çok fazla fedakarlık ve kayıp teması olan Hepburn, ayrıca Balık burcunun narin, yardımsever, vizyoner ve hayalperest tarafları ile de dikkat çeken bir isim. Başarısı ise kesinlikle ünlü olmadan önce geçirdiği tüm zorlu hayat koşullarına rağmen geleceğe umutla bakmaktan vazgeçmemesi ve hayalleri ile birlikte mucizelerin varlığına inanmasından ileri geliyordu. Düşünün ki babası tarafından bir yaşındayken terk edilmiş ve çocukluğu savaş ve hastalık ile geçmiş bir yıldız o. Ve 'her şey mümkündür' bakış açısı ile kendi hayatını yoluna koyduktan sonra diğer insanlara da Unicef aracılığı ile ışık oldu. O sadece sesi, yetenekleri ve Balık burcunun yöneticisi olan Neptün'ün getirdiği o büyük şöhreti ile değil 'Kanatsız melek' adıyla anılan hassas bir sanatçıydı.

Pınar Kanbak: @pinarla_astroloji

16 Mayıs'taki Akrep Ay Tutulması Burcunuzu Nasıl Etkileyecek?

30 Nisan Boğa'daki Güneş Tutulmasında Burcunuzu Neler Bekliyor?

4 Aralık'ta Yay Burcunda Güneş Tutulması Gerçekleşiyor

EN ÇOK OKUNANLAR

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri
Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

Coachella Festivali'nin En İyi Stil Görünümleri

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
Lancome x Hazal Kaya Daveti
Lancome x Hazal Kaya Daveti

Lancome x Hazal Kaya Daveti

1 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler
Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler

Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler

Şubat Ayı Burç Yorumları
Şubat Ayı Burç Yorumları

Şubat Ayı Burç Yorumları

Nasıl Vegan Oldum?
Nasıl Vegan Oldum?

Nasıl Vegan Oldum?

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

25 Mart Terazi Burcu Ay Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

Ocak Ayı Burç Yorumları
Ocak Ayı Burç Yorumları

Ocak Ayı Burç Yorumları

Mart Ayı Burç Yorumları
Mart Ayı Burç Yorumları

Mart Ayı Burç Yorumları

Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler
Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler

Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler

10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

Saat&Saat ile Mutlu Yıllar
Saat&Saat ile Mutlu Yıllar

Saat&Saat ile Mutlu Yıllar

Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları