2023 Düğün Organizasyon Trendleri

Dekor, çiçek, ambiyans, renkler, kişiselleştirilmiş dokunuşlar, ışık tasarımı, mekan... Hepsi düğününüzü unutulmaz kılacak önemli detaylar. Düğün organizasyonunuzda size rehberlik edecek, hayallerinizdeki kutlamayı gerçek kılacak önerileri, işin profesyonellerinden dinledik.

YAZAR: Kübra Bıçak
ABONE OL
24 Nisan 2023 Pazartesi 15:27 | Son Güncellenme:
27 dakika okunma süresi
Düğün Organizasyonlarının Öne Çıkan Trendleri

İrem Yargıcı Ramazanoğlu, Ceremony Flowers & Events

Masal gibi düğün organize etmenin altın kuralları neler?

Öncelikle masallara inanmak! Çiftlerimizin en küçük hayalleri ile büyüyen isteklerini iyice dinleyerek ve bu istekleri hayata geçireceğimizden emin olarak yola başlıyoruz. Karşımızda oturan aşkı tanımak çok önemli. Çiftin hayat tarzını, ortak zevklerini yansıtabileceğimiz dekor, çiçek, ambiyans ve mekan önerileri vererek, daha konsept şekillenmeden onlara farklı ilhamlar sunuyoruz. Bu sene 29. yaşını kutlayan Ceremony Flowers&Events'in en güçlü noktası, yarattığımız konseptlerin ta kendisi. İnandığımız ve asla vazgeçmeyeceğimiz altın kuralımız ise sunumda farklılık ve yaratıcılığımız. Bilindik konseptlerle ilerlemektense birbirinden özgün ve daha önce denenmemiş temalar ile sadece genel ambiyansı değil tüm deneyimi mükemmel hale getirmeye özen gösteriyoruz.

Düğün mekanı hangi kriterlere göre seçilmeli?

Mekan seçimi dediğiniz anda, düğünün temasının neredeyse yarısı ortaya çıkmış oluyor diye korkar herkes. Buna pek inandığımı söyleyemem. Seçtiğiniz mekanın açık veya kapalı, romantik veya klasik olması hiç fark etmez; istenilen konseptle birlikte kapalı bir balo salonunu Paris'in en sevilen sokaklarına döndürebiliyor; en bilindik otellerin teraslarını ise Avrupa'nın en keyifli sahil kıyılarına dönüştürebiliyoruz. Bu yüzden aslında düğün mekanını seçerken karar vermeniz gereken tek şey, yılın hangi sezonunda ve yağmur, rüzgar gibi doğanın sürprizleriyle karşılaşmaya ne kadar hazır olduğunuz.

Düğün konseptine göre organizasyon nasıl şekillenir?

Bir konsepti tek bir soyut cümleden gerçek hayata dönüştüren, baştan sona bir deneyim haline getiren her şey, akışın her anındaki detayları ne kadar mükemmel organize ettiğinizle ilgili. Konseptleri yaratırken; çiftlerimizin isteklerine eşlik edecek çiçekleri, renkleri ve davetlilerin gözlerine dokunacak her elementin güçlü özelliklerini, tamamlayıcılığını vurgulayacak şekilde sergilemeye özen gösteriyoruz. Bir düğünün romantik, dinamik, bohem veya ışıltılı oluşu, seçtiğimiz kumaştan kullandığımız ışıklara, seçtiğimiz çiçeklerden yapılan aranjmanların tasarımlarına kadar etki ediyor.

Bir düğünü güzel yapan detaylar neler?

Her çifte kendi aşkı en özel gelir. Hayatınızın en önemli günlerinden biri olarak tanımladığınız düğününüzü eşsiz kılacak detaylar; anıların sadece sizin için değil konuklarınız için de taze kalmasını sağlar. En önemlisi, fikir ne olursa olsun, alışılmışın dışına çıkmak ve fark yaratmak. Düğünün her anında misafirlerinize "Nereden akıllarına gelmiş?" sorusunu sordurmak diyebiliriz. Mükemmel düğün detaylarda saklı diye hep söyleriz. Masa üzerindeki dekorlarınızın çiçeklerle ahengi, gelin buketinizin gelinliğinizle ve floral aranjmanlarla uyumu, misafirlerinize hediye edeceğiniz küçük anıların, konseptinizin tamamlayıcısı olması... Ve tabii ki düğün alanının hangi noktasında olursa olsun çekilen fotoğraflarda güzel arka plan dekorları olmasını sağlayacaktır.

Son dönemlerde destinasyon düğünleri çok popüler. Destinasyon düğünlerini organize etmede önemli olan unsurlar neler?

Destinasyon düğünlerinin en önemli özelliği, kuru kalabalıktan uzak, gerçek yakınlarınızla, hayatı sizlerle paylaşan, aşkınıza şahit olan limitli sayıda dostunuzla bu özel günü kutlamak. Bu noktada düğünler, her zamankinden daha fazla "deneyim" haline dönüşüyor. Sadece güzel olanı değil, otantik olanı kovalamanız gerekiyor. Örneğin Türkiye'de yapılacak bir destinasyon düğünü organize ederken, bir turist gibi "ben bu ülkeye gelsem ne görmek isterdim?" diye düşünüyorsunuz. Ya da daha sürprizlisi de var. Destinasyon düğünü olarak Türkiye'ye konuklarını getiren bir çiftin misafirlerini İtalya'nın kıyı kasabalarının dekorlarıyla da karşılayabiliyorsunuz. Önemli olan akışın her anında davetlilere 360 derece bir deneyim sunabilmek.

Selim Demir, A46

Masal gibi düğün organize etmenin altın kuralları neler?

Bana göre her şey hayal etmekle başlıyor. İlk önce konsepti belirlemek ve o konsepte uygun mekan seçimi yapmak önemli diye düşünüyorum. Daha sonra renkler, çiçek cinsleri, genel dekor, mimari detaylar, kişiselleştirilmiş dokunuşlar, ışık ve eğlence tasarımı gibi her biri onlarca detaydan oluşan düşünceleri tasarım bütünlüğü içerisinde özgün bir şekilde hayata geçirmek gerekiyor. O ince çizgi yakalandığında ise düğünün kendine has karakteri ortaya çıkıyor. Tüm bunlara disiplinli bir saha yönetimi, iyi bir akış planı ve detaylarla örülmüş çok iyi bir davetli deneyimi eklendiğinde masalsı bir düğün ortaya çıkıyor.

Düğün konseptine göre organizasyon nasıl şekillenir?

Esasında ideal olan tema ve konsepti belirleyip mekana karar vermek ve davetiye tasarımından genel konsepte, çiçek tasarımlarından performanslara kadar her şeyi bu temanın çizgisine uygun olarak tasarlamaktır. Dolayısıyla organizasyona karakter katacak tüm detaylar bu temaya uygun olarak tasarlanmalıdır.

Bir düğünü güzel yapan detaylar neler?

Her şeyden önce davetli deneyimine odaklanılması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de düğüne gelen misafirlerin içeri girdikleri andan itibaren zaman geçirecekleri tüm alanlarda ne görecekleri, ne yiyecekleri ne içecekleri, ne duyacakları ve nasıl hissedecekleri hakkında detaylı sorular sorup cevaplarının verilmesi gerekmekte. Bu sorular cevaplandıktan sonra davetiyelerde kullanılacak baskı teknikleri, peçetelerdeki nakışlar, örtü ve peçetelerin kumaş kalitesi, çiçek tasarımları ve masa dekorasyonunda oturduktan sonra keşfedecekleri detaylar, bana göre bir düğünü güzel yapan en önemli detaylardan bazıları. Ve tabii benim için çok önemli olan bir detay da şudur: Işık ve ses tasarımı, güzel bir düğün için olmazsa olmazdır.

Sezonun düğün trendleri neler sizce?

Düğün trendlerinin moda sektöründe olduğu gibi sezondan sezona çok hızlı değiştiğini düşünmüyorum. Son yıllarda gözlemlediğim kadarıyla açık renkler ferah düğünler daha çok tercih ediliyor. Sıra dışı tavan dekorlarının ve büyük enstalasyonların her geçen gün daha fazla trend haline geleceğini düşünüyorum. Global olarak Türkiye'nin ve tabii ki başta İstanbul'un; olağanüstü güzelliği, yemek ve servis kalitesi, etkinlik tasarımı, uygulaması anlamında sektörün geldiği noktaya paralel olarak, dünya çapında bir düğün destinasyonu trendi haline geldiğini gözlemliyorum.

Son dönemlerde destinasyon düğünleri çok popüler. Destinasyon düğünlerini organize etmede önemli olan unsurlar neler?

Büyük ya da küçük tüm destinasyon düğünleri gelin, damat, aileleri ve hepsinin dostları için çok sıcak, samimi ve değerli bir deneyim sunuyor. Bence tüm paydaşlar çok konsantre ve kaliteli bir paylaşımda bulunuyorlar. Tabii ki şehir dışında olması ve minimum iki ayrı organizasyondan oluşması sebebiyle misafirlerin uçağa bindikleri veya alana indikleri andan itibaren çok iyi planlanması gereken bir süreç. Transferlerden başlayarak misafirlerin hafta sonu ihtiyaç duyacakları tüm hizmetler önceden planlanmalı ve küçük sürprizlerle tüm boşluklar doldurulmalı. Arka arkaya yapılması gereken etkinlik kurulumları, akış yönetimi incelikle ve disiplinle takip edilmeli.

Düğün hazırlığı yapan çiftlerimize hangi tavsiyeleri vermek istersiniz?

Düğün organizasyonu sadece düğün gününden ibaret bir gün değil, esasında masal gibi bir düğün, birlikte geçirilen tüm sürecin bir sonucu. O nedenle gelin ve damadın, birlikte çalışacakları firmayı belirlerken tecrübe, yaratıcılık, özgünlük, kadro, detaycılık gibi kriterleri göz önünde bulundurarak, bütçelerine en uygun seçimi yapmalarını tavsiye ederim. Düğün hazırlık süreci iyi kurgulandığında çok keyifli bir süreç olabileceği gibi çok stresli de olabiliyor. Olaya sadece düğün hazırlığı olarak değil, evlilik hazırlığı olarak baktığınızda ise gelin, damat ve ailelerinin ilgilenmeleri gereken bir sürü detay oluyor. Bu sürecin gerçekten keyifli ve çok rahat geçmesi için de, güvendikleri profesyonel bir ekibe gönül rahatlığıyla düğünlerini teslim etmeli ve ilgilenmeleri gereken tüm diğer detaylara gönül rahatlığı ile konsantre olabilmeleri ve düğünlerinin tadını çıkarmalılar.

Meltem Bayazıt Tepeler, KM Events

Masal gibi düğün organize etmenin altın kuralları neler?

Hem çiftimiz hem de bütün ekiplerimiz ile doğru iletişimde olmak en önemli faktör. Bu süreç, düğün gününden önce uzun bir dönem olduğu için çiftlerimiz ile çıktığımız bu yolda, onların istekleri doğrultusunda bir düğün organize etmenin en önde gelen kuralı, müşteriyi iyi anlamaktır. Müşterinin zevkini ve nasıl bir düğün hayal ettiğini iyice anladıktan sonra düğünü doğru bir şekilde planlamak ve projelendirmek gerekir. Düğün günü ise stres yönetimi ve doğru iletişim, masal gibi bir düğün organize etmek için altın kurallar.

Düğün mekanı hangi kriterlere göre seçilmeli?

Düğün mekanı seçilirken en önemli unsur, çiftimizin isteği ve davetli sayısıdır. Her düğün mekanı farklılık gösterse de çiftimizin hayallerine ve davetli sayılarına uygun olacak bir düğün mekanı seçmek çok önemli bir rol oynuyor.

Düğün konseptine göre organizasyon nasıl şekillenir?

Her düğünde olduğu gibi çiftlerimizin isteklerini bilerek bir düğün konsepti hazırlamak en önemli noktadır. Sade bir düğün isteyen ile gösterişli bir düğün isteyen çiftlerimizin konseptleri farklılık gösteriyor. Düğünün mekanı, müzikleri, ikramları hatta gelinlik bile düğünün konseptine göre belirleniyor günümüzde. Örneğin bu yaz gerçekleştireceğimiz "Toscana" konseptli düğünümüz için İtalyan mutfağından oluşan food corner'lar, limon, portakal desenli örtüler, limoncello ve İtalyan şaraplarının ikram edileceği içecekler ile misafirlerimizi adeta İtalya'ya götüreceğiz. Gelinimiz ise Dolce Gabbana tarzı bir gelinlik ile ve İtalyanca şarkılar eşliğinde babasının kolunda seremoni alanına yürüyecek.

Bir düğünü güzel yapan detaylar neler?

Bir düğünü unutulmaz kılan, çiftimize ve davetlilerimize yaşattığımız deneyimlerdir. Unutmamak gerekir ki, bir düğünü güzel yapan altın anahtar, düğünün beş duyuya hitap etmesi ve her duyu için detayların doğru çalışılması gerekir.

Sezonun düğün trendleri neler sizce?

Bir tema etrafında şekillendirilen düğünler artık çok revaçta. Bu tema, renkler ya da mevsimler ile belirlenebilir; destinasyonlar ile hatta bir masal, hikaye, şiir ve şarkıyla bile belirlenebilir. Sadece temanın çok doğru çalışılması ve zarif detaylar ile oluşturulması gerekir. Örneğin bu düğün bir Bodrum düğünü ise Bodrum'u ortaya çıkaran tüm ögeleri doğru kullanmak; deniz, mavi, begonvil gibi bu kenti yansıtan detaylar ile çalışılması gerekir.

Son dönemlerde destinasyon düğünleri çok popüler. Destinasyon düğünlerini organize etmede önemli olan unsurlar neler?

Bir destinasyon düğünü organize ederken, sadece bir düğün organizasyon firması gibi değil, aynı zamanda bir turizm firması gibi de çalışmak gerekir. Örneğin KM Events, destinasyon düğünlerini başlatan ilk firmalardan biri olduğu için, bir destinasyon düğününe hem düğün firması KM Events ile hem de turizm firması KM Beyond Luxury ekibi ile hazırlanır. Düğünden önce düğünün web sitesinde 'save the date' sayfasının, konaklanacak oteller ve RSVP sayfasının doğru planlanması gerekir. Destinasyona olan hakimiyet önemlidir; bu nedenle uzak destinasyonların önceden birkaç kez keşfedilmesi gerekir.

Düğün hazırlığı yapan çiftlerimize hangi tavsiyeleri vermek istersiniz?

Öncelikle düğün hazırlığı çiftlerimiz için heyecanlı, önemli bir dönem olduğu için, bütün istek ve hayallerini organizatörlere anlatarak bu dönemi kolaylaştırmak mümkün. Doğru bir iletişim ile çiftlerimizin düğün hazırlığı dönemlerinde hep yanlarında olup hayallerini hayata geçiriyoruz.

Tuba Oskan, Natura Karma

İz bırakan bir düğün için çiçekler neden önemli bir unsur?

İnsan hayatında duyguların çok önemli olduğunu, çiçeklerin ise duyguları ifade etmenin en canlı aracı olduğuna inanıyorum. Düğünlerin özellikle pozitif duyguları yansıtmak için insanları bir araya getirdiği düşünülürse, çiçekler bir ifade aracı olarak vazgeçilmez bir unsur.

Çiçekler düğün organizasyonunun olmazsa olmazlarından. Yeni evlenecek adaylar dekorasyonda çiçek seçimi yaparken nelere dikkat etmeli?

Çiçek aranjmanlarının düğünün gerçekleşeceği mekanla uyum içerisinde olması da dikkate alınması gereken diğer bir konu. Ancak bana göre en önemlisi, çiçeklerin evlenecek çifti, ilişkilerini, hayat görüşlerini yansıtabiliyor olmasıdır.

Düğünlerde masa süslemelerinde çiçekler nasıl olmalı?

Burada en önemli teknik unsurun, karşılıklı oturan kişilerin birbirlerini görmelerini engelleyecek yükseklik ya da formlardan uzak durmak olduğunu düşünüyorum. Çiçeklerin estetik olarak da masa örtüsü ve yemek takımlarıyla uyum içerisinde olması gerektiğine inanıyorum.

Düğün için tasarım yaparken en çok hangi çiçekleri ve renkleri kullanıyorsunuz?

Güller, özellikle son yıllarda geliştirilen renk ve form çeşitliliği nedeniyle, çiçek aranjmanlarında en çok kullanılanların başında geliyor. Her ne kadar ağırlıklı olarak pastel tonları ya da sadece beyaz kullanılsa da, bazen çok renkli çiçek dekorasyonu da tercih edilebiliyor.

Düğünün yıldızı gelinlerin buket seçimini, sizce ne tür kriterlere göre yapmalı?

Gelin buketi seçiminde en önemli kriter gelinlik tarzı, rengi ve modeli. Buket formuna karar verildikten sonra gelinlerin sevdikleri çiçekler, kendi karakterleri ya da o günkü ruh hallerinin bile buket seçiminde etkili olabileceğini düşünüyorum.

2023 yılı düğünlerinde hangi çiçekler ve renkler trend olacak?

Viva Magenta'nın 2023'ün rengi olarak açıklamasından sonra, bu sene düğün aranjmanlarında biraz daha canlı ve kontrast renklerin yer almasını bekliyorum. Aynı zamanda daha grafik formlu tasarımların yapılacağını, farklı vazo ve objelerin de düğün masalarında bir hikaye oluşturacağını düşünüyorum.

Buse Bayraktar Üçer, Ribbon Flowers

İz bırakan bir düğün için çiçekler neden önemli bir unsur?

Çiçekler, yapraklar veya bitkilerin renk ve farklı formlarıyla mekanın enerjisini pozitif yönde değiştirdiğini düşünüyorum. Taze çiçeğin renkleri, dokusu, bazen kokusu insanın farklı duyularına dokunarak bu en mutlu günlerini daha da unutulmaz kılıyor.

Çiçekler düğün organizasyonunun olmazsa olmazlarından. Yeni evlenecek adaylar dekorasyonda çiçek seçimi yaparken nelere dikkat etmeli?

Seçilecek çiçeklerin mekan ve seçilen konsept ile uyumlu olmasına dikkat edilmeli. Kokulu çiçekler tercih edilirse, düğüne giren misafirlerin mis gibi bir koku ile karşılaşması güzel bir etki bırakıyor.

Düğünlerde masa süslemelerinde çiçekler nasıl olmalı?

Konsepte uygun vazo, obje, ahşap, veya beton malzemelerden seçildikten sonra renk ve çiçek kombinasyonu belirlenmeli. Kendi kendine doğal olarak bir araya gelmişler gibi görünen çiçek tasarımları elde edildiğinde, mekanlar bana daha samimi geliyor.

Düğün için tasarım yaparken en çok hangi çiçekleri ve renkleri kullanıyorsunuz?

İçinden amaranthus ve orkide sarkan çiçek aranjmanlarını düğünlere çok yakıştırıyorum. Renk olarak mekanı ön planda tutarak karar vermeyi tercih ediyorum fakat genelde tek renk trendine geçileceğini düşünüyorum.

Düğünün yıldızı gelinlerin buket seçimini, sizce ne tür kriterlere göre yapmalı?

Romantik ve kabarık bir gelinliğe eşlik edecek buket, pastel tonlarda yuvarlak şekilde sade bir seçim olurken, balık modeli bir gelinliğin buketi daha dağınık veya aşağı doğru sarkan bir buket olabilir. Vintage bir gelinlik için daha doğal ve naif tonlarda çiçekler, yapraklar, küçük bitki ve meyvelerle harmanlanmış güzel bir aranjman tercih edilebilir. Bol işlemeli, gösterişli bir gelinlik için ise bukette daha sade seçimler yapılabilir.

2023 yılı düğünlerinde hangi çiçekler ve renkler trend olacak?

Pastel tonlarda iri çiçeklerden oluşan buketler revaçta. Klasik sevenler için beyaz gala ve orkide buketleri karşımıza çıkıyor. Buket sapının süslemesinde ise sadelik ön planda olacak.

Düğün Stili İlhamınızı Gerçek Gelinlerden Alın

Jennifer Lopez'den Sürpriz Düğün Hediyesi

Kış Düğünleri İçin 9 Siyah Kombin Önerisi

EN ÇOK OKUNANLAR

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

24 Nisan'daki Akrep Burcu Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

10 dakika okunma süresi
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği
Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

Ipekyol x Elie Saab İş Birliği

1 dakika okunma süresi
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı
Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

Arzu Nesnesi: Hailey Bieber'ın Rhode Telefon Kılıfı

1 dakika okunma süresi
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey
“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

“Kimler Geldi Kimler Geçti” Dizisi Hakkında Her Şey

3 dakika okunma süresi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi
Özge Gürel ile Dubai Keşfi

Özge Gürel ile Dubai Keşfi

16 dakika okunma süresi

DAHA FAZLASI

2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı
2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

2024 Altın Küre Ödülleri: Kazananlar ve Kırmızı Halı

Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler
Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler

Merve Mermer Hakkında Bilinmeyenler

Nisan Ayı Burç Yorumları
Nisan Ayı Burç Yorumları

Nisan Ayı Burç Yorumları

11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

11 Ocak Oğlak Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

Mart Ayı Burç Yorumları
Mart Ayı Burç Yorumları

Mart Ayı Burç Yorumları

Şubat Ayı Burç Yorumları
Şubat Ayı Burç Yorumları

Şubat Ayı Burç Yorumları

Mercedes Benz'in Yeni E-Serisi Lansmanı
Mercedes Benz'in Yeni E-Serisi Lansmanı

Mercedes Benz'in Yeni E-Serisi Lansmanı

10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

10 Mart Balık Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler
Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler

Belçim Bilgin Hakkında Bilinmeyenler

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?
8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

8 Nisan Koç Burcundaki Güneş Tutulmasında Burçları Neler Bekliyor?

10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?
10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

10 Şubat Kova Burcu Yeni Ayında Burçları Neler Bekliyor?

27 Aralık Yengeç Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?
27 Aralık Yengeç Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?

27 Aralık Yengeç Dolunayında Burçları Neler Bekliyor?